2018-08-30 406 views
朋友生日book 咗呢到慶祝生日。 生蠔係幾大隻, 可惜要不停咁排,食buffet 就兩個半鍾,排排下d 時間都無晒,諗諗下都唔係咁掋食。其他食物就普通, 熱食都多,甜品選擇都多, 但無咩會特別記得。搵非星期五,weekend 嘅時間食應該可以食多幾粒生蠔
每年總有生日/節日慶祝活動會黎呢度食WTC 店比之前間店大好多 空間感多左 食物既種類同區域都多左黎慶祝的話可以係心太軟甜品碟上寫message生蠔同牛肉都係Mr Steak既 signature dishes生蠔每次只限拎3隻 由開始到尾都仲有人排隊拎 好誇張壽司刺身種類繁多長腳蟹腳 麵包蟹有勁多膏熟食區種類都多過之前 今次發現有壽喜燒 火炙佐賀和牛壽司2樣都好好味另外仲有串燒 花螺 海南雞 牛肉 等等等最後甜品都係食buffet既重點甜品種類都好多 最愛北海道360牛乳布丁
每年總有生日/節日慶祝活動會黎呢度食

• 生蠔
  • 壽喜燒
  • 火炙和牛壽司
2018-08-09 236 views
你問我邊到食buffet 好,我只會答你黎呢到👅無計,食過好多間,中過無數次伏,係得呢間質素最有保證,食物咁多次都keep 住中上水平呢次係慶祝朋友生日,所以又黎食好野啦坐低唔係唔即刻去排生蠔呀,呢到生蠔雖然唔大隻,但有海水味,好鮮甜每次限拎3隻,人龍都幾長架,要有心理準備!龍蝦肉質都幾爽,好快比人拎晒麵包蟹同蟹腳都係我至愛❤️❤️麵包蟹係爆膏,蟹腳就有海水味同有鮮甜味,都好新鮮食完冷盤,要食番少少熱野,呢到既燉湯係一絕,好足料,好甜呀!🤤熟食區其中一個搶手既野食係蒜蓉蒸聖子,我朋友好鐘意,食左幾Round,我就略嫌有d 韌,蒸耐左既感覺另外仲試左呢到大推既火灸佐賀牛壽司,真係有驚喜,入口即融羊架都唔騷,又入味黑椒牛柳粒就麻麻,因為食完佐賀牛係番唔到轉頭食呢個完全冇牛肉味鵝肝朋友食左,話唔差,正常水準最後點都要留肚食甜品,款式都多,我最鐘意係牛乳布甸,好香同好濃牛奶味👍👍👍呢到野食真係好有水準,生蠔,龍蝦到熟食都好好味,唯一要挑剔係枱同枱泊得好埋,講野同拎野食有啲唔方便
你問我邊到食buffet 好,我只會答你黎呢到👅

呢次係慶祝朋友生日,所以又黎食好野啦

每次限拎3隻,人龍都幾長架,要有心理準備!

