喜歡吃米線的朋友有福了😆!! 🇭🇰 米線陣𝐌𝐢𝐱𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐞𝐧𝐬𝐞 有新口味推出啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)/ 款款都好有驚喜呀~☆ 大蝦海鮮冬蔭功湯米線想刺激味蕾的朋友,首選大蝦海鮮冬蔭功湯米線🍜呀!! 香茅、九層塔、南薑等不同香料熬製,集酸、辛、辣、香、微甜於一身,層次和味道都非常豐富😍,湯頭醒胃,越吃越滋味~大蝦🦐大隻,蜆肉鮮甜,用料豐富!☆ 嫩雞豆卜冬蔭功湯米線嫩雞口樣有驚喜,用上半隻嫩雞,份量十足😏。雞肉嫩滑,肉質結實。我最愛加上了豆卜,吸滿湯底精華唷(≧▽≦)!☆ 泰式醉蝦醉蝦好有酒香😝,只有兩隻不夠喉呀~☆ 泡椒魚皮魚皮酸辣,口感爽脆,夏天吃一流。☆ 蒜泥白肉軟腍的五花腩,加上秘製醬汁😚,蒜香味非常突出!☆ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐰𝐚𝐲泰國椰子水現在可用優惠價$𝟔配椰肉泰國直送的椰子水🥥,配上冬蔭公米線就更有風味囉!💕你都快啲去試試啦~
喜歡吃米線的朋友有福了😆!!

☆ 大蝦海鮮冬蔭功湯米線

☆ 嫩雞豆卜冬蔭功湯米線

☆ 泰式醉蝦

醉蝦好有酒香😝,只有兩隻不夠喉呀~

☆ 泡椒魚皮

魚皮酸辣,口感爽脆,夏天吃一流。

☆ 蒜泥白肉

軟腍的五花腩,加上秘製醬汁😚,蒜香味非常突出!

☆ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐰𝐚𝐲泰國椰子水

2020-12-29 1447 views
天氣凍突然想食米線 ,我係衝著麻辣蕃茄湯底而 黎, 第一次使唔敢食得太辣,所以 今次試咗個麻辣小辣,有啲失望,番茄較酸, 小辣食唔到辣味。 大腸跟蘿蔔較鹹。 蘿蔔咬口好,沒有渣。 值得一讚牛肚好淋,好好食,size 剛好,好有咬口 ,牛肚真心唔錯。用了外賣優惠以六蚊換取兩隻雞翼,雞翼好食。加埋外賣盒,呢個米線加熱好立克,再兩隻雞翼=80元。下次可能叫大辣,小辣真係食唔到辣味,有啲失望。雖然係外賣,收銀姐姐好有禮貌,好細心。
用了外賣優惠以六蚊換取兩隻雞翼,雞翼好食。
加埋外賣盒,呢個米線加熱好立克,再兩隻雞翼=80元。

下次可能叫大辣,小辣真係食唔到辣味,有啲失望。

雖然係外賣,收銀姐姐好有禮貌,好細心。
番茄麻辣米線小辣,牛肚超好食
2020-12-22
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch
番茄麻辣米線小辣,牛肚超好食
  • 牛肚
2020-11-12 663 views
喺圓方返工早餐想食個麵除咗有大x落之後呢個都喺個幾好嘅選擇你嘅買個河粉加幾個餸加杯嘢飲都唔使五十蚊都幾平資源有效率做嘢快早餐冇乜人睇一間幾好嘅外賣早餐店晏晝就選擇太多啦可以食下其他嘢比較少食呢間 原來佢個魚蛋牛丸都係幾好味嘅仲可以減辣同唔辣魚尾湯底都係好正呀覺得佢早餐都唔錯嘅食個麵
覺得佢早餐都唔錯嘅食個麵
2019-09-29 1091 views
今日返工放lunch去買個米線 翻到去發現啲芫茜有蟲卵仲要一大堆 咁攞返去退錢啲員工態度差到 毫無歉意 得退錢嗰個員工同我講聲唔好意思 另外嗰兩個完全唔覺得要道歉咁樣。呢間野貴左勁多但係因為我想食米線都照去買 唔算得上係好食只係因為佢係呢度附近算係平民啲既選擇(哈哈哈哈不過都要五十蚊一碗sorry)點知仲要加埋啲蟲比我 如果有人想食蛋白質米線可以一戰 但係比我就無下次了 食譚仔好過你十條街 又多料又平 未試過試都唔好試🤡
2019-08-05 925 views
尖沙咀呢間米線陣🍜得外賣服務,冇坐位,最多都只系得個企位用餐🍴今日同埋同事齊齊買外賣尼試,5個下午茶餐都唔系等左好耐,同落單同事都幾盡職又主動覆👍🏻order,態度幾好。🤤我呢就叫左下午茶(D.)清湯魚旦魚腐米線加鮮蝦雲吞,跟麻辣湯、少辣,飲青瓜豆漿☝🏻其實都幾細心嘅,湯同米線一早就會分湯,比嘅飲管系紙飲管,雖然唔中意用,不過勝在夠環保♻️食米線最緊要都系個湯底姐,個麻辣湯底ok嘅,雖然唔夠香唔夠麻,不過都系合格水準,下午茶份量中等size,如果唔加餸未必夠飽肚,試左佢地嘅特飲,青瓜豆漿嘅青瓜味比較重,豆漿味偏淡不過都飲得出豆漿嘅甜味,口感都幾清新,對於食麻辣湯底嘅朋友仔更適合,啱晒我🤣✊🏻。建議:其實可以加餸嘅選擇唔少,但可以選嘅小食真系太少,如果出多d配米線嘅小食,唔系就咁跟餸放入米線中就更好🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻

