2024-03-14 45 views
喺荔枝角嘅D2 Place成為咗文藝嘅商場,裏面就擺脫咗唔少嘅連鎖店,引入嘅就係全部獨一無二嘅商品,每一樣都好似藝術品一樣。 😎去到上少少就有唔同嘅食肆而今期MOS Burger 正好就同海賊王🏴‍☠️出個聯乘,🥳亦都加入咗一啲創意嘅漢堡,打卡之餘食漢堡真係唔可以走寶🤩明太子雙子漢堡— 🍔其中一個新漢堡系列就係呢一款,創新咁樣採用左明太子醬同埋加咗玉子,🍔玉子嘅自然鮮甜帶嚟少少清新感覺。🍔另外明太子醬會咬到一粒一粒嘅明太子,🍔係真材實料㗎,下面就係蝦堡,🦐打開一啖就已經會見到幾隻幾隻嘅鮮蝦喺裏面,飽腹感都十足。🍔辣肉肉肉漢堡— 🥩呢款漢堡就更加新奇有趣,完全唔會搵到包嘅物體,🥬因為用咗漢堡扒嚟取代包,食肉獸嘅最強福音,🥩除咗有漢堡扒之外,🏴‍☠️中間一大層嘅烤牛肉同埋墨西哥辣椒帶嚟嘅後勁亦都係相當出色,🥩重量級嘅份量亦都冇得輸🥬雙重滋味澳洲和牛漢堡— 🍔輪到經典嘅系列就必定要掃到呢一款澳洲和牛漢堡,🍔淨係個漢堡都比起餐牌上任何一款都來得較為口,🍔而且對火候控制要求更加高先至可以食到有香油會有和牛油份嘅漢堡,🍔加咗兩款芝士,咁就帶出更滋味嘅味道,同埋加入靈魂BBQ醬,極之香濃。🧀MOS Bu

明太子雙子漢堡

MOS Burger (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓304號舖
雙重滋味澳洲和牛漢堡
雙重滋味澳洲和牛漢堡
2024-03-14 25 views
D2竟然開左間MOS漢堡,係我既至愛,以後可以成日黎食,餐廳裝修以海賊王為主題,非常吸晴。明太子雙子漢堡有期間限定既明太子雙子漢堡,一定要試下,炸蝦餅彈牙,蝦肉鮮甜,再配上厚厚既玉子燒,而醬汁方面用上惹味既明太子醬,日式風味濃厚。吉列蝦漢堡配他他醬呢款漢堡係每次黎食都必點,可以配他他醬或wasabi醬,吉列蝦香脆可口,蝦肉彈牙,配埋他他醬好開胃。細厚切薯條MOS既薯條係比較厚身,食落非常有口感。北海道南瓜薯餅南瓜薯餅好鮮甜,炸到外脆內軟。北海道海鹽雪糕、北海道抹茶雪糕雪糕非常幼滑,奶味香濃。
吉列蝦漢堡配他他醬
細厚切薯條
MOS既薯條係比較厚身,食落非常有口感。
北海道南瓜薯餅
南瓜薯餅好鮮甜,炸到外脆內軟。
北海道海鹽雪糕、北海道抹茶雪糕
雪糕非常幼滑,奶味香濃。
2024-03-08
Type of Meal
Dinner
2024-03-12 30 views
今日放工去D2 Place行街 見到Mos Burger出咗個期間限定嘅新包 明太子雙子漢堡 好似幾特別所以買咗嚟試下 個包主打以日本產明太子醬配日本雞蛋 中間夾有吉列蝦扒 仲有芝士同埋椰菜絲增加口感 成個味道同層次都好夾另外叫咗平時必食嘅 雙層 摩斯芝士漢堡 蕃茄芝士加埋厚厚兩層嘅牛肉漢堡扒 Juicy又好味我哋叫咗套餐 其中一個揀咗大厚切薯條 我就係鍾意Mos Burger啲薯條夠粗夠薯 食落好滿足 好好味另一個就揀咗摩斯雞塊 同樣好味 粟米湯都一樣好飲

