2024-11-15 0 views
店名: 迷客夏 地址: 銅鑼灣利園山道17號地舖銅鑼灣站F1出口,行2分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 5/5作為芋頭同麻糬控,當然要試milksha嘅米麻糬甜品杯啦‼️大甲芋頭加北海道米麻糬,全天然自家製手作甜品,仲都8款自家製手工配料可以加上去,每日門市新鮮製作😍今次當然要試哂米麻糬同芋泥啦🥰米麻糬每日限量,想食嘅記住早啲買☺️米麻糬芋泥仙草杯❤️❤️❤️❤️❤️$36最期待當然係招牌嘅米麻糬同芋泥😍米麻糬入口超軟糯,煙韌度十足,入口有陣陣米香😆芋泥為雪糕一球嘅size,配上奶好似飲緊佢哋嘅招牌芋泥鮮奶咁😙芋泥綿密,唔會食到芋頭料,芋香濃郁🤩呢杯可以加2款配料,揀左手工綠茶凍同手工芋圓,綠茶凍國仙草Q彈滑溜,芋圓細細粒好煙韌🥰

價錢: 4.5/5

米麻糬芋泥仙草杯❤️❤️❤️❤️❤️
新出嘅米麻糬芋泥仙草杯真係勁正!全世界同我去試!!真係想日日食! $36 已經有米麻糬、芋泥、仙草,仲有兩種自選配料,我就揀咗芋圓同綠茶凍,真係抵到爛,睇吓舊芋泥同麻糬大嚿到,比起啲甜品舖真係平太多啦,會唔會蝕本架手打米麻糬好軟糯,好香米味,而且好拉絲,真係好新鮮,落埋椰汁仲香!!芋泥都係一貫咁好食,好綿密香芋味第一次食綠茶凍有驚喜,質地好動L,濃味到好似飲緊杯綠茶咁,係會有少少澀味,仙草同樣都係好滑溜

芋泥都係一貫咁好食,好綿密香芋味
2024-11-10
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 米麻糬芋泥仙草杯
2024-11-04 74 views
近來新出左米麻糬芋泥仙草杯。星期一下午4.15pm去幫襯。去到見只得2個員工,多客排隊,而亦不斷有外賣單。見到兩位員工已經好快手快腳,但仍然做唔切。等候期間見到有個外賣外送員話佢個客話等左好耐。。。個員工話佢4pm前都只係得佢一個人,佢可以點🥺聽到都覺得佢好無奈。理解到佢點解有啲黑面。之後另一單外賣外送員又係話客等得耐取消左張單,7杯嘢飲還返俾店員話取消了,好浪費。最後我亦等左大概20分鐘先有。米麻糬芋泥真心好食,即食個麻糬好軟,芋泥亦係真材實料。可選2個配料都只係$36。而奶方便預設為半奶半椰奶,但可以同店員講轉全椰奶或全奶。性價比高。但我亦唔介意佢價格調高幾蚊可以請多個人幫手。店員真係辛苦了。
近來新出左米麻糬芋泥仙草杯。星期一下午4.15pm去幫襯。
最後我亦等左大概20分鐘先有。
2024-08-28 637 views
今天我品嚐了手工麻糬仙草杯,價格為$32,搭配了蘆薈、抹茶凍和芋圓三款配料。米麻糬每天在店內現磨糯米製作,口感特別軟糯綿滑,散發著濃郁的米香!店裡的海報說是選用北海道的精米,讓米麻糬吃起來煙韌可口!而蘆薈清新爽口,抹茶凍帶來淡淡的清香,芋圓則增添口感,仙草口感也滑嫩!另外有一小杯椰汁分開附上、可以根據個人口味自由添加,我喜歡甜度高所以一邊吃一邊加椰汁,吃得很滿足!

2024-08-08 665 views
🍍鳳梨控注意‼️🎊🎉「迷客夏 Milksha」新推出期間限定【台農17號的金鑽鳳梨系列】🎉🎊天氣真係太熱,咁熱真係要飲番杯凍冰冰的飲品🧊今日經過Milksha,見到新推出期間限定的原創飲品 【台灣金鑽鳳梨系列】🍹,非常吸引呢🤩金鑽鳳梨椰椰爽 (芝芝 / 優格 / 忌廉) $46固定甜・固定冰鳳梨加椰汁打成Pina Colada風味的沙冰🍍沙冰綿密冰爽,每一口都洋溢濃濃鳳梨香,鳳梨味道清新突出,濃郁天然,同時間仲飲到淡淡椰香。雖然固定甜但都唔會好甜🫶加上自己選擇的Topping,甜度酸度平衡,風味口感一流🤤
🍍鳳梨控注意‼️

