2018-07-19 1818 views
我覺得色彩繽紛的顏色總是令人開心的法術!像天朗氣清我會想起養眼的綠色,跟老公浪漫溫馨的時刻當然是浪漫紫色,喜慶節日必定是大紅色,而心愉快的日子我便想起七色彩虹! 而沙田萬怡酒店的MoMo Café正推出了彩虹派對自助晚餐,由即日起至 9月30日供應,收費星期一至四成人$468、小童$278,星期五至日及公眾假期成人$528、小童$318,OpenRice更有8折優惠詳情按此,大家便可以用嘴巴來吃出開心法術啦! 步進餐廳竟然見到十部扭蛋機,比大細路車爸爸見到一定開心C佢! 踏進餐廳用餐區先見到不少款式的甜品專區,有楊枝金露,另外有8色配料可混成自製涼粉或不同口味的豆腐花! 還有可以止止台灣癮的芋圓黑糖糖水,話時話我在台灣真係冇食過芋圓喎! 新鮮的切件生果有哈蜜瓜、菠蘿、西瓜,仲有後方的完隻生果! 轉角有Cup Cake、意式奶凍、抹茶泡芙、朱古力蛋糕、玉桂蘋果金寶、抹茶林明頓、桂花糕、菊花桂花糕、士多啤梨撻、美國芝士蛋糕、貝殼蛋糕等等,款式口味都好多選擇啊~ 另外還有麵包布甸、杏仁酥、葡撻,仲有鮮艷奪目的即製窩夫和班戟,窩夫更有七款口味輪流登場,包括有榴槤、咖

新鮮的切件生果有哈蜜瓜、菠蘿、西瓜,仲有後方的完隻生果!

另外還有麵包布甸、杏仁酥、葡撻,仲有鮮艷奪目的即製窩夫和班戟,窩夫更有七款口味輪流登場,包括有榴槤、咖啡,和這夜的斑蘭、紫薯及抹茶味。

另外雪櫃內放滿透心涼個雪條!全是自家製作每晚輪流供應包括珍珠奶茶、柑吉檸檬、蜂蜜香茅及熱情果等,味道相當吸引呢!

不愛吃雪條不打緊!另有Häagen-Dazs小杯雪糕任吃!

甜蜜過後到其它鹹食,沙律檯上有新鮮沙律菜、紅腰豆、青瓜、車厘茄及玉米筍,另備多款汁醬供大家自混獨特口味!

頭盤區有凍肉、芝士及醃菜,麻雀雖小,五臟俱全啦!

仲有不少涼菜和小吃如意粉沙律、尼斯沙律、豬頸肉沙律、粟米沙律、煙三文魚、涼拌貢菜、果香蓮藕甜茄、桂花蕃茄、滷鴨舌、及雪裡紅等,都很是豐富而且挺合我口味!

冰鎮海鮮有生蝦、黃金螺、蟹腳、龍蝦、龍蝦鉗、蜆及藍青口,都係新鮮貨色應可滿足海鮮迷的!

隔籬便是即煮亞洲粉麵檔,供應三款湯底包括麻辣、酸辣和雞湯,自己夾好心水配料選好麵底交給廚師,記得取檯上的號碼竹籤煮好後有專人送上檯,那便可以再四處覓食了!

再行過點有三款燒味,油雞、叉燒及燒鴨,看見肥嘟嘟的油雞勁想食啊~

是日燉湯係無花果雪梨燉赤肉,清甜美味又足料必要飲一盅啊!

熱葷都有不少可選如草莓小排骨、瑤柱菜膽、椒鹽鮮魷魚、醬燒京蔥海參、葡汁焗魚柳、香煎比目魚、蜜糖蕃薯、炸豬扒,都好豐富呢!

是日西餐湯是充滿童年的味道海鮮蕃茄湯!!

而這即煮檔是供應即煮意粉,熱辣辣煮起總是吸引!