另一個就揀咗摩斯雞塊 同樣好味 粟米湯都一樣好飲

記得去年MOS BURGER 推出了期間限定明太子吉列蝦漢堡,簡直一試難忘,今年竟然再次回歸,實在太好了 (散花中)。 早前到朋友D2 Place擺檔幫手,下午茶時間便趁機溜走買漢堡。 餐廳最近與 One Piece聯乘,荔枝角分店是其中一間期間限定店,除了有1:1立牌打卡,店內亦佈滿海賊王元素的裝飾。 就連漢堡盒、漢堡包裝紙都用上One Piece版的海賊王Logo。 明太子雙子漢堡漢堡內有厚厚一層滑滑的玉子燒,還加入鹹香味重的明太子沙律醬、酥脆吉列蝦、清新椰菜絲及芝士片等配料,整個配搭都非常好,一口咬下去時,層次感豐富,推介。 雙重芝味澳洲和牛漢堡漢堡內的澳洲和牛肉汁豐富,帶有點點牛肉脂香,入口有濃厚黑椒味,再夾著芝士片加北海道芝士,極度邪惡,搭配洋蔥、蕃茄片及生菜等配料,就能中和芝士的膩滯,令整個漢堡變得清新。 海鮮珍珠堡海鮮米漢堡的內容豐富,包括有蝦、魷魚、扇貝等,入口有濃郁海鮮甜香蠔油味,米粉口感軟硬適中,就算略略燒成燒飯團亦不會變硬,讚。 套餐分別加配了北海道南瓜薯餅及厚切細薯條。北海道南瓜薯外層金黃香脆,內層綿密軟糯,南瓜味道香甜;厚切薯條口感酥脆,薯仔香味較坊間吃到的濃

雙重芝味澳洲和牛漢堡

海鮮珍珠堡

套餐分別加配了北海道南瓜薯餅及厚切細薯條。北海道南瓜薯外層金黃香脆,內層綿密軟糯,南瓜味道香甜;厚切薯條口感酥脆,薯仔香味較坊間吃到的濃郁。

2024-03-09 49 views
海賊王聯名又黎啦,同朋友去食先,要同店內立牌打下卡😘遠遠已經見到海賊王嘅裝飾,朋友話佢已經換咗條毛巾啦,考慮緊換唔換買隻水杯😆佢興奮地喺舖頭入面影相,喺呢個時間我就落單買嘢食先啦。⭐明太子雙子漢堡呢期嘅期間限定係明太子雙子漢堡,試下先😋上面有明太子醬,中間有日本雞蛋(玉子😆),下面仲有炸蝦餅,個炸餅入面有隻隻蝦㗎。軟綿綿嘅麵包夾住熱辣辣嘅炸蝦餅真係好好食,明太子醬可以再多啲就好了🤤⭐澳洲和牛漢堡朋友叫咗和牛漢堡,呢個經典配搭冇得輸,牛肉加生菜芝士同蕃茄,個牛肉漢堡扒用上澳洲和牛,咬落有肉汁又有肉香,蕃茄同生菜清爽水嫩,食得出係新鮮做出嚟😋⭐厚切薯條薯條新鮮炸起熱辣辣,粗條好有薯味,唔好見佢細細包,份量放到滿曬好多㗎。⭐摩斯雞塊炸雞塊比起另外兩間連鎖快餐店薄身,同樣係即炸熱辣辣,但呢個味道上驚喜就不大。⭐北海道南瓜薯餅最後仲加咗塊南瓜餅,呢塊餅都係即炸嘅,拎上手仲熱得滯要即刻放返低添,入面係香甜嘅南瓜蓉,除咗南瓜嘅甜味,仲食到少少鹹味,甜甜鹹鹹咁又幾好味同冇咁膩🤤⭐可樂 & 蕃茄汁汽水正常冇特別啦,抵讚係個紙杯設計得好靚😍自己就加錢轉咗支番茄汁,就算食快餐都可以健康㗎嘛😆高質漢堡連鎖店,
海賊王聯名又黎啦,同朋友去食先,要同店內立牌打下卡😘

