2023-07-06 151 views
呢間天后扒房室內裝修幾型格,卡位有金屬簾增加私隱度,戶外有兩個pet-friendly嘅花園、可以同朋友狗狗主子一齊慶祝牠1歲生日,同場有其他客人用餐,氣氛熱鬧又chill Summer Lobster Salad croutons, walnuts, orange vinegar > 今年夏天勁熱!我哋揀食沙律涼快好多。蔬菜豐富幾新鮮,仲有鬆脆麵包粒、合桃,以橙汁醋調味,整體味道清爽US SirloinUSDA Prime (grain-fed 200 days)> 牛肉味濃、口感偏向厚和紮實,職員遞上芥末和三款醬汁給客人點食,伴碟嘅蔬和薯仔幾甜70% Chocolate Tart with Raspberry Gelato> 我哋幾鍾意呢個甜品,朱古力味非常濃郁,裡面混有爆炸糖刺激口感,覆盆子雪糕多果肉清新富天然香甜,撻皮亦夠鬆脆、高質!Frozen Mediterranean> 我飲呢杯mocktail有好多莓果肉,炎夏飲佢最啱,酸甜清爽

Celebration
Birthday
US Sirloin
晚上嚟到位於天后嘅Mustard Bar & Grill,有西餐同埋唔同嘅酒類供應,餐廳有室內用餐區域同埋兩個露台花園用,室內以棕色作為主調,柔和燈光充滿氣氛,室內卡位仲有好大嘅空間,仲有一個金屬網簾可以拉埋,私隱度高,餐廳亦係寵物友善餐廳,大家可以帶埋寵物去到餐廳內用餐。U.S. Ribeye牛扒用上美國Prime Grade肉眼扒,肉質同脂肪分佈都係最好,烤至七成熟,火候控制得唔錯,肉質嫩滑,口感軟腍,油香味重而且肉味濃郁,好有肉汁,外層烤有格仔坑紋,並且烤至惹味可口,調味一流,切開塊肉眼扒內裏呈現出粉紅色,另外可以配上醬汁享用,令味道多種層次。Homemade Fat Chips薯仔用上美國頂級薯仔,份量好多,比一般嘅薯角體積更大,外層炸至香口惹味,薯仔皮有脆口嘅感覺,味道鹹香十足,內裏口感鬆軟,薯仔味濃,加埋乳酪醬嚟食唔錯,不愧為店員推介小食之一。Onion Rings洋蔥圈份量好多,新鮮即炸熱辣辣,外層脆皮夠薄,香脆可口,內裏洋蔥味道清甜,配上香濃惹味嘅BBQ醬嚟食好夾。Garlic Shrimp西班牙傳統蒜片蝦菜色,蝦肉用上橄欖油同去蒜片烤焗好香,蝦肉肉質爽口彈牙,食得出蝦

