2024-08-14 1027 views
❗️Milu Thai มิลู่ไทย (百樂中心) (銅鑼灣)❗️朋友推介去Milu Thai 食泰國嘢,餐廳環境闊落坐得舒服。QR code 手機落單同時有實體Menu可以望下食飯相。♦️生蝦刺身 $108生蝦刺身🦐肉質新鮮爽口有彈性,配上泰式酸辣汁帶出蝦既鮮甜味。♦️火焰燒雞 $208火焰燒雞,原隻上枱淋酒再點火燒,畫面都幾震撼,未食已經滿足到視覺享受,表演完之後斬件上枱,呢道菜式除咗好食,打卡仲係一流👍🏻。雞肉肉厚又嫩滑多汁,雞皮仲保留到少量酒香餘韻。♦️青檸酸辣明爐烏頭 $208酸辣明爐烏頭,酸辣汁有好香南薑、辣椒、檸檬葉等香料味,青檸既酸同魚露既鹹,成道菜式好惹味開胃,味道層次豐富,加上粉絲索滿酸辣汁,食到停唔到口。♦️菠蘿海鮮炒飯 $108菠蘿海鮮炒飯,配料有菠蘿、魷魚、蝦、扇貝,表頭放上提子乾、腰果同肉鬆。飯粒乾爽,調味適中,海鮮配料份量都唔算少。♦️珍多冰 $36♦️凍青檸茶 $34整體嚟講,食物可以打卡有觀賞效果都係其次,重點係食物質素都唔錯。酸辣明爐烏頭亦都保留到泰式風味。呢間餐廳以銅鑼灣地段嚟講,價錢合理,而且位置近銅鑼灣地鐵站都幾方便。🏠:銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓

♦️生蝦刺身 $108

♦️火焰燒雞 $208

♦️青檸酸辣明爐烏頭 $208

♦️菠蘿海鮮炒飯 $108

♦️珍多冰 $36
♦️凍青檸茶 $34

🏠:銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓
#銅鑼灣美食 #香港泰菜 OpenRice 最多收藏Top 3🤩第2係尖沙咀店 第3係銅鑼灣店🤣我第一次食係5-6年前 仲係學生🤭同frd食 見到火焰燒雞 火山排骨都打哂卡🤳🏻之後返工farewell飯都食佢🤣🤣.招牌菜🔥火山排骨成座山咁高 帶完手套 第一下食都無從入手🤣肉軟腍 手撕排骨😋酸辣汁加青 食好多都未濟.招牌菜✌🏻泰式蛋包金邊粉😋炒蛋好似個網咁包住啲粉🍳粉都炒得好有鑊氣😉配埋碟邊嘅花生🥜辣椒碎 多種層次👏🏻.炭燒豬頸肉🐖男朋友最愛🤣話夠爽口同燒得夠香😋一樣配泰式辣汁🫵🏿🫙.大頭蝦冬陰公湯🥄酸辣開胃 比較濃稠嘅口感🤓湯好足料 兩隻大蝦🦐最矚目入面仲有好多蘑菇🍄.食泰國菜點少得椰青🥥同冰涼嘅珍多冰 解辣消暑😌.芒果🥭糯米飯🍚食到最後其實都真係好飽😂最啱同frd share 每人兩三舊酸甜芒果一兩啖煙韌糯米飯 為呢餐畫上完美句號😉.#泰國菜 #耀華街 #冬蔭功 #火山排骨 #豬頸肉 #金邊粉 #hkfoodie #tumtumfoodie
#銅鑼灣美食 #香港泰菜

椰青
  • 泰式蛋包炒金邊粉
  • 大頭蝦冬蔭公湯
2024-08-13 738 views
✔️菠蘿海鮮炒飯:菠蘿的清甜和海鮮的鮮美相得益彰,粒粒分明的米飯在菠蘿的香氣中顯得特別誘人。每一口都能吃到鮮蝦、魷魚等海鮮的鮮甜,搭配菠蘿的酸甜滋味,讓人胃口大開✔炸蝦餅:外皮酥脆、內裡飽滿彈牙的炸蝦餅,咬下去蝦肉的鮮甜充盈口腔,搭配甜辣醬汁,讓人回味無窮。✔泰式青木瓜沙律:這道沙律清爽酸辣,青木瓜的清脆口感與泰式酸爽醬汁味道完美結合,再加上辣椒的微辣和花生的香脆,層次分明,口感豐富✔青咖哩羊架:青咖哩的濃郁與羊架的嫩滑肉質完美融合。咖哩汁的香料味道深深滲入到羊肉中,每一口都能感受到香辣與羊肉的鮮嫩多汁,配上椰奶的絲滑,整道菜充滿了豐富的味覺享受✔蒜蓉包:蒜蓉包搭配咖哩,誰能懂這種美味!

