「性價比高便當。森川駅弁当」正當苦苦諗緊圓方附近有咩快靚正嘅嘢食時Openrice發現咗呢間店舖見到價錢公道就搵搵間舖頭睇下原來都幾難搵係華御結再入啲真係要坐機鐵出閘先會見到😂平時唔會入到咁角落舖頭好大一眼好清晰見到入面擺放咗不同便當仲有啲日本零食&飲品因為我大約7點到店舖所以已經做緊優惠便當、飯糰都做緊半價!買咗鹽燒鯖魚便当同鰻魚丼因為櫃入面係暖風機所以便當係保持暖暖的鹽燒鯖魚便当 $58 (半價後$29)鯖魚唔乾身、唔腥米飯係珍珠米、但唔夠軟滑配料多 都足夠餸飯鰻魚丼 $48 (半價後 $24)鰻魚汁做得唔錯鰻魚肉就比較普通只可以講一分錢一分貨唔可以太高要求😂
「性價比高便當。森川駅弁当」

正當苦苦諗緊圓方附近有咩快靚正嘅嘢食時

擺放咗不同便當
仲有啲日本零食&飲品

因為我大約7點到店舖
所以已經做緊優惠
便當、飯糰都做緊半價!

買咗鹽燒鯖魚便当同鰻魚丼
因為櫃入面係暖風機
所以便當係保持暖暖的
鹽燒鯖魚便当

鹽燒鯖魚便当 $58 (半價後$29)
鯖魚唔乾身、唔腥
米飯係珍珠米、但唔夠軟滑
配料多 都足夠餸飯
鰻魚丼

鰻魚丼 $48 (半價後 $24)
鰻魚汁做得唔錯
鰻魚肉就比較普通
只可以講一分錢一分貨
唔可以太高要求😂

Dinner
2019-03-03 580 views
諗住買D野返屋企食 經過見個樣好靚好似好好食咁就買'有馬山椒燒雞便當'拎起手係熱既飯上面有d黑芝麻 而且黏性夠 但唔係日本既醋飯飯配酸瓜食 好開胃 但只係微酸講主角啦 雞 雞係炸的 食落仲脆 雞皮炸到唔太油 好難得而且雞肉好嫰滑 好好食 食落仲有汁bit出黎雞肉上帶少少胡椒粒 個汁係好特別 我未試過因為甜為主 但味道唔太識形容食唔出OVERALL, 食lunch可以試下 因為其他便當80幾 有lunch set 係一個唔錯選擇

拎起手係熱既

個汁係好特別 我未試過
因為甜為主 但味道唔太識形容
食唔出

2018-10-19 719 views
elements如果想食快餐一直都選擇不多,之前一直唔識行去呢個位實在覺得好蠢🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️(對於九龍站、真係行到華御結就止步)今個經過見做緊半價就入去望望,半價左就勁抵食!職員話通常6點後做7折、7點先做半價既,但十分好彩今次6點幾就半價啦!最讚係個飯係暖櫃入面,唔洗再叮,即買即食。成個便當非常日式呀、感覺真係食緊駅弁咁😂除左便當,仲有飯團,野食,同零食😂😂😂非常多元、下次實再黎!
有馬山椒燒雞弁当
壽喜燒松花堂
2018-10-18
有馬山椒燒雞弁当
壽喜燒松花堂
2018-07-24 830 views
用膳時間經過九龍站被這家便當店新穎的裝潢吸引了一踏進店男女職員很友善地跟我打招呼衛生的環境令人感覺很舒適店內不但空間充足方便有選擇困難症的我駐足選購食物還設有冷櫃和暖櫃陳列便當小食的確是很細心的設計除了熟食他們售有市面罕見的日本零食也很吸引最後我選了森川手鞠壽司賣相和味道都很棒!!值得一提的是不喝冷飲的我向男店員詢問有沒有常溫支裝茶他立馬走進存貨房內為我取了數款選擇很讚的服務一定會再度光顧和推薦給朋友!!
用膳時間經過九龍站

他們售有市面罕見的日本零食
也很吸引
森川手鞠壽司
最後我選了森川手鞠壽司
賣相和味道都很棒!!
值得一提的是
不喝冷飲的我
向男店員詢問有沒有常溫支裝茶
他立馬走進存貨房內為我取了數款選擇
很讚的服務

一定會再度光顧和推薦給朋友!!
Lunch
森川手鞠壽司
2018-07-08 571 views
係九龍站附近返工,食飯時間諗住去買便當,下午一時幾已經無咩可以揀。問問店員問題不瞅不睬不得只,比錢個陣仲發脾氣,將餐具掉入外賣袋。差勁的午餐體驗👎🏻毫無服務和禮貌之言。
2017-07-02 2316 views
Elements食晏食到好厭之際,忽然見到啱啱開張嘅便當屋,二話不說就衝入去。可能因為新開店嘅關係,店內人頭湧湧,好彩店內佈置簡單並且整齊,所以不至於好逼。便當款式雖然唔算多,但賣相係十足十東京見到咁嘅…… 非常!係非常吸引!最終揀咗「鰻魚便當」,因為怕中伏,所以搵盒份量細少少先。返到Office即試… 嗚呀!!鰻魚汁冇死甜,魚新鮮,皮咬落有韌度,飯粒粒分明,完全係我杯茶。另外,配菜嗰粒白果食落甘甘哋,開胃到呢。最後要讚係收銀店員嘅好禮貌、笑容令人印象深刻。
。最後要讚係收銀店員嘅好禮貌、笑容令人印象深刻。
2017-06-30
Lunch