U.S. Ribeye

Homemade Fat Chips

Onion Rings

Garlic Shrimp
西班牙傳統蒜片蝦菜色,蝦肉用上橄欖油同去蒜片烤焗好香,蝦肉肉質爽口彈牙,食得出蝦肉嘅鮮味。

Creme Brulee
法式抹茶焦糖布甸,表面有一層脆脆焦糖,布甸抹茶味香醇,口感好滑,面頭嘅焦糖加埋布甸一齊食好有口感。

Apple Juice
純果汁純天然蘋果味道,味道微甜而不膩,最適合而家炎炎夏日飲,好解渴。
2023-06-26
$440 (Dinner)
  • Homemade Fat Chips
  • U.S. Ribeye
2023-06-29 71 views
餐廳位於天后,距離地鐵站幾分鐘,落雨都唔怕😗餐廳坐位好闊落,卡位仲有得廉可以拉落嚟,可以更有私人空間。除此之外,仲可以餐廳原有有個花園可供用餐,天氣好嘅話仲可以同朋友感受吓舒適嘅陽光🌞仲發現咗原來水煙供應,可以同朋友黎放鬆一下,仲可以帶埋寵物一齊用餐,啱晒同佢哋一齊打卡啦📸▪️sᴀᴜᴛᴇᴇᴅ ᴄʟᴀᴍs $𝟷𝟽𝟾蜆肉非常肥美,配埋白酒調製嘅醬汁▪️ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴋᴇ $𝟷𝟾𝟾蟹餅既皮煎得好香脆,好濃郁嘅蟹味,食落口啖啖都係蟹肉,旁邊仲有啲酸酸甜甜嘅ʙᴇʟʟᴇ ᴘᴇᴘᴘᴇʀ▪️ʀᴇᴅ ᴘʀᴀᴡɴ ᴘᴀsᴛᴀ $𝟹𝟾𝟾紅蝦意粉真係好值得試,紅蝦非常鮮甜,意粉既汁用咗龍蝦湯製作,入邊加入左回甘子黎熬製,令到味道更加鮮甜▪️ᴀᴜsᴛ ʀɪʙᴇʏᴇ (ᴍ𝟼) $𝟺𝟾𝟾牛扒叫咗五成熟,煎到啱啱好,肉味香濃,好耐都冇食過咁有焦香味嘅牛扒,牛扒上面仲有啲好靚嘅一格格坑紋

▪️sᴀᴜᴛᴇᴇᴅ ᴄʟᴀᴍs $𝟷𝟽𝟾
蜆肉非常肥美,配埋白酒調製嘅醬汁
▪️ᴄʀᴀʙ ᴄᴀᴋᴇ $𝟷𝟾𝟾
▪️ʀᴇᴅ ᴘʀᴀᴡɴ ᴘᴀsᴛᴀ $𝟹𝟾𝟾
▪️ᴀᴜsᴛ ʀɪʙᴇʏᴇ (ᴍ𝟼) $𝟺𝟾𝟾
  • USDA Angus Ribeye Steak
天后嘅🌟Mustard Bar & Grill🌟,坐擁雙露台,好似前後花園咁🌳,勁好Feel!室外座位呼吸方便💨,仲可以帶埋寵物🐕,加分!🍺Heineken 500ml $78🍺Stella Artois 500ml $88去Bar & Grill又點可以唔嗌酒飲?🇳🇱荷蘭制嘅喜力生啤特別清爽,而🇧🇪比利時嘅Stella Artois就清幽帶回甘!🍝Spaghetti Carbonara $148加入🥚溫泉蛋同埋魚子醬,格外濃滑可口!🥩U.S. Ribeye $388🇺🇸Prime Grade嘅肉眼扒,烤至五成熟,外層烙上漂亮嘅格仔紋🏁,肉質軟腍可口😋!燒汁勁惹味,同時有齊🇬🇧英式、🇫🇷法式、同埋🍯蜜糖三款芥末醬!🍮Matcha Creme Brulee $88厚身兼夾脆嘅焦糖層,帶來甜美可口嘅風味😌!綿滑嘅Creme Brulee帶少少🍵抹茶香!

🍺Heineken 500ml $78

🍺Stella Artois 500ml $88

🍝Spaghetti Carbonara $148

加入🥚溫泉蛋同埋魚子醬,格外濃滑可口!

🥩U.S. Ribeye $388

🍮Matcha Creme Brulee $88

💁‍♀️💁‍♂️ 20/6/2023(Tue), Dinner🍽今晚放工後💁‍♀️為食妙妙再同💁‍♂️A先生去到天后嘅食廈搵食,聽聞呢度有間好chill嘅西餐廳,坐得舒服,食物又高質素,一於埋晚飯先返屋企啦😋。我哋被安排坐喺卡位,卡位嘅梳化🛋️濶落舒服,仲有一度金屬網狀嘅簾可以拉埋,更有私隱度👍。而今晚我地order咗:🔆 Sautéed Manila Clams($178)馬尼拉蜆大隻厚肉,用上白酒汁去煮。上枱時蜆肉剛熟,入口新鮮嫩滑。細嚼之下蜆嘅肉汁同海水嘅鹹味喺口中爆發,加上白酒汁嘅香氣,十分不錯。🔆 Swimmer Crab Cake($188)極之足料嘅一件蟹🦀餅,煎得金黃香脆,用刀切開已經可以感受到蟹餅嘅脆度。切開後見到內𥚃就係滿滿嘅蟹🦀肉,一絲絲好清楚咁俾你見到,再混合有少少香草。蟹🦀️餅入口除咗外脆內軟,每一啖都係充滿蟹肉嘅濕潤同鮮味。伴碟有紅椒🌶️同梨🍐 chutney,係一個開胃菜,入口酸酸哋咁,果然夠開胃。🔆 Whole French Sea Bass($288)原條海鱸魚🐟煎香再伴以茴香以及蕃紅花海鮮湯。鱸魚魚肉嫩滑,本身條魚夠晒肥美豐腴,所以食落油脂充足,連魚皮都十分彈牙。

