2023-03-02 1244 views
🍠大甲芋頭鮮奶 $36呢杯飲品可以揀走冰但就唔可以走甜 因為芋泥甜度固定咗芋頭選用咗檳榔心芋同埋高雄一號 聽聞味道最濃郁雖然睇落唔似平日見到好誇張嘅佔3分1杯 但竟然飲極都仲有係真係真係每啖都飲到 除非特登攞起枝飲管飲鮮奶飲落食落超香芋頭味以前係純芋泥依家就有埋芋頭粒粒芋泥超級軟綿綿又滑身芋頭粒粒有啲比想像中硬 需要用啲牙力咬開因為芋頭好有份量所以飲完都幾有飽肚感 好滿足!有少少偏甜但係甜蜜嘅味道 唔膩用嘅澳洲有機全脂鮮奶好香奶味 比明治奶更濃郁自帶微微甜味 同芋頭超級襯雖然價錢唔平亦唔算好大杯 但真高質過幾日絕對會encore!
大甲芋頭鮮奶

飲落食落超香芋頭味
以前係純芋泥依家就有埋芋頭粒粒
芋泥超級軟綿綿又滑身
芋頭粒粒有啲比想像中硬 需要用啲牙力咬開
因為芋頭好有份量所以飲完都幾有飽肚感 好滿足!
有少少偏甜但係甜蜜嘅味道 唔膩

用嘅澳洲有機全脂鮮奶好香奶味 比明治奶更濃郁
自帶微微甜味 同芋頭超級襯
雖然價錢唔平亦唔算好大杯 但真高質
過幾日絕對會encore!
Type of Meal
Tea
大甲芋頭鮮奶
2023-03-01 706 views
銅鑼灣實在有太多嘅台式手搖飲品店,呢間係我其中一間最鍾意飲嘅。👍🏻個人比較鍾意佢嘅米麻糬,因為其他台式飲品店飲唔到。😍另外如果鍾意飲珍珠奶茶嘅朋友都應該會鍾意佢嘅奶茶底。如果想refreshing d,純茶系列茶底都好飲。

如果想refreshing d,純茶系列茶底都好飲。
TakeAway
最近見到Milksha依家可以將部份飲品升級做燕麥奶,好有興趣所以就去左試下大甲芋頭綠茶燕麥奶(二分糖微冰,$38)一拎上手就見到底下厚厚一層既芋頭😍搖勻後急不及待即刻試左一啖,呢隻專為珍珠奶茶而設既Tea Master燕麥奶真係名不虛傳,質感順滑拍得住普通牛奶,微微既燕麥香仲令整體味道多一個層次。綠茶味亦好出,濃而不苦仲會回甘,同燕麥奶好夾👍🏻配埋香甜綿密既芋頭,一啖有多重滋味仲好飽肚,大滿足呀💕估唔到燕麥奶可以高度還原到鮮奶類茶飲既味道😳終於可以唔使再怕飲完之後會唔舒服。依家Milksha總共有7款飲品包括※伯爵/綠茶/烏龍三款奶茶/芋頭奶綠/丸久小山園抹茶奶/山政小山園焙茶奶/法芙娜可可奶※可以轉燕麥奶,快啲介紹有興趣既朋友仔去試下啦😉
大甲芋頭綠茶燕麥奶

大甲芋頭綠茶燕麥奶(二分糖微冰,$38)

2022-12-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
大甲芋頭綠茶燕麥奶
-Milksha推出左新Tea Master燕麥奶茶系列😍聽講係100%還原鮮奶飲品嘅味😊飲唔到牛奶的朋友都可以飲到鮮奶茶的味道🥳-珍珠伯爵紅茶燕麥奶❤️($30+$6)微冰|一分糖-白色的珍珠煙煙韌韌,個人好鍾意Milksha 的珍珠☺️配上升級版的Tea Master🌞同樣都係咁好飲👍🏻一分糖配微冰係最夾🫶🏻不會太甜╰(*´︶`*)╯♡-Name🏠:迷客夏MilkshaLocation📌: 銅鑼灣利園山道17號地舖(港鐵銅鑼灣站 F1 出口, 步行約2分鐘)價錢💰: 珍珠伯爵紅茶燕麥奶($30+$6)

Milksha推出左新Tea Master燕麥奶茶系列😍
聽講係100%還原鮮奶飲品嘅味😊
飲唔到牛奶的朋友都可以飲到鮮奶茶的味道🥳
珍珠伯爵紅茶燕麥奶❤️($30+$6)
微冰|一分糖
白色的珍珠煙煙韌韌,個人好鍾意Milksha 的珍珠☺️
配上升級版的Tea Master🌞
同樣都係咁好飲👍🏻
一分糖配微冰係最夾🫶🏻
不會太甜╰(*´︶`*)╯♡
珍珠伯爵紅茶燕麥奶

