2008-08-13 27 views
同朋友去lang ham place睇戲,但又唔想食來食去都係o個d,其中一個就提議黎Modern Toilet第一次入文華,如果唔係要食呢間餐廳,就咁行街搵食都唔會搵到黎星期二晚上,但都有好多人等位 ._.,好在預先book左台8個人每人自顧自點菜,有人叫焗飯,有人叫set,味道嘛.....,同一般樓上cafe好差不多,係concept特別,環境裝備都一set以廁所為主,所以成為賣點吧.......但...我覺得冇令我有再黎o既衝動其中一個原因係d廁所板太硬我坐得好唔舒服=.=

星期二晚上,但都有好多人等位 ._.,好在預先book左台

但...我覺得冇令我有再黎o既衝動

其中一個原因係d廁所板太硬我坐得好唔舒服=.=
$60 (Dinner)
  • 焗飯類,忘了什麼名字的蘆薈蜜飲品
2008-08-08 7 views
和朋友到這間餐廳吃晚餐, 想不到侍應服務態度差劣!!1. 我們坐的位置對正風口位, 便問侍應可否調低冷氣, 但調低後仍然很大風, 便向他們反映, 誰知對方卻說: 「冷氣已經較低咗啦, 咁你地駛唔駛要杯暖水呀?」 仲衰過"要支叉定要隻蝦"!!!2. 坐的位置滴水, 侍應雖然已講明, 但我們再作反映時, 她卻粗聲粗氣說:「頭先已經同你地講咗呢度滴水啦!」 於是問可否轉枱, 點知佢竟然答: 「想轉枱呀? 要出番去排過隊喎, 出面好多人等緊架!!!」 簡直不知所謂!!!!3. 到點菜時, 一心想來看他們的特色器皿, 朋友叫了凍飲洛神花茶, 照MENU看應該用"尿兜",但來到時卻是用普通的玻璃杯。於是便問侍應為何這樣,對方居然說:「所有凍飲都用"尿兜",除了洛神花茶。」真的被他「吹脹」!!
和朋友到這間餐廳吃晚餐, 想不到侍應服務態度差劣!!

$70 (Dinner)
2008-08-05 9 views
成日都見到網上的相,今次終於自己來試了,果然餐廳裝修好有feel.食物雷同快餐店,但價錢絕不是快餐店的價錢啊!食物都ok吧,最終是來影影相,要求就不要太高了

食物都ok吧,最終是來影影相,要求就不要太高了
2008-07-26 7 views
便所主題在香港好似好得意甘於是就同兩個朋友來試叫了兩個鍋三個人sharequality實在太普通加上唔夠熱印象大打折扣
便所主題
quality實在太普通
加上唔夠熱
印象大打折扣
唔夠熱既豚肉鍋同豆乳鍋
(Non-member)
D 人態度勁差...得"綽頭"..事實上...坐又坐得唔舒服...食品又差....個待應仲一句得埋黎"最低消費/$30 WOW"好似好睇唔起我地咁...我地仲見到隔離個台"鬼佬"開頭好開心...之後食到扁哂咀....我地1毫子 TIPS 都冇俾杯野勁普通都收 $35 LOR~去許留山飲都冇咁嬲
D 人態度勁差...得"綽頭"..
事實上...坐又坐得唔舒服...食品又差....
個待應仲一句得埋黎"最低消費/$30 WOW"
好似好睇唔起我地咁...