而今晚我地order咗:

🔆 Sautéed Manila Clams($178)

🔆 Swimmer Crab Cake($188)

🔆 Whole French Sea Bass($288)

原條海鱸魚🐟煎香再伴以茴香以及蕃紅花海鮮湯。鱸魚魚肉嫩滑,本身條魚夠晒肥美豐腴,所以食落油脂充足,連魚皮都十分彈牙。茴香吸收咗鱸魚嘅味道同埋海鮮湯嘅味道,食落都好好食。

🔆 Spanish Red Prawn Pasta($388)

上枱時橙黃色嘅意粉🍝香氣十足,整碟意粉都係濃郁嘅蝦🦐味,意粉煮得al dente又入味,每條都掛滿醬汁。紅蝦🦐煮得剛好,嫩滑又彈牙,蝦味夠濃。蝦頭都唔好錯過,入面仲有大量蝦膏,鮮甜好味。

🔆 Yellow Arrow($78)

由菠蘿🍍汁、橙🍊汁同埋西柚汁製作而成嘅mocktail,甜甜地又帶西柚嘅酸味,平衡得唔錯。

🔆 Sauvignon Blanc($82/glass)

清新微甜嘅白酒,配海鮮都唔錯。

🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
❤🙆‍♂️(A先生)整體食評:9/🔟
❤🙆‍♀️(為食妙妙)整體食評:9.5/🔟
👉🏻 餐廳有兩個戶外嘅用餐區,夜晚食有少少微風都好chill,適合帶埋寵物🐶🐱一齊開餐,十分pet friendly

A先生車友指數 🚗
🛣️ 交通容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
🅿️ 泊車容易指數:🚗🚗🚗🚗(4/5)
👉🏻 天后地鐵站上蓋有停車場🅿️,不遠處既維園泳池有大量錶位🅿️,只要唔係維園有展覽/活動,不難搵到泊位。
👉🏻 天后地鐵站過嚟都唔使5分鐘路程,地鐵、巴士、電車、甚至小巴都有唔少選擇
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
2023-06-20
$600 (Dinner)
一講起喺天后搵食,清風街一定會即刻喺腦中浮現。而喺附近嘅金輪天地商業中心成棟都係食肆,美食琳琅滿目。Swimmer Crab Cake必點Starter, 蟹肉感豐富,鹹香味十足,而且Crab Cake 入面有少少Parsley 提香,作為餐前小食好開胃。附上仲有由雪梨慢煮而食嘅sides, 酸酸甜甜解USDA Prime SirloinGrill 味十足嘅西冷牛扒,medium rare 生熟度控制得岩岩好,外層香脆內裡肉質粉紅夠哂Juicy, 餐廳仲配上自家製嘅蜜糖燒肉醬汁,味道甜甜地好岩grill 扒嘅風味。Pumpkin Scallops Risotto 好少見會有南瓜汁做嘅Risotto, 餐廳嘅新menu 點都要試試。煎香嘅帶子香噴噴size 好大粒,鮮味十足。南瓜汁偏淡淡香甜,蝶豆花同枝豆粒嘅裝飾擺盤滿分。

