🥜 飲得嘅花生芝麻湯丸?😍 仲可以揀黑糖珍奶底🧋拉➡️睇menu🐭 米奇老豬Vol. 364 🐷呢間係老豬同事強推嘅台飲店店內裝潢好有台灣嘅味道平時老豬不愛手搖 🧋(bubbleleehk 嘅黑糖珍奶2.0除外😚)但呢間竟然有花生、芝麻嘅黑糖珍奶所以的起心肝去試一試 😎.🐖🐖 《花芝黑糖珍珠鮮奶》🐖🐖 💰$38💰賣相真心超啱打卡 📷面頭嘅奶霜口感似奶蓋花生碎、芝麻碎、砂糖舖到好似兩粒湯丸咁 😍食落似溶左嘅花生芝麻糖 不過食到最後有d痴住左d冰無羹𢳂上來食有d可惜🥹花生芝麻控認證 ✅鮮奶底嘅奶味香濃 稠度中等 🥛不過老豬偏好更厚身d (李圓圓世一❤️‍🔥)甜度係固定嘅 黑糖唔算螞蟻甜 珍珠煙韌 不過不失~建議同朋友開心share更滋味 😋.❣️🐭總評分🐷❣️味道:8.2/10 服務:N/A環境:N/ACP值:✴️ 中 ✴️ ENCORE:✅.自費✅/試食.📍 蜜滋麻美 📍中環鴨巴甸街16A號地下
🥜 飲得嘅花生芝麻湯丸?😍 仲可以揀黑糖珍奶底🧋

拉➡️睇menu

🐭 米奇老豬Vol. 364 🐷
[蜜滋麻美]

呢間係老豬同事強推嘅台飲店
店內裝潢好有台灣嘅味道
平時老豬不愛手搖 🧋
(bubbleleehk 嘅黑糖珍奶2.0除外😚)
但呢間竟然有花生、芝麻嘅黑糖珍奶
所以的起心肝去試一試 😎
🐖🐖 《花芝黑糖珍珠鮮奶》🐖🐖
💰$38💰
賣相真心超啱打卡 📷
面頭嘅奶霜口感似奶蓋
花生碎、芝麻碎、砂糖舖到好似兩粒湯丸咁 😍
食落似溶左嘅花生芝麻糖
不過食到最後有d痴住左d冰無羹𢳂上來食
有d可惜🥹
花生芝麻控認證 ✅

鮮奶底嘅奶味香濃 稠度中等 🥛
不過老豬偏好更厚身d (李圓圓世一❤️‍🔥)
甜度係固定嘅 黑糖唔算螞蟻甜
珍珠煙韌 不過不失~

建議同朋友開心share更滋味 😋

自費✅/試食

📍 蜜滋麻美 📍
中環鴨巴甸街16A號地下
2023-07-11 587 views
小店位於PMQ和歌賦街之間那段鴨巴甸街, 位置較僻, 不太起眼。從開業至今, 雖然bookmark了, 但一直沒光顧, 是日在附近閒逛, 終有機會試其推介 - 花芝黑糖珍珠鮮奶。花芝黑糖珍珠鮮奶 $38花芝黑糖珍珠鮮奶對我來說並不陌生, 因尖沙咀曾經有一台式茶飲店有售類似的飲品, 可惜該店現已結業。雖然大家採用的食材比例未必相同, 但概念相若, 相信味道口感不會相差太遠。花芝黑糖珍珠鮮奶名符其實是一杯面頭有大量花生和黑芝麻的黑糖珍珠鮮奶, 由於花生和黑芝麻經過手炒, 入口份外香濃, 豐富了口感。拌勻每口也能嚐到香口的花生和黑芝麻, 故甚為吸引。而黑糖珍珠味道不會過甜, 與鮮奶混和, 甜度適中, 奶泡綿密細滑, 可口美味。冰約有3份1杯, 喝到最後雖然尚有冰粒, 尚可接受。由於這款飲品在其他茶飲店並不常見, 路經還是會想回味。