我地1毫子 TIPS 都冇俾

杯野勁普通都收 $35 LOR~
去許留山飲都冇咁嬲
$45 (Tea)
(Non-member)
首先,我想講一講關於d員工,一d都吾kind。在我光顧多間旺角食肆入面,此店服務態度較其他食肆為差,帶比我一種夠竟有沒有接受專業訓練的感覺,一點也不professional。其次,食物質素我覺得此店較著重"桌頭",較多味精。還給我一種應多吾多應小吾小的感覺 由其是那杯冰,十分重量級,很難吃完。相反,餐廳中的主要食品較為小。食物也較旺角普通食肆為貴,所以我有點覺得少吃多滋味!最後,在餐廳中我覺得飲品是最佳,那麼健康,份量也較為多。
首先,我想講一講關於d員工,一d都吾kind。
食物也較旺角普通食肆為貴,所以我有點覺得少吃多滋味!
最後,在餐廳中我覺得飲品是最佳,那麼健康,份量也較為多。
$250 (Lunch)
  • 飲料
2008-07-12 4 views
男友book了位到便所主題餐廳吃晚飯,接了我後,他害怕趕不切,結果我們又要飛的去吃飯…到達的第一個感覺是很新奇,因為到處都是馬桶裝飾,裝飾得很特別!和男友仔細觀看menu,叫了招牌什錦火鍋、韓式珍珠燒肉套餐、紅酒牛肉、雞米花、馬桶一號,原本沒有打算叫這麼多食物,因為害怕份量多、吃不完,但男友卻堅持叫這麼多,由於他上網看了便所主題餐廳的介紹,所以強硬要求叫了馬桶一號!等了差不多半小時,食物開始上,原來盛載食物的器具也是馬桶造型的,是很有趣很有新鮮感,但食物的味道則…所有的食物上是只是微暖,為甚麼不是熱的呢?食物器皿很大,但份量卻很少,所以有點失實的感覺!招牌什錦火鍋的味道很淡,有點腥的感覺;韓式珍珠燒肉的醬汁味道很怪,燒肉像肉碎般似的…;紅酒牛肉沒有紅酒味,且牛肉很韌…:雞米花的味道尚算正常;而馬桶一號看見已經沒有很大的食慾,看見沙冰堆得像山這麼高,佈滿了小饅頭、朱古力豆等,感覺就像是把能吃的東西堆在一起的垃圾崗,味道更是不倫不類,所以我們吃了幾口便放棄了…光顧一次滿足新鮮感便足夠了!食物質素這麼不濟,教人怎會再光顧呢?OK是給予它的裝飾,而非食物質素…

$150 (Dinner)
2008-06-29 12 views
掃完一輪小食又逛完一輪街,又到休息時間!閒聊間不如去便便餐廳,怎知朋友竟然有興趣,那就即時起行!也許熱潮已過,週末下午茶時間門外沒有人龍,由於自己曾經來過,新鮮感沒朋友那麼多,還記得上次小表妹來這裡時笑過不停,今次朋友也不例外 發覺餐牌更新了, 有了不少新菜式,比之前多了選擇。飲品選了茉香奶茶,一如以往用尿兜盛載,由於飲品顏色比較正常,觀感上沒有那麼像尿尿,奶茶茶味偏淡,茉香味道也很輕,而且頗多冰塊,以味道來說比一般台式餐廳失色,甚為普通;朋友的洛神花茶用了透明塑膠杯,所我也問了侍應小妹為什麼這杯要用杯子??小妹的答案為:因為要比客人見到朵花,所以用膠杯上。(有備而來的答案耶!)朋友將這杯花茶評為頗好喝。在精美搞笑的餐牌裡狂點了以洗手盤盛載的鹵水拼盤,內容原來相當豐富,包括有豬耳朵、豆腐乾、牛展、雞翼和鐵蛋,剛吃過港式鹵味,現在再來個台式,真是瘋了!幾樣鹵水食品竟以豆腐乾最為美味,入味之餘又不會很乾,不俗!豬耳朵則太淋了,可以脆身一點會更好吃,鐵蛋比淡水買到的軟身,蛋黃也沒有硬的的那感覺,吃著吃著覺得有點像薑醋蛋。同以蹲廁容器盛載的炸洋蔥圈和brownie,以後者最為美味!洋蔥圈炸得

發覺餐牌更新了, 有了不少新菜式,比之前多了選擇。

同以蹲廁容器盛載的炸洋蔥圈和brownie,以後者最為美味!洋蔥圈炸得有點過火,顏色太深了,而且晾油沒有做好,油淋淋的不感興趣!! brownie意外地好吃,外層竟是脆脆的,相對軟軟的朱古力蛋糕內層,便有著相對的感覺,很有驚喜!朱古力味道也很香濃,而且不會很甜;朋友更將brownie沾上所附的朱古力醬和練奶來吃,嗜甜得比我還利害!!

吃得興起,再來個便便冰淇淋作結,今次不是綜合味道,只是純白的香草冰淇淋,有點失望!今次的冰淇淋奶味過重,吃幾口便開始覺得膩口,幸好甜姐兒朋友食力很強,完全沒難度!!