Swimmer Crab Cake

USDA Prime Sirloin

Pumpkin Scallops Risotto

今晚去試左間西餐廳🍴餐廳裏有花園可供用餐,pet friendly好地方,有室內室外今次點了🧡Crab Cake 蟹餅 好好味🤤🤤蟹餅裏的蟹肉比我想像中多好多啊😍😍隔離配菜用紅菜頭汁製作用來消滯👍🏻👍🏻酸酸甜甜😚💚Whole Seabass 老娘叫這條魚沒想到是整條魚上😳😳番茄🍅煮成汁💜Spare Ribs友人話非常多汁juicy好入味☺️老娘十分期待的甜品😍😍🩷Baked Alaska 白色的cream加上酒精開火槍燒燒🔥🔥裏面有蛋糕🍰、雪糕,有暖有冷的感覺😙幾特別😄🤎Chocolate Tart 有驚喜的70%朱古力撻🤩🤩好滑好濃的朱古力味🍫🍫朱古力撻上有爆炸糖🤩好有兒時的回憶😙配上berry Galeto 一酸一甜的組合令人難忘推薦:🧡Crab Cake 蟹餅🤎Chocolate Tart
今晚去試左間西餐廳🍴
餐廳裏有花園可供用餐,
pet friendly好地方,有室內室外

今次點了

老娘十分期待的甜品😍😍
🩷Baked Alaska
白色的cream
加上酒精開火槍燒燒🔥🔥
裏面有蛋糕🍰、雪糕,
有暖有冷的感覺😙

推薦:
🧡Crab Cake 蟹餅
🤎Chocolate Tart
2023-06-05
$400 (Dinner)
  • Crab  cake  🦀
  • Chocolate  tart🍫
近期去了一家西餐廳,點了幾道招牌菜。其中最讓我驚艷的是蟹餅和美國肉眼,還有他們自家製的蜜糖豉油醬。蟹餅外觀金黃酥脆,剖開後露出了鬆軟多汁的蟹肉內餡。鮮甜的蟹肉與酥脆的外皮完美融合,一試難忘。主菜是美國肉眼,外層煎至金黃色,切開後肉質嫩滑,口感極佳。肉眼的香氣和鮮美的口感與他們自家製的蜜糖豉油醬相得益彰。這醬料非常特別,由蜜糖和豉油混合而成,既有豉油的鹹味,又有蜜糖的甜味,非常適合搭配肉類食品。最後一道甜點是蘋果批,脆皮酥酥的,內餡十分香甜。這家店的戶外用餐區配備了水煙區,大大增加了用餐的樂趣。美食搭配水煙,享受悠閒的午後時光。環境非常優美,綠植蔥蘢。店內的用餐氛圍也非常不錯,能讓你感受到濃濃的異域風情。很值得一去。總的來說,這次西餐體驗讓我感到十分滿足。蟹餅、美國肉眼和自家製蜜糖豉油醬共同創造出了一種令人難以忘懷的味道,讓我一定會再次來這家餐廳品嘗他們的美食。

最後一道甜點是蘋果批,脆皮酥酥的,內餡十分香甜。

Mustard Bar & Grill,位於天后,一出𨋢見到個環境真係Grand到驚人,卡位闊落舒服之外仲有個簾俾你拉埋😳仲有兩邊既露天位置,可以食嘢,仲要pet friendly,好靚好舒服✨西餐餐牌,主打燒烤,靚牛扒、海鮮、Wine,超浪漫🌹🐻勞蘇食🐻推介 —— Swimmer Crab Cake,蟹餅,賣相 Fine Dining一樣,外皮好香脆,蟹肉餡超超超濃蟹味,一細啖已經成口都超濃烈蟹味🦀仲可以keep到蟹肉絲既口感先西利,非常高質既CRAB CAKE🌟 Whole French Sea Bass,賣相好吸引既原條海鱸魚,上枱已經好香海鮮、魚味☺️味道好好,香草好正,魚肉好滑,夾埋啲汁好好味😋一個好正既主菜選擇U.S. Ribeye 300g,Side: Sweet Potatoe Fries ,肉眼扒,鐵碟上好有歐洲燒烤西餐傳統感覺👍🏻塊扒真係Grill得好靚,火候都做得好一流,五成,入面粉紅色,爆肉汁,肉眼就係肉嫩🐄無乜根,調味都好好味,仲有三款芥末,讚😘蕃薯條超香,又脆又香甜食物質素同餐廳氣氛都超班,如果唔係落雨可以坐出去露台就加多兩分😍好正既西餐,聚會飲酒,慶祝節日都