✔蒜蓉包:蒜蓉包搭配咖哩,誰能懂這種美味!
2024-08-13 772 views
店名: Milu Thai มิลู่ไทย 地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓銅鑼灣站A出口,行4分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5之前同朋友已經去過尖沙咀分店,佢地嘅泰菜大份又好食,好有驚喜😆今次就同朋友encore😚青咖喱軟殼蟹(配蒜蓉包)❤️❤️❤️❤️❤️$168軟殼蟹炸至外脆內軟,入面肉質軟腍超juicy😋青咖喱帶奶香,配上即叫即焗嘅蒜蓉包,十分滋味👍🏻生蝦刺身(6件)❤️❤️❤️❤️❤️$108泰式生蝦大大隻,新鮮爽口,點上秘製嘅醬汁,酸酸辣辣,令整體層次更豐富😙菠蘿海鮮炒飯❤️❤️❤️❤️❤️$108份量超級多😝平時嘅菠蘿炒飯唔會滿瀉,佢哋裝到超級滿,入面海鮮份量好足料😙有大大塊嘅魷魚🦑、蝦仁🦐、帶子等🤩配上菠蘿果肉🍍、腰果、肉鬆、提子乾等等。炒子粒粒分明,必叫之選😍馬拉盞通菜❤️❤️❤️❤️❤️$88食泰國嘢點少得炒通菜,馬拉盞帶微微辣,惹味之餘,通菜炒至爽脆,有鑊氣,好想encore多碟😜南雞❤️❤️❤️❤️$148/半隻就算半隻份量依然好多,雞肉嫩滑,點上秘製醬汁就更惹味😗泰式青木瓜沙律❤️❤️❤️❤️$88青木瓜沙律係泰式獨有,酸酸甜甜帶微辣嘅醬汁,拌上青木瓜等蔬菜,清新又開胃😍椰青❤️❤️❤️❤️❤️$52椰
店名: Milu Thai มิลู่ไทย

菠蘿海鮮炒飯❤️❤️❤️❤️❤️

馬拉盞通菜❤️❤️❤️❤️❤️

南雞❤️❤️❤️❤️
$148/半隻
就算半隻份量依然好多,雞肉嫩滑,點上秘製醬汁就更惹味😗

泰式青木瓜沙律❤️❤️❤️❤️

椰青❤️❤️❤️❤️❤️
椰青超大個,椰青水裝到滿,十分清甜解渴,夏天飲一流😚

珍多冰❤️❤️❤️❤️
泰式特飲點少得珍多冰,椰奶味好香,整體甜甜地😋好好飲😋
2024-08-13 707 views
選了這間泰國餐廳食個生日飯,我們準時7:00入坐, 用餐時間1.5小時。坐低左已經拿拿臨點食物,上菜非常快,食物質素一般。最有問題既點係到了7:20分左右, 侍應行過嚟問仲要唔要落單last order啦。 我地先岩岩坐低剛剛開始食第一道菜,已經話last order. 完全O嘴⋯⋯侍應仲話last order啫,你哋可以食到夠鐘先走。 跟我同電梯的兩個女仔,同樣7:00入坐,佢地7:30就走人。最重要係外面根本無人等位!以後不會再幫襯,話曬比所有朋友知道,咁樣既模式真係要檢討下😒😒