金鑽鳳梨椰椰爽 (芝芝 / 優格 / 忌廉) $46
固定甜・固定冰

2024-08-07
TakeAway
$46 (Tea)
2024-08-07 433 views
行街見到出左新野 仲要係🍍🍍當然要試下啦 ‼️‼️☀️☀️☀️夏天必飲☀️☀️☀️ 有🍍🍍沙冰 加上濃濃椰子🥥奶 好消暑😻😻😻topping 仲可以揀加 芝芝(芝士🧀奶蓋) /優格(乳酪) /忌廉 🤤🤤 我揀左芝芝 (芝士🧀奶蓋)超濃同好creamy 🤗🤗🤗 一杯有多種口感😙 透心涼🆒🆒$46 only ‼️‼️‼️🔆🔆另外仲有金鑽鳳梨🍍冰茶 $32 🔆🔆我見都多人買 下次要試埋先得😎😎
行街見到出左新野 仲要係🍍🍍

一杯有多種口感😙 透心涼🆒🆒$46 only ‼️‼️‼️

🔆🔆另外仲有金鑽鳳梨🍍冰茶 $32 🔆🔆
我見都多人買 下次要試埋先得😎😎

2024-08-05 486 views
店名: 迷客夏地址: 銅鑼灣利園山道17號地舖銅鑼灣站F1出口,行2分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 5/5最近佢哋推出新品,佢地採用當季採收嘅台農17號金鑽鳳梨🍍甜度酸度平衡,風味口感一流🤤原創飲品金鑽鳳梨椰椰爽,層次同風味非常豐富,將鳳梨🍍加椰汁🥥打成Pina Colada風味嘅沙冰🥰再加上任意揀自己鍾意嘅Topping(芝芝/優格/忌廉),包你一試難忘😍金鑽鳳梨椰椰爽(芝芝/優格/忌廉)❤️❤️❤️❤️❤️$46揀咗芝士,厚厚嘅芝士奶蓋奶香濃郁😙配上冰沙口感層次獨特,冰沙🧊入口十分清甜,帶有陣陣菠蘿香🍍加上椰汁嘅獨有香氣,打成冰沙,口感十分清爽😚炎炎夏日飲番杯就啱啱好‼️

價錢: 4/5

金鑽鳳梨椰椰爽(芝芝/優格/忌廉)❤️❤️❤️❤️❤️
🍴米麻糬芋頭鮮奶 $43 (8/10)一於試一試人氣Number one!挑條新出嘅米麻糬,麻糬芋泥真係好夾,麻糬多咗都煙靭有口感唔會好硬,芋泥係食到粒粒芋頭,因為正常嘅鮮奶都有奶味,成杯嘢飲好似甜品咁,冇另外加糖甜度都係剛好嘅幾好飲!推薦指數: 8/10📍迷客夏 (利園山道) (銅鑼灣)銅鑼灣利園山道17號地舖#香港美食 #hkfoodie #食好西 #hkig #hkeat #hkfood #food #tasty #台式飲品
🍴米麻糬芋頭鮮奶 $43 (8/10)

推薦指數: 8/10

📍迷客夏 (利園山道) (銅鑼灣)
銅鑼灣利園山道17號地舖

2024-06-06 1013 views
🍬Milksha全新推出「全天然自家製手作甜品」,8款自家製手工配料每日門市新鮮製作。🍮手工麻糬仙草杯 $32手工嫩仙草+北海道米麻糬+三款配料:手工芋圓/白玉珍珠/手工綠茶凍🇯🇵北海道米麻糬香濃有口感,仙草和綠茶凍口感冰凍嫩滑,🧋芋圓和白玉珍珠煙韌,淋上微甜椰汁,整體層次很豐富。🧊📍 迷客夏 🏠 銅鑼灣利園山道17號地舖⏰12:00 - 22:00🚙港鐵銅鑼灣站F1,出口步行要2分鐘#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣甜品 #迷客夏 #milkshahk #手工制甜品

手工麻糬仙草杯 $32

📍 迷客夏
🏠 銅鑼灣利園山道17號地舖
⏰12:00 - 22:00
🚙港鐵銅鑼灣站F1,出口步行要2分鐘

2024-06-02
$30 (Lunch)
迷客夏又有新出品,自家製手工甜品低至$28就吃得到!兩款全天然自家製手工甜品 - 手工仙草杯及手工麻糬仙草杯 - $28就吃到現熬嫩仙草加自選4款手工配料,而手工米麻糬加3款配料亦只是$32!8款手工配料每日門市新鮮製作,包括手工芋圓🍡、白玉珍珠🫧、蜜餞紅豆🫘、手工綠茶凍🍵、天然蘆薈、糯香小丸子(又一城門市只供應5款手工配料)。作為全香港甚至可能是全球唯一一間採用日本北海道出產的白鳥糯米製作麻糬的茶飲店,米麻糬每天於店內由原粒糯米磨成米漿再手工蒸煮製作,口感特別軟糯綿滑,充滿濃郁米香。留意米麻糬每日限量供應,部分門市很早就賣完,想試的朋友一定要趁早。◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦𖠿Milksha 迷客夏 @milkshahk𖤣𖤥銅鑼灣利園山道17號☎WhatsApp下單自取:55868683(滿$350全港九新界免運費速遞🛵)味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡◦•◦

迷客夏又有新出品,自家製手工甜品低至$28就吃得到!

