2023-03-18
今次嚟到荃灣食飽飽但又想食下甜品🍮有朋友介紹南豐中心附近有一間係食tiramisu🍰既小店舖,地方細細但售賣既款式都唔少😙賣相又靚之餘價錢又唔算貴👻想要邊一款店員都會即刻切的😼呢一次揀左四款一齊share食🧊伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇 $58拿破崙餅底都幾脆😙伯爵茶味濃郁🥹焦糖味同可可🍫都幾夾,加埋忌廉🥠既質地都比較厚,整體味道都唔錯😍🧊港式糖水·楊枝甘露提拉米蘇 $58呢一件蛋糕分成三層✨整體味道又唔會好甜,芝士🧀忌廉味道都幾濃同creamy,中間加入左芒果🥭西米同柚子,蛋糕加左少少芒果🥭忌廉,一啖食哂呢幾層既感覺都似食緊楊枝甘露,充滿左香港🇭🇰既特色🧊海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇 $58上面用左一塊Lotus餅乾🍪做裝飾✨,栗子質地軟滑,中間既海鹽焦糖味🥞都幾突出,忌廉入面帶焦糖既香,一啖食落去焦糖同栗子味幾夾🫶🏻👻🧊北海道豆乳丸子提拉米蘇年糕夾心 $58第一眼見到會想即刻試左個丸子😍先,咬落煙煙韌韌,雪過之後又唔會變到硬左🤩蛋糕既豆乳同黃豆粉好夾😚豆乳味都幾濃但食落又唔會好膩,中間仲加入左年糕🍡夾心,一啖食哂咁多層質感creamy又煙韌😍整體嚟講味道唔錯之餘款式都比較多,適合大家買嚟
🧊伯爵茶焦糖可可拿破崙提拉米蘇 $58
🧊港式糖水·楊枝甘露提拉米蘇 $58
🧊海鹽焦糖蜜栗子提拉米蘇 $58
🧊北海道豆乳丸子提拉米蘇年糕夾心 $58
整體嚟講味道唔錯之餘款式都比較多,適合大家買嚟share一齊食🫂大家經過荃灣都幾推薦買嚟試下嫁
人均消費💵: $60-70
性格比: 8.5/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8.5/10
📍Miss Tira (荃灣)
荃灣青山公路荃灣段264-298號南豐中心地下A119號舖