2024-08-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday
2024-08-12 699 views
Book咗食泰國菜上到去餐廳已經八點,當時餐廳已經坐滿晒人 好彩真係有訂位!我哋2個人叫咗4款食物、兩杯飲品、一個甜品!人氣巨型火山排骨 排骨送到去我面前 真係嘩咗一聲 佢嘅份量真係好大碟呀 視覺都令我好震撼排骨疊成⛰️形狀 淋上青辣椒醬同埋加上芫荽點綴成個畫面真係好似一座高山咁!餐廳會提供手套和濕紙巾 唔使整污糟對手 仲有一個桶仔要嚟放骨用 真係好貼心!排骨再配上青辣椒醬變得好惹味入味 而且戴上手套用手食容易拆件 ,建議一定要趁熱食!咖哩三重奏配蒜蓉包粒呢個咖喱三重奏,一個細細的鍋分開三格,裏面有齊三種唔同顏色嘅咖哩,分別有青紅黃》青咖哩最啱我口味,入面我覺得有少少椰奶味係度,係我嘅至愛☺️入面有炸得鬆脆嘅軟殼蟹,配上青咖喱,感覺好match〉紅咖哩個味道都唔錯,會有啲車厘茄喺度,入面有蝦、青口、魷魚、波蘿,好多配料好抵食》黃咖哩有少許辣,而且比較濃味,入面有扇貝炸龍脷柳、西蘭花分、薯仔,我覺得個炸龍脷柳口感比較滑身而且入味火焰燒雞呢個好多朋友仔都話必定要嗌嘅菜式,要嚟打卡一流,而且味道都好食店員點火嗰一刻,視覺效果已經好吸晴,用火燒完之後,店員會用心幫我哋切件,呢個燒雞肉質都比較嫩,皮
Book咗食泰國菜
上到去餐廳已經八點,當時餐廳已經坐滿晒人 好彩真係有訂位!
我哋2個人叫咗4款食物、兩杯飲品、一個甜品

人氣巨型火山排骨
排骨送到去我面前 真係嘩咗一聲
佢嘅份量真係好大碟呀 視覺都令我好震撼
排骨疊成⛰️形狀 淋上青辣椒醬同埋加上芫荽點綴
成個畫面真係好似一座高山咁!
餐廳會提供手套和濕紙巾 唔使整污糟對手
仲有一個桶仔要嚟放骨用 真係好貼心!
排骨再配上青辣椒醬變得好惹味入味 而且戴上手套用手食
容易拆件 ,建議一定要趁熱食!

咖哩三重奏配蒜蓉包粒

火焰燒雞
店員點火嗰一刻,視覺效果已經好吸晴,用火燒完之後,店員會用心幫我哋切件,呢個燒雞肉質都比較嫩,皮燒到脆口,加埋酸酸地醬汁令人好開胃呀

炸蝦餅
泰式炸蝦餅其實係媽媽嘅至愛,每一次食泰菜,必定會有,呢一個炸蝦餅炸得金黃香脆 ,咬落厚實彈牙,點泰式辣醬會更加惹味

芒果糯米飯
芒果肉香甜,配上暖笠笠嘅糯米飯,再淋上超多椰漿,令到我每一口都食到好滿足
2024-08-12 489 views
最近有一間在Openrice收藏量超高的銅鑼灣泰國菜,好奇心之下和朋友一起去試一試這間餐廳看看有什麼特別之處。這次叫了幾款泰國特色菜品嚐一下。▶️ 蟹肉煎蛋這款蟹肉煎蛋煎得10分香脆,內裏有啖啖的蟹肉,雞蛋煎得不會太老,配上酸辣汁一起吃,可以增添風味。▶️ 火山排骨這個火山排骨非常適合打卡,上菜一刻我和朋友都嘩了一聲,非常巨大,火山排骨經過調製後骨肉分離,配搭在一起的辣汁非常惹味,這款非常推薦。▶️ 黃咖喱炒大頭蝦大頭蝦的份量十足,足足有六大隻,每一隻蝦都先經過油炸,黃咖喱的醬汁都非常容易沾在蝦身上,蝦肉彈牙,很不錯。▶️ 蒜蓉包每次叫咖喱必定要配搭的蒜蓉包,這裏的蒜蓉包是用厚吐司製成的,蒜蓉醬非常香,麵包亦非常香脆,沾上黃咖喱醬汁非常合襯。▶️ 芒果糯米飯這款芒果糯米飯非常高質,首先芒果的份量很多,足足有一整個芒果,微暖的椰汁配上糯米飯,讓人一口接一口停不下來。總括而言,非常明白這間泰國菜為何在Openrice有這麼高的收藏量,因為真的很高質,絕對會推薦其他朋友來再吃一次。📍 Milu Thai มิลู่ไทย 銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓

