2024-07-09 163 views
呢排係Openrice見到呢間泰國餐廳好受歡迎,俾佢個招火山排骨震撼到好吸引🤣樣樣食物都好大份,性價比幾高🔥火山排骨同火焰燒雞都好值得一試😚1️⃣ 火山排骨 $ 228本身係ig見到已經覺得好大份,一上枱比預期更大份,好啱打卡🤣差唔多枱枱都叫😆肉質幾滑,一啲都唔乾,醬汁酸酸辣辣好惹味,食食下有啲辣🤣👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟴.𝟱/𝟏𝟎2️⃣ 火焰燒雞 $ 208除咗火山排骨,火焰燒雞都係招牌菜之一,會先原隻燒雞上菜,店員會即場點火🔥🔥打完卡就拎返入廚房切件🤣🤣雞皮燒得香脆,雞肉嫩滑,再配上自家製辣醬,食落酸酸甜甜唔會太辣🍗👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟳.𝟱/𝟏𝟎————————————————————📍Address📍Milu Thai มิลู่ไทย 🦥銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓🦥尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈4樓

1️⃣ 火山排骨 $ 228

Milu Thai มิลู่ไทย
🦥銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓
🦥尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈4樓
2024-07-09 649 views
Milu Thai味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️火山排骨 $228我地兩個人食,依個份量有啲嚇親🤣火山排骨外面有層薄薄焦脆的表面,內層肉質綿嫩(特別係骨與骨之間的肉!),配搭酸辣泰式醬汁,好味😋☀️青檸酸辣明爐烏頭 $308泰式風味的魚🐟一定要連埋d醬汁一齊食,不過會越食越辣😂魚的火喉啱啱好,上枱之後仲會用蠟燭點火令🐟keep住熱~仲有好多粉絲食😻☀️生菜肉碎包 $108用生菜包住火辣的肉碎,老實講呢個真係幾辣🤣準備個大口,一啖咬落去,超滿足!☄️芒果糯米飯 $88食完飯梗係要食埋甜品啦,甜甜的芒果+煙靭的糯米飯配上梛奶,鹹甜配搭,完滿~☀️龍眼冰 $36/凍青檸茶 $34冇太多附加成分,很Real✅想睇更多食評就要follow @gulugirl102 🐰
Milu Thai

生菜肉碎包

☀️生菜肉碎包 $108

☄️芒果糯米飯 $88

☀️龍眼冰 $36/凍青檸茶 $34
冇太多附加成分,很Real

青檸酸辣明爐烏頭
生菜肉碎包
2024-07-03 89 views
生蝦刺身/6件($108) 泰式醬食到浸薄荷葉味,生蝦都幾大隻。蝦身軟糯~食落係冰冰涼涼嘅,配埋辣椒仔同埋蒜食,無辣不歡最愛爆炸炒大頭蝦($268)有四隻開邊大頭蝦,部份比較彈牙🙂‍↔️部份口感比較腍🤔~味道上唔會辣🌶️,都係食到蒜蓉嘅香味多啲,有少少避風塘嘅感覺~大頭蝦冬蔭公湯($128)冬陰功湯入面嘅大頭蝦非常脆口!比起一般嘅冬陰功湯佢係偏酸嘅,不過雞髀覺得好正宗🙌🏻呢碗湯都足料~芒果糯米飯($88)先要讚嘅係,d糯米飯係熱嘅🙌🏻~味道上是鹹甜的,與一般糯米飯味道無異~🤩香煎薄餅/8片($48)份量比起一般嘅薄餅多啲!餅皮中間會比較脆,外面反而烤得有啲硬🥹龍眼冰($36)//荔枝梳打($34)
生蝦刺身/6件($108)

爆炸炒大頭蝦($268)

大頭蝦冬蔭公湯($128)

芒果糯米飯($88)

香煎薄餅/8片($48)