⭐明太子雙子漢堡

⭐澳洲和牛漢堡

⭐厚切薯條

⭐摩斯雞塊

⭐北海道南瓜薯餅

⭐可樂 & 蕃茄汁

高質漢堡連鎖店,仲有咁多打卡位,自己同朋友都食得開心,抵啦。
2024-03-07
$76 (Dinner)
2024-03-09 27 views
MOS BURGER聯乘人氣動漫海賊王,作為海賊王粉絲,梗係要去啦。有多間主題店,去咗荔枝角分店。多款漢堡可供選擇,可轉套餐。推出海賊王限定包裝、福袋、商品。海賊王佔領整間餐廳,多個打卡熱點。座位闊落,環境光猛。可以同海賊王一齊進餐。肉肉肉漢堡漢堡外層改用牛肉餅,加上烤牛肉雞扒,搭配清爽生菜,全部肉非常滿足。明太子雙子漢堡蝦餅彈牙,富蝦鮮味,配上香甜玉子,明太子醬增添風味。摩斯脆雞肉質軟嫩,油香十足,黃金酥脆。。田園沙律多種蔬菜,新鮮爽脆,清爽酸甜 。Kagome果汁配上健康飲品完美。
有多間主題店,去咗荔枝角分店。
多款漢堡可供選擇,可轉套餐。
推出海賊王限定包裝、福袋、商品。
海賊王佔領整間餐廳,多個打卡熱點。
座位闊落,環境光猛。
可以同海賊王一齊進餐。
明太子雙子漢堡
蝦餅彈牙,富蝦鮮味,配上香甜玉子,明太子醬增添風味。
摩斯脆雞
肉質軟嫩,油香十足,黃金酥脆。
。田園沙律
多種蔬菜,新鮮爽脆,清爽酸甜 。
Kagome果汁
配上健康飲品完美。

TakeAway
  • 明太子雙子漢堡
作為MOS Burger會員,不定期就會光顧,近來和One piece有聯乘產品,就是試一試!荔枝角這間店舖特別大,還有很多One Piece的圖案!【明太子雙子漢堡】明太子配炸蝦餅的組合果然好夾,配埋均勻的煎蛋,增加了漢堡的層次,是近排比較出色的期間限定。【肉肉肉漢堡】果然全部都是肉!麵包皮有兩塊漢堡取代,中間夾着軟腍的牛肉片和雞扒,就像一個鋸扒餐合在一起。【摩斯雞塊】一向都比麥樂雞高質好多,起碼有雞肉和肉汁的香味。【摩斯脆雞】最喜愛小食,雞塊炸得金黃香脆,又多汁,好好味!【提子汁】這個牌子的提子汁不算太甜。【冰凍抹茶鮮奶】抹茶的香味夠濃郁。

摩斯雞塊

【摩斯脆雞】最喜愛小食,雞塊炸得金黃香脆,又多汁,好好味!
摩斯脆雞

【提子汁】這個牌子的提子汁不算太甜。
提子汁

【冰凍抹茶鮮奶】抹茶的香味夠濃郁。
冰凍抹茶鮮奶
2024-03-04
$75 (Dinner)
摩斯雞塊
提子汁
冰凍抹茶鮮奶
荔枝角mos burger海賊王主題星期日同朋友去荔枝角D2place行吓市集,攰攰地去搵吓有啲咩好嘢食,原來喺一期3樓有摩斯漢堡,呢排佢哋做緊海賊王推廣,成間餐廳都放咗唔同海賊王人物非常吸引明太子雙子漢堡$33採用日本人氣食材明太子,製成明太子沙律醬,配搭日本人氣料理玉子燒和吉列蝦。風味倍升,層層配搭,滋味無限肉肉肉漢堡$50漢堡外層改用牛肉餅,加上烤牛肉同雞扒,搭配清爽的生菜,大大啖一次過食三款肉類超滿足!📍荔枝角D2 Place荔枝角長義街9號D2 Place1期3樓304號舖