▶️ 蟹肉煎蛋

▶️ 火山排骨

▶️ 黃咖喱炒大頭蝦

▶️ 蒜蓉包

▶️ 芒果糯米飯

📍 Milu Thai มิลู่ไทย
銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓
2024-08-12 400 views
好耐都冇食泰國菜今日同同事收工決定食泰國菜每次黎我一定會叫火焰燒雞佢哋舖頭啲小雞真係好好食份量多,而且外皮好脆裏面啲雞肉又好嫩滑超級值得encore👍🏻飛天通菜好適合鍾意食辣嘅朋友,因為啲辣到真係好辣,但辣得好爽,送飯一流泰式生蝦生蝦新鮮,搭配泰式醬汁超開胃蟹肉炒飯 蟹肉好多,性價比都幾高泰式串燒今次嗌咗三串豬三串雞串燒好惹味燒得啱啱好份量好多,所以都好飽仲嗌咗特飲西瓜沙冰超解渴今餐我同朋友都食得好飽而且價錢都唔貴
好耐都冇食泰國菜
今日同同事收工決定食泰國菜

每次黎我一定會叫
火焰燒雞
佢哋舖頭啲小雞真係好好食

份量多,而且外皮好脆
裏面啲雞肉又好嫩滑
超級值得encore👍🏻

飛天通菜

泰式生蝦
生蝦新鮮,搭配泰式醬汁
超開胃

蟹肉炒飯
蟹肉好多,性價比都幾高

泰式串燒
今次嗌咗三串豬三串雞
串燒好惹味燒得啱啱好
份量好多,所以都好飽

仲嗌咗特飲西瓜沙冰
超解渴

今餐我同朋友都食得好飽
而且價錢都唔貴
2024-08-10 769 views
🏅Openrice收藏餐廳排行榜長期Top.3泰國餐廳Milu Thai 今日終於食到,報告返個食評比大家知先😋‼️環境:7/10以簡約裝修為主,配以塗鴉壁畫增加玩味🎨,位於銅鑼灣百樂中心2樓,近地鐵站,非常方便大家🥰食物:8/10咖哩三重奏 $218有黃、綠、紅三種咖哩🍛三重享受,三種咖哩配以不同海鮮🦞仲要有邪惡蒜蓉包附送,啱哂啲有選擇困難症嘅朋友🤣炭燒豬頸肉 $98份量都多👍🏿肉質嫩滑juicy,配個酸辣醬汁十分醒神😎椰汁雞湯(小) $118兩個人絕對飲唔哂🤣配料充足,椰香十足,調味啱啱好唔會太濃太淡,啱哂成班fd一齊share😉泰式香辣炒肉碎 $98惹味程度爆登🔥配白飯係一流😍但唔太食辣嘅朋友要注意啦,因為都有3小辣🌶️🌶️🌶️💰性價比:7.5/10 人均3xx左右,唔小心眼闊肚窄叫多咗🤣,佢哋主打排骨山同燒雞都想試🍗!全部都大大份岩晒一班朋友嚟開心share🤤

環境:7/10
食物:8/10
咖哩三重奏 $218
炭燒豬頸肉 $98
份量都多👍🏿肉質嫩滑juicy,配個酸辣醬汁十分醒神😎
椰汁雞湯(小) $118
咖哩三重奏
泰式香辣炒肉碎
椰汁雞湯(小)
2024-08-07 700 views
好耐冇食泰國野,今日朋友係cwb搵左間泰菜食,好彩book左位,去到間餐廳好full 下佢有兩個招牌菜,火山排骨同火焰燒雞,我地揀左🔸️火焰燒雞🐔,隻雞一黎到,店員就即場淋啲酒同點火,wow好有氣勢,好正😂😂即時打個卡先📸,跟住店員仲會拎走幫切好件再上枱,好好喔,唔使自己係到撕😂😂,燒雞外皮燒到脆卜卜,👍🏼🔸️馬拉盞椰菜🥬好惹味,馬拉盞配搭真係冇錯👍🏼🔸️青咖哩軟殼蟹🦀。配蒜蓉包呢樣都係我好鍾意食嘅嘢👍🏼, 好好店員搵 火爐熱住好有誠意👍🏼 唔使驚凍咗🔸️炸魚餅🐟炸得夠彈牙,份量都多,抵食👍🏼👍🏼🔸️芒果糯米飯🥭係泰國食極都想食,所以食泰菜都一定要嗌呢個,果然冇失望,芒果好甜,糯米煙煙韌韌好好味,🔸️荔枝梳打🥤🔸️龍眼冰🧉食完都好掛住泰國~

