2019-05-31 52 views
話說今日見到阿妹返屋企嘅時候,攞住兩盒好精緻嘅曲奇,原來佢同男朋友行街嘅時候見到好得意,佢男朋友就即刻買俾佢食喇,仲要買埋比我哋添,真係廿四孝男友講返呢隻餅乾包裝有啲似愛麗絲嘅感覺,都係有隻兔仔,比較童話式嘅。仲有佢啲曲奇嘅款式好似小熊曲奇,相信都係想係哩個市場分一杯羹,因為同胞實在太多人會買小熊曲奇喇朱古力夏威夷果仁脆片呢隻曲奇嘅朱古力味道好有handmade 嘅感覺,朱古力味道突出,由於餅乾好薄,所以好鬆脆,果仁都真係大大粒,唔錯架蝴蝶酥蝴蝶酥有獨立包裝,最啱用嚟開心share ,食落都幾鬆化,而且我幾鍾意唔會太甜,一食就會食幾塊停唔到食下突然間諗起要送啲特別嘅禮物畀女朋友,嗯,我諗到要送乜喇,真係包裝又靚又好食嘅男友恩物😎

朱古力夏威夷果仁脆片

蝴蝶酥

2019-05-31 34 views
今日行過門市被吸引了買了紅寶三味曲奇試試,有黑松露味,咖啡核桃及朱古力夏威夷果仁。黑松露味曲奇-十分特別第一次食到唔係甜味既曲奇,係帶有鹹味及有濃郁嘅黑松露味😋和少少牛油幾特別又好味👍咖啡核桃-咬落散發出香濃嘅咖啡味☕️,咖啡迷既我十分喜歡💕加上核桃豐富了口感😋朱古力夏威夷果仁-朱古力一粒粒咬落入口即溶🍪甜甜的加入夏威夷果仁增加了口感十分好味,令人食完一塊又好想食多一塊🍪很快就食完一罐😋😋🙈

2019-01-10 314 views
🗣第一次聽到呢個曲奇🍪係一個台灣朋友話我知👧🏻佢次次都會買好多返台灣👀我果時仲覺得好誇張.....今日終於明白點解會買咁多🤣 食落又真係幾好食👅牛油味岩岩好,唔會好膩🙌🏻口感鬆化,而且都有幾多唔同口味.

就黎年尾,送禮既季節又到啦🤔又係傷腦筋既時候🤯🤯🤯唔想又送大路藍罐金莎嘉頓雜餅呢啲戰爭糧食?🤣今次就試下啲Made in Hong Kong既曲奇🍪粉罐五味 350g $108呢個係佢既招牌黎😎有五隻口味有牛油、紫薯香芋、朱古力、抹茶同咖啡!有樣野要讚,曲奇無論咩口味都做得好鬆化👍🏻👍🏻最鍾意佢個紫薯香芋係少有唔伏既紫薯product🤣彩虹🌈三味曲奇 190g $78比起招牌更喜歡呢個原因係佢既芝士黑椒味太討喜😍😍係好正既芝士,鹹香味十足🤤會為左佢再食另外朱古力果仁同紅莓就中規中矩。好味指數:
就黎年尾,送禮既季節又到啦🤔
又係傷腦筋既時候🤯🤯🤯

係少有唔伏既紫薯product🤣

彩虹🌈三味曲奇 190g $78
比起招牌更喜歡呢個
原因係佢既芝士黑椒味太討喜😍😍
係好正既芝士,鹹香味十足🤤會為左佢再食
另外朱古力果仁同紅莓就中規中矩。

好味指數:
2018-12-02 196 views
#mrrichbakery #魔術兔曲奇餅 oh! 真的非常夢幻💗💗 超可愛的夢幻魔術兔兔包裝,已經吸引了無數女生們,還有五色曲奇,特別是夢幻紫色口味。。我已醉倒了😌😃 不難明白這是香港手信 item之一店員說特別是連韓國電視都專程推界,我真的要試一試啊!🔹粉罐五味 $118 / 350g 分別有比利時巧克力、抹茶拿鐵、紐西蘭特濃牛奶、芋香紫蕃薯、香濃咖啡。質感是入口即化,香濃不會過甜!😋😋🔹紅寶三味 $88 /190g 有黑松露曲奇,朱古力夏威夷果仁曲奇,咖啡核桃曲奇。黑松露味道非常香,好味道👍👍
我已醉倒了😌😃 不難明白這是香港手信 item之一
店員說特別是連韓國電視都專程推界,我真的要試一試啊!