另有西班牙海鮮飯以Bomba米加入大蝦、蜆、青口等材料炮製而成,鮮豔奪目很吸引!

另還有鹽焗三文魚、烤西冷牛扒、牛仔骨、香腸、烤多春魚、烤雜菜和烤菠蘿得香口熱菜!

日式區有多款刺身包括有,鯖魚、鯛魚、八爪魚、三文魚及希靈魚,還有數款前菜及卷物。

飲品方面可以另加由$58~88,Free Flow氣水、啤酒和紅白餐酒。

開餐喇先吃一大碟精前菜沙律打打底,鴨舌、貢菜係似我心水推介,沙律菜配蜜糖芥末汁醬好甜美很好味呢!

凍海鮮中爆膏龍蝦多汁又鮮甜,蟹腳亦充滿海水鮮味,黃金螺很有咬口又濃螺香,凍海鮮質素我表示滿意!

刺身及前菜中當然大愛吃我至冧的味付螺肉,而三文魚刺身亦夠新鮮。

無花果雪梨燉赤肉夠足料,喝下清甜滋潤正啊~

熱食中最吸引我是質感恰好醬燒京蔥海參,和香口的炸豬扒配芝士醬,另外蜜糖蕃薯都好有驚喜呢!

飽肚的當然係粉麵和飯,當然要試賣相吸引的西班牙海鮮飯吧!另外加多少少咖喱配香飯,和充滿童年的味道海鮮蕃茄湯好滿足!

不過最有驚喜的是這碗自選即煮的麻辣油麵,用上魚蛋有心型仲有星型可愛度超高,麻辣湯底看似平凡吃下香辣度也滿有驚喜我很喜歡!

吃飽飽梗係食甜品,色彩色繽紛的甜品您又想吃那款?

先吃新鮮生果有我至愛的死八婆當然不客氣地盡情吃啦,其實西瓜同哈蜜瓜都好正架!

窩夫這夜有斑蘭、紫薯及抹茶味全部掃回來一同分享開心,而前方的菊花桂花糕清香爽口十分好吃必試呀!

豆腐花還是喜歡傳統配黃糖,另外試埋沒在台灣吃過的黑糖芋圓糖水,甜胃表示滿足了!

滿足還滿足但不吃仍須吃啊!皆因餐廳竟有自家製雪條仲有四款口味之多!包括有濃香的珍珠奶茶、酸度強勁的柑吉檸檬、清香口蜂蜜香茅及充滿熱帶風情的熱情果,質素不俗喜歡吃雪條的朋友仔一定開心C!滿足到不行的一夜又過去!好友已經密謀再到30樓飲酒吃海鮮,OKOK我必定捨命陪君子的!!
2018-07-09
Type of Meal
Dinner
2018-07-15 1564 views
上網看到$170左右的綠茶放題下午茶,覺得很抵!試過後很失望呢!每樣都不好吃,很hea的製作,雖然$170不是高消費,但未至於去到這質素吧!以為最多人拿的冷麵會好一點,但一樣失望。味道淡、綠茶味怪,太淋、沒彈性。最好食是這個綠茶豆腐花了。飲品用過瀘水沖的總括而言,無下次!
綠茶下午茶放題