佢有兩個招牌菜,火山排骨同火焰燒雞,
我地揀左

🔸️馬拉盞椰菜🥬
好惹味,馬拉盞配搭真係冇錯👍🏼

🔸️青咖哩軟殼蟹🦀。配蒜蓉包
🔸️炸魚餅🐟
炸得夠彈牙,份量都多,抵食👍🏼👍🏼
🔸️芒果糯米飯🥭
🔸️荔枝梳打🥤
🔸️龍眼冰🧉
食完都好掛住泰國~
2024-08-06
Type of Meal
Dinner
  • 芒果糯米飯
2024-08-02 615 views
🌋巨型火山排骨必點招牌菜 份量真係好誇張 我諗係食左我一星期的肉量燉煮後的排骨堆疊起來成山狀骨邊肉燉得很嫩加上酸辣醬汁非常開胃🥘椰汁雞湯啖啖椰香 加上香茅檸檬葉溫潤微辛 惹味非常 送飯一流🍤泰式金邊粉地道的金邊粉加上彈牙的大蝦乾身爽口 口感實在那種集酸甜香辣於一身的滋味 是我每次都必點的菜色🥬馬拉盞炒通菜翠綠的通菜葉吸收了馬拉盞的味道非常惹味 成碟都可以食晒🥭香芒糯米飯香甜芒果 加上濃醇椰奶配上蒸至出煙的糯米冷熱交融 軟糯綿密 非常有咀嚼感
🌋巨型火山排骨

配上蒸至出煙的糯米
冷熱交融 軟糯綿密 非常有咀嚼感
  • 芒果糯米飯
2024-07-30 682 views
同朋友坐低輕鬆食個午餐 食物 : 小食拼盤 $188 ~ 有蝦餅、魚餅、春卷、香葉雞和有量炸蝦片, 味道正常,份量足夠大頭蝦冬蔭公湯 $128 ~ 味道不錯, 酸酸辣辣, 還有兩隻大頭蝦 馬拉盞拉雜菜 $88 ~ 味道香濃有鑊氣 泰式蛋包炒金邊粉 $118 ~ 味道正常普通 飲品 : 凍青檸茶 $34 ~ 味道一般 乳酸梳打 $34 ~ 味道幾好 環境 : 店內全是木式裝修, 座位舒適 服務 : 職員有禮貌 價錢 : HK$649/2人 (加一服務費)
同朋友坐低輕鬆食個午餐
馬拉盞拉雜菜 $88 ~ 味道香濃有鑊氣
泰式蛋包炒金邊粉 $118 ~ 味道正常普通
飲品 : 凍青檸茶 $34 ~ 味道一般
乳酸梳打 $34 ~ 味道幾好
環境 : 店內全是木式裝修, 座位舒適
服務 : 職員有禮貌
價錢 : HK$649/2人 (加一服務費)
馬拉盞炒雜菜
泰式蛋包炒金邊粉
大頭蝦冬蔭公湯
2024-07-06
$325 (Lunch)
泰式蛋包炒金邊粉
大頭蝦冬蔭公湯
2024-07-30 458 views
銅鑼灣食肆林立,如果想找口味地道,用料新鮮, IG able的泰菜,Milu Thai มิลู่ไทย 會是不錯的選擇。位於百樂中心,交通便利,從港鐵站步行僅需數分鐘。餐廳內部裝潢充滿泰國風情,牆上繽紛的塗鴉為用餐環境增添了玩味氣氛。生蝦刺身蝦肉晶瑩剔透,口感爽脆鮮甜,蘸上酸辣醬汁更是開胃。柚子鮮蝦沙律泰式酸辣與柚子的清香完美融合,沙律底部的生菜爽脆可口,為整道菜增添層次感。小食拼盤多款泰式小吃,包括香脆的春卷、口感獨特的魚餅蝦餅以及香氣四溢的香葉包雞,每一款都各具特色, 當然不少得就是勁量香脆蝦片。青咖哩軟殼蟹配蒜蓉包青咖哩醬汁上桌時濃郁芳香。軟殼蟹炸得金黃酥脆,蟹肉香嫩。蒜蓉包蘸上咖哩醬更是絕配。芒果糯米飯新鮮甜美的芒果,淋上香濃椰奶。

