2022-09-06 145 views
來左新公司一個月, 牛頭角比起我以前返觀塘都較少野食, 但好彩有班胃食同事帶住去威, 呢間msitu cafe lunch set都幾多元化, 沙律, 意粉, burger等等咩都有, 我就叫左個煙肉雞扒漢堡🍔個叫餐system幾好, 顯示晒stock level同埋個餐唔同選項, 例如side dish可揀沙律/薯條/nachos, 個包可選美式漢堡/竹炭五殼包, 多/少/走醬又可以係手機落單揀埋, 就比較清楚唔易落錯單👍🏻👍🏻雞扒好厚身又冇雪味, 煎到金黃色先放入burger, 煙肉都係好juicy, 比左幾塊好足料😍 個homemade竹炭包仲額外放左nut增加口感, 仲有黑白芝麻好香口! 薯條粗身外脆裡面軟綿綿又熱辣辣, 真心正👍🏻

煙肉雞扒漢堡

煙肉雞扒漢堡
2022-09-06 79 views
平時帶飯多, 都係一星期一次約下同事或者係附近返工ge朋友食lunch, 所以對於食咩我都幾執著同高要求😌係openrice research好晒, 俾左幾間個friend揀, 佢就揀左呢間, 因為happy Friday出去食都怕要等位, 就提早whatsapp左訂位, 順便問埋佢有個Chef Special & Daily Special, 店家都好快覆同幫我book左位, 我地4人坐左半張大枱👍🏻😋chef special 係三文魚意粉而daily special係葡式雞肉意粉, 成日轉既menu都唔錯可惜當日唔太arm我口味XD 所以去到都係叫左general menu, 好彩都好多選擇👏🏻芥末魚柳蟹肉漢堡 $108都係burger+薯條最吸引我呢D肥妹仔😆 薯條熱辣辣超正, 襯上heinz茄汁 (佢用兜仔上但我食得出好似係😝)超香burger好高身, 芥末醬好出好刺激😂 蟹肉soft而juicy, 炸魚柳就好脆口, 加上蕃茄青瓜等等勁fresh, 個包質地又好soft, 成個包咬落個層次好豐富😇

芥末魚柳蟹肉漢堡 $108
芥末魚柳蟹肉漢堡

芥末魚柳蟹肉漢堡
2022-09-05 29 views
一入到尼見到冷色為主調ge裝修, 配上柔和吊燈同光管, 望落都好舒服, 環境好chill~我地揀左中間有小擺設既枱坐, 位置好闊落, 影左張合照都幾好睇~我食左好飽早餐所以淨係叫左個煙三文魚花伴黑醋汁沙律 $108點知份量都唔細😂 重點係賣相100分! 個三文魚花砌得好靚個底就有椰菜花, 蕃茄仔, 西蘭花, 藜麥, 沙律菜雖然唔係好餓, 但因為佢黑醋汁酸酸地, 加上煙三文魚鹹鹹地好開胃, 我都食得晒😌其他同事叫左有burger同pasta, 佢地話味道唔錯而賣相都好靚 (但我覺得我朵花最靚😌), 整體水準高, 值得再尼👍🏻

點知份量都唔細😂 重點係賣相100分! 個三文魚花砌得好靚
煙三文魚花伴黑醋汁沙律

個底就有椰菜花, 蕃茄仔, 西蘭花, 藜麥, 沙律菜

其他同事叫左有burger同pasta, 佢地話味道唔錯
煙三文魚花伴黑醋汁沙律
2022-08-31 23 views
今日去牛頭角見客, 個個都話觀塘附近超塞車, 所以預早左好多🙈 見有時間就去食個早餐先附近都有D大集團, 特登搵左間小店, logo有棵樹好似幾清新😙叫左個Breakfast Bread Set, 意大利軟包 $32包一個topping, 揀左火腿芝士跟住extra topping都係+$5, 唔執輸就加左煙三文魚😝個包黎到勁surprise😱 好大個, 餸又多, 除左揀ge topping 當然仲有生菜同蕃茄個軟包勁抵讚, 熱辣辣上碟, 同埋好soft同好香麥味包餡料好多, 但食落都唔會太捩棄我揀芝士火腿係因為想食芝士🤣 平時唔太鐘意火腿, 但呢個唔錯唔太鹹夾埋煙三文魚食更加突顯左魚ge鹹香$37個包話抵唔抵, 但食完咁高質即刻覺得好抵食🤣 仲即刻叫左個凍檸茶 (+$15)出面咁熱但個人都即刻涼晒, 成日做野都好順利🥰