龍蝦肉質都幾爽,好快比人拎晒

另外仲試左呢到大推既火灸佐賀牛壽司,真係有驚喜,入口即融

羊架都唔騷,又入味

黑椒牛柳粒就麻麻,因為食完佐賀牛係番唔到轉頭
食呢個完全冇牛肉味

鵝肝朋友食左,話唔差,正常水準

Type of Meal
Dinner
Birthday
最近朋友提早約聖誕大餐,帶了我去Mr. Steak Buffet à la minute。自助餐分為沙律吧、冰鎮海鮮區、壽司刺身區、中西熱盤區、燒烤區、甜品區等,選擇非常豐富。冰鎮海鮮種類頗多,蟹腳、凍蝦、青口、麵包蟹、龍蝦,某些海鮮有點雪藏味不過麵包蟹好多膏好吸引!除了有令人失控的任食生蠔,刺身有帶子、赤貝、甘蝦、三文魚等等,味道好鮮甜,絕對不是放題貨色👌🏻中西菜式的選擇很有誠意,竟然會有蠔皇冬菇花膠、海參冬菇鴨掌😨喜歡飲湯的更可以排隊拿限量供應的響螺燉湯和酥皮海鮮忌廉湯〜 然後就是食肉獸最喜歡的部分😍😍A4佐賀和牛壽喜燒、火炙和牛壽司、即煎鵝肝、羊架,食完絕對會重幾磅!最後戰鬥區就是甜品,除了各款精緻蛋糕、Haagen-Dazs、Movenpick雪糕之外,最特別是DIY心太軟,可以自由配上任何自訂圖案和祝福字句。Mr. Steak Buffet à la minute是酒店以外少有的自助餐餐廳,價錢不會太貴,食物款式、質素也算有誠意,是時候約聖誕大餐啦喂!
2018-07-01
2018-05-29 346 views
難得一班好姊妹終於齊腳約到時間出嚟聚一聚,當然要食番餐好,順便同壽星女慶祝埋生日呀!每位598,係生日月份去,壽星女免費,同行嘅人仲有88折!Mr steak 嘅buffet出曬名係高質素,長期都位高buffet 頭幾位。海鮮凍盤區,有蟹腳,青口,大蝦,翡翠螺,貨色一般。限時推出龍蝦,不過每次都俾人光速掃曬,我見都未見過,次次都係得番啲”camp”。生蠔同刺身區長期都有好多人排隊。生蠔每人每次限攞3隻,每款蠔各有一隻,食落幾新鮮,完全唔猩。刺身有6款選擇,每次可以攞4款,我就選左三文魚,帶子,鱆紅魚同埋牡丹蝦,每款都幾新鮮,食完又去排隊攞過。湯有中式燉湯同酥皮湯,新鮮出爐熱辣辣!熱盤區,比較出色係清蒸蟶子/扇貝同埋清酒煮大蜆,其他菜色都不錯。不得不大讚嘅係佐賀和牛,分別有壽喜燒同火炙和牛壽司。佐賀和牛入口即溶,超級超級好食,不得了,一定要不停狂兜食。限時推出嘅片皮鴨,如果唔係限時同大排長龍,而係長期有得食就好啦!甜品方面,當然不得不題即制嘅心太軟,可以自己寫紙仔,寫上/畫上自己想表達嘅心意,廚師會盡力表達。另外可以自己選Haagen Dazs 雪糕呀!

湯有中式燉湯同酥皮湯,新鮮出爐熱辣辣!

2018-05-28 203 views
今日同幾個fd去呢間食自助餐✨✨一入到去裝修都幾靚地方都幾大,坐位幾寬闊幾舒服👍🏻👍🏻同朋友gathering 就perfect💋價錢好大眾化,三百幾一個人食物都幾多款式,有西餐,泰國菜,甜品,台灣野飲品幾好飲,好特別我嗌左個特大飲品影相一流ah😆😆😆有牛👍🏻👍🏻有豬👍🏻👍🏻有雞👍🏻👍🏻有羊👍🏻👍🏻有魚🙌🙌有蝦👍🏻👍🏻有海魚👍🏻👍🏻有飯👍🏻👍🏻有湯👍🏻👍🏻有意粉👍🏻👍🏻全部都好出色呀,一定再黎第二次員工非常好態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日同幾個fd去呢間食自助餐✨✨
一入到去裝修都幾靚
地方都幾大,坐位幾寬闊幾舒服👍🏻👍🏻
同朋友gathering 就perfect💋

價錢好大眾化,三百幾一個人
食物都幾多款式,有西餐,泰國菜,甜品,台灣野
飲品幾好飲,好特別

有海魚👍🏻👍🏻
有飯👍🏻👍🏻
有湯👍🏻👍🏻
有意粉👍🏻👍🏻

全部都好出色呀,一定再黎第二次

員工非常好態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2018-05-18 233 views
賣單$190左右, 整體質素不錯, 對住得價錢🤤。最受歡迎的是安格斯燒牛肉, 廚師會問想要生或熟的部分, 較熟的部位香脆, 較生的部位則軟嫩多汁。飲品:青檸汁不錯,不會太甜,很解膩。 紅茶可自泡奶茶或檸檬茶。沙律吧: 蔬菜新鮮, 醬料同配料可供自制沙律。小食: 各類芝士、 日式螺肉、多士、薯仔沙律、意粉沙律、 芝士沙律等等。麵食: 太飽的關係沒有試, 有烏冬、中華冷麵、蕎麥面可自由創作......熱盤部還有自選喇沙海鮮冷盤有長腳蟹、 蝦、青口, 長蟹蟹肉質略嫌多水偏咸。 刺身款式比較少, 只有四款。熱盤方面, 有韓式牛仔骨、 三文魚頭、雞扒、咖哩牛腩、炸魚薯條、意式豬肉丸, 也有數款中式點心。甜品款式很多, 例如梳乎厘、豆腐花、栗子蛋糕、 藍梅蛋糕、麵包布甸、布朗尼、 泡芙、朱古力批......其中北海道奶凍最受歡迎, 一出場已被掃光, 但會再補充。 最特別的可以寫下心意, 廚師會畫成一碟碟美美的心太軟甜品, 最適合傳遞心意。p.s. 平日lunch buffet 12-2:30$238, 做緊優惠原價7折🙆🏻‍♀️👏🏻👏🏻👏🏻 需原價再加一
賣單$190左右, 整體質素不錯, 對住得價錢🤤。

