Restaurant: Morokok (家樂坊)
Offer: Cathay members can earn up to HKD4 = 2 miles with the Asia Miles by Cathay app. T&C apply.
Terms & Details:
  • Cathay members must present a membership QR code in the Asia Miles by Cathay app to earn Asia Miles.
2025-05-11 71 views
小妹去完旺角行街,突然好想食泰國🇹🇭菜,就諗起呢間Morokok餐廳😍呢間餐廳🍴地方好大,仲有分戶外花園或戶內,門口亦有花花隧道,好靚,打卡一流😚好有摩洛哥🇲🇦風格,而且地下磚頭🧱以花紋及格仔為主,感覺好乾淨,亦讓人有種好舒適既環境😌環境:🌟🌟🌟🌟🌟泰式炒金邊粉🍝呢款金邊粉份量不少,食落有種酸甜感覺,而我炒得好乾身,仲有一隻大蝦🍤青檸🍋‍🟩芽菜及花生🥜碎作點綴,見到咁既賣相,絕對令人胃口大開🌝泰式香葉肉碎煎蛋飯🍳🍛呢款香葉肉碎煎蛋飯非常吸引🤩一上枱就聞到陣陣香味😋未食已經覺得惹味😁將煎蛋🍳肉碎撈埋一齊食,味道👅層次即時提算,推薦😎泰式街頭薄餅配香蕉(煉奶及榛子朱古力)🍌 🍫🧇無諗過呢款甜品咁好味😝薄餅非常香脆可口,除咗有切粒香蕉🍌外,仲有好多煉奶及榛子朱古力🍫醬,邪惡得黎又好味🤤質素:🌟🌟🌟🌟🌟坐得舒服😌打卡一流😆價錢仲要唔貴,點解?由即日起由早上至夜晚都係七折咋,當中不適用於套餐、期間限定餐牌…但留意返優惠係直至另行通知架,原價加一,快快💨訂位食啦😍價錢:🌟🌟🌟🌟🌟————shop info————-📍 Morokok (家樂坊) @morokok_hk🔍 旺角登打士街56號家樂坊8
環境:🌟🌟🌟🌟🌟

————shop info————-
📍 Morokok (家樂坊) @morokok_hk
🔍 旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖
———————————
#hkfood #foodie #hkeats #hkfoodblogger #hkfoodie #foodstagram #food #美食 #美食日記 #食好西 #美食推介 #美食分享 #香港美食指南 #中西美食 #美食推薦 #相機先食 #相機先吃 #吃貨人生 #香港美食 #香港探店 #香港美食攻略 #香港生活 #香港打卡 #旺角美食 #香港必吃 #香港美食 #Morokok #家樂坊 #登打士街 #泰國菜 #泰國
Tasting Event
Morokok今次要介紹一間喺旺角家樂坊入面嘅一間泰國菜餐廳叫「Morokok」,餐廳門口已經有個好靚嘅打卡位,用乾花造型嘅隧道,整到勁靚令到我即刻影返一張相,入到去原來餐廳入面空間都算幾大,輪椅人士都方便入到去食野,而且呢間餐廳仲係寵物友善餐廳,不過帶寵物去食就要坐喺戶外,大家經過旺角不妨試下呢間泰國菜餐廳!1.泰式炒金邊粉+熱美式咖啡$68(9/10)呢碟泰式炒金邊粉份量算多,入面有扎肉、豬肉片 、芽菜同花生碎等,金邊粉唔會炒得太濕或太乾,味道唔錯!熱美式咖啡酸咗少少,都算好飲!2.雙色芒果糯米飯(蝶豆花+班蘭)+熱檸檬水$78(9/10)去泰國餐廳當然唔少得要芒果糯米飯,芒果肉每一片都大大片,大約有10片芒果肉,芒果肉食落新鮮同唔算好甜,再加埋蝶豆花同班蘭嘅糯米飯,賣相非常之靚,好好味!熱檸檬水正常味道!3.脆炸泰式手打蝦餅(4件)$68(9.5/10)呢個脆炸泰式手打蝦餅每一舊都大大舊,每一舊蝦餅都炸得非常脆,蝦餅入面蝦膠餡料非常飽滿,味道啱啱好!4.泰式雞肉串燒(6串)$138(8/10)我揀咗全雞肉串燒,6串都係雞肉,呢個雞肉串燒燒得唔會太乾,如果無咁咸就更好味!P.S:原
Morokok

1.泰式炒金邊粉+熱美式咖啡$68(9/10)
熱美式咖啡酸咗少少,都算好飲!