上網看到$170左右的綠茶放題下午茶,覺得很抵!
冷麵

以為最多人拿的冷麵會好一點,但一樣失望。
味道淡、綠茶味怪,太淋、沒彈性。
最好食是這個綠茶豆腐花了。
飲品用過瀘水沖的

總括而言,無下次!
2018-07-13 17910 views
有人覺得石門的沙田萬怡好隔涉,但對於筆者而言,都係一程車,就去到酒店門口,同出尖沙咀無咩分別。 因此,我偶爾會來這裡開餐,最喜歡30樓的酒吧,居高臨下俯瞰美景,不論中午或晚上來喝一杯,也是賞心樂事。 樓下的自助餐Mo Mo Cafe,我都食過幾次,週末會比較繁忙,我更喜歡在平日的晚上前來,吃得更輕鬆自在。 是次的主題,不是豬牛羊雞鴨鵝,而是『顏色』,彩虹派對。我是很喜歡色彩繽紛的東西,若大家有睇我IG既或會留意到。 凍海鮮一如以往的受歡迎,尤以開邊波士頓龍蝦為甚。其餘的蟹腳、青口及翡翠螺等,皆鮮甜。不得不提泰式生蝦,在別的自助餐地方很難找到。 熱食款式唔少,惹味的香辣魷魚鬚最討我歡心,炸雞塊、燒牛肉、煎魚,仲有矜貴的醬燒京慕海參,同埋燒味,樣樣食少少都足以抱著肚子離開。 西班牙海鮮飯是重點之一,大蝦、蜆、青口等材料,跟上口感尚佳的Bomba Rice,每一口盡是鮮味。 唔理三七廿一,冷盤沙律到中西式熱食,以致日本壽司,堆砌出一碟又一碟的大什燴,還有足料的燉湯,滿足矣。 以往食自助餐,胃納狹小的我甚少會碰粉麵的,不過呢度竟有麻辣和酸辣湯底(當然仲有清湯),驅使我又來一碗,與大家分享。 論

論繽紛色彩,最觸目就一定是甜品系列。

單是窩夫,是晚就出現三款口味,年青人會受紫薯還是斑蘭多一些呢?

芋圓黑糖糖水,配埋仙草,椰果等,剛從台灣回來的朋友應該得到心靈慰藉。木桶豆腐花也有很多人中意。

自家製的五顏六色雪條,多種口味,喜歡酸到眼都盲的朋友可選柑桔檸檬,愛清新的有熱情果,台灣控自會要吃珍珠奶茶,各適其適。

食得飽飽,如果話再去樓上酒吧飲嘢,會否太過瘋癲?

別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿...
2018-06-14 2926 views
好嬲,未食過咁難食嘅自助晚餐!選擇唔算非常多,都算咩都有啲,但全部都唔好食!!!冷盤龍蝦、蟹腳、青口等,全部無味肉質淋滋滋。蟲草花猴頭菇瘦肉湯有苦味,把鬼!熱盤唯一得牛仔骨可以叫好味,其他食物仲差過啲街坊小廚。法式海龍皇湯即叫即煮,係第二樣可以入口嘅嘢~最後係甜品,布丁、pancake、蛋糕仔等。大家都話要食甜品先夠飽。壽星仔獲贈一件芝士蛋糕,無芝士味,又淋身,真係不知所謂。俾我唔會再去食,幾百蚊情願去食多幾碗車仔麵都唔好換來一肚氣!!
好嬲,未食過咁難食嘅自助晚餐!
選擇唔算非常多,都算咩都有啲,但全部都唔好食!!!

冷盤龍蝦、蟹腳、青口等,全部無味肉質淋滋滋。
蟲草花猴頭菇瘦肉湯有苦味,把鬼!
熱盤唯一得牛仔骨可以叫好味,其他食物仲差過啲街坊小廚。

法式海龍皇湯即叫即煮,係第二樣可以入口嘅嘢~

壽星仔獲贈一件芝士蛋糕,無芝士味,又淋身,真係不知所謂。

2018-06-13 2633 views
好朋友生日,近近地去試下石門呢間酒店buffet, 其實佢一開業已經想黎食,拖下拖下到依家先有動力黎,今次仲要由入坐食左3個幾鐘先走,真係好滿足,可以慢慢享受。餐廳仲幫我安排埋生日蛋糕比朋友,真係超開心冷盤有幾多選擇海鮮選擇都好多,仲有生蝦刺身龍蝦任食仲有田螺,真係好少見自助餐有得食,haha熱盤影得好少相,有焗蠔,炸魚柳好好味話明黎慶祝生日,緊係唔少得生日蛋糕啦,餐廳幫手安排,真係貼心,朋友好驚喜。