沙律吧: 蔬菜新鮮, 醬料同配料可供自制沙律。

$190 (Lunch)
2018-03-25 307 views
適逢阿b一歲生日緊係比個藉口自己同屋企人食好西啦~!😆Mr. Steak聽就聽得多成日覺得好貴所以一直都未試過,點知一search 17:00-19:00時段只需$419加一仲有生日買四送一優惠~緊係9衝去試啦🤓一入到去即係比麵包蟹同長腳蟹山吸引住啦!麵包蟹感覺太新鮮唔中二食魚既我就覺得有少少腥味,蟹腳就岩岩好啦,不過懶得拆所以食左幾隻就收手🤪🤪食自助餐沙律我是唔會放過的,明知道唔值錢但出街都會八九十蚊買黎食😝講返正題,我好欣賞妮到既芝士粉同凱薩沙律醬,唔會流之餘仲有醒胃既感覺🤤🤤🤤熱食方面就中規中矩,可能始終賣點係牛,牛既counter都總有人排下隊🤦🏻‍♀️始終得兩個鐘時間食,又要照顧小朋友,唔係太夠時間試齊所以食物~希望下次再有機會食多啲啦☺️
適逢阿b一歲生日緊係比個藉口自己同屋企人食好西啦~!😆

2018-03-11
$370 (Dinner)
2018-01-14 453 views
聽朋友說這間自助餐不錯,剛好慶祝同老公結婚週年紀念!所以就選擇左去呢到慶祝!首先講下酒店的員工,每一個都很有禮和笑容!環境都好大,好舒適,唔會太迫促!呢到款式比較多,每一樣都好吸引刺身,三文魚超肥美,而且都幾新鮮!麵包蟹蟹膏嫩滑甘香,蟹腳幾新鮮,龍蝦,肉質鮮甜,咬落啖啖肉,質素比不少酒店還要好!煎鵝肝很香口!好惹味,勁鍾意食炒和牛充滿油香,唔會韌,牛味濃郁!生蠔係即開,不算大隻,但入口新鮮,重海水味同勁肥美心太軟,即叫即整,還可以寫上祝福字句!仲專人繪圖!有心思香濃朱古力味,加上流心,勁好味,仲要我一個人食左兩個,好好味啊!甜品還有好多款式選擇!
聽朋友說這間自助餐不錯,
剛好慶祝同老公結婚週年紀念!

所以就選擇左去呢到慶祝!

首先講下酒店的員工,每一個都很有禮和笑容!
環境都好大,好舒適,唔會太迫促!
呢到款式比較多,每一樣都好吸引

刺身,三文魚超肥美,而且都幾新鮮!
麵包蟹蟹膏嫩滑甘香,蟹腳幾新鮮,
龍蝦,肉質鮮甜,咬落啖啖肉,
質素比不少酒店還要好!
煎鵝肝很香口!好惹味,勁鍾意食

炒和牛充滿油香,唔會韌,牛味濃郁!
生蠔係即開,不算大隻,但入口新鮮,
重海水味同勁肥美

心太軟,即叫即整,還可以寫上祝福字句!
仲專人繪圖!有心思
香濃朱古力味,
加上流心,勁好味,
仲要我一個人食左兩個,好好味啊!
甜品還有好多款式選擇!

