2008-08-14 57 views
5點幾鐘去到,人不多 好快就搵到位每次來到都會叫mos cheese burger,風雨不改,今次亦不例外另外mami叫了個黑醋saku saku雞漢堡,佢話想轉下口味嘛已經幾個月無食mos burger喇,mos cheese burger 好似無以前咁好食,個飽好似無咁香口同熱不過d醬汁仍然係咁好味,甜甜地咸咸地,多到流哂出黎洋蔥新鮮,也很爽脆,份量也不少塊扒比起mcdonald的果種緊係好得多啦,雖然唔係勁juicy呢個價錢都差唔多啦講真黑醋saku saku雞漢堡,我試左一啖,塊雞d肉都幾滑,而且炸得幾脆,好明顯係即叫即整配上沙律醬,同類似椰菜既東東 感覺都幾fresh..薯條就好普通,粗粗地,無乜特別比得一包茄汁太少,食到好乾總括,各人口味有不同,因為mami覺得佢果個好食d但我就覺得我果個好食d....友人話freshness burger好食d,下次要去try try
5點幾鐘去到,人不多 好快就搵到位

已經幾個月無食mos burger喇,
不過d醬汁仍然係咁好味,甜甜地咸咸地,多到流哂出黎
洋蔥新鮮,也很爽脆,份量也不少
呢個價錢都差唔多啦講真

黑醋saku saku雞漢堡,我試左一啖,
塊雞d肉都幾滑,而且炸得幾脆,好明顯係即叫即整
配上沙律醬,同類似椰菜既東東 感覺都幾fresh..

薯條就好普通,粗粗地,無乜特別
比得一包茄汁太少,食到好乾

總括,各人口味有不同,因為mami覺得佢果個好食d
但我就覺得我果個好食d....

摩斯芝士漢堡
黑醋saku saku雞漢堡
$29 (Tea)
摩斯芝士漢堡
2008-08-12 8 views
一直都冇機會試mos burger,試過triple o, burger king<freshness果d..因為聽人講好似唔係咁好咁,所以亦都冇意欲去試,不過今次想一試。同朋友2個都冇要set,因為之前食左tea,我要左牛蒡珍珠堡($19),朋友要左海鮮珍珠堡($22)。坐低等左一陣,熱辣辣既包包就到喇!我食左一啖,個包好熱呀,但我呢個包冇汁,所以唔係好野味,但朋友果個好多汁,好好味呢^^d飯都幾硬,d牛蒡係植物來架,爽口,不過冇乜味,但可能夠熱既關係,我覺得都ok。我覺得mos burger最想試都係d 珍珠burger,普通果d就冇乜興趣lu~最近做緊hot dog promotion,但好似唔多吸引呢!

坐低等左一陣,熱辣辣既包包就到喇!

$22 (Dinner)
  • 海鮮珍珠堡
2008-08-11 8 views
唉........之前講過唔會再食....但係...但係......lunch時間..真係太多人....得mos burger有位.......又趕時間.......無辦法啦~~~~~*摩斯芝士漢堡:普普通通..漢堡唔多肉..都係喜歡triple o,burger king,時新~*黑醋saku saku雞漢堡:妹妹食,佢覺得普通,唔會令佢下次再黎食...*薯條,:ok~夠熱,唔錯~*coffee:唔得!普通貨色..
唉.

*薯條,:ok~夠熱,唔錯~

*coffee:唔得!

