2023-02-14 2830 views
今次嚟到西營盤新開既cafe,上網見到打印相片咖啡吸引咗我地嚟😍 餐廳以橙色為主🧡,門口有個打卡位可以同lego小狗一齊影相🐶~店員哥哥好friendly,一坐低就問狗狗需唔需要飲水~呢度有小食、沙律、意粉、漢堡包同all day breakfast提供,呢度既all day breakfast同出面唔一樣,用咗雞蛋仔代替面包,見到隔離枱叫咗,賣相都幾打卡able。秘製豬腩肉刈包 $48包身濕潤鬆軟,豬腩肉肥瘦均勻,配埋個類似片皮鴨醬汁,好惹味!🐷Cappuccino $37只要叫熱飲咖啡,就可以send張相俾店員,再打印你想要嘅圖案喺咖啡上面!問咗店員哥哥邊款咖啡打印效果最好,佢推介Cappuccino☕️ 果然印出嚟既圖片好清晰,有我米蘇蘇個樣係上面,媽媽話靚到唔捨得飲🤭,但爸爸一下子就飲咗米蘇蘇個頭仔Σ( ° △ °)食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸🧸室外/室內寵物友善:半室內泊車:第一街錶位📍 MOOJOO (西環)西環西營盤忠正街1號奇里坊2地下 1, 2及22號舖

秘製豬腩肉刈包 $48

Cappuccino $37

食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸
環境:🧸🧸🧸🧸🧸
性價比:🧸🧸🧸🧸🧸
室外/室內寵物友善:半室內

泊車:第一街錶位

📍 MOOJOO (西環)
西環西營盤忠正街1號奇里坊2地下 1, 2及22號舖
秘製豬腩肉刈包
2023-02-12
$50 (Tea)
秘製豬腩肉刈包
2023-02-12 170 views
期待已久終於開業 地理位置絕佳 裝潢超級可愛的寵物友好cafe 到處可見小動物元素4個人一共試了火腿雞蛋仔 鷹嘴豆泥配包(驚艷) 香辣意粉 吞拿魚沙律 如果胃口大可能要再加點🤣等餐時間比預想要短 店員也很有愛(只顧吃飯聊天 相片拍得太少了🤣 我家貓主子比較膽小 以後有機會帶他去玩 今天天氣不好 客人不算多 希望下次能見到貓貓狗狗來玩希望菜品可以繼續豐富 以及下次有機會試下傳說中的咖啡打印相片服務hahaha熱愛小動物的朋友一定不要錯過 地鐵出口一出來就可以見到 非常方便😉

2023-02-09 1485 views
Pet friendly cafe 係香港愈黎愈普通話 唔少人都好中意假日/收工就帶埋愛寵放下電 打下卡行下街。 而時下不少餐廳就滿足到依類人繼藝里坊新開既餐廳 係對面都開左依間新既pet friendly cafe. 比粉紅色略深顏色的外表 絕對吸引到注目 加上是pet friendly cafe ,更加岩哂中意帶埋愛寵出街食野打卡既奴才們餐廳方面, 個人認為甜品同飲品款項相對少,尤其是甜品,只有2款🫠 。 最後就簡左相對特別既「蕃茄、  羊奶芝士、芝麻菜配雞蛋仔」 ($78) 同埋「煙三魚、煎蛋配雞蛋仔」 。由於即叫即整 , 大概都需時等15-20分鐘。 看到網上提及可以於飲料上加圖片, 惟只限cappuccino($37) ,朋友就叫左黎試。過了一會 一個同事就到場落 單確定圖片。 係等待的過程中 就緊係去打打卡。 店舖既色相當岩哂朋友, 搶眼的貓貓圖案牆同肉掌牆壁當然是不得不影的打卡位影左一陣 飲品就到左。 圖片打印都比想像中好,留意番 照片就需要教一下光暗才更好。 食物方面, 「蕃茄、  羊奶芝士、芝麻菜配雞蛋仔」 味道唔錯 格仔餅新鮮出爐仲係脆卜卜 沙律汁幾開胃唔會太咸