質感是入口即化,香濃不會過甜!😋😋

2018-11-26 204 views
之前有聽過 Mr. Rich Bakery 既曲奇餅唔錯,今日第一次買,試左佢個皇牌粉罐五味曲奇,個粉紅色兔仔包裝好可愛😻曲奇餅有5隻味, 包括抹茶,咖啡,朱古力,紫薯同牛油。曲奇餅食落口感鬆脆,好香好濃味但係唔會太甜。另外仲試左另外一款彩虹三味曲奇。除左紅莓同朱古力夏威夷果仁之外,仲有隻幾特別既芝士黑椒味 😂以為會怪怪地估唔到咸咸地都唔錯。宜盒曲奇全部獨立包裝都幾方便唔驚整污漕又可以拎出街。如果大家黎緊諗住聖誕送禮想特別少少,唔係送黎送去都係果幾個牌子都可以考慮下Mr Rich 既曲奇,本土小店香港製造 🤘

曲奇餅有5隻味, 包括抹茶,咖啡,朱古力,紫薯同牛油。
曲奇餅食落口感鬆脆,好香好濃味但係唔會太甜。

粉罐五味曲奇

另外仲試左另外一款彩虹三味曲奇。
以為會怪怪地估唔到咸咸地都唔錯。
宜盒曲奇全部獨立包裝都幾方便唔驚整污漕又可以拎出街。

彩虹三味曲奇

彩虹三味曲奇
🍪 近期食過最好食嘅曲奇!!通常啲人問我中意食咩曲奇我會答我自己整嗰啲💁🏻‍♀️😂但Mr Rich Bakery 呢盒皇牌五味曲奇($118)拍得住我 <-而呢個係我可以比曲奇最高嘅讚美😂當中牛油同咖啡味係真心齒頰留香又唔會過份油膩食下食下就冇左半盒😂另一盒杏仁香芋紫薯酥($198)都夠特別外香脆 內鬆化 連平時唔食紫薯嘅我都唔小心食左(好多)塊🤗佢地啲cookies包裝精美 啲餅又色彩繽紛送禮夠大體👍🏻👍🏻🤤Taste: 👅👅👅👅Value for Money: 💰💰💰(on a scale of 0-5 emojis)
🍪 近期食過最好食嘅曲奇!!

通常啲人問我中意食咩曲奇

佢地啲cookies包裝精美 啲餅又色彩繽紛
送禮夠大體👍🏻👍🏻🤤

Taste: 👅👅👅👅
Value for Money: 💰💰💰
(on a scale of 0-5 emojis)
2018-11-11 105 views
so attractive so colourful cookies🐰🍪✨💕..呢個牌子既曲奇 未食見到個包裝已經覺得好吸引,當然討得我歡心 真係好靚呀。一打開罐 就已經聞到濃濃既牛油香,係秋天既天氣中散發既香氣更加吸引呢。粉罐五味🐰💖粉紅色既牛油罐很少女,入面仲有5款唧花牛油曲奇既口味。牛油`綠茶`紫薯`咖啡`朱古力,未食望見咁多顏色都覺得好開心,仲係望得見既鬆化呢。彩虹三味🐰🌈呢款就獨立包裝 易於保存,唔怕一次過食晒。朱古力夏威夷果仁`芝士黑椒`紅莓,口味配搭又幾特別喔。雖然仲未食晒,但望見咁靚咁得意既曲奇 我已經忍唔住買多盒比我一個又鐘意兔兔又鐘意食曲奇既朋友呢。今次真係一次過滿足晒佢既願望呀。.以後買伴手禮或者香港手信 又多一個好選擇❣️🎁
粉罐五味🐰

