搭巴士去銅鑼灣一落車就見到呢間鮮黃色既鋪頭仔~係間專賣雞蛋仔同野飲既鋪頭🙆🏼‍♀️雞蛋仔d口味好特別,除左原味朱古力味仲有d紫薯臘腸芝士味😱之前都冇留意呢頭有雞蛋仔賣,就買左黎試下。——————🍫原粒臻子朱古力味雞蛋仔 $32🍫 (7.5/10)‍等左十分鐘左右就有得攞~我哋揀左保險既臻子朱古力味😂一攞到就忍唔住食左幾粒~雞蛋仔本體口感偏煙韌得黎入面唔會太空心,係我中意既個種👶🏻外層亦夠脆,不過就有少少偏硬💁🏼‍♀️朱古力同臻子就真係落得好多好足料,整體都幾好食😋抵讚既係我哋攞到番屋企過左一陣都仲係脆口既☺️———————😋味道:7.5/10🤵🏻服務:7.5/10💰抵食:7.5/10⏳等候時間:10分鐘
——————
🍫原粒臻子朱古力味雞蛋仔 $32🍫 (7.5/10)

———————
😋味道:7.5/10
🤵🏻服務:7.5/10
💰抵食:7.5/10
⏳等候時間:10分鐘
2020-12-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$16 (Dinner)
2020-12-31 98 views
晚上揸車經過,見到有雞蛋仔,因為好耐冇食,雖然飽飽哋,都決定要食。行到過去先知原來有咁多新款口味。本來一心諗住買原味嘅我都動搖了。想了好耐,在兩款推介中選了蘋果批味。製作全程可看到,見有唔少蘋果粒,心諗都唔錯。我一向都鍾意食蘋果批,食落呢個雞蛋仔,真係好食過我喜歡的蘋果批。蘋果酸甜味加玉桂味加雞蛋仔balance 得好好味,又一D都唔會膩。差唔多係我食過最好味嘅雞蛋。highly recommended.
2020-12-25
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
2020-12-30 73 views
原本係因為飲開嘅台式飲品店關門大吉,想起這間新店也有買台式飲品,就試試香芋糯米,順便點招牌蘋果批雞蛋仔。每款雞蛋仔也很有特色很多都想試,店員推介未食過的就是是蘋果批,是很不錯的!我站着等的10分鐘內,也有客人來新嘗試,店主也會介紹一下鹹的或者甜的選擇,覺得服務真的不錯哦!香芋糯米飲品我點的是熱飲,唔好飲..應該話好難飲,我飲了兩三啖就掉了。但蘋果批雞蛋仔很好吃每一個雞蛋裏面都有蘋果肉。服務很好很有禮貌,雞蛋仔是推薦的,飲品就不了。

但蘋果批雞蛋仔很好吃每一個雞蛋裏面都有蘋果肉。
服務很好很有禮貌,雞蛋仔是推薦的,飲品就不了。
2020-12-27
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$71 (Dinner)
自新開張到依家食過一次,今次過嚟食第二次。記得上次食過佢嘅朱古力Oreo味雞蛋仔,真係唔錯!今次過嚟想食多次朱古力Oreo味,點知賣哂🙁店員就推薦原粒榛子朱古力味,佢話係比朱古力Oreo無咁甜,於是我就買嚟試下! ⚠️ 我呢兩次過嚟買都係要嗰樣無嗰樣,如果大家有特別想食嘅款式可能要早啲過嚟買!呢度嘅雞蛋仔味道款式好新穎,有臘腸味、麻辣牛肉味、泰式炒蝦味、D24 榴蓮味,有甜有鹹,新奇有趣! 另外店舖設計、menu設計、包裝設計都玩味十足,有別於傳統雞蛋仔店,深信會較受年輕人歡迎👀店舖位置其實比較隱蔽,唔係喺大街,由地鐵站/巴士站行過嚟大概要行3-4分鐘。店舖隔離係其他餐廳後巷位置,衛生較為麻麻,但百變蛋君店面尚算乾淨👌🏻❤️ 原粒榛子朱古力雞蛋仔 $32都幾足料,粒粒都有榛子醬,有時仲食到原粒榛子!😛 雞蛋仔蛋香味唔算濃,榛子醬應該係用Nutella,一樣味道。食食下令我諗起金莎,食得多有少少漏,同覺得太甜。建議要配茶飲,邊飲邊食!我覺得都係朱古力Oreo味好食啲🤫包裝方面係幾靚,適合打卡,但食到一半無得包住個雞蛋仔拎翻屋企,有少少唔衛生。好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (

❤️ 原粒榛子朱古力雞蛋仔 $32
原粒榛子朱古力雞蛋仔
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
口味好多實有一款啱你!我見到有唔少人特登揸車過嚟買一底雞蛋仔,都幾受歡迎㗎!可以一試!
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$32 (Tea)
2020-12-20 103 views
星期日夜晚9點幾,條街啲野食好多都冇開,打電話落去佢哋仲開緊,就叫咗個蘋果批味。落到去成間舖頭已經係一陣玉桂味,好香。本來想叫檸檬燉雪梨,不過已經賣晒,佢哋推薦下㨂了香芋Oreo,個芋泥好香,飲得出係新鮮芋頭整,但係最後個Oreo 餅一塊咁效上去,其實係飲唔到嘅,呢點唔夠細心。雞蛋仔粒粒食到蘋果係入面,外脆內軟好好食。第一次見到一間唔賣原味嘅雞蛋仔,不過呢個蘋果批真係好食過平時啲雞蛋仔,好少有餡雞蛋仔可以做到咁足料仲咁外脆內軟,下次仲想試咖喱薯仔。

