2008-12-17 104 views
九月廿一日晚, 又走埋嚟樓下《梅園餐室》,四個人各自叫一個鐵板餐 ($45/一個餐), 老公都係叫雜扒餐跟炒飯, 我同284都係叫咗個「黑椒牛柳鐵板餐」, 跟薯菜, 仲有件牛油多士, 不過冇影...今晚突然想飲忌廉湯, 呢度既忌廉湯普通啦~ 啖咗少少。主菜, 嘩! 好似好正咁喎~~ 不過佢落單時冇問我哋幾成熟,嚟到已經八、九成熟, 由於鐵板關係, 好快已經變成十成熟啦... 所以過熟咗少少,但啲汁都幾好味, 份量又足, 啲薯條都炸得幾香口幾好味呀, 係啲菜求其咗啲少咗啲囉~加埋杯餐飲凍檸茶, 四十五蚊咁既質素真係算係咁, 幾抵食。更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=10996
九月廿一日晚, 又走埋嚟樓下《梅園餐室》,
今晚突然想飲忌廉湯, 呢度既忌廉湯普通啦~ 啖咗少少。

加埋杯餐飲凍檸茶, 四十五蚊咁既質素真係算係咁, 幾抵食。

$45 (Dinner)
  • 黑椒牛柳鐵板餐
2008-12-16 44 views
九月廿一日晚, 又走咗去 284 家, 今晚要等埋老公打完比賽先去食晚飯,等到成八點幾, 大家都開始好肚餓, 乜都想食, 本來話去啲餐廳仔叫小菜食, 最後餓到話要去樓下食鐵板扒餐!於是又走埋嚟樓下《梅園餐室》,四個人各自叫一個鐵板餐 ($45/一個餐), 老公都係叫雜扒餐跟炒飯, 我同284都係叫咗個「黑椒牛柳鐵板餐」, 跟薯菜, 仲有件牛油多士, 不過冇影...今晚突然想飲忌廉湯, 呢度既忌廉湯普通啦~ 啖咗少少。主菜, 嘩! 好似好正咁喎~~ 不過佢落單時冇問我哋幾成熟,嚟到已經八、九成熟, 由於鐵板關係, 好快已經變成十成熟啦... 所以過熟咗少少,但啲汁都幾好味, 份量又足, 啲薯條都炸得幾香口幾好味呀, 係啲菜求其咗啲少咗啲囉~加埋杯餐飲凍檸茶, 四十五蚊咁既質素真係算係咁, 幾抵食。更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=10996
等到成八點幾, 大家都開始好肚餓, 乜都想食,
本來話去啲餐廳仔叫小菜食, 最後餓到話要去樓下食鐵板扒餐!
於是又走埋嚟樓下《梅園餐室》,
今晚突然想飲忌廉湯, 呢度既忌廉湯普通啦~ 啖咗少少。

加埋杯餐飲凍檸茶, 四十五蚊咁既質素真係算係咁, 幾抵食。
$45 (Dinner)
  • 黑椒牛柳鐵板餐
呢個茶記係响我屋企附近既.. 又平又低食! 雖然佢門面係好暗, 但係任何時段都有好多街坊熟客的士哥哥幫趁既..平時落去食吉烈豬扒沙律+涷奶茶.. 都係$22咋! 真係底食都爆! 仲試過佢見我同男友一齊去, 俾夠兩塊豬扒! 味道ok架! 反而d沙律係最好味! 有西芹薯仔紅蘿蔔! 材料豐富!琴晚因為夜返屋企, 買左個個外賣拎走.. 試左個"台式滷肉撈面", 待應姐姐已經單聲我知, 話個面係辣架.. 都幾細心bor! 我鍾意食辣, 當然話得啦! 返屋企一試, 非常好味, 肉碎炸菜撈面(好似拉面咁), 好惹味! 我怕今次寫完呢個食評.. 又會多左人去梅園.. 攪到下次去冇位坐tim! 仲有佢個海南雞飯都好好味架!