粉罐五味🐰💖

彩虹三味🌈
彩虹三味🐰🌈

以後買伴手禮或者香港手信 又多一個好選擇❣️🎁
粉罐五味🐰
彩虹三味🌈
2018-11-11 71 views
Mr. Rich Bakery (旺角) — 曲奇🍪有朋自遠方來,買什麼手信好?Jenny Cookies在外地略有名氣,是不二之選,但我卻覺得每次也送Jenny Cookies,很沒新意。最近在網上搜尋,發現了這家曲奇店,評價好像不錯,便買來試試,如果好味道,便送給訪港的朋友。☺️1️⃣ 粉罐五味 $118 (共32塊)一盒有5種口味,包括:原味牛油味、咖啡味☕️、朱古力味🍫、綠茶味🍵和紫薯味。-👍唧花曲奇非常鬆化。-5款口味各有特色。而原味和咖啡味是我的最愛,整體比Jenny Cookies的美味😍!-朱古力味很濃,但吃了一塊便很膩,吃不下其他😢。-紫薯近來大行其道,深受港人熱愛,這款紫薯味曲奇帶有淡淡的紫薯香,很特別!-曲奇大小不一,有些曲奇的Size明顯比其他小。😟•2️⃣ 彩虹三味曲奇 $88 (每款6塊,共18塊)3款口味包括:紅莓、芝士黑椒🧀和朱古力夏威夷果仁。-每塊曲奇是獨立包裝。-紅莓味:一塊曲奇夾雜了芝士、紅莓和朱古力3種味道。個人認為太複雜了,3種味道也很強烈,放在一起時各不相讓,感覺怪怪。🤔-芝士黑椒:咸味曲奇可中和其他甜味曲奇的甜膩感覺。-朱古力夏威夷果仁:整盒曲奇中最美
Mr. Rich Bakery (旺角) — 曲奇🍪

1️⃣ 粉罐五味 $118 (共32塊)

👍唧花曲奇非常鬆化。
朱古力味很濃,但吃了一塊便很膩,吃不下其他😢。
曲奇大小不一,有些曲奇的Size明顯比其他小。😟

2️⃣ 彩虹三味曲奇 $88 (每款6塊,共18塊)

3款口味包括:紅莓、芝士黑椒🧀和朱古力夏威夷果仁。
每塊曲奇是獨立包裝。
芝士黑椒:咸味曲奇可中和其他甜味曲奇的甜膩感覺。
朱古力夏威夷果仁:整盒曲奇中最美味!😋中間帶有半溶的碎朱古力粒,朱古力味很rich!

回頭指數:8/10(「粉罐五味」絕對適合送禮之用😍)
2018-10-17 71 views
Mr. Rich Bakery:粉罐五味曲奇(hk$108)識得佢太遲了!!要不然我中秋一定拿它去送禮🤣(但我已經諗好黎緊新年就送呢盒🤣)香港製造牛油曲奇,個盒好靚,好味又唔貴💓💓打開盒好重牛油香,曲奇食落鬆化而不鬆散,唔會成口油,難得唔甜唔膩,好有驚喜,讓人忍唔住想一塊接一塊。我最喜歡比利時朱古力味☺️而抹茶同咖啡味都很出色。我朋友(咁邪惡既野請同人分享,最好拎番公司✌🏻)則大愛濃郁的牛油原味!其實我好怕拎上手成手油、入口成件散左果款內地最愛曲奇,所以今次其實我係帶住挑戰既心情去試mr. Rich💪🏼好消息係呢款曲奇好對我胃口,壞消息係食唔停口😭

2018-10-03 61 views
平日食野會揀鎮店之寶💍曲奇都唔例外🙆🏻‍♀️🍪5味曲奇🍪原味牛油☕️咖啡🍫比利時朱古力🍠香芋紫薯🍵焦糖綠茶每款曲奇香脆可口😝特別係原味牛油濃厚牛油味之餘😌入口溶化而不膩小妹私推💁🏻‍♀️咖啡☕️香純咖啡味不在話下🤓無苦澀味喔綠茶🍵本有青澀味😙但加入焦糖食落更可口有小罐、大罐之分🤗送禮佳選另一款🍪紅寶三味曲奇🍪內有朱古力夏威夷果仁🌰咖啡核桃加上果仁令曲奇增添口感😎最後一款黑松露🍄小妹最愛💕香味四溢😋食完一塊想食多塊仲係獨立包裝🛍方便攜帶🎁送禮亦得架
平日食野會揀鎮店之寶💍曲奇都唔例外🙆🏻‍♀️
🍪5味曲奇🍪
原味牛油☕️咖啡🍫比利時朱古力🍠香芋紫薯🍵焦糖綠茶
每款曲奇香脆可口😝特別係原味牛油
濃厚牛油味之餘😌入口溶化而不膩
小妹私推💁🏻‍♀️
咖啡☕️香純咖啡味不在話下🤓無苦澀味喔
綠茶🍵本有青澀味😙但加入焦糖食落更可口
有小罐、大罐之分🤗送禮佳選
另一款🍪紅寶三味曲奇🍪
內有朱古力夏威夷果仁🌰咖啡核桃
加上果仁令曲奇增添口感😎
最後一款黑松露🍄小妹最愛💕
香味四溢😋食完一塊想食多塊
仲係獨立包裝🛍方便攜帶🎁送禮亦得架
2018-09-02 127 views
呢間曲奇餅店喺旺角E出口隔離,地點非常方便。店舖陳列左好多款嘅餅乾同曲奇餅。佢哋嘅包裝好粉嫩好靚呀!有啲似愛麗絲夢遊仙境的設計。除咗曲奇餅,仲有蝴蝶酥、杏仁餅、紫薯酥等等。⭐️粉罐五味曲奇$108有紫薯香芋、星級抹茶拿鐵、紐西蘭特濃牛油、香濃咖啡和比利時朱古力口味。入口鬆化,我最喜歡朱古力味,夠濃郁!⭐️三味曲奇$78呢款曲奇是獨立包裝,方便。有紅莓朱古力、朱古力榛子和牛油味,有紅莓朱古力幾新鮮,以紅莓取替一般的果仁,有新鮮感。朱古力榛子味最濃郁。
呢間曲奇餅店喺旺角E出口隔離,地點非常方便。