熱檸檬水正常味道!

3.脆炸泰式手打蝦餅(4件)$68(9.5/10)

4.泰式雞肉串燒(6串)$138(8/10)

P.S:原來Morokok話咁快已經六週年,由即日起,全天候(早午晚)有六折優惠,不過唔包括套餐同期間限定餐牌,優惠期直到另行通知!

2人總共價錢$387,其他有加一服務費!

個人口味總評分:8.875/10

@morokok_hk

地址:旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖

#Morokok #泰國菜 #香港美食 #旺角美食 #旺角好去處 #hkig #hkboy #hkkol #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

2025-02-10
2025-05-11 23 views
Morokok 好幾年前一開張已經好想泥,但係一直都勁多人排隊,所以已遺忘咗到近排得知佢哋6週年做全日單嗌同飲品 6折,就重燃我嘅初心呢度真係好大又靚,仲有室外位,非常適合打咭!雞翼係單骨上嘅,輕輕鬆鬆。勁香脆,juicy 同嫩口。有陣陣香茅味,點埋個甜辣醬更惹味!鍾意食有咬口嘅菜,揀椰菜苗就啱晒。蝦醬,蒜同薑嘅惹味好到位,唔會過火。泰式炒河永遠都係我嘅首選,嗰種比口感嘅滿足感真係冇得比。煙韌彈口,有少少濕潤唔會太油,又唔會一 pat 嘢咁。因為友人唔食辣,揀咗椰奶雞湯都幾耐煲😂 我哋成餐飯真係由頭開火到尾,雖然一開始係極度慢火煮,但係到最尾煮完金邊粉都仲卓卓有餘湯底非常開胃,有啲酸酸哋牛肉非常嫩嗰粉橙黃色嘅丸令我加咗個火鍋分😂 好好食!係甜嘅流心芝士,有驚喜!金邊粉好索汁,質感彈口,超正!泰奶就是快樂,冇得輸!Morokok泰式香茅雞翼 $68蝦醬炒椰菜苗 $88香炒醉貓海鮮水晶炒河粉 $138泰式一人火鍋 (泰式椰奶雞湯,金邊粉) $136凍泰式奶茶 + $8📍旺角
到近排得知佢哋6週年做全日單嗌同飲品 6折,就重燃我嘅初心
呢度真係好大又靚,仲有室外位,非常適合打咭!
湯底非常開胃,有啲酸酸哋
牛肉非常嫩
金邊粉好索汁,質感彈口,超正!
泰奶就是快樂,冇得輸!

泰式香茅雞翼 $68
蝦醬炒椰菜苗 $88
香炒醉貓海鮮水晶炒河粉 $138
泰式一人火鍋 (泰式椰奶雞湯,金邊粉) $136
凍泰式奶茶 + $8

📍旺角

2025-05-11 21 views
打卡靚靚嘅泰式餐廳,呢度都幾啱女仔過嚟影相食下飯,有卡位打卡岩咩慶生泰式正宗冬陰功海鮮湯酸辣的風味,有大蝦、青口,口感鮮嫩,完美吸收了湯汁的風味。泰越小食拼盤可以品嚐到不同的泰國小吃。拼盤中包含了春捲、豬頸肉、泰式鳳爪、蝦餅和雞翼,每一種小食都各具特色。春捲外皮酥脆內餡新鮮可口、蝦餅彈牙肉厚、豬頸肉醃得不錯泰國街頭班蘭雪糕雪糕散發著濃鬱的班蘭香氣。這款雪糕的口感滑順,甜而不膩,讓人一口接一口,仲要配搭埋泰國椰子肉。