Name🏠:迷客夏Milksha
價錢💰: 珍珠伯爵紅茶燕麥奶($30+$6)
珍珠伯爵紅茶燕麥奶
🧋我心目中3甲既廢水一定有milksha今日經過見佢可以轉燕麥奶平時都有飲開Oatly Milk所以好好奇點解會有未見過既綠色包裝原來呢支係專為奶茶度身訂造既 即刻要試了🍵 宇治抹茶燕麥奶 $34 (轉燕麥奶加$6)簡左兩分甜甜度適中 剛剛好其實本身有啲擔心燕麥奶個味會搶左因為畢竟燕麥奶同鮮奶味道有啲唔同但出奇地兩者配合得超好佢仲可以做到鮮牛奶果種味道🐄甚至我有少少覺得比牛奶更好飲我諗之後都要課多$6飲燕麥奶了💸燕麥奶相比之下膳食纖維較高 🌾熱量又低啲 岩哂我呢啲又為食又唔想肥既人而且如果身邊有朋友唔飲得奶既話一定要推薦比佢🤤🤤👍🏼暫時以下飲品都可以轉燕麥奶珍珠伯爵/綠茶/烏龍三款奶茶/芋頭奶綠/丸久小山園抹茶奶/山政小山園焙茶奶/法芙娜(Valrhona)可可奶建議大家真係可以去試試佢📍Milksha 迷客夏銅鑼灣利園山道17號地鋪其他分店: 旺角/ 荃灣/ 將軍澳/ 尖沙咀/ 九龍塘/ 馬鞍山/ 東涌/ 屯門
🧋
我心目中3甲既廢水一定有milksha
今日經過見佢可以轉燕麥奶
平時都有飲開Oatly Milk
所以好好奇點解會有未見過既綠色包裝
原來呢支係專為奶茶度身訂造既 即刻要試了

🍵 宇治抹茶燕麥奶 $34 (轉燕麥奶加$6)
簡左兩分甜甜度適中 剛剛好

暫時以下飲品都可以轉燕麥奶

建議大家真係可以去試試佢

📍Milksha 迷客夏
銅鑼灣利園山道17號地鋪
🔥Tea Master燕麥奶你試咗未🌾Milksha全新推出升級版Tea Master燕麥飲品🍃係全香港第一間茶飲店率先用呢款Tea Master燕麥奶🎉仲有齊七款飲品可以揀👇🏻珍珠伯爵/綠茶/烏龍三款奶茶/芋頭奶綠/丸久小山園抹茶奶/山政小山園焙茶奶/法芙娜(Valrhona)可可奶#神還原鮮奶茶滋味 💁🏻‍♀️真係超正啊❣️❣️今次就試咗我最愛既大甲芋頭綠茶燕麥奶😋粒粒大甲芋頭充滿芋香,咬落仲好綿密鬆軟✨好有顆粒感,口感極佳,芋頭控必試之選🤩新既綠茶燕麥奶好有驚喜,飲落清爽順滑👅甜度適中,淡淡綠茶味夾雜燕麥香,正啊喂😆💕鍾意飲鮮奶茶但平時唔飲得牛奶既朋友快啲去試吓啦💡
🔥Tea Master燕麥奶你試咗未🌾

芋頭奶綠/丸久小山園抹茶奶/
山政小山園焙茶奶/法芙娜(Valrhona)可可奶

#神還原鮮奶茶滋味 💁🏻‍♀️真係超正啊❣️❣️

今次就試咗我最愛既大甲芋頭綠茶燕麥奶😋

粒粒大甲芋頭充滿芋香,咬落仲好綿密鬆軟✨
好有顆粒感,口感極佳,芋頭控必試之選🤩

新既綠茶燕麥奶好有驚喜,飲落清爽順滑👅
甜度適中,淡淡綠茶味夾雜燕麥香,正啊喂😆💕

鍾意飲鮮奶茶但平時唔飲得牛奶既朋友快啲去試吓啦💡

2022-12-10
Type of Meal
Tea
2022-11-02 903 views
自己本身次次都飲開珍珠拿鐵紅茶,晚餐食得太飽,唔想飲咁膩嘅嘢就order咗巨峰葡萄冰茶($31)✨見到poster個冰茶上面加左珍珠好吸引又加左份,估吾到呢杯嘢係超越咗珍珠latte✨一入口好fresh仲有好重茶香味,仲要吾係死甜,我叫咗少甜覺得啱啱好,珍珠好煙韌有咬口,仲要琥珀色透明,一影相成杯嘢好靚🫶🏻原本以為加珍珠吾夾,但冰茶嘅苦澀同珍珠嘅甜味意外咁夾左,食得太飽飯後飲呢杯嘢好解膩!推薦!
2022-11-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$35 (Dinner)
  • 巨峰葡萄冰茶
2022-10-31 628 views
新出草莓麻糬茶凍鮮奶要去試試😆外表好吸引,好有少女心💗粉紅色的草莓濃郁,有粒粒草莓碎。味道好似士多啤梨糖。麻糬一條條,不是一粒粒,好有咬口,味道似湯圓。但飲品有點過甜。可以試試
新出草莓麻糬茶凍鮮奶要去試試😆
外表好吸引,好有少女心💗粉紅色的
2022-09-22 961 views
早幾日行街熱熱地,見到依間平日長期排隊的手搖飲品店只有幾個客,於是就決定試試。同店員了解後發現,同Top 1推介的手感芋圓芋泥鮮奶一樣,同樣價錢下芋圓4.2可以再多選一款配料,作為精明的消費者就果斷地揀咗芋圓4.2由於仲有外賣單緣故,等咗大概20分鐘先有。近年台灣帶起芋泥熱潮,迷客夏的芋泥十分出色。芋泥口感細膩綿滑,間中會咬到芋頭粒粒口豐富同鮮奶十分夾,加上芋圓同珍珠煙韌口感,夏日炎炎整番杯真係既消暑又止口痕