𖠿Milksha 迷客夏 @milkshahk
𖤣𖤥銅鑼灣利園山道17號
☎WhatsApp下單自取:55868683
(滿$350全港九新界免運費速遞🛵)

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#milksha #迷客夏 #天然純手作 #手工芋泥 #手工米麻糬 #手工芋圓 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #茶飲 #茶飲店 #水果茶 #手搖飲品 #台式飲品 #香港餐廳推介 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkfoodblog #hkfoodblogger
2024-06-04 572 views
早幾日天氣又熱又落雨,成個人都無乜心機,想食啲味道甜甜地嘅野😄經過Milksha見到新推出的全天然自家製手工仙草杯甜品,有新野又可以試下喎🤭店員介紹8款自家製手工配料都是每日門市新鮮製作的❤️而米麻糬是Milksha跟香港精米所獨家合作,採用北海道白鳥糯米手工蒸煮而成的🫶 手工麻糬仙草杯 $32手工嫰仙草・北海道米麻糬・3款自選手工配料仙草口感滑嫩順口,食後有回甘,配搭米香濃郁的手工米麻糬,麻糬口感又滑又彈牙,仲有3款自選手工配料,我選擇了白玉珍珠、蜜餞紅豆及天然蘆薈,再倒入椰汁撈勻食,味道及口感都很豐富👍🏻

手工麻糬仙草杯 $32
手工嫰仙草・北海道米麻糬・3款自選手工配料
手工麻糬仙草杯

手工嫰仙草

北海道米麻糬

2024-05-30
TakeAway
$32 (Last Night Supper)
手工麻糬仙草杯
手工嫰仙草
北海道米麻糬
迷客夏最新推出咗手工仙草麻糬杯,聽聞好早已經賣晒,今日過海銅鑼灣特登早啲去買來試吓。去嘅時候差唔多六點,已經賣晒。仙草麻糬杯可以揀三款配料,本身驚太飽,所以我揀咗蘆薈、抹茶凍和紅豆,當然唔少得主角米麻糬!米麻糬和本地精米莊合作,採用北海道的糯米由手工烹煮,食落去軟糯非常,有淡淡的米香!而且煙靭可口!食落去一啲都唔飽滯,口感特別。第一次喺香港食到呢個味道。附上的椰汁原來係分開放,所以叫外賣都唔怕!總括嚟講呢一份甜品$32嚟講算係好抵食,下次一於試埋其他唔同配料!

食落去一啲都唔飽滯,口感特別。第一次喺香港食到呢個味道。

附上的椰汁原來係分開放,所以叫外賣都唔怕!

2024-05-28 452 views
店名: 迷客夏 地址: 銅鑼灣利園山道17號地舖銅鑼灣站F1出口,行2分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 5/5仙草控注意!Milksha最近新品,$28就食到手工仙草啦😍今次加埋手工米麻糬都係$32咋!佢哋嘅自家製手工配料,每日門市新鮮製作😆一定要試下🥰手工麻糬仙草杯❤️❤️❤️❤️❤️$32有手工嫩仙草、北海道米麻糬同3款手工配料,今次揀左手工芋圓、手工綠茶凍同天然蘆薈,米麻糬口感軟糯,帶有陣陣米香🫶🏻仙草超滑,芋圓細細粒,十分有咬口🤩加上椰奶,甜度啱啱好😋

價錢: 4.5/5

手工麻糬仙草杯❤️❤️❤️❤️❤️
2024-03-10 814 views
早幾日天氣又濕又焗,成個人都無乜心機,想飲番杯甜甜地的飲品😄經過Milksha見到新推出的手工米麻糬,有新野又可以試下喎🤭Milksha跟香港精米所獨家合作,採用北海道白鳥糯米手工蒸煮而成的🫶鮮奶茶系列及鮮奶系列都可以加米麻糬呢❤️伯爵紅茶拿鐵 $28升級手工米麻糬 +$7有特殊佛手柑果香的伯爵紅茶搭配綠光鮮奶,茶香濃郁口感醇厚,再加上米香濃郁的手工米麻糬,口感又滑又彈牙,口感豐富,悶氣全消👍🏻

伯爵紅茶拿鐵 $28
升級手工米麻糬 +$7

2024-03-06
TakeAway
$35 (Tea)
2024-02-16 539 views
以前追星既時候成日聽到唔同既fan club同milksha合作搞應援活動🫣 一直想試下 但係一直覺得太多選擇 唔識點揀所以無買過😹 今次終於試咗!✨巨峰葡萄芝芝人氣TOP3!🫶🏻 芝士奶蓋好綿密 巨峰提子沙冰唔會有藥水味 仲食到少少果肉😗✨法式草莓牛奶完完全全就係haagendazs士多啤梨雪糕既味🤣🤣 飲完會有啲濟😹 但係唔會死甜/藥水士多啤梨味~

✨巨峰葡萄芝芝

✨法式草莓牛奶