泰式正宗冬陰功海鮮湯
酸辣的風味,有大蝦、青口,口感鮮嫩,完美吸收了湯汁的風味。

泰越小食拼盤

泰國街頭班蘭雪糕

• 泰式正宗冬陰功海鮮湯
  • 泰式小食拼盤
2025-05-11 30 views
好友約我去位於旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖的《 Morokok 》食泰菜,環境舒適,裝修富有泰國風情,設有室內和戶外雅座,有好多打卡位。 我地點左:鹽焗原條烏頭 $228,泰北海南雞(半隻)$158,白飯1碗 $18。鹽焗原條烏頭上檯時熱辣辣,香氣撲鼻,伴碟有生菜及酸辣汁,烏頭魚肉鮮嫩,魚肚內填滿左香茅、青檸葉...等香料,好味又好食;泰北海南雞伴有酸瓜和葱油醬,份量足有半隻雞,雞肉嫩滑好味。白飯份量正常及有飯香。

• 泰北海南雞
  • 鹽焗原條烏頭
這間隱藏在商廈裡的餐廳,以心思東南亞料理驚艷了我。從越式小食到泰式海陸主菜,搭配調酒師的創意特調,每一道都是視覺與味覺的雙重享受。🍗《越式蒜蓉牛油雞翼》開場驚艷酥脆的外皮下,是令人驚艷的多汁嫩肉!蒜蓉與牛油的香氣完美融合,裹覆著每一寸雞皮。特別的是加入咗少少蜜糖,令香茅與魚露更出味,讓這道經典小食多了份越南風情的層次感。貼心附上的檸角更是畫龍點睛,擠上幾滴,解膩又開胃。🦐《泰式乾炒咖哩大蝦配香酥餅》主菜登場選用虎蝦尺寸驚人,肉質緊實彈牙,裹上特製乾炒咖哩醬,辛香中帶著蛋絲的溫柔。搭配的香酥餅,薄脆如紙卻不失韌性,沾著咖哩醬汁入口,簡直是極致享受,能體現泰式風味的精髓。🥩《泰式和牛粒炒飯》奢華升級選用和牛切丁,油脂香氣在口中綻放。炒飯粒粒分明,鑊氣十足,搭配泰式香料,每一口都是奢華與道地的完美平衡。🌟用餐體驗亮點- 每道料理份量十足,適合多人分享- 服務人員對餐點特色瞭若指掌,推薦精準- 裝潢融合摩洛哥風情與現代感,氛圍輕鬆愜意,户外平台更加係香港難得有嘅浪漫佈置從開胃小食到主菜,這間餐廳完美詮釋了「fusion」的真諦。不僅保留了道地風味,更在細節處展現創意巧思。無論是約會小酌還是朋友

🍗《越式蒜蓉牛油雞翼》開場驚艷

🦐《泰式乾炒咖哩大蝦配香酥餅》主菜登場

🥩《泰式和牛粒炒飯》奢華升級

🌟用餐體驗亮點
- 每道料理份量十足,適合多人分享
- 服務人員對餐點特色瞭若指掌,推薦精準

從開胃小食到主菜,這間餐廳完美詮釋了「fusion」的真諦。不僅保留了道地風味,更在細節處展現創意巧思。無論是約會小酌還是朋友聚餐,都是讓人想一再回訪的好地方!

2025-02-10
Type of Meal
Dinner
2025-05-11 17 views
❤️泰越小食拼盤泰越小食拼盤炸得好脆有鳳爪、豬頸肉、春卷、蝦塊全部都好入味❤️泰式柚子蝦沙律這道沙律令人耳目一新柚子的清香與蝦子的鮮甜好夾沙律味道層次分明酸甜的口感非常開胃❤️泰式黃咖哩雞香酥餅香酥餅外層金黃酥脆黃咖哩雞濃郁香滑咖哩的香料味道恰到好處沒有過於辛辣十分滿足❤️泰式街頭椰子雪糕椰子雪糕十分濃郁椰香與細膩的口感雪糕的甜度適中清涼的口感讓人感到舒爽令人一試難忘而家仲要40% off all time for a la carte and drink menu💁‍♀️Morokok (家樂坊) (旺角)👣旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖
❤️泰越小食拼盤
泰越小食拼盤炸得好脆
有鳳爪、豬頸肉、春卷、蝦塊
全部都好入味
椰香與細膩的口感
雪糕的甜度適中
清涼的口感讓人感到舒爽
令人一試難忘

