在又一城逛TASTE超市看到很多人排队买奶茶我也顺手买了几杯,结果超级惊艳!!查了下才知道是台湾蕞火的奶茶他家拒绝奶精色素等添加剂,使用鲜奶和天然无添加食材这么健康高质的奶茶喜欢喜欢!! ✨手感芋圆芋泥鲜奶这个真的好好喝!!既有奶香味又有芋泥香入口整个口腔都是香甜的味道,但是又不会很腻的甜芋泥绵滑又吃得到芋头粒,真材实料芋圆又Q弹,整个口感很丰富而且足足有半杯都是配料,真的好良心!!与别家用香精不同,他家用的鲜奶,真的十分推荐!!✨巨峰葡萄芝芝这款的糖份是固定的,但是喝起来也不会过甜超浓厚香滑的芝士奶盖下,有巨峰葡萄沙冰还有一粒粒的葡萄肉,好满足!!✨伯爵红茶拿铁伯爵红茶茶底浓郁,带有淡淡佛手柑的香气珍珠每一粒都好Q弹咬口,整体口感很有层次香滑!姐妹们来香港旅游,一定不要错过这家香港奶茶店!不用去台湾就可以喝到!!📍 Milksha迷客夏
在又一城逛TASTE超市看到很多人排队买奶茶
我也顺手买了几杯,结果超级惊艳!!

查了下才知道是台湾蕞火的奶茶
他家拒绝奶精色素等添加剂,使用鲜奶和天然无添加食材
这么健康高质的奶茶喜欢喜欢!!

✨手感芋圆芋泥鲜奶
这个真的好好喝!!既有奶香味又有芋泥香
入口整个口腔都是香甜的味道,但是又不会很腻的甜
芋泥绵滑又吃得到芋头粒,真材实料
芋圆又Q弹,整个口感很丰富
而且足足有半杯都是配料,真的好良心!!
与别家用香精不同,他家用的鲜奶,真的十分推荐!!

✨巨峰葡萄芝芝
这款的糖份是固定的,但是喝起来也不会过甜
超浓厚香滑的芝士奶盖下,有巨峰葡萄沙冰
还有一粒粒的葡萄肉,好满足!!

✨伯爵红茶拿铁
伯爵红茶茶底浓郁,带有淡淡佛手柑的香气
珍珠每一粒都好Q弹咬口,整体口感很有层次香滑!

姐妹们来香港旅游,一定不要错过这家香港奶茶店!
不用去台湾就可以喝到!!

📍 Milksha迷客夏

2023-11-03 508 views
呢度係又一城惟一嘅茶店選擇😂 每個星期帶女嚟溜冰都會心思思買一杯飲😂飲過好多款始終最愛係佢個芋圓芋泥鮮奶!佢啲芋泥唔會太甜但而且唔會打到好爛仲有少少顆粒響度好有口感!😋
呢度係又一城惟一嘅茶店選擇😂
每個星期帶女嚟溜冰都會心思思買一杯飲😂
飲過好多款始終最愛係佢個芋圓芋泥鮮奶!
佢啲芋泥唔會太甜但而且唔會打到好爛
仲有少少顆粒響度好有口感!😋

2023-09-27 366 views
小妹自從因為覺得戴住口罩唔太方便,所以戒左排無再飲手搖飲品;今日去咗九龍塘又一城Taste買野,點知入面見到迷客夏,真係忍唔住買咗兩杯黎飲吓😋🍵🧋脆脆出雲抹茶-芝芝無諗過味道好好,香濃啖啖抹茶味,仲配埋夏威夷果仁係面頭,兼飲埋芝士奶蓋,而芝士奶蓋好綿密,又真係好夾,絕對推薦🤟🏻🍇巨峰葡萄-優格呢杯嘅糖份及冰同樣都係固定,飲落唔覺得好甜, 降暑一流☀️😎 葡萄味好出,好鮮甜😝 重點係巨峰提子沙冰唔會有藥水味道;加上竟然有得擇優格,大讚加分😍2杯手搖茶除咗價錢上可以代替1餐飯外,飲咗幾啖都覺得有d飽濟感🙈 真係可以當一餐飯🤣