個軟包勁抵讚, 熱辣辣上碟, 同埋好soft同好香麥味
包餡料好多, 但食落都唔會太捩棄
夾埋煙三文魚食更加突顯左魚ge鹹香

出面咁熱但個人都即刻涼晒, 成日做野都好順利🥰
2022-08-30 26 views
番牛頭角食Lunch食咩日日都係我地一大挑戰🙉所以一有新餐廳我都好積極去試西餐廳附近都好多又開一間新 環境同食物唔錯SALAD PASTA BURGER基本每個category都有3-4款新鮮即叫即做但都唔算太慢出餐叫左海鮮意粉配龍蝦汁有蜆肉 魷魚圈 蝦肉雖然唔算好出龍蝦味但叫佢做海鮮汁就十分貼切意粉非常掛汁好香濃加上有香草點綴都十分唔錯另外跟餐叫左個橙汁都係食食下先後加單個叫餐系統(手機QR code點餐)會自動出返跟餐優惠價 (幾醒🐶)味道幾天然 唔太甜好多果渣都可以再回頭👍🏻
番牛頭角食Lunch食咩日日都係我地一大挑戰🙉

都係食食下先後加單
味道幾天然 唔太甜好多果渣

都可以再回頭👍🏻
2022-08-27 17 views
愛琴坊條街開左間cafe,Msitu意思係分佈係非洲既濃密灌叢即係問下店員可唔可以坐最入面個樹林屏風,私隱度一流😌食個early lunch間鋪都冇咩人,坐得好舒服👍🏻👍🏻叫左個蒜辣扒大蝦扁意粉加配朱古力奶個意粉擺盤超靚! 3隻大蝦排排坐,挨住少少沙律菜,疊到高高地影相好靚🤤加上灑左D香草係碟邊,呼應返個樹林環境😍🌿意粉蒜辣味勁香! 扁意粉掛油掛汁一流👍🏻 D菜就幫手refresh一下蝦肉爽口又多肉,殼同肉都充滿蒜味,好正😳去cafe唔飲coffee就係我😝 因為main dish比較重味,野飲叫返個甜甜地朱古力奶有whipped cream係面好sweet (and evil...) 😌 cream好滑😍
即係問下店員可唔可以坐最入面個樹林屏風,私隱度一流😌
食個early lunch間鋪都冇咩人,坐得好舒服👍🏻👍🏻

叫左個蒜辣扒大蝦扁意粉加配朱古力奶
加上灑左D香草係碟邊,呼應返個樹林環境😍🌿

蝦肉爽口又多肉,殼同肉都充滿蒜味,好正😳

2022-08-22 17 views
芝士牛肉漢堡配沙律($88)+ 奇異果汁($15)芝士牛肉漢堡用左竹炭麵包,好特別, 牛肉好juicy食落好鬆軟, 配埋濃味芝士, 番茄、青瓜及蔬菜, 多重口味, 好正~沙律係水果+蔬菜沙律, 十分清新健康!
芝士牛肉漢堡配沙律($88)+ 奇異果汁($15)
沙律係水果+蔬菜沙律, 十分清新健康!
芝士牛肉漢堡配沙律
2022-07-16
$90 (Lunch)
芝士牛肉漢堡配沙律
2022-08-21 15 views
尋日報咗名同男朋友嚟觀塘整土耳其燈,整之前就搵個地方靜靜地歎個brunch😁⭐️美式早餐💰3️⃣8️⃣雞扒煎得香口,肉質都算嫩滑滑蛋好重奶味,但就略嫌熟左啲😅長通粉好足料,蔬菜仲保持住爽脆口感,唔錯👍⭐️意大利香草包配double牛油果沙律蛋 💰3️⃣2️⃣➕💰5️⃣白癡嘅我可能唔夠訓對於用QR code落單好似有障礙…結果揀咗Double份量嘅牛油果沙律蛋😂😂香草包表面好脆,裡面口感軟熟而且好香香料味,坊間好似比較少見👍😋餡料偏多沙律菜同蕃茄,就算叫咗Double份量嘅餡料感覺都唔太夠😅