清湯魚旦魚腐米線

清湯魚旦魚腐米線

2019-08-04
$59 (Tea)
2019-08-01 457 views
被我選為我最喜愛的湯麵店沒有之一感覺依間鋪頭啲嘢乾乾淨淨,(尖沙咀呢間啲衛生都做得唔錯,其他分店都OK 㗎)唔會好似其他米線店咁污糟邋遢囉啲餸唔會好似好cheap咁,啲蟹柳係蟹棒唔係蟹柳已經好值得稱讚豬軟骨亦都做得幾好,依啲點餸嘅麵食黎講,佢哋啲餸真係做得好有誠意。麵都唔cheap架,我最鍾意轉做烏冬,唔係cheap烏冬嚟㗎係渡庭烏冬果啲fd! 佢既蕃茄湯味道啱啱好,唔會太酸或者太甜,最抵讚嘅係清清地,唔會好多油,食完都唔會好頸渴,好多味精咁!我自己就鍾意麻辣番茄湯你番茄湯上面加少少辣錦上添花拍手
麻辣蕃茄湯烏冬

被我選為我最喜愛的湯麵店
沒有之一

感覺依間鋪頭啲嘢乾乾淨淨,
(尖沙咀呢間啲衛生都做得唔錯,
其他分店都OK 㗎)
唔會好似其他米線店咁污糟邋遢囉

啲餸唔會好似好cheap咁,
啲蟹柳係蟹棒唔係蟹柳已經好值得稱讚
豬軟骨亦都做得幾好,
依啲點餸嘅麵食黎講,
佢哋啲餸真係做得好有誠意。

麵都唔cheap架,
我最鍾意轉做烏冬,唔係cheap烏冬嚟㗎
係渡庭烏冬果啲fd!

佢既蕃茄湯味道啱啱好,
唔會太酸或者太甜,

最抵讚嘅係清清地,唔會好多油,

食完都唔會好頸渴,好多味精咁!

我自己就鍾意麻辣番茄湯
你番茄湯上面加少少辣
錦上添花
拍手

2019-07-14
$55 (Dinner)
麻辣蕃茄湯烏冬
  • 麻辣番茄湯烏冬
2019-01-18 524 views
今日Office飯腳有野搞,咁我就唯有食自己,行出去買外賣返Office 食啦。由於是在九龍站內的一間小小外賣店,套餐是預先SET好,無得自己揀餸。我聽到呀姐話每星期四Menu會update一次。我叫咗個D餐 - 蘿蔔牛腩冬菇清湯米線+熱檸檬薏米水 (HK$54)米線&餸同湯係分開盒裝,攞餐後大約7-8分鐘左右返到公司。打開個盒餸都算幾多,味道亦唔差,不過米線就少咗DD,女仔食完都OK啱啱好,不過男人食我估未必夠。湯就咸咗少少,食完要飲返多D水。薏米水都幾好飲,薏米唔算多亦唔算少,軟硬程度剛好,唔錯!!

我聽到呀姐話每星期四Menu會update一次。

米線&餸同湯係分開盒裝,攞餐後大約7-8分鐘左右返到公司。

湯就咸咗少少,食完要飲返多D水。

蘿蔔牛腩冬菇清湯米線

薏米水都幾好飲,薏米唔算多亦唔算少,軟硬程度剛好,唔錯!!
檸檬薏米水

2019-01-18
TakeAway
$54 (Lunch)
檸檬薏米水
2018-09-06 493 views
在ICC返工的人們午餐選擇真係可憐,一係舊幾兩舊一餐(仲要唔好食得去邊),一係慳錢食連鎖店。今日病咗,冇胃口又冇氣力行遠啲出去搵食,就試下清淡啲食米線。唔係車仔形式自由配搭,而係有幾個餐選擇,但冇一個係無肉嘅。阿姐知我病,建議我食麻辣腩肉走腩肉,或者酸辣粉...... 😑最後揀咗牛乳蟹棒墨魚丸,返到公司一開,都算細碗。個牛乳湯黃黃地,第一啖就好咸,墨魚丸又係好咸,蟹棒(柳)就...... 你知係咩啦。成餐食飽唯一嘅感想就係咸😶 唔知點解牛乳會咸...... 以後都係唔買外賣,製造少啲垃圾食完記得飲返兩三杯水呀~

食完記得飲返兩三杯水呀~

牛乳蟹棒墨魚丸米線
2018-09-06
Waiting Time
7 Minutes (TakeAway)
$48 (Lunch)