花芝黑糖珍珠鮮奶 $38

2023-05-29
花芝黑糖珍珠鮮奶
私心全港第一黑糖珍珠鮮奶🧋!!如果你問我最推介邊間珍珠奶茶店 我一定會講蜜滋麻美🫡 佢地嘅黑糖珍珠勁高質 無論係叫外送定現場買口感都係一樣咁煙韌QQ 黑糖味入曬每粒珍珠 黑糖再完美融入鮮奶 每啖都係天堂🥹❤️ 仲要珍珠份量好多 所以唔會出現飲到最尾得返鮮奶嘅慘況~ 坊間黑糖珍珠鮮奶可能就咁係鮮奶同黑糖珍珠 而蜜滋麻美就會上面再灑多一層黑糖粉 令賣相加分不少!另外仲有好多比較「健康」嘅選擇 例如花生同芝麻topping~ 我自己最愛就係可可黑糖珍珠鮮奶少甜😆✌🏻 攪勻之後飲落口 濃濃嘅朱古力味加上黑糖 唔會太甜 大滿足!(左至右)• 可可黑糖珍珠鮮奶 $34 🍫 4.7/5• 花生黑糖珍珠鮮奶 $36 🥜• 黑糖珍珠鮮奶 $32 🍬
私心全港第一黑糖珍珠鮮奶🧋!!

(左至右)
• 可可黑糖珍珠鮮奶 $34 🍫 4.7/5
• 花生黑糖珍珠鮮奶 $36 🥜
• 黑糖珍珠鮮奶 $32 🍬
2023-06-08 549 views
-{中環台式茶飲🧋}🤤花芝黑糖珍珠鮮奶🤤 ($43)走冰加5蚊!黑糖味同花生芝麻都好夾嘅🥰中間仲有cream成杯都好邪惡同heavy 係飲飲下有啲飽肚 啲花生同芝麻粒飲到最後有啲卡住喉嚨😂😂👖褲評: 7.5/10試一次可以!不過encore就未必了 聽落店員口音似台灣人💁‍♀️性價比: 7/10服務: 8/10環境: Nil🚩 蜜滋麻美 🚩地址: 中環鴨巴甸街16A號地下 #fuudjai #fuudjai茶飲 #fuudjai中環
{中環台式茶飲🧋}
🤤花芝黑糖珍珠鮮奶🤤 ($43)

👖褲評: 7.5/10

性價比: 7/10
服務: 8/10
環境: Nil

🚩 蜜滋麻美 🚩
地址: 中環鴨巴甸街16A號地下

花芝黑糖珍珠鮮奶
收藏左好耐嘎一間奶茶當初就是被它顏值所吸引終於可以試到但係冇想像中咁好飲啊..唔知係未自己點得唔啱個人認為顏值大於味道吧 睇店舖裡的圖解幾吸引但係飲起身口感真係有奇怪
2023-05-05 486 views
飲咗佢哋嘅黑糖豆漿bubble tea,影真唔錯我鍾意佢有幾層layers, 有花生粉,cream,同埋手磨豆漿。攪撥後頭咁認真唔錯。佢冇落超甜嘅黑糖,對我嚟講比較易入口
飲咗佢哋嘅黑糖豆漿bubble tea,影真唔錯
⊶ 抹茶黑糖珍珠鮮奶$34🫥個人認為不過不失,本身以為係抹茶味嘅鮮奶,點知只係喺個面散抹茶粉,說實話得表面可以飲到少少抹茶味。但是不得不讚珍珠真的軟糯彈牙,黑糖味亦都恰到好處,可能都會想再俾一次機會試吓佢嘅招牌花生芝麻黑糖珍珠。另外都想讚一讚紅色招牌貼幾有傳統嘅效果幾特別。⬧︎⧫︎ 蜜滋麻美 ⧫︎⬧︎中環鴨巴甸街16A號地下
⊶ 抹茶黑糖珍珠鮮奶$34

⬧︎⧫︎ 蜜滋麻美 ⧫︎⬧︎
中環鴨巴甸街16A號地下

🧋招牌【花芝黑糖珍珠鲜奶】💰38.花生和黑芝麻碎放在奶盖黄豆粉上面,花生和芝麻都太香了,味道很浓郁。喝之前一定要把下面黑糖搅拌均匀,正常甜我觉得刚刚好。 最后把花生和芝麻也完全搅拌,口感很丰富。很香!而且珍珠不是很软,属于比较有嚼劲的。反正一下子就喝完一杯。最后我朋友还打包了一杯回去综合嫩仙草烤奶 💰38这个我没喝,不过我朋友一直说很好喝很好喝!很香,最后还打包了一杯回家。下次再试一下其他的。感觉还不错
🧋招牌【花芝黑糖珍珠鲜奶】💰38