普通貨色..
coffee
2008-08-03 20 views
睇戲前有點肚餓想找點東西咬~友達提議到mos burger吃也好,burger不會太大我點了 genki burger其實不太特別是厚厚的蕃茄片+生菜+紐西蘭牛肉漢堡扒+千島醬汁好開胃又好fresh,整個包包都好juicy,麵包不會太硬加上剛炸起的粗粗的薯條,好滿足 不過$2x 一個小包略嫌有點貴呢~
睇戲前有點肚餓想找點東西咬~
友達提議到mos burger吃
也好,burger不會太大
我點了 genki burger
其實不太特別
是厚厚的蕃茄片+生菜+紐西蘭牛肉漢堡扒+千島醬汁
好開胃又好fresh,整個包包都好juicy,麵包不會太硬
加上剛炸起的粗粗的薯條,好滿足

不過$2x 一個小包略嫌有點貴呢~
$22 (Tea)
** 此 食 肆 的 第 六 十 九 個 笑 **今日(2-8-2008 Sat)同女友人CK o黎朗豪坊睇2:30pm o既Batman,我o地先o黎個lunch,又係冇特別指定下,求祈揀呢間.o黎到應該係1:30pm,室內座位full晒,我o地行去室外,好焗,且一陣油煙味,我o地更加唔鍾意,走返入去,哈,o岩o岩有人走,有枱lu.我o地兩個開頭同樣想要薑燒豚肉珍珠堡,CK就提議叫兩個餐share食,哈,好啊.我就要照燒雞肉漢堡,要o左B同C set,B揀o左蝴蝶蝦,C set就有綠田園沙律.好,CK去買o野食,等好耐,佢拎個牌返o黎,佢話原來今日冇薑燒豚肉珍珠堡,要o左烤牛肉珍珠堡,我答我剛才睇menu至知原來單數日係薑燒豚肉珍珠堡,雙數日就烤牛肉珍珠堡.而我都話佢知當我見到有黑醋雞漢堡時,佢已經畀o左錢返o黎.而綠田園沙律佢就揀o左黑醋.我o地等多陣,o野食就奉上了.先o黎影影相.CK買多個細薯條,冇所謂.我o地將兩個漢堡cut開,一人一半.先食照燒雞肉漢堡,CK讚啲汁好味,雞肉亦好味.我覺得不過不失,不過生菜都幾新鮮.但其實我後悔要呢個,真係應該要試黑醋雞漢堡嘛.味道: 3.5
** 此 食 肆 的 第 六 十 九 個 笑 **
,走返入去,哈,o岩o岩有人走,有枱lu.

味道: 3.5分
然後食蝴蝶蝦,點甜醬食,覺得啲醬搶晒啲味,我特登唔點醬食,都食唔到蝦味,一般啦
,不過CK話OK,食到蝦味.
味道: 3分
接著食烤牛肉珍珠堡,因為呢個係飯漢堡,同埋啲牛肉碎碎地.我o地將其中一半搬過另一張紙時好論盡.我食喇,牛肉幾鹹,飯就淡淡咁,幸好啲飯都算好夠黐,唔會散晒.CK話如果好啲飯煎燶啲脆啲會更好.
味道: 2.5分
到綠田園沙律,只有生菜,半個蕃茄同粟米粒,開頭我o個啲冇落太多黑醋,食到啲粟米幾甜
,但好細粒,但CK話食唔到甜,.之後我加多啲醋就冇晒味
,可能CK開頭加太多黑醋啦.呢個沙律o既份量少唔在講,重冇相中o既羅馬菜添.
味道: 5分 (其實呢個味道係自己調較出o黎)
最後係薯條,冇咩問題,著普通通
味道: 4分
呢o度o既食材係好新鮮,不過係烹調麻麻.
個個侍應都好勤快,好好禮貌,抵讚.

其他因素高分,所以可以畀個笑,繼續努力吧.