餐廳仲幫我安排埋生日蛋糕比朋友,真係超開心

冷盤有幾多選擇

海鮮選擇都好多,仲有生蝦刺身

龍蝦任食

仲有田螺,真係好少見自助餐有得食,haha

熱盤影得好少相,有焗蠔,炸魚柳好好味

Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
2018-06-03 2191 views
班老友,相約聚舊,吃番餐好野,上網介绍,找到沙田萬怡MoMo Cafe吃自助餐,價錢連加一5百多元折實421元。滿懷興奮心情,希望吃番餐美味的食物。當繞場一週,已令本人有點失望,食品擺設又如厨餘。品嘗食物後,4百多元吃一頓冇離味道,不新鮮的海產,魚生。出晒水的生菓,啖茂茂的甜品,冷冰冰的燒味。比預期天淵之別,真是大失所望。當晚只有吃了三杯雪糕,全晚只有交談聚舊。令本人和一班老友不約而同,大家一致不會再去。
,大家一致不會再去。
2018-05-30
$510 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
2018-05-22 2001 views
去左好多次了,款式冇咩變,都係一樣,有些悶了。蟹腳加得快,吾使等,點品款式算多,芝士蛋糕好味,吾會太甜,車仔粉麵檔幾好,自己㚒,份量不會多,湯底不會冇味,比預期好。
去左好多次了,款式冇咩變,都係一樣,有些悶了。
2018-05-21 1877 views
我們一家12人,開開心心來到這間酒店食晚上的自助餐,點知一去到睇到的野食以心涼左一半,選擇品種小,食物質素差,出品的食物好多都無什麼味道,連一条鱼都差到咬不到,太韌,而我最愛的甜品和蛋糕款色都不多,仲要不好食,芝麻糊就清淡到就如開水一樣,為左飽肚點就去拿飯食,點知又是無味道,難食,海鮮中的長腳蟹的腳和開邊龍蝦仔都是不好食,長腳蟹腳淡而無味,開邊龍蝦仔無味得來又好韌,根本就無野好食,總之我們一家人都覺得今次中伏了,我們都話永不再來,食物水凖太差了。(最後我覺得可讚的就是整體環景是好的,坐得舒服,服務水凖就一般啦)。
2018-05-20
$600 (Dinner)
2018-05-19 1271 views
食物比沙田其他酒店好,環境寧靜不迫,有不同餐枱適合不同類型人士,10人大圓枱、8人大方枱、4人梳化枱、有房間內4小枱等等食物有很多種類,長腳蟹、甜蝦、麵包蟹、青口麵都好新鮮!最值得讚係每張枱卓上有一筒號碼牌小朋友同長者,方便佢地去排隊order食物後,放低牌,整好後拎過黎,免卻細既倒瀉,長者企得耐!非常好!
食物有很多種類,長腳蟹、甜蝦、麵包蟹、青口麵都好新鮮!
2018-05-12 1194 views
提早慶祝母親節,酒店好有心,向度上網訂位,留左訊息話慶祝母親節,酒店竟然送上心意!雖然食物 款式唔多,但環境幾好,大家都食得好開心!估唔到佢有一大張大圓枱,一家十口食都傾到計,打破食自助餐一定係長枱嘅擺法!
2018-05-06 17871 views
有些地方,和不同的人去往往就有不同的記憶和感覺。 每次去親石門的萬麗,總會和一兩個漂亮又高貴的新朋友吃飯,無論是自助餐,酒吧,或是總統套房,都有幸地認識到新朋友,這個地方就如和艷福無邊劃上等號,有個雙重定義。 就如今晚碰巧又來到這邊office上班,放工後就會忍不住吃Momo cafe的自助餐,三百多,但可以享用一個非常好的自助餐,就如這裡的定義,石門萬豪,除了常有靚女,就是非常性價高的自助餐。 先談前菜部分,沙律吧驚喜連連,多種不同的凍肉較少見,青胡椒雞肉,啤酒凍腸和蒜味凍腸味道奇特,唔講唔發覺這裡的選擇是滿多滿特別的。 芝士有三種Camembert Cheese,Edam cheese和Emmental Cheese,三種都是外邊少見的貨色,愛芝士的便幫襯一下。 其他的前菜如沙律,煙三文魚也是正常選擇,反觀還有不少中式的前菜如滷鴨舌,酸辣蓮藕,桂花蕃茄,涼拌貢菜,這些很不常見的前菜,我以為我番左深圳食自助餐。 海鮮一路係呢個自助餐的主力,以波士頓龍蝦,蜆,龍蝦鉗,長腳蟹腳,青口,翡翠螺等等,種類繁多,而且上次驚喜的原因係三百元内的自助餐,有咁多種不同的靚海鮮可以包括在
有些地方,和不同的人去往往就有不同的記憶和感覺。