综合嫩仙草烤奶 💰38
下次再试一下其他的。感觉还不错
2023-02-24 506 views
店名: 蜜滋麻美地址: 中環鴨巴甸街16A號地下上環站A2出口,行6分鐘環境: 外賣價錢:3/5味道: 3/5呢間珍奶舖係好出面杯嘢飲好靚,可以用黎打卡,今次就有幸黎一試😝花芝黑糖珍珠鮮奶$38佢算係開放式廚房,可以睇住啲店員整花芝意思係指面頭有花生同芝麻碎,但其實搞埋一齊之後飲,其實唔算太飲得出有呢兩種味🤨🫢下面飲落其實就係黑糖珍珠鮮奶,珍珠有少少淋,唔算特別好咬☹️總括黎講,杯嘢打卡呃like係靚嘅,但飲落同出面嘅無咩大分別😕要行到咁遠買杯打卡嘢飲,應該就無下次了🤓☹️

店名: 蜜滋麻美

地址: 中環鴨巴甸街16A號地下
上環站A2出口,行6分鐘

環境: 外賣
價錢:3/5
味道: 3/5

花芝黑糖珍珠鮮奶
佢算係開放式廚房,可以睇住啲店員整

要行到咁遠買杯打卡嘢飲,應該就無下次了🤓☹️
Type of Meal
Dinner
2023-01-10 741 views
係openrice搜索經常見到難得lunchtime終於有時間探險無諗到路程竟然咁遙遠同艱辛個個斜坡真係好斜但係飲到佢覺得好值叫咗最基本嘅芝麻花生黑糖鮮奶38蚊,廢水來講就少少貴嘅可以少糖,不可少冰整個搭配好match不過可能唔適合對堅果類敏感嘅人士對於鐘意芝麻,花生嘅朋友好值得一試外賣可能就無咁好飲都係現場去買應該最好飲
係openrice搜索經常見到

38蚊,廢水來講就少少貴嘅
可以少糖,不可少冰
整個搭配好match
不過可能唔適合對堅果類敏感嘅人士
對於鐘意芝麻,花生嘅朋友好值得一試
外賣可能就無咁好飲
都係現場去買應該最好飲
2022-12-30 617 views
2022年最後一個工作日點都要對自己好點同同事買杯奶茶獎勵下自己鋪頭的地點好易搵店員也很好原本黑糖飲品為保持質素他們不做微甜的由於我好怕飲太甜的飲品佢地都因為我的煩惱以為我做左杯吾係太甜的抹茶黑糖鮮奶花生芝麻黑糖珍珠奶茶花生同芝麻真係好夾
2022年最後一個工作日

花生同芝麻真係好夾

2022-12-30
Type of Meal
Lunch
Let's Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️首間海外分店 | 百年傳承『蜜滋麻美』是台中老字號品牌:幸發亭 的招牌蜜豆冰譯音,亦是第三代繼承人「陳永桉先生」所創立的新品牌,希望將百年傳承的人氣美味以及創新飲品帶給顧客。除了多款人氣飲品外,店鋪亦提供傳統手作製作嫩仙草系列和豆漿系列。『花芝黑糖珍珠鮮奶』$38 ⭐⭐⭐⭐店鋪推薦👍🏻 一杯就有五層的豐富滋味,第一層現炒黑糖手工珍珠;第二層濃郁鮮奶;第三層少許黑糖冰沙;第四層綿密奶泡及第五層手炒的香濃花生及芝麻。————————————————個人評分最高為 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🏡環境舒適:⭐⭐⭐😋好味指數:⭐⭐⭐⭐🏼親切服務:⭐⭐⭐⭐📸打卡呃Like:⭐⭐⭐⭐️————————————————📍蜜滋麻美地址:中環鴨巴甸街16號A地鋪時間:11:00 - 21:00 (MON - SUN) @mizimamei————————————————𝕎𝕙𝕒𝕥𝕤𝕒𝕡𝕡:5715 3205𝔽𝔹:Let's Go Couples Channel𝔻𝕄:_lets.go_couples.channel_𝔼𝕞𝕒𝕚𝕝:letsgo.kopy@gmail.com
Let's Go 為你搜羅吃喝玩樂情報〰️