Stella

Swimmer Crab Cake 蟹餅

蟹餅

Whole French Sea Bass 原條海鱸魚

U.S. Ribeye 300g,Side: Sweet Potatoe Fries 肉眼扒

肉眼扒

肉眼

蕃薯條

食物質素同餐廳氣氛都超班,如果唔係落雨可以坐出去露台就加多兩分😍好正既西餐,聚會飲酒,慶祝節日都好適合💗
Swimmer Crab Cake 蟹餅
蟹餅
肉眼扒
肉眼
蕃薯條
偶然我都鍾意過天后金輪天地食飯✨Mustard Bar & Grill地方超大,有分室外、室內💓今次安排咗坐卡枱,仲可以拉簾可以同朋友自成一各Tim☺️Swimmer Crab Cake好想食呢個蟹餅好耐啦🤤蟹餅煎到表面金黃色,一切開就見到滿滿一梳梳嘅蟹肉😍鮮味十足!旁邊配左醃梨漬物,清新解膩!Summer Lobster Salad沙律菜新鮮爽脆,調味酸酸甜甜☺️仲有大量嘅麵包粒、合桃粒、青瓜等等💓龍蝦肉份量都好多,而且每一粒都好大粒🤤龍蝦爽口彈牙,一啲都唔鞋口!French Yellow Spring Chicken黃油春雞就連雞胸肉都好滑好Juicy爆多肉汁😍調味微微地辣,非常惹味!配菜有長西蘭花,超特別😆Spaghetti Carbonara呢度嘅卡邦尼意粉好Creamy🤓奶油感非常重!加咗一隻流心蛋一齊食,增加蛋香❣️而且仲有大量厚切嘅煙肉粒,勁滿足!Mustard Bar & Grill (天后)天后電氣道68號金輪天地3樓
偶然我都鍾意過天后金輪天地食飯✨

今次安排咗坐卡枱,仲可以拉簾可以同朋友自成一各Tim☺️

Swimmer Crab Cake

好想食呢個蟹餅好耐啦🤤
旁邊配左醃梨漬物,清新解膩!

Summer Lobster Salad

沙律菜新鮮爽脆,調味酸酸甜甜☺️
仲有大量嘅麵包粒、合桃粒、青瓜等等💓
龍蝦肉份量都好多,而且每一粒都好大粒🤤

龍蝦爽口彈牙,一啲都唔鞋口!

French Yellow Spring Chicken

黃油春雞就連雞胸肉都好滑好Juicy爆多肉汁😍
調味微微地辣,非常惹味!
配菜有長西蘭花,超特別😆

Spaghetti Carbonara

呢度嘅卡邦尼意粉好Creamy🤓奶油感非常重!
加咗一隻流心蛋一齊食,增加蛋香❣️
而且仲有大量厚切嘅煙肉粒,勁滿足!

Mustard Bar & Grill (天后)

天后電氣道68號金輪天地3樓
  • Swimmer Crab Cake
  • Summer Lobster Salad
  • French Yellow Spring Chicken
  • Spaghetti Carbonara
2023-06-08 40 views
天后樓上舖餐廳都有好多選擇,餐廳環境舒適,亦有戶外座位,可以盡享私人空間嘅樂趣呢度午餐有多款套餐,亦有 Weekend Brunch龍蝦肉沙律🥗沙律配有walnuts ,加上有果味醬汁好清新,龍蝦肉好大塊美國肉眼扒 US Ribeye 🥩300g 好大份,烤牛扒5成熟最好味,配有不同芥末選擇,除主菜亦有烤汁,慢慢食歎下美味肉質,好juicy👍鱸魚 Sea Bass🐟原條深海鱸魚,清蒸後再用法式餚製醬汁,配上蔬菜,新鮮味道鮮甜美味😋

