2020-10-28
今日帶小朋友到紅磡playhouse玩到差不多兩點, 係OPENRICE搵左呢間可以網上訂位, 無中場休息同評價不錯的餐廳。Moreish & Malt係一間美式餐廳, 同佢地既裝修佈置感覺一致, 帶比客人一種輕鬆舒適既氣氛。全程由一個態度親切, 充滿笑容既外藉侍應招呼我地。我地叫左經典自家制牛肉漢堡同weekend brunch班尼廸蛋配三文魚🥑牛油果, Benedict附送一杯飲品, 我叫左咖啡。最令人驚喜既係佢地免費送左一杯蘋果汁比小朋友同一杯凍檸檬茶。宜家有D香港既餐廳連水都唔提供比客人, 變相迫我地比錢order野飲, Moreish & Malt呢個貼心舉動絕對係令客人再次光顧的一大原因。班尼廸蛋配三文魚牛油果 - 麵包係選用英式鬆餅, 烘得脆脆的, 醬汁口感順滑帶點微酸再配上佢地煮得剛好的流心蛋, 好味, 如果三文魚同牛油果切成一塊塊而唔係一粒粒會更好。呢份benedict我一個人可以食曬一份但都唔太夠飽。經典自家制🍔牛肉漢堡 - 個漢堡我無食, 老公話唔錯, 而我非常十分推介既係佢地既🍟薯條, 炸得鬆脆, 一D都唔會硬同乾, 係我近期食過最好味既薯條。我覺得呢度係一個好
我覺得呢度係一個好適合朋友聚餐既地方, 沒有壓迫感, 沒有限時, 沒有吵耳的音樂, 提供了一個自在休閒的環境和不錯的食物。