🍵🧋脆脆出雲抹茶-芝芝

🍇巨峰葡萄-優格

九龍塘又一城商場裏面大部份都係一啲比較貴嘅牌子野🥲 老老實實 大部份都係小編負擔唔起嘅😹 通常去都係為咗冇地方去就去涼下冷氣 或者去Apple整電話 通常行完之後都會落下面Taste行下🤣 裏面竟然有一間 @milkshak ‼️ 可以買杯飲住走 非常正🙈🐷珍珠鮮奶茶 烏龍 少甜 👅8/10 $32呢杯珍珠鮮奶茶嘅茶底好香🙈 奶茶口感亦都唔錯 算係幾滑🙈 佢哋所選用嘅珍珠 唔似平時黑色一粒粒嘅嗰隻 所以亦都係冇黑糖嘅味道 如果可以加啲黑糖嘅味道 相信會令到味道更勝一籌 不過佢就咁本身已經唔錯🫶🏻🐷手感芋圓芋泥鮮奶 少冰👅8.5/10 $41呢杯係我飲過最好嘅芋泥鮮奶 因為裏面唔係淨係一粒粒鞋霎霎嘅芋頭😹 而係打好咗嘅芋泥🫶🏻 當然啦裏面都有少少嘅芋頭粒 不過唔影響 反而令口感更加正🤤🤤 而且仲有啲小芋圓 令到口感更加正🫶🏻 平時飲芋泥鮮奶都想有多少少 豐富少少🤏🏻 嘅口感 不過如果搭配嗰啲乜珍珠 又未必間間手搖飲品店嘅芋泥 同埋黑糖珍珠味道夾得來 用芋圓味道好夾 口感又更加豐富 🫶🏻🫶🏻 鮮奶嘅味道亦都唔錯 飲得出啲奶味 不過大部份嘅奶味都比芋圓芋泥cover咗🤣雖然甜到已經被固定咗 小

🐷珍珠鮮奶茶 烏龍 少甜 👅8/10 $32

🐷手感芋圓芋泥鮮奶 少冰👅8.5/10 $41
雖然甜到已經被固定咗 小編開頭都驚會好甜 不過冇諗過佢都OK 小編覺得唔錯 唔會過分🙈
@milksha 出品嘅手搖飲品 裏面嘅配料全部都係佢哋自己煮出嚟 而唔係用一啲現成嘅就咁加落去🙈 堅持用心製作 值得支持🫶🏻🫶🏻
2023-07-23 199 views
夏天一出街逼完車都已經熱到成身汗😮‍💨,真係要買翻杯凍嘢嚟飲吓降吓溫先得🥵。之前朋友講過Milksha好飲,等我都試吓先🧋~巨峰葡萄優格🍇($47)清新香甜嘅台灣巨峰葡萄汁🍇配上香滑微酸嘅yogurt,攪勻嚟飲甜度就岩岩好,yogurt嘅酸度balance咗葡萄汁嘅甜度,仲飲到巨峰葡萄果肉🤤手感芋圓芋泥鮮奶🍼($41)鮮奶入非常濃郁,配搭手感芋圓同芋泥,令口感更豐富😍~手感芋圓同芋泥芋頭味好濃郁,其中芋圓口感煙韌好Q彈👍🏻

巨峰葡萄優格🍇($47)
巨峰葡萄優格

手感芋圓芋泥鮮奶🍼($41)

2023-06-16 232 views
最近係九龍塘個邊做野👨🏻‍💼估唔到又一城Taste入面都有一間Milksha😍最近見好多人介紹過佢哋嘅茶味好濃好香☺️仲新出promo有水蜜桃綠茶/烏龍茶🍵做野熱到成身大汗嘅我好需要凍飲cool down🥵趁收工當然要買返去同女朋友試下啦!🍵綠茶同烏龍茶茶底果然好香好濃!🐹女朋友鐘意綠茶清新得黎又夠晒fresh✨唔會太重澀味👍🏻鐘意濃味派嘅我就比較喜歡烏龍茶🍹因為茶味比較出😌而且有層次得黎仲好回甘!🍑配搭水蜜桃果肉粒好夾👯🏻‍♂️不得不讚水蜜桃果肉同茶底個比例啱啱好💯茶味出得黎又唔會蓋住水蜜桃嘅甜味🍬而且水蜜桃粒粒都係真果肉😋果香味夠晒濃又豐富咬口😬飲品好味氹到女朋友開心最緊要🥰期待 @milkshahk 之後推出更多款新口味!我下次收工經過再製造日常小驚喜💕求生意志MAX🔥