呢度午餐有多款套餐,亦有 Weekend Brunch

龍蝦肉沙律🥗

美國肉眼扒 US Ribeye 🥩

鱸魚 Sea Bass🐟

2023-05-17 49 views
Mustard Bar and Grill - 天后有情調餐廳今日嚟到天后區一間樓上的西餐廳,環境有氣氛同情調,重有室外既位置,好chill既感覺,私隱度仲好高添。Seafood Platter $758非常豐富嘅海鮮拼盤,有澳洲龍蝦、阿根廷紅蝦、青口、翡翠螺、生蠔、南非鮑魚、三文魚慕絲。全部海鮮都非常新鮮、龍蝦蝦肉紮實、紅蝦有質感、鮑魚同翡翠螺口感爽彈、生蠔海水味夠又鮮,重有特別既三文魚慕絲,係三文魚籽同埋三文魚肉蓉,就咁食得,配唔同海鮮食都得,令味道更加有層次更加鮮味,最後仲有唔同嘅醬汁,例如檸檬汁、泰式醬汁、雞尾酒醬。US Ribeye $388採用USDA Prime 200日穀飼牛,油脂含量較為豐富,油花亦相對比較平均,牛味亦濃郁, 10安士嘅份量,厚度十足,外層微微焦香有炭燒嘅風味,內裏肉質粉嫩多汁。Spaghetti Carbonara $168非常正宗食法嘅卡邦尼意粉,利用雞蛋嘅蛋汁同埋芝士醬汁攪拌,唔使用忌廉都有creamy嘅口感。Onion rings $78小食就叫咗洋蔥圈,配上BBQ醬相當惹味。Apple Crumble Pie $88最後點咗個英式嘅甜品,底部

Seafood Platter $758

US Ribeye $388

Spaghetti Carbonara $168

Onion rings $78
小食就叫咗洋蔥圈,配上BBQ醬相當惹味。

Apple Crumble Pie $88
最後點咗個英式嘅甜品,底部係軟腍嘅蘋果粒餡料,中層係牛油香味滿滿的香脆金寶,頂層係冰凍嘅雲呢拿雪糕,一凍一熱嘅配搭!
同港島區嘅朋友相約喺天后食晚飯 我哋揀咗一間友人推介嘅樓上西餐廳 ******************************🦞Seafood Platter呢個係店舖嘅招牌菜 喺乾冰上置上多種新鮮海鮮 有埋變色效果 幾靚㗎仲有Cocktail sauce檸檬汁同泰式辣汁可以點✨原隻澳洲龍蝦切半 龍蝦新鮮 肉質結實爽口✨藍青口鮮味突出✨阿根廷紅蝦口感結實 ✨生蠔大大隻夠肥美 有海水味同蠔嘅鮮味點埋cocktail食真係好正✨鮑魚食落感覺好滑 味道鮮甜✨三文魚籽溝吞拿魚蓉好creamy 口感有層次好豐富食完seafood platter 我哋再揀咗啲小食同主食🦀Swimmer Crab Cake ($188)炸蟹餅食落係啖啖嘅蟹肉絲❣️真心正可以點sweet and chill mayonnaise甜甜辣辣咁 好惹味🐙Grilled Octopus ($198)食完前菜後 先再上Main course 好細心💕🍝Spaghetti Carbonara ($168)意粉口感煙韌 醬汁比例恰到好處配上半生熟溫泉蛋撈勻嚟食食落比較似地道嘅卡邦尼意粉咁煙肉煎得好香 切成粒狀 好有口感而且更採用豬
同港島區嘅朋友相約喺天后食晚飯

✨鮑魚食落感覺好滑 味道鮮甜
✨三文魚籽溝吞拿魚蓉好creamy
口感有層次好豐富

食完seafood platter 我哋再揀咗啲小食同主食

🦀Swimmer Crab Cake ($188)
炸蟹餅食落係啖啖嘅蟹肉絲❣️真心正
可以點sweet and chill mayonnaise
甜甜辣辣咁 好惹味

🐙Grilled Octopus ($198)

