2016-12-12
尾張屋係三河屋分店,但一向三河屋都較受食客追捧,而我就比較鍾意尾張多d 位坐得舒服。平日工作上一有唔開心都會走黎食個滑蛋豬扒飯,日文鞋音係勝利,攞個意頭為自己打打氣!食飽重新出發!是晚又重回此地,路經幾間日本餐廳都揀唔岩,突然朋友諗起我以前lunch最愛黎呢度食,但反而未試過晚餐黎,終於可以一試!呢度全日都係同一meun, 無特價午餐。可能因為咁夜晚好似比下午多人客。拿起餐牌,價格無多大的變化,依舊親民(又可能因為周圍都呢d價錢了)。因平時食黎食去都滑蛋豬,一早已決定要食第樣野,天氣少涼下食左定番之一的牛肉鍋,味道很不錯但上枱時好多泡有點醜,這店就是有種家庭味,屋企d蒸蛋咁,好多坑但食慣呢個味。牛肉好多,起碼6,7塊,有等於一pack肥牛份量。加埋個湯,食碗飯一陣就唔見哂。朋友就叫左帶子飯,只係$88, 雖然無而家外面食到既海鮮丼樣子吸引,但材料也不失鮮味。同樣份量都足。攪混後成碗都係蟹子,啖啖都大滿足,帶子唔算好厚肉,不過都鮮甜,呢個價實在不錯。最後再點左牆上meun寫著的免治雞肉棒,呢味真係好驚(喜), 第一次食到係炸的雞肉棒,通常都係燒完再沾上醬汁,最後隨喜好配生蛋食。呢度既竟然
朋友就叫左帶子飯,只係$88, 雖然無而家外面食到既海鮮丼樣子吸引,但材料也不失鮮味。同樣份量都足。 攪混後成碗都係蟹子,啖啖都大滿足,帶子唔算好厚肉,不過都鮮甜,呢個價實在不錯。
最後再點左牆上meun寫著的免治雞肉棒,呢味真係好驚(喜), 第一次食到係炸的雞肉棒,通常都係燒完再沾上醬汁,最後隨喜好配生蛋食。呢度既竟然係炸,好新穎。重點有食副軟骨,脆脆的,好味!如果有醬汁可能更好食,而家有點乾。 呢度絕對係我的町中華入面既頭5名呀!平靚正服務又好,唯一要話缺點係個味噌湯吧,唔夠濃,我食重口味,哈哈。