刺身壽司
麵包蟹
生蠔
鵝肝,扇貝,辣酒煮花螺
甜品
近月已經來吃過兩次自助午餐,第一次是慶祝家人生日,有4送1優惠,結賬後再有印仔卡,存夠就可以在指定限期內以85折或5折享用自助午餐。於是乎,我們又以5折的價錢享用多次💃🏻💃🏻凍海鮮方面有麵包蟹、長腳蟹、青口、生蠔麵包蟹膏不算濃甜,但已算不錯長腳蟹唔太鹹雖然蠔是比較薄身,但有蠔味,午市自助餐有即開蠔已很不錯。熱海鮮有大隻蟶子,一出好多人出手,不過出貨亦算快。沙律款式不少,個人最愛青木瓜沙律。魚生款式不多,質素尚可,當中還有炙燒和牛及三文魚壽司。熱盤方面,最吸引是鵝肝,每次限取一件。和牛壽喜燒偏甜,每次一片,其實可以不吃。燒烤檔的肉類不錯,另外還有炆海參。此外還有限量出現的靚湯,第一次遇上海皇酥皮湯,第二次是人參花膠燉雞腳湯。個人較愛後者,喝了兩碗。😋😋鵝肝美味但邪惡甜品方面,蛋糕款不太吸引,但個人覺得貴精不貴多,有亮點已足夠。因每次都是只吃個人訂製心太軟、北海道3.6牛奶布甸及豆腐花。小貼士:開始拿食物前先寫好字句放在籃子,早寫的當然是第一批出產啦!另外,記得上下款最好寫名,因圖中的公公、乖孫,我睇住比人拿了。(我認得張紙是我寫的字跡)於是又再寫過排到好後先拿到😭此外,吃過晚餐和午餐自助

凍海鮮方面有麵包蟹、長腳蟹、青口、生蠔

麵包蟹膏不算濃甜,但已算不錯

長腳蟹唔太鹹

雖然蠔是比較薄身,但有蠔味,午市自助餐有即開蠔已很不錯。

熱海鮮有大隻蟶子,一出好多人出手,不過出貨亦算快。

沙律款式不少,個人最愛青木瓜沙律。

魚生款式不多,質素尚可,當中還有炙燒和牛及三文魚壽司

熱盤方面,最吸引是鵝肝,每次限取一件。
和牛壽喜燒偏甜,每次一片,其實可以不吃。
燒烤檔的肉類不錯,另外還有炆海參。

鵝肝美味但邪惡

此外,吃過晚餐和午餐自助餐,後者比前者抵食多,前者生蠔較多一款、較多少量花款食物外,其實無太大分別,而且晚餐都是很多人,排生蠔需要很很多時間。因為,當用$400幾蚊和$300幾及$200幾吃差不多食物的時候心情是有差別的

星期六也比星期日的午餐較佳,人較少,吃得輕鬆,生蠔只需排1-2人,省時省心。

另一抵讚地方是飲品區,冷熱咖啡檸茶檸水,比等侍應服務來得方便。

男朋友生日,特登訂左依間餐廳,因為欣賞佢個心太軟可以寫心事。交好左心意紙後,拿野食經過就會睇下自己碟野寫好未,但咁岩俾我見到我碟字俾個小妹妹頭髮整到,基於衛生問題,要求職員重新幫我寫過。職員雖然口話好但卻黑我面😰😰然後開始上心大軟,但仲未見我個個。男朋友就上去問佢地,點知俾職員串,態度仲十分差!之後就從後面拿左碟出黎俾我地,係之前整污糟左個碟,實在太差。野食方面,牛係好食既,但是日海鮮 聖子則一般,過左火,好似香口膠。甜點選擇都好多,有蛋糕,有榴連專區,仲有雪糕區。生蠔,細粒海水味重,如果喜歡食creamy D 既生蠔就未必岩食,麵包蟹亦唔太多膏,總括而言,真係好一般。

2017-08-19
$600 (Dinner)
2017-08-05 441 views
第一次黎食😍環境幾大幾舒服👍🏻食5:00-7:00 唔駛等 直接開始食海鮮都有好多選擇👍🏻蠔 蟹 青口 都唔錯👍🏻熱食都有好多款式牛柳粒 羊架都唔錯 熱騰騰 好好味意粉就麻麻地 焗到林左有驚喜係有片皮鴨 都唔錯最欣賞係即叫即煮 既和牛👍🏻❤️朋友食左10碟😂😂另外必食心太軟味道唔係特別好食到不得了但有得畫碟 畫字 畫畫都幾貼心👍🏻👍🏻👍🏻下次會再黎🤓平日黎都幾好 冇咁多人 拎野食都唔駛排隊行去拎就得👏🏻👏🏻💪🏻
第一次黎食😍