除咗曲奇餅,仲有蝴蝶酥、杏仁餅、紫薯酥等等。

⭐️粉罐五味曲奇$108

⭐️三味曲奇$78
TakeAway
-粉罐五味 (350g)☺️($108)分別有5款口味嘅曲奇,有星級抺茶拿鐵,比利時朱古力🍫,香濃咖啡,紫薯香芋 和 紐西蘭特濃黃油,5款口味都咁好食,味道十分濃郁😘,而且曲奇入口鬆化,個人比較鍾意食 紐西蘭特濃黃油😍,真係好好食,食唔停口😋-黑松露紅寶三味曲奇😍(190g)($98)分別是黑松露曲奇,朱古力夏威夷果仁曲奇 和 咖啡核桃曲奇。依3款曲奇嘅味道都幾特別,平時都係少見嘅味道😋,而且口感豐富,正😎-Name🏠: Mr. Rich Bakery Location📌: 🔸旺角門市香港九龍旺角地鐵站E2出口彌敦道636號銀行中心廣場1/F28-29號鋪(旺角站,步行約5分鐘)🔸佐敦門市香港九龍佐敦地鐵站B1出口彌敦道242號立信大廈地面16號A鋪價錢💰:粉罐五味 (350g)($108),黑松露紅寶三味曲奇(190g)($98)

粉罐五味 (350g)☺️($108)
黑松露紅寶三味曲奇😍(190g)($98)

Name🏠: Mr. Rich Bakery
Location📌:
🔸旺角門市
🔸佐敦門市

2018-07-12 182 views
當大家都四周找尋緊小熊餅既時候,其實周邊已經有好多曲奇完勝小熊了🐻 上次去銀行中心行街見到一間新開曲奇店,牛油曲奇實在太吸引!一打開個盒就已經聞到超級香既牛油味,瞬間感到好肚餓😂Mr. Rich bakery 曲奇鬆脆得黎,係好重牛油味,而餅乾有唔同味道,每種味道都好岀,真係好好味😭尤其係抹茶同原味🤤 真係明知熱氣但都忍唔到口。。另外加多咗一盒香芋杏仁酥,係千層酥既口感,都好酥脆,甜度啱啱好~ 最緊要係香芋味好正!

尤其係抹茶同原味🤤 真係明知熱氣但都忍唔到口。。

2018-06-07 204 views
又有靚靚曲奇做手信🐰,包裝好靚,粉紅色同藍色既鐵罐都印上左兔仔既圖案,好可愛😍送比朋友都唔怕失禮😍 . 獨立包裝五味曲奇 $138 曲奇味道有牛油、檸檬、朱古力、抹茶同咖啡味,係獨立包裝所以唔怕食唔晒會變腍😆口感鬆化,牛油味幾濃,唔會太甜!🤤朱古力味濃,我5隻味都好中意😍😍2罐中我較中意呢罐~ . 魔法六味曲奇 $118 有朱古力杏仁、朱古力酥片、咖啡核桃、紅莓朱古力、75%朱古力同黑白芝麻味曲奇,一打開就傳黎牛油味同咖啡味☕️,口感比較紮實,多左啲紅莓粒~但口感同味道冇上者咁好🤣Mr Rich Bakery 地址:旺角銀行中心廣場1樓28-29號鋪
送比朋友都唔怕失禮😍 .

獨立包裝五味曲奇 $138

魔法六味曲奇 $118