Cappuccino

沙律汁幾開胃唔會太咸。 不過份量相對較細 細食既朋友都夠 大食啲就唔建議了 😂😂
蕃茄、  羊奶芝士、芝麻菜配雞蛋仔
煙三文魚、煎蛋配雞蛋仔

Type of Meal
Dinner
之前見到朋友仔打卡已經急不及𝘣𝘰𝘰𝘬𝘮𝘢𝘳𝘬黎呢到 係一間非常寵物友善嘅餐廳 店員姐姐好好人仲留左個打卡位比我地坐 不過其實成間餐廳都有唔少打卡位架🥰🥰 而家佢地仲係試業階段 去到𝟑𝟏/𝟏之前點一份餐點都會有一杯飲品送架🤩🤩最特別嘅係𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳咖啡熱飲仲可以𝘜𝘱𝘭𝘰𝘢𝘥相 印狗狗嘅樣上去🫶🐶⊶⊶ː 慢煮手撕豬肉漢堡配薯角 ː漢堡包醬汁好出 食落去啖啖肉好淋~薯角熱辣辣好味☺️ː 日式熱狗雞蛋仔 ː雞蛋仔脆口有蛋香味 不過性價比就不高 同埋整體感覺雞蛋仔同熱狗不是好夾ː 𝘊𝘢𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 ː印左相落去泡泡會較多 不過掛住打卡係會唔捨得飲😖⊶⊶

⊶⊶

印左相落去泡泡會較多 不過掛住打
卡係會唔捨得飲😖
⊶⊶
2023-01-25 296 views
西營盤 新西式 #petfriendly餐廳Lifestyle cafe 裏面都是動物設計為主,佈滿了動物手掌印裝飾,連椅子都用了寵物磨抓物料。今次去主要想要試Cappuccino因為可以打印相片只需要發送相片給店員就會打印相片在咖啡上顏色是啡色,打印出來的圖片都可以清楚看見寵物輪廓。影完相圖案仲喺度!原來新開張只要叫一食物就會免費送一杯打印咖啡 ☕️ 大家都可以試吓!但係因為嗰日我哋真係太飽,所以淨係飲咗杯咖啡!
西營盤 新西式 #petfriendly餐廳

今次去主要想要試Cappuccino因為可以打印相片
只需要發送相片給店員
就會打印相片在咖啡上

原來新開張只要叫一食物就會免費送一杯打印咖啡 ☕️

2023-01-19 331 views
勁開心,今日經過西營盤撞啱呢間新開嘅餐廳moojoo😆因為門口實在太靚,就算要排隊,都忍唔住要去等位🥰🥰最鍾意佢個狗爪嘅打卡位,同幅貓狗咖啡畫☺️好有feel🤩雖然人比較多,但勝在個舖頭夠開陽,坐得好chill好舒服😙好耐冇試過喺港島都有呢種享受當日都見到有唔少嘅狗狗,舖頭個老細仲好好,有提供狗狗食物同水比寵物,主人就唔使擔心餓親佢哋啦,比較有意外驚喜嘅係個台灣刈包,豬腩肉好入味,又夠林,好易咬,好Juicy🥹另外個朱古力蛋糕都要讚,勁香濃嘅朱古力味,雖然有啲漏🤣但係唔緊要啦,食甜品係另一個胃😌下次要帶埋屋企嘅主子一齊去😋
勁開心,今日經過西營盤撞啱呢間新開嘅餐廳moojoo😆

因為門口實在太靚,就算要排隊,都忍唔住要去等位🥰🥰

最鍾意佢個狗爪嘅打卡位,同幅貓狗咖啡畫☺️好有feel🤩

下次要帶埋屋企嘅主子一齊去😋