2025-05-11
小妹去完旺角行街,突然好想食泰國🇹🇭菜,就諗起呢間Morokok餐廳😍呢間餐廳🍴地方好大,仲有分戶外花園或戶內,門口亦有花花隧道,好靚,打卡一流😚好有摩洛哥🇲🇦風格,而且地下磚頭🧱以花紋及格仔為主,感覺好乾淨,亦讓人有種好舒適既環境😌環境:🌟🌟🌟🌟🌟泰式炒金邊粉🍝呢款金邊粉份量不少,食落有種酸甜感覺,而我炒得好乾身,仲有一隻大蝦🍤青檸🍋🟩芽菜及花生🥜碎作點綴,見到咁既賣相,絕對令人胃口大開🌝泰式香葉肉碎煎蛋飯🍳🍛呢款香葉肉碎煎蛋飯非常吸引🤩一上枱就聞到陣陣香味😋未食已經覺得惹味😁將煎蛋🍳肉碎撈埋一齊食,味道👅層次即時提算,推薦😎泰式街頭薄餅配香蕉(煉奶及榛子朱古力)🍌 🍫🧇無諗過呢款甜品咁好味😝薄餅非常香脆可口,除咗有切粒香蕉🍌外,仲有好多煉奶及榛子朱古力🍫醬,邪惡得黎又好味🤤質素:🌟🌟🌟🌟🌟坐得舒服😌打卡一流😆價錢仲要唔貴,點解?由即日起由早上至夜晚都係七折咋,當中不適用於套餐、期間限定餐牌…但留意返優惠係直至另行通知架,原價加一,快快💨訂位食啦😍價錢:🌟🌟🌟🌟🌟————shop info————-📍 Morokok (家樂坊) @morokok_hk🔍 旺角登打士街56號家樂坊8
環境:🌟🌟🌟🌟🌟
————shop info————-
📍 Morokok (家樂坊) @morokok_hk
🔍 旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖
———————————
#hkfood #foodie #hkeats #hkfoodblogger #hkfoodie #foodstagram #food #美食 #美食日記 #食好西 #美食推介 #美食分享 #香港美食指南 #中西美食 #美食推薦 #相機先食 #相機先吃 #吃貨人生 #香港美食 #香港探店 #香港美食攻略 #香港生活 #香港打卡 #旺角美食 #香港必吃 #香港美食 #Morokok #家樂坊 #登打士街 #泰國菜 #泰國