龍眼冰($36)//荔枝梳打($34)
同朋友仔慶祝生日,呢排比較少食泰國菜,所以決定食呢間♦️木瓜沙律-木瓜好爽脆👍🏻酸辣味好足,唔錯喔!♦️火山排骨-佢超大份,好壯觀🫣我哋一開頭以為骨多,肉應該還可以,但原來五個人食,食食吓會覺得好滯,千祈唔好睇小佢!個人覺得整體味道都算ok,味道係有改良過,無泰國咁辣!♦️炸蝦餅-熱辣辣炸出嚟係正嘅👍🏻♦️蒜蓉牛油雞翼-都係熱辣辣炸出嚟,配埋啲炸蒜,係香嘅!♦️泰式蛋包炒金邊粉-整體味道有啲似中式炒粉,少咗啲酸味…今次我同朋友都覺得飲品要好好改善下,泰奶太水,其他飲品少甜左依然好甜😅都係飲啤酒最安全!
同朋友仔慶祝生日,呢排比較少食泰國菜,所以決定食呢間

♦️木瓜沙律-木瓜好爽脆👍🏻酸辣味好足,唔錯喔!

♦️炸蝦餅-熱辣辣炸出嚟係正嘅👍🏻

♦️蒜蓉牛油雞翼-都係熱辣辣炸出嚟,配埋啲炸蒜,係香嘅!

♦️泰式蛋包炒金邊粉-整體味道有啲似中式炒粉,少咗啲酸味…

2024-06-30
2024-06-28 123 views
最近去咗間評價好高嘅人氣泰國餐廳約朋友嚟試下每碟都有份量.即叫即製果然係性價比高✨柚子鮮蝦沙律新鮮柚子同大大隻鮮蝦味道酸酸甜甜.清新又開胃✨火焰燒雞原隻燒雞熱辣辣係必點嘅招牌菜式之一店只點上火焰.再將雞斬件外皮香脆.肉質嫩滑好Juicy✨泰式蛋包炒金邊粉金邊粉面層舖上雞蛋再灑上花生碎同辣椒碎味道香濃惹味✨生蝦刺身 生蝦超大隻.口感爽彈新鮮沾上泰式醬汁.係必點嘅小食最後食埋甜品✨芒果糯米飯香甜軟糯.芒果味道鮮甜完美又滿足嘅一餐

最近去咗間評價好高嘅人氣泰國餐廳

香甜軟糯.芒果味道鮮甜

完美又滿足嘅一餐

2024-06-28
Lunch
💪🏻 火山排骨 ($228)近年泰國好興食火山排骨,豬肋骨份量超多,堆到成座山咁,好震撼😂 豬肋骨醃得好香,而且淋上魚露、青檸汁、芫茜汁、青辣椒仔,味道酸酸辣辣,勁開胃🤤 雖然佢好多芫茜,但食落反而冇好大陣芫茜味,所以唔洗擔心😆 而豬肋骨肉質都煮得好淋,好好食!💪🏻 咖哩三重奏 ($218)三重奏包括晒有青咖哩、紅咖哩同黃咖哩,而每種咖哩都有唔同配料!青咖哩係配炸軟殼蟹,紅咖哩係配海鮮,包括:青口、蝦、魷魚,黃咖哩就有炸魚!而且仲附上蒜蓉多士可以點咖哩😝 當中青咖哩椰香比較突出!建議大家一上枱就食咗鍋入邊嘅炸物先,唔係會好快淋😂💪🏻 泰式香辣炒肉碎 ($98)香葉肉碎都係經典嘅泰式味道,微微辣,用黎送飯就正!(最好加多隻蛋😂)💪🏻 泰式燒牛柳($98)燒牛柳正常發揮!💪🏻 椰青 ($52)椰青清甜,椰肉都好滑捋捋!味道:8/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5

💪🏻 火山排骨 ($228)

💪🏻 咖哩三重奏 ($218)

💪🏻 泰式香辣炒肉碎 ($98)

💪🏻 泰式燒牛柳($98)
燒牛柳正常發揮!

💪🏻 椰青 ($52)
椰青清甜,椰肉都好滑捋捋!