💁‍♀️Morokok (家樂坊) (旺角)
👣旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖
  • 泰式小食拼盤
🌟今次去左家樂坊8樓呢間泰國餐廳同朋友試morokok🥰不嬲做得上樓舖都一定有咁上下質素嘅,呢間morokok 都完全冇令到我失望呀,一去到見到個裝修就已經覺得超靚,睇得出店主好有心佈置嘅❤️❤️🦐脆炸泰式手打蝦餅(3件) ($68)外脆內嫩,手打既鮮蝦好彈口,道菜搭配兩款醬汁,酸辣醬同千島沙律醬,鍾意唔同口味嘅朋友一次過都可以滿足晒😆🥬蝦醬炒通菜 ($88)蝦醬味好濃,通菜爽脆,不過我覺得略嫌鹹咗少少😌泰式炒金邊粉配虎蝦 ($138)金邊粉炒得唔錯,上面既蛋蓋都見到廚師係好有心思既,味道幾好😃🍧雙色芒果糯米飯(碟豆花,斑蘭) ($98)芒果香甜,啱啱出爐嘅糯米超柔軟口感,糯米飯有蝶豆花同斑斕兩種味道,配埋椰奶醬一齊食,係呢間餐廳必點之選👍🏻👍🏻👍🏻大愛😍😍🏠環境:8.5/10🌟味道:8/10💰性價比:8/10🙇🏻‍♂️服務:9/10📍 Morokok旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖

🦐脆炸泰式手打蝦餅(3件) ($68)

🥬蝦醬炒通菜 ($88)
蝦醬味好濃,通菜爽脆,不過我覺得略嫌鹹咗少少😌

泰式炒金邊粉配虎蝦 ($138)

🍧雙色芒果糯米飯(碟豆花,斑蘭) ($98)

🏠環境:8.5/10

• 泰式炒椰菜苗
  • 芒果糯米飯
  • 蛋包泰式炒金邊粉伴扒大虎蝦
2025-05-10 10 views
- 旺角|Morokok -▪️泰式鐵板炸蠔餅🦪超級大份,入面有唔少蠔仔,而且幾有蛋香▪️泰式豬肉及雞肉串燒🐷🐔串燒燒得唔會乾柴,點啲沙嗲汁,味道更豐富▪️泰式咖哩炒軟殼蟹🦀🥘 配香酥餅🫓軟殼蟹炸得香脆,咖哩醬汁帶少少辣,幾惹味,仲配咗幾塊香酥餅,啱晒點咖哩一齊食▪️蝦醬炒通菜🥬通菜爽口,用咗蝦醬去炒,仲有啲炸蒜,更加香▪️泰式街頭椰子雪糕🥥🍨雪糕充滿椰奶味,面頭灑咗啲花生碎,增添口感▪️椰香咖啡🥥☕️▪️熱情果柚子檸檬梳打🍋🍹p.s. Morokok依家做緊a la carte同飲品全日六折優惠~Morokok📍旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖
- 旺角|Morokok -