照燒雞肉漢堡
烤牛肉珍珠堡
蝴蝶蝦
綠田園沙律
$40 (Lunch)
綠田園沙律
2008-08-02 4 views
唔鍾意麥記/kfc/burger king, 但鍾意mos burger因為覺得無咁油, 即叫即製,日式炸雞包, 厚切薯條 都好好味~^^推薦~~
因為覺得無咁油, 即叫即製,
日式炸雞包, 厚切薯條 都好好味~^^
推薦~~
$40 (Lunch)
2008-08-02 12 views
去朗豪坊行街,就去Mos Burger試吓佢新推ge hotdog 系列先!要了咖哩熱狗set A ($35)。咖哩熱狗不算太大,不過條腸就幾長,汁又好多。面包好香,唔似M記gor D無味。脆皮腸好好食,外皮超脆,肉又不會過咸,又只係得少少肥肉。個curry sauce勁正,甜甜地帶微辣,仲有洋蔥,非常惹味!粗薯條唔錯,粗條外脆,裡面仲係好淋,好食!
要了咖哩熱狗set A ($35)。
咖哩熱狗不算太大,不過條腸就幾長,汁又好多。
面包好香,唔似M記gor D無味。
脆皮腸好好食,外皮超脆,肉又不會過咸,又只係得少少肥肉。
粗薯條唔錯,粗條外脆,裡面仲係好淋,好食!
咖哩熱狗
粗薯條
$35 (Lunch)
咖哩熱狗
粗薯條
2008-07-24 10 views
第一次食此店的熱狗.條腸頭尾都長過個包,而且個咖喱汁都幾好,唔太甜亦沒有辛味.
2008-07-16 5 views
前幾天 趁著天晴和baby出去了旺角對 又是旺角 ha睇完戲又拍左貼貼大家肚子都餓了baby提議去mos burger也好 其實想吃好久了但次次出到旺角都被街邊的小吃塞飽了今次機會難逢!立刻去排隊辣脆雞包正確名字 不記得初初店員遞上時 已聞到相當香的牛油味接著 不禁按1下包身woo 是脆的好喜歡啊立即拿起 當想咬1下時卻發現 口跟本不夠大結果只好狼狽地拿下上面的包才放進口1咬辣..? 我以為會是kfc般雞會滲出辣汁原來只是辣又酸的汁配上1塊已不脆的小雞扒.整個包最愛是那片蕃茄juicy!! 能讓我少1點的內疚可能我對個包包既希望太大所以吃到普通的辣脆雞後都覺得 平平無奇了薯條都不太有薯味就連我家樓下的茶餐廳的薯條都比他們更好吃相信除非沒選擇 我不會再選mos burger了還是在旺角隨處蕩 吃小吃吧!
前幾天 趁著天晴

卻發現 口跟本不夠大
結果只好狼狽地拿下上面的包才放進口
1咬
辣..? 我以為會是kfc般雞會滲出辣汁
原來只是辣又酸的汁配上1塊已不脆的小雞扒.
整個包最愛是那片蕃茄

薯條都不太有薯味
就連我家樓下的茶餐廳的薯條都比他們更好吃
相信
除非沒選擇 我不會再選mos burger了
還是在旺角隨處蕩 吃小吃吧!
辣脆雞包
2008-07-09 4 views
都唔知點解,部電話都壞埋,想影張相都唔得..奈何!唯有以文字交代啦!今次食既係mos burger既摩斯芝士漢堡餐,四十一蚊,拆開張麵包紙之後,有股好香既味道撲埋嚟,咬落去啖啖肉,肉汁又多,真係好好食呀!餐仲有一件炸雞,不過炸雞味道只係一般,份量幾多,我一個人食唔哂,因為個包真係幾大個!
2008-07-07 12 views
今日食晏又去左朗豪坊食,人山人海,地標始終係地標揀嚟揀去,結果揀左食mos burger,摩士芝士漢堡c餐,四十二塊錢,有個包,田園沙律同coke light! 芝士漢堡同摩士芝士漢堡差三蚊,但係有塊大番茄,加上更多既茄汁比普通芝士漢堡更可口!值得一讚係個沙律真係好fresh,特別係d蕃茄真係好多汁,好好食!價錢四十幾蚊其實我覺得ok架,因為食物質素幾好,不過服務我覺得佢地好死板,一定要買外賣既人喺面等,喂!始終係客喎!
今日食晏又去左朗豪坊食,人山人海,地標始終係地標