味道:8/10
性價比:7/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻/5
Dinner
2024-06-26 107 views
呢間泰國餐廳食過好多次,次次想食泰國野,一係去九龍城一係就黎呢間,味道好啱我胃口😎我同男友今次叫左1️⃣火山排骨💰228每次黎必叫,雖然我同男友兩個人眼闊肚窄,食唔曬,但又想試多啲,所以都係會叫,最後打包左三分之二🫣火山排骨size 極大,適合4個人食,排骨經過泰式酸辣汁浸透,已經好入味,肉質柔軟,唔會柴,好啱夏天食,我地打包左返屋企做晚餐😍2️⃣生蝦刺身💰108生蝦又係必叫嘅,每隻蝦都好大隻,夾著紅辣椒同蒜片,點埋泰式辣汁,食落爽口彈牙,蝦肉好緊緻👍3️⃣泰式青咖喱燒羊架💰158羊架燒得好香口,肉質又軟焾,加埋青咖喱醬,好惹味😍😍😍最欣賞店員睇住我地食到咩程度先上下一道菜,唔係張臺就唔夠位擺嘢4️⃣青檸🍋‍🟩酸辣明爐烏頭💰208烏頭好大條,調味落左青檸檬,食落完全無腥味,魚肉好滑,同烏頭魚一齊嘅粉絲吸曬湯好惹味,一定要食曬🫣5️⃣椰青💰52食泰國野必叫,呢間椰青好新鮮,完全無酸味,飲落好清甜解渴,飲完仲可以挖埋椰肉食😎6️⃣泰式奶茶💰36叫左少甜,泰式奶茶少左甜味,反而茶味更加香濃。好飲👍消費價錢:2人💰869,人均💰434.5結論:(10分為滿分)味道:8.5/10性價比:8.5/10回頭指數:8.5/1

我同男友今次叫左
1️⃣火山排骨💰228

2️⃣生蝦刺身💰108

3️⃣泰式青咖喱燒羊架💰158

4️⃣青檸🍋‍🟩酸辣明爐烏頭💰208

5️⃣椰青💰52

6️⃣泰式奶茶💰36
叫左少甜,泰式奶茶少左甜味,反而茶味更加香濃。好飲👍

消費價錢:2人💰869,人均💰434.5

結論:
(10分為滿分)

味道:8.5/10
性價比:8.5/10
回頭指數:8.5/10

餐廳名稱:Milu Thai มิลู่ไทย (耀華街) (銅鑼灣)
餐廳地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓
  • 火山排骨
  • 泰式生蝦
  • 椰青
  • 青檸酸辣明爐烏頭
  • 青咖喱燒羊架
2024-06-25 74 views
Weekday Dinner 生蝦剌身(6件) $108生蝦肉質爽口,加上生蒜頭、辣椒及酸辣的泰式醬汁,味道辛香開胃,是不錯的前菜。火焰燒雞 $208店員會在燒雞上淋上酒精再點火,著火效果打卡一流!打卡後店員會切成雞件方便客人享用。燒雞雞皮脆卜卜,肉質滑身有肉汁,配搭酸辣秘製醬汁味道更豐富。青咖哩軟殼蟹(配蒜蓉包) $168青咖哩上面有香脆的軟殻蟹,青咖哩有不少入味的泰國茄子、豆角及西蘭花,味道濃郁,用香口蒜蓉包沾點咖喱汁,更是美味。馬拉盞通菜 $88爽脆的通菜加入馬拉盞調味,鹹香惹味。芒果糯米飯 $88一啖冰凍清甜的芒果,一啖軟熟的心型糯米飯,再配上香甜的椰漿,是完美的飯後甜品。珍多冰 $36珍多冰椰香味重,珍多條滑身,味道香甜。凍青檸茶 $34清爽的飲品,帶有青檸清新香氣。餐廳作為銅鑼灣人氣泰菜,牆身有很多色彩繽紛的壁畫,晚市座無虛席,建議預先訂位,減少等候時間。
Weekday Dinner