TakeAway
😌😌食好西就不分晝夜,不分地段。剛剛今日揸車經過原來除咗銅鑼灣之外天后都開咗「百變蛋君」。泊正門口好放便🤩🤩今次食左麻糬•糖不甩見到老闆響度梗要支持下。上次(如圖)佢同我囡同老公真係好似久別重逢咁傾到鷄🐓啄唔斷🐔,今次順便買返屋企比阿囡老同老公😋😋*重點係返到屋企都係脆脆好好味*👍🏻👍🏻今次唔記得捉靚仔老闆影相😝下次搵一樣型仔店長影番補數🤓佢哋知道係老闆親自炮製,唔洗5 分鐘已經食晒兩底落肚😋😋有時候,我哋就係要e 份人情味💕💕去除走生活中嘅負能量🥰🥰絕對係值得100%推介嘅小店😍
😌😌食好西就不分晝夜,不分地段。

今次食左麻糬•糖不甩

佢哋知道係老闆親自炮製,唔洗5 分鐘已經食晒兩底落肚😋😋

有時候,我哋就係要e 份人情味💕💕去除走生活中嘅負能量🥰🥰

絕對係值得100%推介嘅小店😍

2020-12-14
2020-12-11 106 views
平時食開銅鑼灣嗰間,今日同屋企人落炮台山食飯,點知發現開咗分店!即刻停低買返底,啱啱好門口有得泊車,就買咗我最愛嘅糖不甩味。話說呢隻雞蛋仔嘅內餡係台灣直送嘅麻糬同花生芝麻,係佢哋招牌,雖然叫糖不甩,但係一啲都唔甜,芝麻味仲好出,有種芝麻糊嘅香味。老闆係銅鑼灣同一個老闆,佢話而家係佢自己兩邊走,有食開銅鑼灣嘅應該都知佢哋好好傾,因為銅鑼灣以前冇疫情時要排最少半個鐘先到手,等嘅時候就係同老闆吹水度過。平時係銅鑼灣飲開JCL Kiwi,今日天氣凍老細推薦我飲新野,暖嘅檸檬燉雪梨,好好飲!滋潤得黎,仲有果肉咬下。題外話,佢哋呢間一直都唔賣原味嘅,老細話佢哋啲餡真係自己每日煮,唔係求其加啲罐頭嘢即食嘢香精嘢就一個味嗰啲。雖然價錢唔算平,但我最求食好西嘅,最緊要啲料係新鮮同足料,雞蛋仔啖啖都好食,嘢飲唔會死甜飲唔到食材嘅味。杯雪梨為例,半杯都係雪梨肉,親眼睇住老細放一個雪梨落去整嘅。連個包裝都用心思架,令人可以唔使用手掂而直接食,又keep到脆度(當然,加咗膠袋就真係神仙難救啦)。自己平時好少寫食評,不過見佢咁難得逆市開就鼓勵下佢哋啦!

自己平時好少寫食評,不過見佢咁難得逆市開就鼓勵下佢哋啦!
麻糬.糖不甩
2020-12-10
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$80 (Tea)
麻糬.糖不甩
  • 蘋果批
  • 檸檬燉雪梨
  • JCL  Kiwi
2020-12-03 84 views
完全不是想像中的,可能普通的一份也會好好味過佢。店舖和 menu. 好想花了心思,但是主角卻令人失望。服務態度也非常差!跟飲品減五蚊,客人話不用,便馬上黑面!幾十蚊杯飲品基本在這地方是不值
2020-11-23 113 views
呢間雞蛋仔嘅款式係小編見過最特別嘅,有鹹有甜,但甜味都唔係一般朱古力抹茶個類咁簡單🤤款款都好想試,老闆見我地糾結咗咁耐,介紹咗幾款人氣雞蛋仔俾我地😭老闆仲聲稱啲材料係由台灣直送架🤤.🥞麻糬•糖不甩即叫即整,熱辣辣脆卜卜,小編一路寫食評一路回味緊,好想再食🥰餡料係花生芝麻加麻糬,花生芝麻味好香濃,但小編就覺得再比多少少會好啲😛好後悔冇試蘋果批味,個陣隔離買嘅人個個都話呢款好食🍎價錢就真係偏貴嘅,不過見佢地製作認真,又比較有新意,都抵比嘅!.🍽味道: 3.4/5🏙環境: 3.5/5‍👨🏼‍🍳服務: 4.2/5💧衛生: 3.8/5💰價錢: 2.8/5
🥞麻糬•糖不甩
🍽味道: 3.4/5
🏙環境: 3.5/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4.2/5
💧衛生: 3.8/5
💰價錢: 2.8/5
2020-10-30 203 views
店員話香蕉朱古力會好濕,唔咁推薦,介紹我食$38招牌蘋果批雞蛋仔。已經係即整但都係凍... 加上呢個時勢,包裝上都係無遮無掩,半個雞蛋仔佈露喺街上,會唔會太危險....好失望,唔worth呢個價...
好失望,唔worth呢個價...

招牌蘋果批