2018-06-17 181 views
点叫某食品,話冇。樓面A女士建議改叫另一食品:濃湯雜菌鮮竹菜苖,照辦。但來的食品冇菜苖,改為生菜,而且湯內雜菌有沙,清洗不乾淨便煮菜。問為何点餸時沒說明以生菜代菜苖?得不到任何答覆。後來打包拿走,收$2打包費。問為何外賣只加收$1?樓面B女士搶答: .还未加收你膠袋費$0.5添!跟住見到A女士抹抹下枱面未抹完用同一塊布抹椅座位,跟手用同一塊布抹番完同一張枱面!非常不衞生。以後都唔会幫襯。😡😠問為何外賣只加收$1?樓面B女士搶答: .还未加收你膠袋費$0.5添!跟住見到A女士抹抹下枱面未抹完用同一塊布抹椅座位,跟手用同一塊布抹番完同一張枱面!非常不衞生。以後都唔会幫襯。😡😠
2018-06-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
今日到廣田桃園食虎蝦肥牛火鍋,其中一隻虎蝦頭眼見都就分離唔新鮮,要求店員換,店員話無貨無得換,最後只可減HK$5.00或換同價食品。另一隻虎蝦以為無事,點知又係霉,叫個店員睇,問佢霉成咁你食嗎?佢話廚房入貨唔清楚借頭借路行開,食物唔新鮮有問題、服務仲要咁差。
廣田桃園-壞虎蝦肥牛火鍋
2017-11-18
2017-06-10 400 views
叫咗個粥火鍋,但係一啲都唔覺得佢有粥係入面,得極少數嘅米粒同清水般既湯底,啲牛上到嚟嘅時候表面幾塊個顏色好黑,唔知係咪雪得耐,好似霉左咁,然後同店員講「唔該可唔可以換過碟,d肉好唔新鮮」,店員即刻黑晒面咁講:「係咁架!換過碟都係咁架!無壞到!」,然後我碌左塊黎食,味道覺得唔妥,結果成碟都冇食到,豬肉丸都好難食, 又係林啤啤咁樣,嘢食唔得都算,服務仲要咁差,真係冇晒心機食。豬潤通粉個湯底味濃過火鍋,但感覺只有味精味最後個炒蛋叫正常少少,幾香,但好濕,成完成碟都係蛋汁,再熟d會更好。

豬潤通粉個湯底味濃過火鍋,但感覺只有味精味

午餐去了藍田的啟田商場,想起了桃園製作去到看看餐牌,很多都很便宜而且不用加一,不錯的上菜速度神速!下單後3分鐘就來了。。點了兩份欖角蒸鯇魚 配藜麥飯 $45但藜麥只有少許 沒有太大特別而鯇魚份量充足的 蒸得也不錯 調味剛好不會太咸吃到少許欖角馬上吐了出來 又硬又咸 如果換豆鼓會更好炸雞脾飯 $34這是學生餐 只需34元 太便宜了 而且雞腿也大大的外皮炸得酥湖 內裡保持嫩滑 不錯!配上照燒汁 下飯剛好 可能是學生餐的關係 飯量是普通餐的三分之二左右但也足夠了!普通餐的飯量是酒樓碗的三四碗 非常多 吃量不大的人記得要少飯呢
午餐去了藍田的啟田商場,想起了桃園製作
去到看看餐牌,很多都很便宜
而且不用加一,不錯的
上菜速度神速!
下單後3分鐘就來了。。
點了兩份欖角蒸鯇魚 配藜麥飯 $45