▪️泰式鐵板炸蠔餅🦪
超級大份,入面有唔少蠔仔,而且幾有蛋香
泰式鐵板炸蠔餅

▪️泰式豬肉及雞肉串燒🐷🐔
串燒燒得唔會乾柴,點啲沙嗲汁,味道更豐富
泰式豬肉及雞肉串燒

▪️泰式咖哩炒軟殼蟹🦀🥘 配香酥餅🫓
泰式咖哩炒軟殼蟹 配香酥餅
泰式咖哩炒軟殼蟹 配香酥餅

▪️蝦醬炒通菜🥬
通菜爽口,用咗蝦醬去炒,仲有啲炸蒜,更加香
蝦醬炒通菜

▪️泰式街頭椰子雪糕🥥🍨
雪糕充滿椰奶味,面頭灑咗啲花生碎,增添口感
泰式街頭椰子雪糕

▪️椰香咖啡🥥☕️
▪️熱情果柚子檸檬梳打🍋🍹
椰香咖啡
熱情果柚子檸檬梳打

📍旺角登打士街56號家樂坊8樓801號舖
2025-05-10 9 views
「家樂坊有間摩洛哥風打卡餐廳」小編今次就帶大家黎到旺角家樂坊,同大家介紹一間非常適合打卡既樓上泰菜 一 Morokok @morokok_hk 餐廳裝修非常有心思,充滿異國風情,絕對適合打卡🌟注意返!為慶祝 Morokok 踏入六週年,由11/2/2025起,全天候由早到晚六折(不適用於套餐/期間限定餐牌),直到另行通知🌟沙嗲串燒 $38串燒燒得夠香之餘肉質吾會柴,搭配埋有花生香既沙嗲汁🤤👍🏻👍🏻🌟香茅雞翼 $28香茅味算出,而且炸得金黃香脆🤤👍🏻🌟泰北海南雞飯 $98海南雞既肉質,真系睇相可見既嫩滑🤤👍🏻👍🏻🌟泰式青咖哩(豬) $88青咖哩有椰香之餘帶香料味好岩用黎餸飯🤤👍🏻👍🏻🌟雙色芒果糯米飯 $78芒果清甜,糯米飯軟糯搭配埋香甜椰汁🤤👍🏻👍🏻📍Morokok (家樂坊)地址:家樂坊8樓801號舖#旺角 #Morokok #泰菜 #家樂坊 #留港消費 #支持小店 #覓食旺角 #食在旺角 #海南雞飯 #樓上泰菜 #沙嗲串燒 #香茅雞翼 #打卡餐廳 #為食關注組 #良心小店💛 #旺角食乜好 #泰式青咖哩 #芒果糯米飯 #香港美食地圖 #泰北海南雞飯 #雙色芒果糯米飯 #九十後行到邊食到
「家樂坊有間摩洛哥風打卡餐廳」

餐廳裝修非常有心思,充滿異國風情,絕對適合打卡

🌟沙嗲串燒 $38

🌟香茅雞翼 $28
香茅味算出,而且炸得金黃香脆🤤👍🏻

🌟泰北海南雞飯 $98
海南雞既肉質,真系睇相可見既嫩滑🤤👍🏻👍🏻

🌟泰式青咖哩(豬) $88
青咖哩有椰香之餘帶香料味
好岩用黎餸飯🤤👍🏻👍🏻

🌟雙色芒果糯米飯 $78
芒果清甜,糯米飯軟糯搭配埋香甜椰汁🤤👍🏻👍🏻

📍Morokok (家樂坊)
地址:家樂坊8樓801號舖

#旺角 #Morokok #泰菜 #家樂坊 #留港消費 #支持小店 #覓食旺角 #食在旺角 #海南雞飯 #樓上泰菜 #沙嗲串燒 #香茅雞翼 #打卡餐廳 #為食關注組 #良心小店💛 #旺角食乜好 #泰式青咖哩 #芒果糯米飯 #香港美食地圖 #泰北海南雞飯 #雙色芒果糯米飯 #九十後行到邊食到邊
#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2025-05-10 5 views
說到旺角特色東南亞菜,就會想起這家打卡餐廳,不定期轉換裝飾去到有驚喜,開業數年也有不少客人來打卡😆。位於嘉樂坊8樓中間位置,悠閒風裝修環境舒適。環境挺大有空間感,還有戶外位置用餐。食物選擇多元化,午市時間點套餐性價比高,還可跟餐加購飲品、小吃或甜品🙈。-熱玫瑰咖啡 +HKD$21 | 凍熱情果檸檬茶 +HKD$21飲品有跟餐價,凍熱飲也有月多款選擇。熱玫瑰鮮奶咖啡味道挺香,還有2個愛心de拉花欵📸,咖啡味道香濃,散發著淡淡玫瑰香味。熱情果檸檬茶色澤深色,茶味甘香濃厚,雙重清新味中和食物油膩感。-沙嗲串燒 +HKD$38有豬肉和雞肉可選,現點現烤味道挺香的,所以要趁熱吃才行欵。串燒大件肉質厚身,感覺做得挺入味的,啖啖肉味道香濃。隨串燒附送醬汁,配著吃味道更惹味。-泰式青咖哩配白飯 HKD$88肉肉可選雞肉、豬肉或素菜,食物口味選擇多點,素食人士也照顧得到欵。選了豬肉份量算是多的,大片肉肉挺有嚼感。香濃青咖喱味道香濃,散發著微微辣味,拌飯吃很可以🤤。裡面還有幾款蔬菜,爽脆質感醬汁滿滿。-泰北海南雞配香油飯 HKD$98可選油飯或白飯,自己喜歡吃油飯,配著吃感覺較香口。海南雞肉質嫰滑,雞皮爽