2008-07-04 52 views
唔係第一次去食MOS BURGER,係香港同日本都食過不過印像中我自己好似無重覆過食同一款既包,今次同咪咪去食都貫切始終!咪咪亦都有所突破試新款 咪咪今次食既係日式炸雞包,佢既感覺係:本來唔係想搵呢個包, 不過比架架話我次次都食mos cheese burger, 唯有轉下口味, 不過唔算好多選擇, 個包一般, 夠熱, 炸雞夠脆, 個包都有d脆口, 如果d千島醬多d就更加好而我食既係黑醋saku saku雞漢堡,個汁酸酸地好開胃,雞夠厚同包都好食,唯一唔係咁好係唔夠熱 至於小食,薯條都可以,夠熱,蝴蝶蝦就炸得好粉我自己食BURGER鍾意去MOS 多過好似Triple O's 份量好大而家好興既漢堡包店,因為覺得食野份量岩岩好先係享受,而唔係食個漢堡包餐好似參加大食比賽咁
唔係第一次去食MOS BURGER,係香港同日本都食過

至於小食,薯條都可以,夠熱,蝴蝶蝦就炸得好粉

日式炸雞包
薯條 + 蝴蝶蝦
$35 (Lunch)
2008-07-02 10 views
買左個teriyaki burger a餐,味道唔錯照燒牛肉漢堡用上日式醬汁,甜中帶一點微酸,漢堡牛扒肉質不錯,比麥記好食得多!價錢,當然都高得多!一個餐$34,有埋薯條同汽水,但又比triple o平得多,以價錢同食物質素做比較,三者之中mos burger係最根既一間,因為其實triple o只係份量夠而已薯條都幾好食,下次食burger都會揀呢間!
買左個teriyaki burger a餐,味道唔錯

薯條都幾好食,下次食burger都會揀呢間!
2008-06-30 10 views
一直想試吓mos burger既rice burger,今日行過,就買左一個嚟試,另外見到可以轉套餐,所以用$39既價錢買左一套b 餐嚟食個餐除左個包之外,仲有蝴蝶蝦同埋一杯orange juice(要加錢),蝴蝶蝦其實係隻蝦開邊加炸粉炸成,味道ok,不過無咩蝦味,勝在脆!講番個包,烤牛肉幾香,甜甜地其實唔錯,rice burger夠熱,食起上嚟口感ok,mos burger比較優勝既地方係佢既夾包用既生菜,蕃茄等都幾新鮮,所以感覺比較fresh!珍珠堡用珍珠米做,幾香幾好味!

珍珠堡用珍珠米做,幾香幾好味!
2008-06-29 28 views
因為這兒的摩斯芝士漢堡而愛上食MOS Burger ,其他口味都未試過決定今次試下其他款,在多款包下要了黑醋saku saku雞漢堡拎上手熱熱的,新鮮製成,吸引度大增原本諗住黑醋是十分酸,但反而只有輕微的酸甜味道,不會搶哂其他配料的味道,雞塊厚厚的而且晁新解即炸,充滿肉汁,再加上一些白色的醬汁同生菜絲,真係十分好食呢!薯條保持一向水準,薯味十足,加上今次薯條長度又長又多,食得更開心我仲試左炸雞,不過炸雞稍為炸得過火,欠肉汁,不過都幾多肉依度除了招牌貨好食外,其他都是不錯的,要試哂都不容易呢!不過朗豪坊座位少而且又人多,不可以坐得耐,希望可以整大間d就好了!
拎上手熱熱的,新鮮製成,吸引度大增
我仲試左炸雞,不過炸雞稍為炸得過火,欠肉汁,不過都幾多肉
依度除了招牌貨好食外,其他都是不錯的,要試哂都不容易呢!

黑醋saku saku雞漢堡
$42 (Lunch)