海鮮一路係呢個自助餐的主力,以波士頓龍蝦,蜆,龍蝦鉗,長腳蟹腳,青口,翡翠螺等等,種類繁多,而且上次驚喜的原因係三百元内的自助餐,有咁多種不同的靚海鮮可以包括在內,這就是不得不提的驚喜,仲要個價錢依舊咁抵,而質素無乜改變。

刺身的品種相反不算多,不過就唔係普通求其的選擇,希靈魚,鯛魚,八爪魚和呑拿魚都是人見人愛的款式,不會像一些酒店給你三文魚就夠。

熱葷也是滿多的部分,黑椒燒汁焗雞髀菇,牛仔骨,燒雞,蜜糖子薑雞球,紅燒龍躉,青口配香草醋汁,雙菇扒時蔬等等,如果一家人來吃這自助餐必定很適合。

鐵板燒的部分,有幾種不同的美食,菠蘿三色椒,燒蝦,燒腸仔,雖然不是什麼名貴美食,但也不能不讚是幾好的。

碰巧是法國五月,還有法式焗田螺,美味度滿分,大吃如我,足足吃一碟也不夠。

湯品都有三種,最好的一定是這個法式海龍皇湯,以蝦,青口,魚柳,青口,蜆來在你面前煲起來,那個鮮甜,絕對是令人愛得死去活來。

另外有中式燩湯和西湯,雪梨燉赤肉和青口忌廉湯各有所長,青口忌廉湯有剛剛的法式海龍皇氣派,值得一飲。

牛扒又是一定好的部分,通常是自助餐的試練場,這裡也不會輸蝕。

麵檔是我很喜歡的部分,最喜歡係個酸辣湯底,肥牛、 腸仔,煙肉,雞肉,丸類多種選擇,我同W每人食左碗半。

甜品必備的朱古力火鍋,Häagen-Dazs雪糕和香草草莓朱古力都是小朋友會搶的項目。

甜品的蜂蜜瑪德蓮,黑森林蛋糕,香濃朱古力布甸,朱古力撻鮮果撻綠茶芝士蛋糕,迷你cupcake和鮮果啫喱杯都是不錯。

不過我較喜歡烤焗麵包布甸配香草汁和即場整的這個pancake,另外葡撻也是不錯。

最後,美女朋友K小姐說這裡的豆腐花非常好吃,我說:好過公和嗎?她說是啊,立刻試吃一碗,當然事實冇咁誇張,但美女說的都是男仕都會認同,大家都會對她們有雙重標準,對嗎?

