望逸咖啡研究所 📍觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓J室今晚來左觀塘工廈🍴開餐環境舒適~帶種恬靜嘅感覺🥰佢地主打咖啡☕️不過我係晚上嚟到所以我就一於試吓佢哋茶類凍飲用左testtube造型賣相好得熱飲就會有拉花🫶🏻🩷好味之餘好 #igable。抹茶拿鐵☕️ H $48 。玄米茶拿鐵 C $53仲叫左兩個主食同甜品~味道唔錯🤩即叫即製🥺😀食物上碟仲出緊煙👍🏻正同埋佢地價錢好合理~係間性價比高cafe shop 。卡邦尼扁意粉 $88。半邊春雞配燒豬肋骨 $148。朱古力慕絲香蕉蛋糕 $68優惠預告🫶🏻🩷喜歡飲啡朋友不能錯過由11月開始,望逸咖啡研究所逢星期六日推出 - $158/90分鐘任飲優惠(包括咖啡、手沖等)。等我下次都來試下佢地禁啡☕️✅
望逸咖啡研究所

。朱古力慕絲香蕉蛋糕 $68

優惠預告🫶🏻🩷喜歡飲啡朋友不能錯過
等我下次都來試下佢地禁啡☕️✅
2023-10-05 40 views
駱駝漆美食雲集,不時都會行逛下發挖新店。 今次行開經過一間好香咖啡味的Cafe。 比濃濃的咖啡香吸引,望過Menu 都有想食的食物。一於試一試。店內以深色木系簡約為主,座位闊落舒適。 可以嘆杯咖啡Chill 下。 職員細心友善,因為我叫左意大利飯,佢問我想飯的硬度,因為佢地本身會編硬。細心1.墨魚汁帶子燴意大利飯( $118 )用上墨魚汁製成的意大利飯帶有非常濃郁的墨魚香味。 配上金黃色爽口彈牙的帶子兩大隻,非常滿足。2.水牛城辣雞翼( $58)新鮮熱辣的雞翼,食落Juicy 多汁,另人一口接一口的雞翼,酸酸辣辣甜甜,非常開胃和惹味。3.冷萃茉莉茶咖啡($46)當職員製作咖啡時,整間舖都充斥着香濃的咖啡味道。上枱後,非常特別的一杯咖啡,用上針筒載着香濃的nutty咖啡,配上清新的茉莉茶底。原來幾夾,一個口感雙重口味,幾清新,但亦不會帶點酸味。4.是日甜品(朱古力香蕉蛋糕)( $68)濕潤的香蕉蛋糕,配上淡淡的朱古力,為這天畫上完美的句號,非常滿足。
駱駝漆美食雲集,不時都會行逛下發挖新店。

今次行開經過一間好香咖啡味的Cafe。
 比濃濃的咖啡香吸引,望過Menu 都有想食的食物。
一於試一試。

店內以深色木系簡約為主,座位闊落舒適。
可以嘆杯咖啡Chill 下。

職員細心友善,

1.墨魚汁帶子燴意大利飯( $118 )

用上墨魚汁製成的意大利飯帶有非常濃郁的墨魚香味。
配上金黃色爽口彈牙的帶子兩大隻,非常滿足。

2.水牛城辣雞翼( $58)

新鮮熱辣的雞翼,食落Juicy 多汁,
另人一口接一口的雞翼,酸酸辣辣甜甜,非常開胃和惹味。

3.冷萃茉莉茶咖啡($46)
當職員製作咖啡時,整間舖都充斥着香濃的咖啡味道。

上枱後,非常特別的一杯咖啡,
用上針筒載着香濃的nutty咖啡,配上清新的茉莉茶底。
原來幾夾,一個口感雙重口味,幾清新,但亦不會帶點酸味。

4.是日甜品(朱古力香蕉蛋糕)( $68)

2023-10-05
$200 (Dinner)
  • 冷萃茉莉茶咖啡
  • 水牛城辣雞翼
  • 墨魚汁帶子燴意大利飯
2023-08-16 274 views
同朋友四人試間新開咖啡小店,店舖幽靜,可以和朋友傾傾計,不會有嘈雜和壓迫感。我叫咗杯MATCHA LATTE,口感細滑,微微帶點綠茶清香。朋友叫咗EARL GREY LATTE,拉花精緻。而我最驚喜的就是食物放面,以為這間主打咖啡的小店,只是著重於咖啡,非也,非也。食物方面,晚飯我們點了:炸薯條、朋友傾計炸薯條唔少得,薯條是即點即炸的,上枱時仲熱,不會是,時間關係,一早整定果種囉。日式吞拿魚沙律、忌廉白酒青口、青口大大隻,醬汁和青口好夾,蒜片白酒蜆肉扁意粉、黑松露帶子意大利飯、澳洲肉眼牛排。本人最推介的就係蒜片白酒蜆肉意粉,醬汁唔會太濃,帶少少辣。仲有黑松露帶子意大利飯都係必食之選。老闆好好人,比咗個九拆我地,四人每人平均消息都係百幾蚊。
EARL GREY LATTE
澳州肉眼排
  • MATCHALATTE
  • 黑鬆露帶子意大利飯
2023-08-15 193 views
簡直就是沙漠中的綠洲在駱駝漆這個工業大廈中,找到這家新開的咖啡店,環境很舒服,可在午餐時候放鬆一下未入到餐廳已聞到咖啡的香味,簡單的裝修,舒適的環境,午餐價錢不高,咖啡十分香濃,還有精美拉花,午餐都可以打卡真是一杯出色的咖啡,食物質素亦很好,每個午餐都只是$78,今天揀選了蒜片白酒蜆肉扁意粉,味道很好老板說廚師來自法國餐廳的大廚,怪不得好像去了法國餐廳整體來說,廳餐環境舒服、服務態度親切有禮、咖啡十分有質素、食物味道很好、午餐價錢超底這樣的價錢,有這樣的咖啡及食物,真是十分超值,必定會繼續再支持
簡直就是沙漠中的綠洲
老板說廚師來自法國餐廳的大廚,怪不得好像去了法國餐廳

2023-08-13
2023-08-10 193 views
很有特色既咖啡店,Earl grey latte好出色,香濃既咖啡再加上伯爵茶既茶香,還有特別嘅拉花,十分完美。朋友點了凍的,用針筒加上咖啡,很特別食物方面,日式吞拿魚沙律很清爽最欣賞採用非一般的材料。菠菜忌廉煙三文魚意大利飯味道很好,飯的軟硬亦很適中醬烤豬肋骨拼去骨走地燒春雞,醬汁很美味豬肋骨燒春雞肉質很嫩滑最後加上甜品,無麩質檸檬方塊蛋糕,淡淡的檸檬味加上蛋糕嘅濕潤,還有廚師精心炮製的伴碟,老闆細心的推介,整餐飯真的很完美。還有Ice espresso 一個很方便嘅外買產品,想飲嘅時候只需要一杯冰或奶,便可以隨時品嚐香濃美味既咖啡
2023-08-09
Celebration