🏼親切服務:⭐⭐⭐⭐
📸打卡呃Like:⭐⭐⭐⭐️
📍蜜滋麻美
地址:中環鴨巴甸街16號A地鋪
時間:11:00 - 21:00 (MON - SUN)
@mizimamei
𝕎𝕙𝕒𝕥𝕤𝕒𝕡𝕡:5715 3205
𝔽𝔹:Let's Go Couples Channel
𝔻𝕄:_lets.go_couples.channel_
𝔼𝕞𝕒𝕚𝕝:letsgo.kopy@gmail.com
2022-11-28
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$38 (Tea)
  • 花芝黑糖珍珠鮮奶
2022-11-14 659 views
@mizimamei 蜜滋麻美本身食糯米糍就係因為好鍾意花生同芝麻既組合🥜見到野飲都可以咁配搭唔使諗實試呢隻味但飲落好失望🥲花生粉同芝麻粉完全交雜唔到飲落感覺好分離撈勻都係飲得出牛奶、花生粉同芝麻粉三個獨立元素可能因為糯米糍既花芝其實係有頗多砂糖去將兩者結合同埋製造口感而呢杯野飲真係就咁兩種粉擺面頭味道即刻失色好多冇左個靈魂🥹如果你試過就咁食芝麻粉就會知咩意思🫣要飲黑糖珍奶都唔會特登係度飲可能其他飲品都唔錯既只係呢款太令人失望😣
@mizimamei
蜜滋麻美

本身食糯米糍就係因為好鍾意花生同芝麻既組合🥜
見到野飲都可以咁配搭唔使諗實試呢隻味
但飲落好失望🥲
花生粉同芝麻粉完全交雜唔到
飲落感覺好分離
撈勻都係飲得出牛奶、花生粉同芝麻粉三個獨立元素
而呢杯野飲真係就咁兩種粉擺面頭
味道即刻失色好多
冇左個靈魂🥹
如果你試過就咁食芝麻粉就會知咩意思🫣
要飲黑糖珍奶都唔會特登係度飲
可能其他飲品都唔錯既只係呢款太令人失望😣
2022-10-28 617 views
週末和朋友到pmq玩,路過這家台式飲品,之前都好鍾意❤️,選了一杯花生芝麻的,想說天氣有點凍,走冰,一杯38還是39蚊的奶茶,竟然還要再➕5蚊才可以走冰,那就是一杯奶茶,要45蚊左右!真的好不理解?!
今日行完大館,有d口渴就係OpenRice 搵到呢間台式飲品店。見到佢推介「呀美珍珠奶茶」,就叫左杯細杯黎試下 ($28)舖頭係整齊乾淨,但如果放置幾張櫈俾人等外賣會更好,因為始終舖頭地理位置係斜路,行上黎買外賣都幾攰下,同埋舖頭職員唔多,我等一杯珍珠奶茶都等左十分鐘(俾大家參考下)講番杯珍珠奶茶🧋,第一感覺「咁似貢茶☹️」無茶味👎🏻一d甜味都無(我揀半糖的)真係好淡(我之後睇番有d食評都係話珍奶係好淡味🥲)真係好失望,唔會想再試佢地其他產品☹️亦都唔會推薦俾大家…🙅🏻‍♀️

見到佢推介「呀美珍珠奶茶」,就叫左杯細杯黎試下 ($28)

講番杯珍珠奶茶🧋,第一感覺「咁似貢茶☹️」
無茶味👎🏻
一d甜味都無(我揀半糖的)
真係好淡(我之後睇番有d食評都係話珍奶係好淡味🥲)

真係好失望,唔會想再試佢地其他產品☹️
亦都唔會推薦俾大家…🙅🏻‍♀️
呀美珍珠奶茶(細杯)
2022-10-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$28 (Tea)