下次會再黎🤓
平日黎都幾好 冇咁多人 拎野食都唔駛排隊
行去拎就得👏🏻👏🏻💪🏻
2017-08-01
$400 (Dinner)
  • 和牛
之前同屋企人食過牛扒先生的自助午餐,已很想試下佢吔自助晚餐, 佢地自助餐質素很高,有五星級酒店水準。今次K先生想食自助餐,我就提議去食牛扒先生自助晚餐。我地選擇了第一輪晚餐時間,六點開始,我地五點四十五分已到了。我地被安排有窗口位的座位給我們,環境好好,坐得好舒服。六點正,我地就開始出發拎野食。K先生最鍾意食海鮮,我同佢一齊排隊拎生蠔,生蠔好新鮮即開即食,K先生話好新鮮,好鮮甜,所以佢拎左好多轉生蠔。仲有其他海鮮,如長腳蟹,蝦,啱唒K先生。 由於我不食生冷野,所以我選擇食熱盤先,第一輪,食了花膠海參,好入味;另外蒸魚,蘇皮湯,都不錯。平日可以食甜品當晚餐,見到佢地甜品區,未食已很滿足。呢度甜品款式有好多款,我款款都有試,牛奶布丁超正,很香很滑,食完覺得好滿足。呢度有我很喜歡嘅M字頭嘅雪糕,食咗三球,配上即焗心太軟,這個配撘真係絕配我同K先生食完都話下次要再來食,而且我地覺得佢地自助餐食物真的有五星級酒店水準。

今次K先生想食自助餐,我就提議去食牛扒先生自助晚餐。

六點正,我地就開始出發拎野食。

仲有其他海鮮,如長腳蟹,蝦,啱唒K先生。

2017-01-17 1281 views
公司慶祝周年紀念,去左銅鑼灣分店既Mr.Steak見識少第一次見buffet係用廚界名牌le creuset做底暖食物,睇見都開心每期都有唔同既國家即開生蠔,講真我唔識食都食到分別!呢間店主要特色係每個時段有兩節比顧客留言,係心太軟旁邊留下字句同簡單圖形,同情人周年慶祝就啱哂啦!每人限一碟架咋!我一開始就攻既甜品區有一條長長好似樹洞咁既CAKE,好有趣!呢度有D出面自助餐唔常見既食物,例如香煎鴨肝,一口和牛等,都值得拎多幾轉架!其他大熱食品大概有:- 香煎鴨肝- 即煮白汁青口- 和牛一燒- 燒美國頂級肉眼- 意大利黑毛豬風乾腿- 20多款即製日式壽司,直送刺身- 30多款手工精緻甜品
公司慶祝周年紀念,去左銅鑼灣分店既Mr.Steak

睇見都開心
每期都有唔同既國家即開生蠔,

講真我唔識食都食到分別!
呢間店主要特色係每個時段有兩節比顧客留言,

係心太軟旁邊留下字句同簡單圖形,同情人周年慶祝就啱哂啦!

每人限一碟架咋!
呢度有D出面自助餐唔常見既食物,

例如香煎鴨肝,一口和牛等,都值得拎多幾轉架!

其他大熱食品大概有:

Type of Meal
Tea
Anniversary
2016-12-19 944 views
屋企對孖仔生日, 於是揀咗嚟呢度食Buffet,因為淨係佢地先有自訂love message 嘅心太軟。 個心太軟是跟時間表出, 唔係想食就即刻有得食。 出心太軟張枱有紙有筆比你寫love message , 到差不多出心太軟之前廚師會用朱古力寫你想寫的在碟上面, 另加一D簡單嘅公仔, 等廚師放埋件心太軟在碟上就可以拎走去影相。 間餐廳醒呀!D人為咗件心太軟起碼食少咗半個鐘! 個心太軟一切開, D朱古力湧出來 ,令人好開心! 味道已經不是最重要。有乜食都唔特別講, 都係個D嘢! 不過特別講一講好多人關心嘅生蠔: 要排隊攞, 每人四隻, 蠔鮮甜屬小型, 我都食咗1打, 其實可以再食但係我見到開蠔嗰師傅開得好辛苦, 所以都唔忍心再去攞😬😬😬 呢個buffet 有兩段時間 ,我是食5pm -7pm, 加埋一~$420 , 我覺得幾抵食。 但如果食同様嘅嘢要俾多百幾蚊食7:30pm 個輪, 仲要同好多人一齊爭食 , 我就唔會去了。我個段時間每次排隊攞蠔只有4丶五個人。

Other Info. : 最麻煩要落訂
2016-12-01
$420 (Dinner)