2023-06-05 135 views
{蕃薯媽🍠好飲推介👍🏻甘熱既天氣點樣五樣凍野爽下啊?岩拉行到aPm見到呢間排哂長龍一定好飲啦🫢吾洗去台灣都飲到台灣既味道💕 .落單叫左2杯🧋水蜜桃🍑冰茶(有綠茶同烏龍茶可以選擇👍🏻)而我就兩款都點左 一心二用喔🫢兩杯茶味都濃郁,好香,啖啖粒粒果肉😝口感好豐富follow Milksha仲會減$5‼️‼️真係好抵.📍觀塘ApmL1層11號鋪.
{蕃薯媽🍠好飲推介👍🏻
甘熱既天氣點樣五樣凍野爽下啊?
落單叫左2杯🧋
水蜜桃🍑冰茶(有綠茶同烏龍茶可以選擇👍🏻)
而我就兩款都點左 一心二用喔🫢
兩杯茶味都
濃郁,好香,啖啖粒粒果肉😝口感好豐富
follow Milksha仲會減$5‼️‼️真係好抵
📍觀塘ApmL1層11號鋪
100%手煮真味手搖推介🧋迷客夏 Milksha ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ「🌟堅持好的東西,總有一天會被看見」夏日熱辣辣⛅️又要準備飲番杯手搖🧋今次想推介已經五周年嘅台灣過江龍Milksha✨一直堅持採用優質食材🫰🏻飲品款式好多🥰味道都非常出色💕💜手感芋圓芋泥鮮奶💲4️⃣1️⃣呢杯係佢哋✨🔝One推介✨身為芋泥控嘅我梗係要試吓啦😳芋圓煙煙韌韌咁 好有咬口🥰仲要勁足料 飲曬仲有好多芋圓剩低👏🏻芋泥仲食到一粒粒嘅芋頭 配上濃郁嘅鮮奶真係世一😭雖然甜度固定咗 不過飲落一啲都唔覺得好甜 啱啱好🫶🏻💚宇治抹茶芋圓燕麥奶💲4️⃣8️⃣因為想無咁有罪惡感🤫我就加咗$6轉咗做燕麥奶❣️燕麥奶配抹茶飲落毫無違和感 仲好順滑🤎而且抹茶味仲好香濃🍵飲得出真係有抹茶嘅甘香💚我仲叫左兩分糖 所以整體甜度偏低~唔算好甜我都依然覺得幾好飲💕因為我想有啲咬口 口快快order加咗$6芋圓做配料😳雖然芋圓好食 但我覺得應該抹茶始終加番珍珠會更加夾🧋芋圓都係配搭返芋泥最正🥰
100%手煮真味手搖推介🧋迷客夏 Milksha
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
「🌟堅持好的東西,總有一天會被看見」

夏日熱辣辣⛅️又要準備飲番杯手搖🧋

💚宇治抹茶芋圓燕麥奶💲4️⃣8️⃣
因為想無咁有罪惡感🤫我就加咗$6轉咗做燕麥奶❣️
燕麥奶配抹茶飲落毫無違和感 仲好順滑🤎
而且抹茶味仲好香濃🍵飲得出真係有抹茶嘅甘香💚
我仲叫左兩分糖 所以整體甜度偏低~
唔算好甜我都依然覺得幾好飲💕
因為我想有啲咬口 口快快order加咗$6芋圓做配料😳
雖然芋圓好食 但我覺得應該抹茶始終加番珍珠會更加夾🧋
芋圓都係配搭返芋泥最正🥰
2023-04-11 169 views
同事話想飲珍珠奶茶,用外賣app叫咗附件嘅milksha。平時飲開芋圓芋泥鮮奶,今次想轉下口味,揀咗山政焙茶鮮奶加珍珠。本身都好鍾意飲焙茶latte, 呢杯焙茶鮮奶幾香濃,茶味奶味平衝幾好。珍珠一向都好食,煙煙韌韌😋