以為自己再來機會不大,怎知真的又再來,而且同行的都是笑得很開心,廁所力量不容少觀,門口附近那堆有蒼蠅的便便實在搞鬼,月巴人經過也忍不住要篤篤它
brownie意外地好吃
台式大堆頭鹵味
2008-06-19 5 views
其實 ..黎哩到都不過係貪得意 ..所以我覺得黎一次就夠...味道又吾係話好差 ...係d 飯吾係咁好味..湯吾係老火都預左了吧 ?我是為得意而來的因此在這裡.. 我對食物的要求不算高但服務真不錯 ..我們問餐牌的食物是怎樣的店員都有一一解答我們問咖哩汁不夠..她都有多添我們一碗...不過價錢不便宜 ..只是嘗試.. just for fun
其實 ..黎哩到都不過係貪得意 ..

所以我覺得黎一次就夠...

味道又吾係話好差 ...

係d 飯吾係咁好味..

湯吾係老火都預左了吧 ?

我是為得意而來的

因此在這裡.. 我對食物的要求不算高

但服務真不錯 ..

我們問餐牌的食物是怎樣的

店員都有一一解答

我們問咖哩汁不夠..

她都有多添我們一碗...

不過價錢不便宜 ..

只是嘗試..

just for fun
$80 (Dinner)
之前一共三人去試下這間主題餐廳六點幾去,唔洗等位我點了一客意粉其中一個友人點了一個火鍋另一個點了紅酒牛肉+飯 (食物的詳細名字忘了)原本都覺得ok咁到我一飲杯水,酸的我之前無食過糖或者其它食物總之一飲就酸友人有點飲品,所以叫我飲另一杯反而無問題咁我們見附近有侍應就要求換過杯水個侍應去拎過杯黎,掉係檯面 (佢當時好大力下)之後原來佢之前聽到我地話杯水酸就講o左句"我地d水有落檸檬緊係酸嫁啦" (語氣超差)就走o左去,跟住仲同另一個侍應指住我地張檯講野講真我真係好嬲但我唔想因為無聊人而影響我同兩位友人見面聊天接著,意粉黎到個湯ok係熱但個意粉只可以話暖暖地,完全唔係o岩o岩整好個種溫度個意粉無食晒,因為真係唔好食的友人個火鍋就菜多肉少紅酒牛肉就汁多肉少!!侍應拎走d盤後幫我地添水時,其中一杯有不知名的污糟野今次我地無再叫侍應換水!直接埋單走人算!!唔洗錢我都唔會黎!!侍應態度差,食物差!!!食物質素同價錢成反比!!!~
之前一共三人去試下這間主題餐廳
六點幾去,唔洗等位

我點了一客意粉
其中一個友人點了一個火鍋
另一個點了紅酒牛肉+飯 (食物的詳細名字忘了)

原本都覺得ok咁
到我一飲杯水,酸的
我之前無食過糖或者其它食物
總之一飲就酸
友人有點飲品,所以叫我飲另一杯
反而無問題

咁我們見附近有侍應
就要求換過杯水
侍應去拎過杯黎,掉係檯面 (佢當時好大力下)
之後原來佢之前聽到我地話杯水酸
就講o左句"我地d水有落檸檬緊係酸嫁啦" (語氣超差)
就走o左去,跟住仲同另一個侍應指住我地張檯講野

講真我真係好嬲
但我唔想因為無聊人而影響我同兩位友人見面聊天

接著,意粉黎到
個湯ok係熱
但個意粉只可以話暖暖地,完全唔係o岩o岩整好個種溫度
個意粉無食晒,因為真係唔好食的

友人個火鍋就菜多肉少
紅酒牛肉就汁多肉少!!

侍應拎走d盤後
幫我地添水時,其中一杯有不知名的污糟野
今次我地無再叫侍應換水!
直接埋單走人算!!