沙嗲串燒 +HKD$38

泰式青咖哩配白飯 HKD$88

泰北海南雞配香油飯 HKD$98
可選油飯或白飯,自己喜歡吃油飯,配著吃感覺較香口。海南雞肉質嫰滑,雞皮爽口不肥膩。油飯粒粒分明,質感油潤香口,醬汁微辣吃起來挺惹味的。

雙色芒果糯米飯 +HKD$78
飯後來個甜品吃一波!鮮艷的賣相挺吸引,可以打卡一下😚。糯米飯用了深藍色和綠色,形成對比色感覺特別,口感煙韌軟糯,帶點微甜的味道。芒果切件方便吃,酸中帶甜的味道,口感爽口充滿果汁。

2025-02-17
Type of Meal
Lunch
Tasting Event
《moroko食評》 by@ihungry.hkmoroko係一家專注於道地泰國美食的餐廳,提供多款正宗的泰式菜餚,讓食客可以在繁忙的城市中享受異國風味🥥。餐廳環境清新,裝潢以泰國元素為主,營造出輕鬆的用餐氛圍,非常適合與朋友聚餐或家庭聚會🍽️。🔸『青咖哩豬頸肉炒飯 - $98』這道炒飯色香味俱全,青咖哩的香氣撲鼻而來,搭配鮮嫩的豬頸肉,每一口都是濃郁的泰式風味🥘🔸『泰式炒扁意粉 - $88』這道炒扁意粉令人愛不釋手,麵條炒得恰到好處,Q彈口感讓人驚喜✨🔸『脆炸泰式手打蝦餅 - $108』這款手打蝦餅外脆內軟,蝦肉鮮香十足,搭配泰式酸甜醬,口感豐富又不油膩🦐重點係!由即日起全天候早到晚都有六折優惠啊🥳🥳🥳🥳🤪iHungry肚餓指數:8.5/10
《moroko食評》 by@ihungry.hk

🔸『青咖哩豬頸肉炒飯 - $98』

🔸『泰式炒扁意粉 - $88』

🔸『脆炸泰式手打蝦餅 - $108』

重點係!由即日起全天候早到晚都有六折優惠啊🥳🥳🥳🥳

🤪iHungry肚餓指數:8.5/10
2025-05-04 8 views
呢間餐廳已經唔係第一次黎喇第一次黎 睇中佢地有室外位 簡約嘅風格,再加埋綠色植物既點綴一入黎已經有好chill 既感覺泰式豬肉碎生菜包加埋香料、辣椒籽一齊炒香豬肉碎炒得夠乾身,夾埋生菜食 fresh and yummy鍾意食辣既就要叫喇泰式鐵板炸蠔餅超級大碟‼️‼️‼️啲蠔勁大隻,一啲沙都無炸到好脆口,鍾意食煎炸嘢一定要嗌😍越式蒜香蜜糖牛油雞翼佢地係單骨雞翼,方便易食加埋蜜糖🍯唔錯 泰式咖喱炒軟殼蟹配香酥餅軟殼蟹外脆內軟,佢地既泰式咖哩汁,係富有蛋香果款,唔太辣,幾岩小朋友食芒果糯米飯沙冰🍸有別於一般嘅沙冰芒果汁連埋糯米塊椰奶一齊打成沙冰仲有糯米飯嘅口感,幾特別‼️
呢間餐廳已經唔係第一次黎喇
第一次黎 睇中佢地有室外位
簡約嘅風格,再加埋綠色植物既點綴
一入黎已經有好chill 既感覺