如果換豆鼓會更好
炸雞脾飯

炸雞脾飯 $34
這是學生餐 只需34元 太便宜了 而且雞腿也大大的
外皮炸得酥湖 內裡保持嫩滑 不錯!
2017-02-02 316 views
無飯家庭,每次都要找好食,扺食的地方。本来排隊食寿司,但等候時間過長,决定转軚!松子菊花鱼($58), 番茄酸甜醒胃。土鱿马蹄蒸肉饼,送饭一流。台式肉燥蛋饭,非常好味道!总之一句,平靓正。
2017-02-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2016-12-07 261 views
$60 1人豚肉粥底火鍋😋 #火鍋控 出動🙆🏼冬天就是瘋狂地火鍋火鍋n火鍋!琴晚同朋友仔係觀塘 桃園 食粥底火鍋 大眾化既價錢 一人點了一個 豚肉套餐 因為肥牛賣哂 無得試😢唯有試豚肉 都有6大塊 睇落都新鮮 沒有雪藏味 食落都吾un既👍🏻.套餐仲有 大量蔬菜配料 生菜 南瓜 粟米 蓮藕 蕃茄仔1粒😂冬菇 秀珍菇 豬肉丸 雞肉 魷魚 響鈴 仲有一個米線😱 超多料 而且食材都算新鮮 而且 粥底火鍋 感覺上/相對上都覺得無甘熱氣😅😅😅 綿綿粥 真係好綿 喜歡綿綿的口感 (*但吾知係咪個粥本身要再加熱 要等一等 15mins左右先上枱 心急/肚餓的人要知道啊 急不來😆).加上大量蔬菜 都好似食得幾健康😋 吾洗另加食物 一個套餐 已經夠飽👻$60呢個價錢 其實真係超值😜絕對要一試👍🏻.三個90後吃貨不斷開心share美食💓🚩instagram: 3bad_foodies📍OpenRice: 3bad_foodies 歡迎在不同的平台 繼續留意我們的推介🙆🏼🙇🏼‍♀️大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅#愛吃也愛分享 #三個90後吃貨 #3bad_foodies #三個90後吃貨_觀塘
$60 1人豚肉粥底火鍋😋 #火鍋控 出動🙆🏼
三個90後吃貨不斷開心share美食💓
🚩instagram: 3bad_foodies
📍OpenRice: 3bad_foodies
歡迎在不同的平台 繼續留意我們的推介🙆🏼🙇🏼‍♀️
大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅
#三個90後吃貨_觀塘美食推介
桃園有好多分店架😝但吾知係咪每間都有得食粥底火鍋😂
桃園制作粥麵餐廳 (藍田)
藍田碧雲道168號廣田商場地下2號舖
  • 粥底火鍋
2016年9月21日 (星期三) 10:40am 餐廳裝修懷舊,燈光昏暗帶氣氛,餐具乾淨。 不用等位 沙嗲牛肉公仔麵 - 沙嗲味道不太濃,牛肉切薄片不靱,公仔麵麵條不算彈牙,而且味道清淡,因為無吸收到沙嗲汁的關係。此外,荷包蛋浸泡後,變得腍了,不夠香口。整體份量適中,水準一般,不過不失。 蒜香牛油厚多士 - 侍應奉上時熱烘烘的,蒜香味濃,配合牛油之後,既香且滑。秋天早餐必備,暖暖心窩,美味脆口。【推介之選】❤❤❤ 溏心皮蛋瘦肉粥 - 白粥綿密,瘦肉煲得入味,皮蛋軟滑。整體份量適中,水準高。【推介之選】❤❤❤ 豉油皇炒腸粉 - 雖然賣相吸引,但是味道卻淡,並且油膩。廚師應該是用了老抽豉油,不鹽之餘,反而帶甜。 熱奶茶 - 水滾茶靚,香滑提醒。《 餐 牌 》:【溫馨提示】❶ 沙爹牛肉公仔麵須另加 HK$2,配蒜香牛油厚多士❷ 溏心皮蛋瘦肉粥 + 豉油皇炒腸粉,飲品可以半價。❸ 可轉通粉、米粉、公仔麵
沙嗲牛肉公仔麵 + 蒜香牛油厚多士 + 溏心皮蛋瘦肉粥 + 豉油皇炒腸粉 + 熱奶茶
2016年9月21日 (星期三) 10:40am

餐廳裝修懷舊,燈光昏暗帶氣氛,餐具乾淨。

不用等位
沙嗲牛肉公仔麵
蒜香牛油厚多士
溏心皮蛋瘦肉粥 + 豉油皇炒腸粉
溏心皮蛋瘦肉粥
豉油皇炒腸粉

熱奶茶 - 水滾茶靚,香滑提醒。

《 餐 牌 》:

【溫馨提示】

沙爹牛肉公仔麵須另加 HK$2,配蒜香牛油厚多士

溏心皮蛋瘦肉粥 + 豉油皇炒腸粉,飲品可以半價。

可轉通粉、米粉、公仔麵
2016-09-21
$29 (Breakfast)
蒜香牛油厚多士
溏心皮蛋瘦肉粥 + 豉油皇炒腸粉
溏心皮蛋瘦肉粥
2016-01-03 362 views
今日休息我女朋友幫我喺桃園買左份早餐,有吉列魚柳剛炸起,好脆,外脆內軟,魚肉肉汁保留,另外仲有炒蛋,剛熟,但有少少燶,但蛋香四溢,好滑,而多士則好硬,口感一般。整體一般水準,但也不妨可以一試
TakeAway
2015-06-30 591 views
美式早餐:蒜蓉汁雞扒 + 餐肉 + 煎蛋 + 蒜蓉包 + 茄汁焗豆 雞扒 - 肉質一般,加上蒜蓉汁後味道好些。餐肉 - 普通罐頭餐肉荷包蛋 - 賣相不討好蒜蓉包 - 不暖的,蒜蓉味淡淡茄汗焗豆 - 不暖的午餐:原汁原味柱侯牛坑腩河粉 + 蠔油時菜 + 凍即磨咖啡 柱侯牛坑腩河粉 - 牛坑腩肉質韌了一點,湯底算濃,而河粉份量多,好像吃不完。蠔油時菜 - 生菜爽口凍即磨咖啡 - 散發咖啡香味,味道不錯。午餐:咖哩香草雞扒飯 + 凍奶茶 咖哩香草雞扒飯 - 雞扒味道一般,跟普通茶餐廳一樣。凍奶茶 - 味道淡了些
蒜蓉汁雞扒 + 餐肉 + 煎蛋 + 蒜蓉包 + 茄汁焗豆