生蝦剌身(6件) $108

火焰燒雞 $208

青咖哩軟殼蟹(配蒜蓉包) $168

馬拉盞通菜 $88
爽脆的通菜加入馬拉盞調味,鹹香惹味。

芒果糯米飯 $88

珍多冰 $36
珍多冰椰香味重,珍多條滑身,味道香甜。

凍青檸茶 $34
清爽的飲品,帶有青檸清新香氣。

2024-06-22 115 views
天氣又熱又焗,食泰菜消暑就最岩❤️🍴泰式鳳爪沙律:酸甜的泰式醬料令鳳爪本身肉質鮮嫩,再混合脆爽的生菜和其他蔬菜,增添了食材的層次和口感。🍴泰式拼盤:一次過有齊蝦餅、蝦片、春卷、荷包雞,絕對食得岀係泰國風味,值得讚蝦片勁脆,蝦餅放耐左都keep住外脆內嫩🍖泰式串燒 (豬、牛、羊):肉類經過醃製和烤製後,表面帶有微焦香,內部卻保持多汁,點個沙嗲汁更令串燒味道🍗紅咖哩雞肉:濃郁的紅色咖哩醬汁,融合了辣椒、羅望子和香料的組合,散發著馥郁辛香。雞肉煮至軟嫩,完全吸收了咖哩的風味,肉質Q彈可口。搭配白飯令我地食哂成碗汁🤣🍲大頭蝦冬蔭公湯:湯底由冬蔭公(檸檬香茅)和魚露等泰式經典調料熬煮而成,大頭蝦新鮮肥美,在湯中散發出鮮甜的海鮮。🥤芒果梳打:芒果果肉鮮嫩多汁🥤乳酸梭打:解辣一流。
天氣又熱又焗,食泰菜消暑就最岩❤️

🥤芒果梳打:芒果果肉鮮嫩多汁

🥤乳酸梭打:解辣一流。
想食火山排骨好耐😛終於約齊人去食😙今次呢間好啱同朋友gathering😗😗地方夠大,座位夠闊落坐得舒服😙最緊要價錢合理,嘢食好食又大大份😆大家都讚不絕口,飽到捧住個肚走😝⛰火山排骨 ($228)勁震撼😲排骨比預期更大更多🫣咁打卡,真係枱枱都叫🤭因為我哋怕太辣,所以汁醬另上😛最初未淋汁望落大家都笑似煲湯骨🤣但食落勁滋味,骨本身有醃過,淨食都好夠味😋淋埋醬汁,酸酸辣辣更加惹味🤤🤤🥘咖哩三重奏 ($218)終於唔洗爭扎食黃咖哩好定青咖哩好😌😙😙全部我都要❗️三色咖哩配海鮮鍋真係冇得彈😌海鮮種類繁多,有炸軟殼蟹、炸魚柳、扇貝、青口、蝦同魷魚🦑底層仲有大量蔬菜🥬再配埋蒜蓉包粒,真係食到啲咖哩汁一滴都冇得淨🤤🤣🤣🤣🦐柚子鮮蝦沙律 ($98)通常食泰菜都會叫個沙律清一清口腔,但其實都係重口味😝拆咗肉嘅鮮蝦同柚子食落真係好方便😌清甜唔苦澀👍🏻加咗大量炸蒜,勁惹味勁開胃🤤🌶馬拉盞通菜 ($88)通菜都好大碟😁菜好新鮮翠綠,馬拉盞惹味,配通菜冇得錯😝🥭芒果糯米飯 ($88)新鮮熱辣😍糯米飯保持熱辣辣,芒果就冰冰凍,一冷一熱🤗芒果香甜,糯米飯煙靭充滿椰香,好好食😋🐬乳酸梳打($34)

火山排骨

⛰火山排骨 ($228)

咖哩三重奏

🥘咖哩三重奏 ($218)

柚子鮮蝦沙律
🦐柚子鮮蝦沙律 ($98)

馬拉盞通菜

🌶馬拉盞通菜 ($88)
通菜都好大碟😁菜好新鮮翠綠,馬拉盞惹味,配通菜冇得錯😝

芒果糯米飯

🥭芒果糯米飯 ($88)

乳酸梳打

🐬乳酸梳打($34)