仲有佢個海南雞飯都好好味架!
  • 台式滷肉撈面
  • 吉烈豬扒沙律
2008-09-17 69 views
八月三十日, 之前一個星期六嚟食晚飯, 但由於一直唔記得個店名所以而家先補寫食評...我哋全部都係叫晚餐, 所以一人一碗羅宋湯, 羅宋湯都 OK,其實呢間已經唔係第一次幫襯, 上次食過佢既台式滷肉飯, 食過番尋味,呢個飯確係唔錯, 個汁好夠味, 只係有啲肥膏, 女仕們可能唔太鍾意。跟餐仲有啲炸春卷之類, 普普通通啦! 而老公就叫咗個雜扒鐵板餐, 老公話都唔錯喎~份量又夠, 個汁亦幾好, 仲要咁得意係跟炒飯既~加埋杯餐飲要凍華田, 都算係咁啦! 夠味既!間唔中嚟幫襯吓呢間都唔錯呢~~ 更詳細資料及圖片請看 : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=10819
八月三十日, 之前一個星期六嚟食晚飯,
但由於一直唔記得個店名所以而家先補寫食評...

跟餐仲有啲炸春卷之類, 普普通通啦!

而老公就叫咗個雜扒鐵板餐, 老公話都唔錯喎~
份量又夠, 個汁亦幾好, 仲要咁得意係跟炒飯既~

加埋杯餐飲要凍華田, 都算係咁啦! 夠味既!

間唔中嚟幫襯吓呢間都唔錯呢~~

$30 (Dinner)
  • 台式滷肉飯
  • 雜扒鐵板餐
2008-07-25 64 views
之前學急救放break會跑過唻排隊買盒飯食先$10蚊咋ma不過d飯好干好硬到今時今日裝修過變左$15自此我都冇再食過lu...
之前學急救放break會跑過唻排隊買盒飯食
先$10蚊咋ma
不過d飯好干好硬
到今時今日裝修過變左$15
自此我都冇再食過lu...
2008-01-12 34 views
現講緊係openrice圖上這間梅園(因鳯凰新村有兩間)夜晚快餐都是$24,今次選了洋葱豬扒飯+忌廉粟米湯+熱飲咁平質素當然是平平,豬扒算稔,但無肉味,且有少少雪味湯有忌廉湯的質感,但一點忌廉味都無,粟米只有幾粒上菜速度好快,伙計亦幾nice
現講緊係openrice圖上這間梅園(因鳯凰新村有兩間)
夜晚快餐都是$24,今次選了洋葱豬扒飯+忌廉粟米湯+熱飲
咁平質素當然是平平,豬扒算稔,但無肉味,且有少少雪味
湯有忌廉湯的質感,但一點忌廉味都無,粟米只有幾粒
上菜速度好快,伙計亦幾nice
2008-01-10 28 views
現講緊係openrice圖上這間梅園(因鳯凰新村有兩間)
夜晚快餐都是$24,今次選了洋葱豬扒飯+忌廉粟米湯+熱飲
咁平質素當然是平平,豬扒算稔,但無肉味,且有少少雪味
湯有忌廉湯的質感,但一點忌廉味都無,粟米只有幾粒
上菜速度好快,伙計亦幾nice
(Non-member)
2007-12-17 67 views
女朋友推介, 專登渣車黎食下午茶, 呢間係佢由細食到大o既茶餐廳, 門面好舊, 入面亦都好舊, 不過因為做街坊客, 伙計好友善。叫左個吉列豬扒沙律, 即叫即炸, 好大份, 豬扒外脆內"唸", 又唔係好油好肥o個隻, 非常好食!通常茶餐廳o既吉豬都會炸過龍, 又油又硬, 不過佢呢個吉豬真係炸得o岩o岩好, 冇得頂!
2007-12-04 43 views
鳯凰村有兩間梅園,現在所講的是斜路上那一間$30煲仔飯+$5油菜或冷熱飲品選用靚排骨,少肥膏,夠腍,份量夠多,飯亦香氣四溢,夠火候;雞夠嫰滑但臘腸較為遜色,且過鹹雖然餐牌無寫,原來有幾夠火候的例湯送的
鳯凰村有兩間梅園,現在所講的是斜路上那一間
$30煲仔飯+$5油菜或冷熱飲品
但臘腸較為遜色,且過鹹
雖然餐牌無寫,原來有幾夠火候的例湯送的