荔枝角mos burger海賊王主題

明太子雙子漢堡$33

肉肉肉漢堡$50

📍荔枝角D2 Place
荔枝角長義街9號D2 Place1期3樓304號舖
我覺得Mos Burger 嘅漢堡包🍔一向都係質素嘅保證,個日係荔枝角D2 Place 睇完戲,發現原來D2 Place 都有間Mos Burger,見好耐冇食就入去重拾返當年嘅回憶📝Mos Cheese Burger $32一場嚟到又點可以唔食佢嘅招牌Mos Burger,今次叫咗加cheese 版本🧀🤤個包烘完熱辣辣,但唔會over heat,仲係好鬆軟,入面塊牛肉好足料,加埋大大塊番茄🍅芝士同佢地秘制sauce,正呀😋😋Shin B.L.T Teriyaki Burger $35佢一嚟到個時我嚇親,個包勁厚勁足料,咁大個包先$35 真係好抵🤣顧名思義,佢就係以照燒牛肉做基礎,但再加埋煎蛋🍳煙肉🥓番茄🍅芝士🧀同生菜🥬超級豐富🤤隻蛋煎得啱啱好有啲濃邊,但唔會太熟😎煙肉脆卜卜,加埋佢地調配嘅照燒同沙律醬,味道濃郁得嚟都唔會遮咗牛肉本身嘅味道,口感超豐富🫶🏻不過呢個包係期間限定,想食嘅朋友要襯早試,因為我都唔知佢地會做到幾時🥹.唯一嘅唔好處係女仔口細,一啖咬唔哂成個包所有料😲要分開2 啖先食到哂全部陷🫣🫣🤣🤣睇下有冇人挑戰到一啖咬哂成個包啦🤭🤭摩斯雞塊配泰式甜辣醬 跟餐加配價$26以前去
Mos Cheese Burger

Mos Cheese Burger $32
Shin B.L.T Teriyaki Burger

摩斯雞塊配泰式甜辣醬

摩斯雞塊配泰式甜辣醬 跟餐加配價$26
以前去Mos Burger一定會叫佢嘅雞塊,今次難得嚟到,點可以唔跟餐加配😚佢有兩個醬揀,我就揀咗泰式甜辣醬🌶️雞塊嚟到嗰陣超級熱,拎上手影一幅相都難呀🍗雞肉好實淨,外皮炸到脆卜卜,配埋甜辣醬一齊食,正呀!搵得返以前讀書嘅味道🤓📚
2023-07-16
$50 (Dinner)
Mos Cheese Burger
Shin B.L.T Teriyaki Burger
摩斯雞塊配泰式甜辣醬
2023-06-10 485 views
MOS Burger嘅魚柳包係真係高質好多 塊魚柳又熱又脆 Burger真係要熱辣辣食 真係會好食好多🤤再加埋啲洋蔥粒同沙律醬 令到成個包嘅口感豐富咗好多 所以MOS Burger嘅魚柳包性價比都算係好高!
2023-04-11 559 views
身為明太子迷,見列Mos Burger推出明太子漢堡,即刻走去試下!去咗荔枝角店堂食,好似係新開,比起其他分店大,仲有自助點餐機,好方便。見到海報先知而家mos burger有手機app, 可以手機落單買外賣同堂食,good👍🏻🍔和風明太子吉列蝦漢堡 $32堂食個漢堡好靚仔,好多層好豐富。吉列蝦幾彈牙,似係平時蝦堡嘅蝦。有明太子沙律醬同明太子配搭一齊食,少少鹹香,椰菜絲清爽,加埋玉子燒同芝士,整體都幾好食!不過我係為咗明太子而食,見到咁少明太子有啲失望🙁 朋友喺另一間分店買外賣,睇相明太子嘅份量多啲,睇嚟唔同分店整嘅明太子量都好唔同… 會再食一次,希望下次明太子份量會多啲啦!🍔雙層摩斯芝士漢堡 $37Mos Burger嘅主打漢堡,雙層牛肉更加滋味,配搭埋芝士,一定好食啦!套餐配咗大薯條同摩斯雞塊,厚切薯條好食,雞塊一般。餐飲要咗粟米湯同甘荀汁,粟米湯有附黑椒粒,粒粒粟米,幾好飲!