⭐️美式早餐💰3️⃣8️⃣

雞扒煎得香口,肉質都算嫩滑
滑蛋好重奶味,但就略嫌熟左啲😅
長通粉好足料,蔬菜仲保持住爽脆口感,唔錯👍

2022-08-20
$38 (Breakfast)
2022-08-18 29 views
餐廳好闊落,個人一向對木系傢俬情有獨鍾,所以好鍾意呢度既長木枱,再加上四周有多種植物,切合餐廳名稱"Msitu".。自己一個人黎食野,想食all day breakfast 。不過見到加多二十蚊轉做Deluxe會有多啲食物,所以最後決定要食好啲食多啲!Deluxe All Day Breakfast $128好豐富,有蝦、腸、香草方包、煙三文魚、沙律菜、雜菇菌、炒蛋、茄汁豆。我覺得最好味係雜菇菌,佢配左牛肝菌汁,好香。黎Cafe當然要飲杯咖啡,有個靚靚既心形拉花。

Deluxe All Day Breakfast

Deluxe All Day Breakfast $128

黎Cafe當然要飲杯咖啡,有個靚靚既心形拉花。
Deluxe All Day Breakfast
2022-08-17 10 views
Cafe lunch係單點 要另外加野飲但見到隔離枱d野飲好靚咁 單點都抵既🤤🤤叫左個芥末魚柳蟹肉漢堡 $108同個Iced Mocha $45Burger個魚柳好厚 炸粉好薄魚肉鮮甜冇雪味 仲有nachos 做side 都幾多 唔怕唔夠飽🤣 個包又好soft 襯炸魚柳一流👍🏻Iced Mocha 勁多cream 好滑 仲有甘甘地既可可粉 朱古力底好濃香🤤 同埋唔算太甜加上餐廳環境好靚 有棵好大既櫻花樹 合照打卡勁呃like 🤣🤣
Cafe lunch係單點 要另外加野飲
但見到隔離枱d野飲好靚咁 單點都抵既🤤🤤

1K
2022-08-17 13 views
新張小店cafe 🥰裝修簡約風,少少吊燈營造modern感覺,野食靚但價錢比起附近café都算經濟叫左個all day breakfast 啖啖肉😋 雞扒好厚身,塊雞皮煎到勁脆,切開都爆晒油香👍🏻煙肉兩大塊超正!又係好厚肉😍 juicy唔乾!好怕出面食果啲得果一塊仲要薄it it 😂 雞扒,煙肉,腸都比較重味,配上番茄粒勁fresh,炒蛋好滑好香牛油味,濕度適中,salad又fresh,食完好滿足🤤🤤
新張小店cafe 🥰

忙碌星期三終於完喇!今日約咗同事食飯,佢就帶咗我嚟呢間Cafe。呢間餐廳環境好靚,我地仲因為早到仲可以坐到梳化位。呢個位仲有啲竹嘅裝飾做屏幕,間隔幾好,岩曬同朋友享受午餐。香煎三文魚柳配香草汁意粉 $138大大大件三文魚柳煎得非常香脆,質地唔會實的的,配埋檸檬就好Freshhh!意粉配上香濃嘅香草汁炒過,唔係就咁放啲汁喺面,意粉軟硬度適中,係al dente呀!!意粉仲咗好多露筍,完全無渣仲好香甜,可以吸收番多啲纖維,營養均衡🤣🤣。食完非常滿足!