由於仲有外賣單緣故,等咗大概20分鐘先有。

2022-09-02 975 views
米麻糬芋泥鮮奶-$41(4/5)甜度固定無得小甜,所以個人覺得甜左dd ,但接受到既。勁多米麻薯,佢偏一pat pat,都煙韌,不過就無平時食麵包類既麻薯咁煙韌,不過試完覺得都係芋圓類粒粒好咬啲,同埋飲完真心好~飽~下次叫反奶蓋系列😋😋😋

@milkshahk𖦹 芋 圓 4 . 2 𖦹 $ 3 9芋 泥 、珍 珠相 信 M i l k s h a 嘅 招 牌 大 家 都 唔 陌 生今 次 改 少 少 加 埋 珍 珠口 感 再 更 上 一 層 樓加 咗 珍 珠 變 相 芋 泥 分 量 少 咗如 果 鐘 意 芋 泥 嘅 朋 友 要 再 考 慮 下 加 唔 加因 為 加 咗 味 道 冇 原 先 咁 香但 ! 叫 咗 都 唔 會 後 悔 ~因 為 真 係 好 好 飲 ಥ_ಥ
@milkshahk
𖦹 芋 圓 4 . 2 𖦹 $ 3 9
芋 泥 、珍 珠
今 次 改 少 少 加 埋 珍 珠
口 感 再 更 上 一 層 樓
加 咗 珍 珠 變 相 芋 泥 分 量 少 咗
因 為 加 咗 味 道 冇 原 先 咁 香
但 ! 叫 咗 都 唔 會 後 悔 ~
因 為 真 係 好 好 飲 ಥ_ಥ
芋 圓 4 . 2 ( 芋 泥 、珍 珠  )
TakeAway
芋 圓 4 . 2 ( 芋 泥 、珍 珠  )
2022-08-28 460 views
出街咁熱一定要買杯手搖飲品降下溫, 見到呢間嘢有出巨峰提子味飲品, 即刻買黎消暑降溫飲落去香甜得嚟又有清香茶味,飲落去真係好冰涼 絕對係夏日降灣之選 仲要成杯都係紫色真係幾靚

巨峰提子冰茶

飲落去香甜得嚟又有清香茶味,飲落去真係好冰涼
絕對係夏日降灣之選
仲要成杯都係紫色真係幾靚
巨峰提子冰茶
2022-08-12 594 views
/炎炎夏日 要飲返杯野飲解渴啊 🍊香柚綠茶同柳丁綠茶係消暑之選.迷客夏📍銅鑼灣利園山道17號地舖.#anygoodfood_hk#anygoodfood_cwb .#food #foodie #hkfoodie #yum #yummy #tasty #delicious #foodseeker #foodlover #foodsearcher #foodblogger #foodstyle #foodbuddy #hongkonger #foodstagram #foodguide#hkfoodpic #相機食先 #香港美食 #sharefood #hk #迷客夏 #milksha
炎炎夏日 要飲返杯野飲解渴啊
🍊香柚綠茶同柳丁綠茶係消暑之選
迷客夏
📍銅鑼灣利園山道17號地舖
#anygoodfood_hk
#anygoodfood_cwb
2022-07-31 609 views
📍Milksha @milkshahk 前幾日見完Jeffrey個廣告好似好吸引 今日路過就即刻衝左入去試!🔥☄️🍇巨峰葡萄芝芝 $46味道唔錯 蘆薈幾有咬口 增加咗唔少層次感♪( ´θ`)ノ!不過我覺得奶蓋唔係好夠芝士同埋鹹味 而且性價比都唔算特別高🥶🥶但係夏天試一次都唔錯🥰😛 Btw 牛仔奶蓋蓋好得意!(*ˉ︶ˉ*)🌳地址: 銅鑼灣利園山道17號地舖
📍Milksha @milkshahk [自購🧡]

🍇巨峰葡萄芝芝 $46

Btw 牛仔奶蓋蓋好得意!(*ˉ︶ˉ*)

🌳地址: 銅鑼灣利園山道17號地舖
2022-07-25 555 views
呢排天氣熱到癲,日日都38度,出街出多一陣,都好似游完水咁,見到台式飲品店,忍唔住都要走去買杯嘢飲🍇巨峰葡萄冰茶 ($31)巨峰葡萄嘅味道非常之重,飲落去酸酸甜甜,加上用冰shake過先入杯,飲落去格外冰涼,飲完之後舒服晒

🍇巨峰葡萄冰茶 ($31)