🍔和風明太子吉列蝦漢堡 $32

🍔雙層摩斯芝士漢堡 $37

Type of Meal
Dinner
2023-04-09 354 views
Score 總分: 70這是MOS期間限定嘅“明太子”包包,相信唔少識食嘅朋友都試過。明太子醬真係好鬼正呀!!!真係一D都唔夠羅,唔該! 咪咁 “姑寒” 啦,比多d醬唔得咩🙈😂 !唔知大家有冇以上諗法呢~!? 不過,食開MOS嘅朋友都係食之人。都知道MOS一向D包都有返咁上下,唔會差得去邊,所以,今次未食前相信大家都已經滿滿嘅期待! 食完之後,就算再食都可以嘅😂🙈 (最緊要有錢? 有時間? 有朋友陪食? 還是有足夠輕(體重?))好啦…我唔想講都唔得。E間位於D2嘅MOS真係好大,又新! 大家去開D2不防試下~
Score 總分: 70

唔知大家有冇以上諗法呢~!?
2023-02-28 308 views
每次lunch嘅時候 都唔知食咩好去到D2 place 行左一陣,見到Mos Burger, 好啦,今日就食Burger, 叫外賣返去公司食都好快,外賣一樣咁好味 漢堡包都係咁多汁同熱。外賣嘅話,之後會揀佢
每次lunch嘅時候 都唔知食咩好
去到D2 place 行左一陣,見到Mos Burger,
外賣嘅話,之後會揀佢
📍MOS Burger 荔枝角長義街9號D2 Place 1 期3樓304號舖。。一直以來我都係Mos Burger 珍珠堡Fans💜次次都必嗌海鮮珍珠堡!知道今次有新品推出,我又點可以唔食試下!原來D2 place依間Mos Burger坐得幾舒服,夠大夠光猛👍🏻🍔【MOS BURGER X JFOODO:和牛芝士玄米珍珠堡「玄」美誕生!】珍珠堡上亦破格加入北海道芝士片、嫰滑的太陽蛋、煙肉三種食材,最後鋪上紅洋蔥絲、生菜及淋上秘製黑胡椒汁,創造另一嶄新的和風漢堡!
📍MOS Burger

荔枝角長義街9號D2 Place 1 期3樓304號舖

2023-02-07 176 views
收到小師妹報料,話荔枝角 D2 有兩個商場,其中一個內裡有個小巿集,佢睇到有人擺欄用紫微斗數,易經牌,天星等等方法幫客人占卜問事,小師妹又話想擺檔,仲想話叫我幫忙一齊幫人占卜添.於是抽空上嚟 D2 睇睇環境.差不多20年無踏足荔枝角,當年係到返工日日 OT 至天旋地轉,放工個天都係黑未試過天光收工,只知返工時間唔知幾時放工!依家荔枝角變哂了,D2 仲有唔少特式餐廳,當年邊有咁娛樂㗎! 最後揀咗摩斯漢堡,因為唔想食太多,留肚食晚飯.上一次幫 mos 最少有十年,漢堡 Size 係細,但係同當年 Size 一樣無變過,即係起碼無偷工減料.牛肉當然比老麥幼嫩,老麥d漢堡極多根,牛肉亦比較鞋口,質素較差是常識吧,炸薯條唔係我中意口感,內層比較粉.最欣賞係炸雞,當初推出時,朋友即刻買嚟食,仍然記得友人當年嘅食評係 "外長不佳,食落驚訝!" 外層香脆內層 juicy又極少骨,份量又無明顯減少又無 KFC 果D無那那辣味,雖然平平凡凡但相比起老麥同 KFC 羸成條街.個 D2 巿集最大問題係D通道頗窄,巿集又唔做多D宣傳,最欣賞係D廁所好乾淨,如果師妹話攪檔占卜的話.... 有得諗!

於是抽空上嚟 D2 睇睇環境.