2024-07-19
唔知大家有無聽過呢間餐廳,我朋友經常提起同推薦佢哋嘅甜品~假日聽聞係要排隊先食到,好彩平日放工去唔使排🥹🫶🏻朋友個邊返工經常食,所以今次就叫啲新菜色trytry啦😎.🦀明太子醬脆炸軟殼蟹夾餅配薯角分量比我想象中大好多!一份有半隻軟殼蟹,炸得好酥脆但又唔會好油膩👍🏼墨西哥夾餅🌮Taco&配料一齊食,更加有口感🤩(P.S. 落明太子醬無手軟 ✨)🍝灸燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵推推推🍴又齊我鍾意的食物😆 帶子&海膽!!見到個蛋黃顏色就知係靚蛋🫡帶子大粒厚身,煮得啱啱好,海膽汁creamy冇揸流攤🥹 入面仲煙肉~ 列入回頭菜之選🫱🏼🫲🏽🥩安格斯牛扒配阿根廷青醬牛肉經過慢煮所以好嫩😋 阿根廷青醬清爽酸甜,中和了牛肉的油膩感😆.🍸Sea of the glass湖水藍嘅cocktail🌊用左接骨木花湯力水mix咗伏特加,加上檸檬汁更加fresh! 放工可以飲到一杯好飲cocktail 好開心!🍓草莓朱古力雪山脆脆呢杯都好鍾意!靚之外仲好飲❤️🔥.🌽日本柑桔粟⽶酥盒配乳酪雪葩真係唔怪得咁多人推薦佢哋甜品😮 不論擺盤或者味道都非常高水準✨!今次叫嘅粟米造型,其實係香脆嘅酥盒內加入咗粟米味吉士忌廉同拖
假日聽聞係要排隊先食到,好彩平日放工去唔使排🥹🫶🏻
朋友個邊返工經常食,所以今次就叫啲新菜色trytry啦😎 .
🦀明太子醬脆炸軟殼蟹夾餅配薯角
分量比我想象中大好多!
一份有半隻軟殼蟹,炸得好酥脆但又唔會好油膩👍🏼
墨西哥夾餅🌮Taco&配料一齊食,更加有口感🤩
(P.S. 落明太子醬無手軟 ✨) 🍝灸燒北海道帶子海膽卡邦尼闊麵
推推推🍴又齊我鍾意的食物😆 帶子&海膽!!
見到個蛋黃顏色就知係靚蛋🫡
帶子大粒厚身,煮得啱啱好,海膽汁creamy冇揸流攤🥹 入面仲煙肉~ 列入回頭菜之選🫱🏼🫲🏽 🥩安格斯牛扒配阿根廷青醬
牛肉經過慢煮所以好嫩😋
阿根廷青醬清爽酸甜,中和了牛肉的油膩感😆
. 🍸Sea of the glass
湖水藍嘅cocktail🌊
用左接骨木花湯力水mix咗伏特加,加上檸檬汁更加fresh! 放工可以飲到一杯好飲cocktail 好開心! 🍓草莓朱古力雪山脆脆
呢杯都好鍾意!靚之外仲好飲❤️🔥
. 🌽日本柑桔粟⽶酥盒配乳酪雪葩
今次叫嘅粟米造型,其實係香脆嘅酥盒內加入咗粟米味吉士忌廉同拖肥😙再配上日本金桔糖漬~!加埋乳酪雪葩一齊食,層次更加豐富🤤
. 📌得知了深水埗minimal 同荃灣kobane間店分開咗獨立營運🌱而 甜品師只會喺深水埗minimal 製作甜品🫱🏼🫲🏽
總結,環境舒適,煮得用心,食得開心🫶🏼