唔洗錢我都唔會黎!!
侍應態度差,食物差!!!
食物質素同價錢成反比!!!~
$60 (Dinner)
去左都好耐了,又是睇到報紙的報導,和一個朋友上完課程,專登去試下這間主題餐廳6:00P.M去不用排隊,叫左一個牛奶煱,一碟不記得叫什麼的意粉,和一杯布丁奶茶牛奶煱,好濃的牛奶味,食左之後,口腔入面會迴盪濃濃的牛奶味,不錯,可惜好"流",適合多人先叫意粉也不錯,但沒什麼特別布丁奶茶,我覺得很有趣呢,味道也不錯食食下望到隔離枱,叫左D小食和雪糕(碟雪糕好大碟)他們食到要猜拳,輸了的食呢賣單,三樣耶,兩個人,每人$100幾玩,滿貴的食完出到去,見到很多人排到呢,嚇了一跳
意粉也不錯,但沒什麼特別
布丁奶茶,我覺得很有趣呢,味道也不錯
賣單,三樣耶,兩個人,每人$100幾玩,滿貴的
食完出到去,見到很多人排到呢,嚇了一跳
$140 (Dinner)
2008-06-07 9 views
之前weekend 晚上來看過,天呀,竟是人山人海的,餐廳外水泄不通,人頭湧湧的,有夠誇張的。已經開了一段時間了呀,怎麼還是一樣人多?這天吃過之後,感想就是... ... 果然,這樣的主題餐廳,來一次就好了~其實食物不難吃,真的。不過,又說不上是好吃耶。價錢也不是便宜的。除非是想帶外國朋友或其他朋友來看看,否則,我應該會跟這餐廳無緣再見的了。===================================meiji ordered 了一個lunch set。lunch set 大約$40-50。便便不只裝飾的,有實在作用的~~~ 下面蓋著前菜。meiji 看著座廁食物說:「真的很像... ...」((留白,讓大家有思想空間~~~))meiji 大發現:「下面有火的!」很貼心呀,一直暖著上面的食物,就不會變冷了。很適合我和meiji,因為我們一直聊個不停,食物都沒怎麼碰過。===================================lunch set 真討厭,這餐廳很不vegetarian friendly 呀,全是肉。只好order menu 裡面的。全麥蔬菜千層麵 $

便便不只裝飾的,有實在作用的~~~ 下面蓋著前菜。

全麥蔬菜千層麵 $55 ─ 附送西餐湯。

我這個是浴缸,不是座廁來的~ 千層麵剛烤焗,很熱的。算是很多料,加上表面的cheese,ok。
南瓜湯 ── 不太綿稠,稀稀的,裡面還有紅蘿蔔粒等等。ok,不太差。

若想看更多的食評和照片,歡迎來我的blog: http://hk.myblog.yahoo.com/mei_ciel/article?mid=6569
2008-05-31 7 views
聽聞呢間Modern Toilet好搞笑..SO琴日專情同男朋友去試等左一陣就有位....二人位..岩晒我!!叫左2個餐....好味道... HEA左陣就叫ICE點知落單姐姐聽到我們叫2個ICE,就禁停我們..一黎就驚訝...勁大囉...但冰多得仔...改善下!感覺唔錯... HONG KONG好少餐廳會甘.........讚*
等左一陣就有位....二人位..岩晒我!!

叫左2個餐....好味道... HEA左陣就叫ICE
點知落單姐姐聽到我們叫2個ICE,就禁停我們..
一黎就驚訝...勁大囉...但冰多得仔...改善下!

雞扒餐
火鍋
沙冰
小食
$100 (Dinner)
雞扒餐
火鍋
之前台灣旅行因為呢一間主題餐廳岩岩夠鐘關門so~返到香港唸住試返~點知道原來真係得個feel過引,d野食就一般到唔一般嚕~食左d咩都唔記得甘清楚啦,只係記得佢地既門面同裝飾都好cute好得意甘嚕~
ok過引,不過食過就..
唯一叫好味
裝飾品~cute爆
好得意~
唯一叫好味
我們4個人在旺角朗豪坊附近的Modern Toilet其實去到既感覺真係幾特別, 坐位係廁所, 可以放個袋入去廁所裡面. 我們叫了兩個小食, 一個炸八爪魚(都算ok!)一個炸朱古力cake(最好食係le個~個名係叫咩小甜甜xxx咁架!)4杯熱桂圓紅棗茶(好大陣桂圓偏苦味, 大家都係飲左幾口就唔再飲了)咖哩雞飯(份量好小,味道ok)什錦火鍋(好小餸, 味道一般)沙冰(完全係得個cute, 一d都唔好食, 求其放d野係上面就算了, 我地食左一半都冇就放棄)埋單成為$430.-, 完全就唔抵食!!! 整體-->>係只會幫襯一次, 以後唔會再去, 我估去果d人應該都係第一次去. 你地都可以去試吓既~hehe)))
我們4個人在旺角朗豪坊附近的Modern Toilet
我們叫了兩個小食, 一個炸八爪魚(都算ok!)
咖哩雞飯(份量好小,味道ok)
什錦火鍋(好小餸, 味道一般)
炸八爪魚
炸朱古力cake
咖哩雞飯
沙冰
$110 (Dinner)
炸八爪魚
炸朱古力cake