2021-02-23
1960 views
今日兩公婆去奧海城拍下拖,其實係因為想牛涮鍋😋去到試咗個期間限定嘅prime牛小排放題,原價$188per person,我哋係會員就用左$100 coupon,所以感覺上抵啲😉今次主要介紹唔同嘅牛,因為其實其他配菜都係同平時差唔多冇特別,同埋我哋係「牛魔王」,肉類淨係食咗牛😂Prime牛小排呢款肉最好食,煮完之後肉質好林,而且比較多脂肪,因此食落去一啲都唔鞋口。再加上每片切得好薄,煮幾秒就食得,所以唔覺唔覺會食咗好多❤️❤️美國和牛呢款牛係比prime牛小排低一級,比較有牛肉味,但肉質較鞋口同韌,因為佢脂肪較少,而且厚身少少,所以個人覺得唔係咁抵食。美國上級牛胸腹呢款牛肉食落都唔錯,肉質都係偏林同脂肪較多,有啲似prime,但當然會差少少,不過就冇咩牛肉味。但個人來講我認為呢款比起美國和牛性價比更高👍🏻👍🏻另外要介紹嘅係我哋叫咗個四川麻辣湯底,好香花椒味,不過就唔係好辣,所以放多啲食物喺呢個湯底都唔錯,同埋同牛味都幾配合!😍
Prime牛小排
美國和牛