就如這裡的自助餐

MoMo Café
沙田安平街1號香港沙田萬怡酒店
2018-04-20
2018-05-06 1081 views
由結婚到每年的周年紀念也會來到這間酒店吃晚飯或bufflet。他們的服務態度殷勤,也十分有禮。食物質素很好…我們會繼續把這酒店推薦給朋友。你們要加油,繼續維持咁好既質素。
2018-05-04 1467 views
說起香港變化大,真的一點也沒錯,早幾年前,有親友做開荒牛,搬入石門公屋居住,但整條村只得一間超市,衣食住行都要老遠跑去沙田第一城,荒蕪得以為去了山區。 係咁惡劣環境下,依然有間四星級酒店屹立多年,而且水準越來越好,有點匪夷所思。 好少地方既 Buffet,座位可以有不同配搭,大至私隱廂房,細至小圓檯,當中仲有卡位同大方檯,而且座位間闊落,每個食物區分得仔細,加上室外的自然光,令客人倍感舒適。 自助餐已不是第一次造訪,但每次入口就可以見到偌大的甜品區在向我打招呼。 不過愛吃海鮮的我,當然由回本位開始。 Seafood Station 以大約$450左右,已經有任食半開波士頓龍蝦及龍蝦鉗,大部分都有嫣紅的蝦膏,加上啖啖肉既龍蝦鉗,食多兩round都差不多回本。 另外,更有凍蝦、長腳蟹爪、青口及蜆,海鮮陣容雖未至於澎湃,但已經比當年越見進步。 灼料吧 朋友間都知在下是無澱粉質不歡,在灼料吧先挑選了菠菜麵,再落肥牛、 腸仔煙肉及雞肉,材料幾豐富,有興趣既,大可加埋旁邊既口水雞,湯底選了麻辣,食起來會惹味D。 刺身 有八

不過愛吃海鮮的我,當然由回本位開始。

Seafood Station

灼料吧

刺身

八爪魚、吞拿魚、希靈魚及鯛魚,原條即切,又毫無雪味,幾好。

熱葷

如果囝囝係度,呢碟沙嗲醬爆鮮魷恐怕會被秒殺,些少香辣,刺激起了食慾,鮮魷柔韌富彈性,好味。

黑椒燒汁焗雞髀菇

望望熱葷陣容,感覺幾健康,雖然用上黑椒汁,但畢竟雞脾菇是素食,用來中和一下吧!

紅燒龍躉

一般自助餐,九成都是清蒸海鮮,轉了花款,證明有放心思,值得鼓勵,原條龍躉以傳統紅燒手法處理,識食就一定食裙邊位及魚皮,膠質重又滑溜,大家試過就知有幾正。

另外,更有青口配香草醋汁、雙菇扒時蔬、蜜糖子薑雞球
及燒雞,其實每款都刻意地煮少少,一來避免浪費,二來不斷加添會熱辣辣得多。

一向鍾情喝湯,今次在Momo Cafe 見到有即煮法式海龍皇湯( 蝦、魷魚、魚柳、青口和蜆),質感濃稠,而且用料足,絕對要試。

另外燉湯是雪梨燉赤肉,火喉十足,夠清潤,近日燥燥地最啱。

而西湯是青口忌廉湯,滑溜甜美,用來配麵包是個不錯的選擇。

鐵板燒

牛仔骨、菠蘿、三色椒、海蝦及腸仔,燒得幾香口,如果有人喜歡喝上兩杯的就最好。

芝士

品種不算太多,只得Emmental Cheese、Camembert Cheese及Edam Cheese

沙律吧

除了可自製田園沙律外,又有煙三文魚、四喜烤麩、涼拌貢菜、滷鴨舌、桂花蕃茄及酸辣蓮藕,基本上都是屬於中式前菜類,尤其是滷鴨舌根本不會自己整,有時候每樣小小,反而好想食。

Cold Cut

青胡椒雞肉、蒜味凍腸及啤酒凍腸,想輕食的朋友,又多一個選擇。

甜品

甜品區就在靠近大門口處,相當吸睛。

朱古力火鍋取代朱古力噴泉,有異曲同工之妙,同樣沾上朱古力漿,口感好rich。

Häagen-Dazs

由最初的本地品牌,逐漸去到哈根大師,看得出有明顯進步,味道有香草、草莓及朱古力三款口味,全部都是獨立杯裝,清潔衛生,當然一口氣掃晒三款吧!