柚子鮮蝦沙律
馬拉盞通菜
乳酸梳打
2024-06-18 86 views
之前去過尖沙咀分店,食物好味不在話下,連店員都一樣咁nice🫶🏻今次臨走仲問兩位小朋友幾次再黎😍好友善我地今次order左唔少食物♡生蝦刺身食泰國菜必叫生蝦刺身🦐上次無叫到今次要叫返🤪大大隻又爽彈,沾點埋泰式醬汁超開胃,做前菜一流呀💛特別一讚既係生蝦刺身既冰都用左保鮮紙包住,咁就唔怕啲冰掂到啲蝦,好衛生🌟♡炭燒豬頸肉Gavin媽絕對係豬頸肉既top fans💛只要邊度有豬頸肉,我都會試😆Milu Thai豬頸肉既肉質係彈牙加上有油份滲出來,仲有陣陣炭香味,值得一試(♡˙︶˙♡)♡椰汁雞湯我已經order左細size都好大煲😆唔計小朋友既話兩個人食係足夠❗️大大件既雞肉好嫩滑,仲有雞脾菇tim🌟湯入口酸酸地加埋椰奶味道岩岩好🧡估唔到連小朋友都爭住飲😛♡炸蝦餅一份有6件仲係大大件❗️外層超脆口又唔會淋,蝦膠彈牙,雖然脆口但唔會好油,兩位小朋友好鍾意食呀♡蒜蓉牛油雞翼雞翼控要試下😆雞翼大大隻,炸得脆口肉質好滑而且好入味🤤♡海鮮菠蘿炒飯典型用原隻菠蘿上既海鮮炒飯🍍好吸引到小朋友既眼球😍Gavin仲係咁指住話Pineapple😂飯粒炒得乾身又粒粒分明,擺碟精緻放左唔少肉鬆、腰果同埋配料,例如有菠蘿、

我地今次order左唔少食物

♡生蝦刺身

♡炭燒豬頸肉

♡椰汁雞湯

♡炸蝦餅

♡蒜蓉牛油雞翼
雞翼控要試下😆雞翼大大隻,炸得脆口肉質好滑而且好入味🤤

♡海鮮菠蘿炒飯
典型用原隻菠蘿上既海鮮炒飯🍍好吸引到小朋友既眼球😍Gavin仲係咁指住話Pineapple😂飯粒炒得乾身又粒粒分明,擺碟精緻放左唔少肉鬆、腰果同埋配料,例如有菠蘿、帶子、蝦仁、魷魚,大大份好抵食

♡芒果糯米飯
上碟仲係暖暖咁😚糯米飯口感煙韌加埋椰漿好好味,一邊食糯米飯一邊食鮮甜既芒果🥭係完美既ending😍
2024-05-26
Tea
  • 炭燒豬頸肉
  • 芒果糯米飯
  • 生蝦刺身(6件)
  • 菠蘿海鮮炒飯
  • 蒜蓉牛油雞翼
【銅鑼灣泰國菜🇹🇭Milu Thai💙必食招牌排骨山同埋火焰燒雞❤️‍🔥】-今日要介紹嘅系銅鑼灣呢間浮誇嘅泰國菜😝 燒雞真係點火燒俾你睇😂排骨山真係堆到山咁高🥴鍾意食泰國菜嘅你千祈唔好錯過!-😋火焰燒雞❤️‍🔥 $208+1第一道要介紹嘅梗係火焰燒雞🔥基本上每一枱都有嗌🙂‍↕️火焰燒雞嘅畫面相當吸睛👀等火熄滅之後,店員會拎隻雞入廚房切好再上菜😝唔使自己手撕雞超讚👍雞肉皮脆肉嫩勁Juicy❤️一定要試吓!好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋排骨山🏔️ $228+1另一個必食嘅就係佢嘅招手排骨山🤤一上枱超震撼😳排骨堆到成座山咁💨餐廳好貼心可以揀分汁上🥴朋友唔食得辣嘅都唔洗驚😎排骨肉嫩唔柴之外仲充滿骨膠原😂個汁酸酸辣辣相當開胃~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋青咖喱軟殼蟹配蒜蓉包🦀$168+1青咖喱好重香茅味😗仲有好香濃嘅椰奶味🥥椰奶令口感溫順,降低青辣椒的刺激度😜🌶軟殼蟹都炸得好香脆👀沾滿咖喱嘅蒜茸包都好食😋好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋泰式奶茶🧋$36+1泰式奶茶口感絲滑,甜度適中~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋珍多冰$36+1珍多冰充滿椰奶嘅香味,珍多粉條質感爽滑味道清甜~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-📍 Milu Thai มิลู่ไท