同事話想飲珍珠奶茶,用外賣app叫咗附件嘅milksha。

Delivery
$47 (Tea)
2023-03-23 129 views
milksha最近新出咗百花蜜系列🐝咁啱經過就同朋友試下 揀嗰陣糾結咗好耐 因為有好多promo款同時做緊😮‍💨-蜂蜜綠茶拿鐵 $30 [👅: 5/10]上面有層貌似奶泡其實就係淡版盒裝蜂蜜綠茶 話係拿鐵但連奶味都無🫣蜂蜜味亦都唔突出-巨峰葡萄冰茶 $33 [👅: 4/10]睇返milksha ig 發現呢個原來已經係上年九月嘅promo🤣呢杯同朋友飲完一啖之後都勁失望😂本身睇住店員整嗰陣已經見到係落樽裝果醬無諗過個果醬真係連一粒提子果肉都無🍇又係無乜提子味 同個茶底唔係好夾飲得落口 但完全唔知飲緊乜😂 $33嚟講都算幾唔抵飲-下次都係飲返芋頭鮮奶🥲
milksha最近新出咗百花蜜系列🐝
飲得落口 但完全唔知飲緊乜😂
$33嚟講都算幾唔抵飲
下次都係飲返芋頭鮮奶🥲
2023-03-13 193 views
2023年3月10日下午我同朋友一人買左一杯落完單之後就係隔離等因為又一城分店係可以見到佢點樣沖等左10幾分鐘左右見到我杯柳丁綠茶個店員沖左一半就去沖其他嘢飲沖其他飲品嗰陣時啲倒汗水滴曬落我杯野飲到最後沖出嚟杯嘢飲仲要少左一大截朋友叫左杯新品巨風提子冰茶落單到店員開始整等左20分鐘一個店員落單,落員單就去咗洗嘢另一個店員唔知係咪做緊其他準備工作總之當時就無人負責制作而且唔知點解又唔係無材料但係店員就沖左後面號碼嘅order先而前面嘅就沖一半放係到除此之外,飲品份量嚴重縮水而且杯嘢飲味道奇怪,同旺角分店好大分別
2023年3月10日下午
沖其他飲品嗰陣時啲倒汗水滴曬落我杯野飲到
最後沖出嚟杯嘢飲仲要少左一大截
朋友叫左杯新品巨風提子冰茶
落單到店員開始整等左20分鐘
一個店員落單,落員單就去咗洗嘢
另一個店員唔知係咪做緊其他準備工作
總之當時就無人負責制作
而且唔知點解又唔係無材料
但係店員就沖左後面號碼嘅order先
而前面嘅就沖一半放係到
除此之外,飲品份量嚴重縮水
而且杯嘢飲味道奇怪,同旺角分店好大分別
2023-03-10
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
唔想做生意咪摺咗去囉 我山長水遠嚟到你menu又少過其他鋪頭 行到埋去淨係見個staff喺到𡁻緊嘢 之後就同我講我地閂咗門??下你咁大間鋪頭喺咁十間taste入面都可以8點鐘就閂?我仲以為我問題冇check清營業時間 但明明openrice入面係寫收10😅😅😅
-Lalala~今期到台灣巨峰提子🍇~Milksha又出左新野飲-巨峰葡萄優格($46)可以選擇配芝士|Yogurt平時飲開芝士奶蓋😗今次覺得配yogurt好似幾新奇🤩yogurt配茶都不錯🙌🏻岩曬夏天解暑止渴😆而且yogurt都creamy(๑˃̵ᴗ˂̵)杯底仲有好多巨峰提子果肉🍇口感好豐富╰(*´︶`*)╯♡-Ps 估唔到咁快就售罄,想試就要等到8月16日先試到想試就bookmark日期☺️-Name🏠:迷客夏 MilkshaLocation📌: 九龍塘達之路80號又一城MTR層MTR05號舖Taste內(港鐵九龍塘站 C2 出口, 港鐵九龍塘站 H 出口)價錢💰: 巨峰葡萄優格($46)

Lalala~
今期到台灣巨峰提子🍇~
Milksha又出左新野飲
巨峰葡萄優格($46)
可以選擇配芝士|Yogurt

平時飲開芝士奶蓋😗
今次覺得配yogurt好似幾新奇🤩
yogurt配茶都不錯🙌🏻
岩曬夏天解暑止渴😆
而且yogurt都creamy(๑˃̵ᴗ˂̵)
杯底仲有好多巨峰提子果肉🍇
口感好豐富╰(*´︶`*)╯♡

Ps 估唔到咁快就售罄,想試就要等到8月16日先試到
想試就bookmark日期☺️
Name🏠:迷客夏 Milksha
價錢💰: 巨峰葡萄優格($46)
2022-07-25 290 views
Milksha又有新搞作喇🍇每次出新野都好期待 必支持😚今次係嚟自台灣嘅巨峰提子新品✨仲有張天賦加持添 小迷妹快啲去get同款😍.📌巨峰葡萄優格 $46巨蜂提子沙冰 雖然係固定甜度 但飲落完全唔會太甜🤤夏天飲真係超清爽 涼浸浸💕杯底有勁多巨峰提子果肉 香甜多汁又唔酸 好爽口🍇出面手搖飲多數都係奶蓋 好少見用咁健康嘅乳酪 係全新嘅味道😎用左greenfield出品嘅原味乳酪 果然高質 口感好thick好濃厚 微酸🤍配埋提子嘅香甜 真係好夾好好飲💯仲更加清新開胃🫶🏻係飲過咁多次 最鍾意嘅一杯‼️
📌巨峰葡萄優格 $46
2022-07-20 207 views
估唔到 Taste 裡面開左間迷客夏,叫左野飲可以嘆住冷氣,睇下野買下野先返轉頭攞茶👍🏻叫左香柚綠茶少冰微甜,驚喜位係好多西柚肉👍🏻,唔會酸澀👍🏻,綠茶茶香豐富,我覺得叫微甜剛剛好

香柚綠茶