香煎三文魚柳配香草汁意粉 $138

♡ 健康的 森林系cafe - Msitu Cafe♡-坐落起觀塘區既cafe為數唔少但呢間真心推薦😝老闆以無添加、無味精 為cafe既宗旨‼️實行健康‘煮’意❤️- ♡ 芝士牛肉漢堡 ♡ $88包皮超級脆身啖啖芝士 入面加埋蕃茄 青瓜 生菜🥬真係好好食😋 - ♡ 菠菜雞肉扁意粉配芝士忌廉汁♡ $68菠菜雞肉配埋個汁一齊食好夾平時出去食 食到一半會好濟~可能無加味精關係 食到尾都無呢種感覺🤣-♡ 鮮芒果梨椰子冰 ♡ $68夏天飲完涼浸浸~ 啖啖芒果x梨x椰子味 好健康👍# ⇢店鋪資料:MSITU CAFE (觀塘)觀塘鴻圖道36號地舖
♡ 健康的 森林系cafe - Msitu Cafe♡
坐落起觀塘區既cafe為數唔少
但呢間真心推薦😝
老闆以無添加、無味精 為cafe既宗旨‼️
實行健康‘煮’意❤️
♡ 芝士牛肉漢堡 ♡ $88

包皮超級脆身
啖啖芝士 入面加埋蕃茄 青瓜 生菜🥬
真係好好食😋
♡ 菠菜雞肉扁意粉配芝士忌廉汁♡ $68

菠菜雞肉配埋個汁一齊食好夾
平時出去食 食到一半會好濟~
可能無加味精關係
食到尾都無呢種感覺🤣
♡ 鮮芒果梨椰子冰 ♡ $68
夏天飲完涼浸浸~
啖啖芒果x梨x椰子味
好健康👍
#
⇢店鋪資料:
MSITU CAFE (觀塘)
觀塘鴻圖道36號地舖
  • 芝士牛肉漢堡
2022-07-20 523 views
📍 @msitu_cafe in Kwun TongCafe #msitucafe Food: 💛💛💛💛 🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛 🤍Price Value: 💛💛💛💛 🤍Price Range:💰 $50-$150Favourite:💖 Minestrone penne ------------------------------✅ In the middle of Kwun Tong and Nagu Tau Kok ,takes around 5 minutes walk from both MTR stations. Near commercial and industrial aera, very convenient ✅Considering the quality, the price is reasonable. But both the breakfast set / lunch set is not included any drinks. Additional $15-$30 for tea/ juice / coffee ✅Nic
📍 @msitu_cafe in Kwun Tong
Cafe #msitucafe

Food: 💛💛💛💛 🤍
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛 🤍
Price Value: 💛💛💛💛 🤍
Price Range:💰 $50-$150
Favourite:💖 Minestrone penne

✅Nice minestrone penne, rich tomato and onion flavour. Fresh ingredients, super yummy italian taste

✅ Nice interior design, modern black with a big pink tree in the middl. Feels comfy

✅Servers are also great and always efficient, happy and polite
✅ Love this place and will continue to visit.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰
𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
2022-07-20
$80 (Lunch)
  • Ministrone  penne
2022-07-12 41 views
♨️Msitu cafe觀塘鴻圖道36號地舖@msitu_cafe 💜幾個月前疫情嚴重黎過摸咗門釘,今次終於有機會試,店內環境寬敞舒適,裝修雅致,員工態度殷勤,食物質素抵食性價比高,再飲番杯凍咖啡消暑一流🔷Iced latte🔷菠菜吞拿魚芝士火腿意大利香草包🔷煙三文魚牛油果沙律蛋意大利軟包+迷你雜菜長通粉兩款包都係足料及正常發揮,輕食抵食之選👍🏻食物:8/10抵食:8.5/10環境:8/10
♨️Msitu cafe
觀塘鴻圖道36號地舖
@msitu_cafe

🔷Iced latte
🔷菠菜吞拿魚芝士火腿意大利香草包
🔷煙三文魚牛油果沙律蛋意大利軟包+迷你雜菜長通粉

兩款包都係足料及正常發揮,輕食抵食之選👍🏻

食物:8/10
抵食:8.5/10