生蝦刺身
蝦肉晶瑩剔透,口感爽脆鮮甜,蘸上酸辣醬汁更是開胃。

柚子鮮蝦沙律

青咖哩軟殼蟹配蒜蓉包

芒果糯米飯
新鮮甜美的芒果,淋上香濃椰奶。
2024-07-29 476 views
嚟到銅鑼灣行街心血來潮想食泰國菜😮估唔到食咗間高質好食嘅泰國菜😮上網見到佢個火山排骨好出名😂即時嗌咗嚟試✌🏻👇🏻👇🏻👇🏻📌火山排骨 $228一上到枱即刻震驚咗我同我個fd😮超大塊排骨😮肉質勁嫩配埋佢哋個酸酸辣辣嘅醬勁好食🤤🤤塊排骨仲大過塊面😂😂🧀🧀🧀🧀+0.5📌生菜肉碎包 $108每次食泰國菜必嗌嘅生菜包✌🏻呢款生菜包嘅肉碎食落夠辣而且酸味啱啱好🤤好食!🧀🧀🧀🧀📌泰式青咖喱燒羊架(3件) $158超好食!鍾意食羊嘅真係唔好錯過!食落唔會好騷同埋燒得啱啱好因為佢本身有醃過嘅所以就算唔點咖喱都好好食!🧀🧀🧀🧀🧀📌香煎薄餅 $48因為嗌咗咖喱所以加咗個薄餅去點咖喱食😆呢款薄餅係比較實淨嘅薄餅唔係啲蘇蘇脆脆嘅所以對於冇嗌主食嘅我哋就啱啱好因為比較飽肚 拎嚟點咖哩食都好好食!🧀🧀🧀🧀💬我哋去嘅時候見到舖頭都好多人😮但嘢食嚟得都算快!泰國嘢嚟講真係覺得好高質😮除咗可以打卡之外仲要食乜質素都好好食!非常值得大家嚟一試!✌🏻
嚟到銅鑼灣行街心血來潮想食泰國菜😮

呢款生菜包嘅肉碎食落夠辣而且酸味啱啱好🤤
好食!
🧀🧀🧀🧀

📌泰式青咖喱燒羊架(3件) $158
超好食!鍾意食羊嘅真係唔好錯過!
食落唔會好騷同埋燒得啱啱好
因為佢本身有醃過嘅
所以就算唔點咖喱都好好食!
🧀🧀🧀🧀🧀

📌香煎薄餅 $48
因為嗌咗咖喱所以加咗個薄餅去點咖喱食😆
呢款薄餅係比較實淨嘅薄餅唔係啲蘇蘇脆脆嘅
所以對於冇嗌主食嘅我哋就啱啱好
因為比較飽肚 拎嚟點咖哩食都好好食!
🧀🧀🧀🧀

💬我哋去嘅時候見到舖頭都好多人😮
但嘢食嚟得都算快!
泰國嘢嚟講真係覺得好高質😮
除咗可以打卡之外仲要食乜質素都好好食!
非常值得大家嚟一試!✌🏻
2024-07-22
  • 生菜肉碎包
  • 泰式咖喱燒羊架
2024-07-27 471 views
常常吃泰國菜菜式都大同小異今次來到位於銅鑼灣的 MiluThai มิลู่ไทย!剛到餐廳已經發現很多人排隊點了這邊人氣的巨型火山排骨足足有一把長間尺的高度份量超級大!餐廳用心提供手套🥰拿着吃更加滋味配上特製的泰式醬料啖啖肉超好吃黃咖喱炒蜆蜆肉大粒新鮮,黃咖喱配薄餅一流菠蘿海鮮炒飯超足料的海鮮炒飯,大大粒蝦肉菠蘿酸甜開胃蒜蓉炒通菜香口入味,下飯一流椰青解渴,芒果梳打夏日必點這個夏天絕對不能錯過的餐廳
常常吃泰國菜
菜式都大同小異
今次來到位於銅鑼灣的 MiluThai มิลู่ไทย!
剛到餐廳已經發現很多人排隊

拿着吃更加滋味
配上特製的泰式醬料
啖啖肉超好吃

黃咖喱炒蜆
蜆肉大粒新鮮,黃咖喱配薄餅一流

菠蘿海鮮炒飯
超足料的海鮮炒飯,大大粒蝦肉
菠蘿酸甜開胃

蒜蓉炒通菜
香口入味,下飯一流

椰青解渴,芒果梳打夏日必點

這個夏天絕對不能錯過的餐廳