掃兩款主力甜品後,仲有蜂蜜瑪德蓮、黑森林蛋糕、香濃朱古力布甸、烤焗麵包布甸配香草汁、朱古力撻、鮮果撻、綠茶芝士蛋糕、迷你cupcake、鮮果啫喱杯、蔬菜酥合桃丹麥酥、葡式蛋撻及椰撻

可能食得甜品太多,反而喜歡清清地既啫喱杯,再加件蜂蜜瑪德蓮,味覺大滿足的一晚。
話說在沙田都住了好一陣子,好像還沒有到過萬怡酒店那邊吃吃看。今次選擇了位於香港沙田萬怡酒店入面的 MoMo Café,來試試這邊的自助餐,聞說這邊的自助餐價錢親民,食物稱心,所以滿懷期待的。 地方相當大,十分寬敞。 先看看前菜,有不同的Cold Cut、芝士,除了常見的煙三文魚之外,還有幾款蠻得我心的涼食,如四喜烤麩、涼拌貢菜、滷鴨舌、桂花蕃茄、酸辣蓮藕等,十分開胃的說。 凍海鮮當然是不能錯過的食物啦,例如波士頓龍蝦、龍蝦鉗、凍蝦、長腳蟹爪、青口及蜆。龍蝦除了啖啖肉之外,還有鮮味的膏,邪惡得很,吃完一碟之後我再encore了兩三隻呢;龍蝦鉗亦不賴,預先拆殼,咬落去啖啖肉,亦鮮亦甜。 麵包款式也算多的吧。 今次自助餐我決定破例食一次粉麵,因為我見粉麵的食材跟醬料向我招手,我自行選擇了不同的丸類跟牆料,以及麵底,也不錯喔。 到了法式部分,這是法式海龍皇湯的專用櫃位,以蝦、魷魚、魚柳、青口、蜆等幾款不同的海鮮炮製這個法式海龍皇湯。 廚師快快就已經把湯煮好,湯品相對稠身一點,味道也蠻濃郁的,鹹香味恰到好處,不錯。湯入面的海鮮也夠鮮甜,不錯。 田螺伴薯蓉,田螺份量相當多吧,而且

地方相當大,十分寬敞。

麵包款式也算多的吧。

田螺伴薯蓉,田螺份量相當多吧,而且薯蓉也蠻幼滑的,暖呼呼的時候食,味道更佳。

燒牛肉相當淋身,肉味十分香濃,加入燒汁使味道更為突出,我也encore 了兩次呢。

燉湯方面有雪梨燉赤肉,清甜滋潤,不論是男生還是女生,喝過之後都讚。

甜品方面也有不少選擇,我蠻喜歡核桃丹麥酥,香脆鬆化又可口,沒想過這樣子放著,這件酥都可以維持著鬆脆的口感呢,有驚喜。

蜂蜜瑪德蓮,蜂蜜味也蠻重的,蛋糕甜而不膩。

一次過吃一整盤甜品,今次的晚餐滿足了。
$515 (Dinner)
2018-04-17 1654 views
我哋七點鐘去到,條魚已經冇晒, 啲嘢完全冇refill , 每碟食物都好似食剩晒咁,味道已經一般,我全日冇食過野,不過見到啲賣相,都唔係好想食,好失望,雖然價錢每位打折後四百零蚊,不過情願啲嘢食好啲,貴少少都唔緊要,回家後我肚屙,可能我自己食錯某啲野,不過一定唔會再去。另外有個小插曲,用左okibook booked 左枱,點知佢話原來book咗上環嗰間,從來冇上環MoMo cafe 打比我 confirm , 打電話嚟通知我Booking confirm 既係沙田 MoMo cafe (因為我 play safe 用open rice 再book),我打去問,當時小姐又話電腦未有顯示,不過如果經 okibook book咗嘅話應該冇問題,用歺完,佢地先話okibook 係 book 左上環🤨,今次經驗真係一個字「差」。