雞扒 - 肉質一般,加上蒜蓉汁後味道好些。
餐肉 - 普通罐頭餐肉
荷包蛋 - 賣相不討好
蒜蓉包 - 不暖的,蒜蓉味淡淡
茄汗焗豆 - 不暖的
柱侯牛坑腩河粉 + 蠔油時菜 + 凍即磨咖啡
午餐:原汁原味柱侯牛坑腩河粉 + 蠔油時菜 + 凍即磨咖啡

蠔油時菜 - 生菜爽口
凍即磨咖啡 - 散發咖啡香味,味道不錯。
咖哩香草雞扒飯 + 凍奶茶
午餐:咖哩香草雞扒飯 + 凍奶茶

咖哩香草雞扒飯 - 雞扒味道一般,跟普通茶餐廳一樣。
凍奶茶 - 味道淡了些
Other Info. : 餐廳裝修懷舊,環境潔淨。 可惜食品卻是茶餐廳味道。
2015-06-30
$45 (Lunch)
開張日試完果個失敗嘅早餐之後,我聽咗我妹話呢度D小炒好OK,於是乎我又嚟試多次,今次揀咗午市時段。新舖開張期內,座無虛席,近乎必然。但係假如D嘢食唔OK,就會係剎那光輝不代表永恆。呢個飯還算食得吓,奈何店舖所在係屋村區,收人近四十蚊個飯,D雞翼點能夠整到乾憎憎呢?屋村街坊錢唔易賺而且有要求呢!麵質未見出色,灑咗一堆疑似蝦子物體,但係我食唔到有蝦子味。最抵打係豬手,以價錢嚟講我覺得份量對得住街坊,但係好遺憾豬腳趾之間嘅毛未清理得乾淨,雖然夠稔,但係南乳味唔出,如果可以畀番多少心機清乾淨D毛呢,我都會考慮再幫襯嘅。試過呢度D即磨咖啡苦夾澀之後,都係叫凍奶茶穩陣,而亦確實,呢杯凍奶茶合格。寫食評總係有單有據先嚟得有根有據。縱然我自己短期內肯定唔會再幫襯,但係上傳餐牌方便人哋,有頭有尾,我覺得係應該。
台式肉燥雞翼飯
自家秘製南乳豬手撈麵
凍奶茶
寫食評總係有單有據先嚟得有根有據。
2015-05-27
$40 (Lunch)
2015-05-28 317 views
闊別「津津」凡兩月之久,今見「桃園」甫開張,早晨到此親試新味。望門面,甚具咖啡屋情調;看裡邊;裝修「企理」而新淨。如在下般貪新欲嚐鮮之街坊眾焉。此木椅質感甚得吾心。窩心的附上全套早餐牌給街坊們隨時查閱。試最貴的美式早餐14001脆脆吉列魚柳配煎蛋、煙肉。女友要開心孖寶11012溏心皮蛋瘦肉粥配家鄉鹹肉粽。新店運作,多有混亂,我點煎蛋,印了餐肉。鄰座一對老夫妻,粥已吃完,油炸鬼仍未送到。脆脆吉列魚柳-菜名起得好,真的只有脆脆、吉列的口感和肯定是魚柳,魚無魚味、乾柴一般。煎蛋-一隻正常煎全熟蛋。煙肉-凍肉舖必有供應的廉價包裝煙肉口感。蒜香軟包-軟、熱、香,麵包是最容易合格的食物之一。即磨咖啡-比「七仔」、「樂樂」、「活活」的難飲,熱時苦澀冷時酸,極差!溏心皮蛋瘦肉粥-粥底不是香港人喜愛的綿杰,似是傷風感冒時媽媽煲製之粥水。女友向來是無粥、湯不歡之人,亦吃剩半碗,其味道如何,可想而知。家鄉鹹肉粽-偏淡味,隨附之醬油可謂有先見之明。熱檸檬茶-正常茶餐廳味道。膳畢憑單到收銀處結賬。後感:作為老街坊,單就早餐而評,廣田商場內任何一間店舖都要比「桃園」經濟實惠而且味美。
此木椅質感甚得吾心。
窩心的附上全套早餐牌給街坊們隨時查閱。
美式早餐14001
煎蛋-一隻正常煎全熟蛋。
煙肉-凍肉舖必有供應的廉價包裝煙肉口感。
蒜香軟包-軟、熱、香,麵包是最容易合格的食物之一。
即磨咖啡
開心孖寶
家鄉鹹肉粽-偏淡味,隨附之醬油可謂有先見之明。
熱檸檬茶
熱檸檬茶-正常茶餐廳味道。
膳畢憑單到收銀處結賬。
2015-05-26
$29 (Breakfast)