2020-09-05 1187 views
中午經過海灣中心見到這家店大排長龍,原來這家店香港有很多分店,全店鋪落地玻璃,門口還有自動外賣機可以點外賣實在很方便。於是入去吃午餐,等了約20分鐘才可以入去。點了番茄麻辣豬頸肉魚丸鮮牛肉米線,收費64元相比譚仔米線貴不少。但勝在這裏環境舒服,而且番茄麻辣湯底實在比較少有而且味道非常喜歡。我只是點了小辣感覺還可以,下次應該點中辣或者大辣才能更過癮。配料口感還可以以,沒有太大驚喜亦沒有太大失望。服務員已連鎖店來說服務還不錯。唯獨價錢收費比較貴。

2020-09-04
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$64 (Lunch)
2020-08-02 965 views
星期五午飯時間去米線陣買了一碗米線外賣,我一向都好鍾意佢哋嘅酸辣湯底同蕃茄麻辣湯底,但係琴日真係令我驚嚇,食到三份一嘅時候,發現肥牛黏住好大嚿保鮮紙,見到咁嘅情況即刻冇晒胃口,我即刻影低send咗去米線陣FB投訴,點知發現佢哋已讀不回完全不負責任!係人都知塑膠預熱會產生治癌物質,處理食物時咁唔小心,仲要咁大舊保鮮紙都可以放落去,見到投訴又唔回覆,咁大間飲食集團點解可以對食客咁不負責任!大家下次食嘢真係要小心啲,睇清楚,先放落口!
2020-07-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2020-03-21 1149 views
午餐價響港島區黎講算平又夠飽,$60左右,所以堂食同外賣都好多人排隊。晚餐可以叫二人套餐$90位左右,多左幾個小食。第一次食大汗豬扒夠鬆軟入味,如果湯底可以轉埋麻辣就完美,麻辣湯底朋友話好食!

$60 (Lunch)
2020-02-27 716 views
前一間店鋪倒業了一段時間直至米線陣頂手它的鋪位有優惠堂食送一款$6的配料,變相減$6不知優惠直至到何時反而門外購買外賣的人比較多,有二三十人不過原來米線陣是大家樂集團旗下特色米線專門店農場蕃茄湯米線 - $39免費配雞脾肉蕃茄湯底用了用海量新鮮蕃茄熬製而成,味道很濃郁還有很多蕃茄切粒,啖啖鮮茄體驗另外,有些本來有的配料,如腐皮、芽菜、芫茜麵種默認為米線,可加錢轉烏冬之類我再自行加了兩款配料:鮮蝦雲吞+$9、香酥豬頸肉+$9有三粒雲吞,每粒入面都有大隻原隻蝦肉豬頸肉醃得很有味道,炸得很酥香,必叫首選
前一間店鋪倒業了一段時間
直至米線陣頂手它的鋪位
有優惠堂食送一款$6的配料,變相減$6
不知優惠直至到何時
反而門外購買外賣的人比較多,有二三十人

不過原來米線陣是大家樂集團旗下特色米線專門店
農場蕃茄湯米線

農場蕃茄湯米線 - $39
免費配雞脾肉
蕃茄湯底用了用海量新鮮蕃茄熬製而成,味道很濃郁
還有很多蕃茄切粒,啖啖鮮茄體驗
另外,有些本來有的配料,如腐皮、芽菜、芫茜
麵種默認為米線,可加錢轉烏冬之類
我再自行加了兩款配料:鮮蝦雲吞+$9、香酥豬頸肉+$9
有三粒雲吞,每粒入面都有大隻原隻蝦肉
豬頸肉醃得很有味道,炸得很酥香,必叫首選
2020-02-27
$51 (Lunch)
農場蕃茄湯米線
2020-01-20 598 views
灣仔啱啱新開咗一間米線陣, 開張嗰日見門口有好多人排隊, 就一於湊下熱鬧因為呢次係大食妹第一次食米線陣, 真係有啲期待呢 因為趕住返公司有嘢做, 所以就嗌咗外賣<鮮炸豬扒酸辣湯米線>雖然叫左少米線, 但分量-啲都唔少炸豬扒幾有咬口, 亦都幾大件但米線嘅靈魂湯底就做得不怎樣, 只有偏酸而無咩辣味<涼拌三絲粉皮>另外, 套餐仲包含-份小食, 大食妹揀左份涼拌三絲粉皮同樣的, 份量超級大整體黎講, 小食質素比佢主打嘅米線好食, 而份量都係偏大, 可以兩個女仔share-份
因為呢次係大食妹第一次食米線陣, 真係有啲期待呢
因為趕住返公司有嘢做, 所以就嗌咗外賣

<鮮炸豬扒酸辣湯米線>
雖然叫左少米線, 但分量-啲都唔少
炸豬扒幾有咬口, 亦都幾大件
但米線嘅靈魂湯底就做得不怎樣, 只有偏酸而無咩辣味

<涼拌三絲粉皮>
另外, 套餐仲包含-份小食, 大食妹揀左份涼拌三絲粉皮
同樣的, 份量超級大

TakeAway
2020-01-19 359 views
中午去點餐 一進門前台就沒有人 坐下後想要點餐 店員丟下餐牌快速講幾句就走了 完全聽不到她要說什麼 我們進去前已想好要吃什麼 想要點餐 才剛半秒 店員命令想好才叫他 掉頭就走 附餐提供飲料 店員還跟我們說要另外再加錢 再次強調後她才回說「今天有 明天沒有」 我坐在這裡現在點餐是明天吃的嗎? 才剛開店就這種服務品質店的位置看到海 價格合理 味道也不錯 新開的店裝潢也很舒服 但是餐牌用丟的 呼喝客人用手機點餐 說可以叫店員點餐 店員又掉頭走 讓人氣憤的服務態度 而且店很多人就算啦 還沒有到一半滿