泰式豬肉碎生菜包
加埋香料、辣椒籽一齊炒香豬肉碎
炒得夠乾身,夾埋生菜食 fresh and yummy
鍾意食辣既就要叫喇

泰式鐵板炸蠔餅
超級大碟‼️‼️‼️
啲蠔勁大隻,一啲沙都無
炸到好脆口,鍾意食煎炸嘢一定要嗌😍

越式蒜香蜜糖牛油雞翼
佢地係單骨雞翼,方便易食
加埋蜜糖🍯唔錯

泰式咖喱炒軟殼蟹配香酥餅

芒果糯米飯沙冰🍸
有別於一般嘅沙冰
芒果汁連埋糯米塊椰奶一齊打成沙冰
仲有糯米飯嘅口感,幾特別‼️
2025-05-04 3 views
之前同朋友嚟過食,今次帶母親大人嚟~呢度裝修好靚,好有異國風情🪅,座位之間都有空間~嚟試下呢個泰式鐵板炸蠔餅🦪~一上檯就覺得勁澎湃😆,炸蠔粒好多~仲有啲炸脆脆,配埋啲甜辣醬好惹味🌶~另外點咗個蝦醬炒椰菜苗~食泰國嘢當然係叫椰菜苗🥬,配埋蝦醬好香口~主食選擇唔算多,叫咗個青咖喱豬頸肉炒飯🐷~個炒飯好有青咖喱味,有椰香有少少辣🤏,啲豬頸肉都燒得好好食~最尾要食埋個甜品先圓滿🥰~所以叫咗個雙色芒果糯米飯🥭~雖然份量有啲細,但味道唔錯~糯米煙煙韌韌,而且斑蘭味好香🌱~呢度幾適合同朋友一齊嚟👯‍♀️👯‍♀️~因為都幾多小食選擇,多啲人可以試多幾款菜式👍~而家仲有六折優惠添🤩(不適用於套餐,假期限定餐牌),值得嚟試試呢!
之前同朋友嚟過食,今次帶母親大人嚟~
呢度裝修好靚,好有異國風情🪅,座位之間都有空間~

嚟試下呢個泰式鐵板炸蠔餅🦪~

一上檯就覺得勁澎湃😆,炸蠔粒好多~
仲有啲炸脆脆,配埋啲甜辣醬好惹味🌶~

另外點咗個蝦醬炒椰菜苗~
食泰國嘢當然係叫椰菜苗🥬,配埋蝦醬好香口~

主食選擇唔算多,叫咗個青咖喱豬頸肉炒飯🐷~

最尾要食埋個甜品先圓滿🥰~
所以叫咗個雙色芒果糯米飯🥭~
雖然份量有啲細,但味道唔錯~
糯米煙煙韌韌,而且斑蘭味好香🌱~

呢度幾適合同朋友一齊嚟👯‍♀️👯‍♀️~
因為都幾多小食選擇,多啲人可以試多幾款菜式👍~
2025-02-17
$230 (Dinner)
  • 泰式鐵板炸蠔餅
  • 芒果糯米飯
2025-05-02 11 views
剛剛在這間餐廳吃完晚飯,嗌咗一個慢煮雞胸水晶粉水晶粉,唔凍唔熱雞胸係唔熱好似係粉炒粉,雞胸炒雞胸然後放上碟。另外嗌咗一個蝦餅還食得落口,不過平時點泰國的雞醬超甜,完全沒有辣感。蝦醬椰菜苗蝦膏勁鹹勁多椰菜苗有渣未食過咁老的椰菜苗。最後嗌了椰香latte,好像罐頭椰漿倒在咖啡上,完全冇混合感。而且點完餐送上枱的時間都長、每款餸都相隔14分鐘才上第二味,每樣嘢都要叫幾次,我認為是近幾年吃過最難食的餐廳。