😋火焰燒雞❤️‍🔥 $208+1
火焰燒雞

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

排骨山

😋排骨山🏔️ $228+1

😋青咖喱軟殼蟹配蒜蓉包🦀$168+1

😋泰式奶茶🧋$36+1
泰式奶茶口感絲滑,甜度適中~

😋珍多冰$36+1
珍多冰充滿椰奶嘅香味,珍多粉條質感爽滑味道清甜~

📍 Milu Thai มิลู่ไทย
銅鑼灣:銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓
尖沙咀:尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈4樓
💸人均消費: $350
2024-06-11
$350 (Dinner)
火焰燒雞
排骨山
Milu Thai主打泰國美食,由逾 40 年泰籍廚師團隊主理。地點首先都幾方便,就係Times Square 後面。而入面都幾大,都見到唔少係一大班朋友約埋一齊。呢度點解吸引到我,主要係網上見到火焰燒雞。<火焰燒雞>結果真係無令我失望,首先上枱時將成隻雞企直,上枱後就用烈酒燒香個皮,酒香四溢,而當中的火焰效果打咭一流。另外雞肉好嫩滑,食到雞胸都唔係鞋,證明燒得岩晒火喉。<柚子鮮蝦沙律>另外亦叫左柚子鮮蝦沙律,份量都唔細,柚子質素唔錯,大大粒兼唔會乾身同苦澀,大蝦正常發揮,點埋泰式特色醬酸酸地都幾開胃。<大頭蝦冬蔭公湯>大頭蝦冬蔭功湯處理得幾好,大頭蝦大大隻都有羔,而最驚喜係冬蔭功的味道夠Balance,唔會過酸或過辣,飲落去係幾舒服,另外亦都有唔少配菜,其實都幾豐富。<炸蝦餅>蝦餅新鮮即炸,內裏蝦肉夠晒彈牙,而且份量都幾多,算係抵食,配埋特飲珍多冰就即刻爽晒。

<火焰燒雞>

<柚子鮮蝦沙律>

<大頭蝦冬蔭公湯>

<炸蝦餅>

2024-06-06 87 views
好耐冇食泰國菜,好掛住刺激惹味的火山排骨,所以專登同媽咪來銅鑼灣的 Milu Thai品嚐一下。✡️ 火山排骨 ~ 見到咁澎湃豐盛的火山排骨真係流哂口水的, 我喜歡撕開啲肉出嚟點汁食,掛滿青辣椒粒味道夠哂刺激火辣。✡️ 泰式鳳爪沙律 ~ 用了無骨鳳爪啱哂我呢d 懶人,一口過酸酸地好開胃。✡️ 蒜蓉牛油雞翼 ~ 外層酥脆,雞翼嫩滑入味,口感特好。蒜香牛油搭配得天衣無縫。✡️ 飛天椰菜苗 ~ 食泰國菜好鍾意叫椰菜苗,因佢有一份微苦帶甘的風味。🍧 芒果糯米飯 ~ 點必的甜品, 芒果超清甜, 糯米飯軟糯沾滿椰漿一起送入口,嘴裡咀嚼後濃郁的椰奶香氣不斷擴散開來。🍹 凍青檸茶 🍹 椰青

🍹 凍青檸茶

🍹 椰青

2024-06-06 109 views
想食泰菜嘅話銅鑼灣都好多選擇,抱住試伏心態嚟呢間,結論係點?唔係fancy嘅菜式價位都係$100左右,嘢飲都係$3X就有杯,全部都好足料,性價比唔錯~上菜速度又快~家常菜:炭燒豬頸肉$98 vs 馬拉盞椰菜苗$98 叫得呢兩樣都係想食重口味,汁嚟講兩個都幾惹味,豬頸肉燒得微微乾身,椰菜苗夠鮮嫩~主打:青咖喱軟殻蟹$168 vs 菠蘿海鮮炒飯$108 印象中呢兩樣都mark咗係招牌菜,軟殻蟹幾多肉,炸得酥香,配埋落咗香葉、豆角、茄子、西蘭花嘅青咖哩,再點埋脆脆包食,正呀!菠蘿海鮮炒飯又係好多料,蝦、魷魚仔、菠蘿都有齊,出面如果賣$108好多都無呢間咁多料~甜品:芒果糯米飯$88 淨係個飯都手掌咁大,整成心心形狀再淋上椰汁,芒果仲要係成隻份量 ~飲品:荔枝梳打$34 龍眼冰$36微甜,我嗰杯超多龍眼!朋友話荔枝梳打都好味~

飲品:荔枝梳打$34 龍眼冰$36
微甜,我嗰杯超多龍眼!朋友話荔枝梳打都好味~
  • 龍眼冰
  • 青咖哩軟殼蟹(配蒜蓉包)