2024-06-03
近排真係食好多泰國菜,而令我想寫食評嘅呢個係其中一間。餐廳係養狗人士推介,環境靚地方大,狗可以落地自由活動;由於我哋有九位成人,點餐都絕不手軟: 泰式冬陰功湯、炒菜2碟、菠蘿海鮮炒飯、蒙古包、泰式炸蠔餅、泰式蝦餅2份、串燒2碟、青/黃咖喱配薄餅 、泰式炒河等等狂點,基本上都食得晒。飲品方面冇酒精飲品,竟然比House wine貴🙄, 叫杯凍檸茶要$38,反而叫紅/白酒買一送一仲低!食物味道正常啦,因為醉翁之意不在食,開餐期間仲要照顧自己嘅寵物,已經非常狼狽。但侍應嘅服務態度反而係亮點!1)客人已經入座,枱面嘅水杯遲遲未有人斟水☹️2)點咗個湯,只有4隻碗跟湯上,問侍應攞碗,遲遲冇人回應,要客人親自追☹️3)侍應工作期間吸煙☹️可能同樣也在露台位置,亦在遠處水吧位吸食,但客人見到嘅觀感亦不太妥😩4)服務員態度散漫,笑容欠奉,當晚周末餐廳未有爆場,室內位置只有4成客人,以服務員對客人嘅人數比例應該不至於忙到黑口黑面,個人認為「今時今日咁嘅服務態度係唔夠嘅」。題外話,當日餐廳3點零通知通往露台嘅玻璃趟門要緊急維修,未知能否晚上順利開放露台位,一道十分擔心要臨急轉場地(因為寵物只能坐戶外位置),好在
1)客人已經入座,枱面嘅水杯遲遲未有人斟水☹️
題外話,當日餐廳3點零通知通往露台嘅玻璃趟門要緊急維修,未知能否晚上順利開放露台位,一道十分擔心要臨急轉場地(因為寵物只能坐戶外位置),好在最後餐廳致電可以照坐戶外,但出入需搵職員協助開門😄
埋單計數,總數$2402/9人,人多除開就平,如果兩至四人食,可能個人消費會貴少少,睇你食乜啦。