食完前菜後 先再上Main course 好細心💕

🍝Spaghetti Carbonara ($168)
意粉口感煙韌 醬汁比例恰到好處
配上半生熟溫泉蛋撈勻嚟食
食落比較似地道嘅卡邦尼意粉咁
煙肉煎得好香 切成粒狀 好有口感
而且更採用豬面肉 口感特別爽脆

💖Wild Mushroom Risotto ($178)
鵝肝兩邊煎香 入口即溶

會主動換碟同餐具 亦有提供濕紙巾抹手
係一間幾啱同朋友放工chill下嘅餐廳

• Seafood platter
2023-04-23 78 views
服務: 唔會主動加水 唔會主動換碟 收左碟之後,唔會主動比番 On車車咁望住碟餸 唔會主動上菜,見碟紅蝦意粉🍝, 已經企左响出菜位冇晒煙 肯拎去傳菜時又拎住聽電話 係咁講又唔方低比我地 另一個waitress 不停放置吉枱餐巾刀叉 整到咁急爲咩?先得四枱人用餐中 其餘又冇人,冇walk in 仲有幾多張枱? 想執到幾時,又唔知未來人會叫乜食物: 牛叫五成,一D位太熟,一D位生到新鮮街市買咁,但話低溫煮左 根本唔似有照顧到整舊食材365度嘅烹調所需;反應話係太生,就大火燒左個面,切入去仍然一樣,生au au ,條筋就知生過醫科書見到果條筋 龍蝦湯: 超喊,又冇煎過龍蝦殼焦香味,如果係樽裝加熱,建議換第個牌子差到,急不及待,去附近麥記買包
服務: 唔會主動加水
唔會主動換碟
收左碟之後,唔會主動比番
On車車咁望住碟餸
唔會主動上菜,見碟紅蝦意粉🍝,
已經企左响出菜位冇晒煙
肯拎去傳菜時又拎住聽電話
係咁講又唔方低比我地
另一個waitress 不停放置吉枱餐巾刀叉
整到咁急爲咩?先得四枱人用餐中
其餘又冇人,冇walk in
仲有幾多張枱?
想執到幾時,又唔知未來人會叫乜

差到,急不及待,去附近麥記買包細薯條🍟補足下心靈,重新感受熱,透心,熟嘅食物

呢個質素真係普通茶仔都冇可能有嘅體驗
任性亂試都唔會係試呢間
2023-04-22 459 views
放假最喜歡吃早午餐,今日來到這家餐廳,有室內用餐空間和室外用餐空間,室外可以舉行簡單的聚會。餐牌上除了主食,湯和各樣小吃都可以任叫。⭐️Soup of the Day蔬菜湯很濃稠,入口味道淡淡的,很暖胃。⭐️Cherry Tomato & Mozzarella Salad with Avocado Dressing番茄芝士沙律,芝士切成細細粒,入口有淡淡芝士味。⭐️Parma Ham & Melon with Rocket Salad西班牙火腿配上蜜瓜,火腿口感煙韌配上清甜的蜜瓜很美味。⭐️Caesar Salad with Crispy Bacon這份沙律份量很夠,沙律十分新鮮,配上脆口麵包粒,令人滿足。⭐️Deep-Fried Calamari with Squid Ink Aioli炸八爪魚鬚很香脆,配上墨魚汁,味道清新。⭐️Smoked Salmon Tartare with Fresh Cucumber三文魚他他,三文魚肉嫩嫩的,很可口。⭐️USDA Angus Ribeye Steak肉眼扒雖然不是很厚,但煮得很嫩,大約有五成熟,入口肉味濃郁,很香嫩。⭐️Grilled New Zeala

餐牌上除了主食,湯和各樣小吃都可以任叫。

⭐️Soup of the Day

蔬菜湯很濃稠,入口味道淡淡的,很暖胃。

番茄芝士沙律,芝士切成細細粒,入口有淡淡芝士味。

西班牙火腿配上蜜瓜,火腿口感煙韌配上清甜的蜜瓜很美味。

這份沙律份量很夠,沙律十分新鮮,配上脆口麵包粒,令人滿足。

炸八爪魚鬚很香脆,配上墨魚汁,味道清新。

三文魚他他,三文魚肉嫩嫩的,很可口。

⭐️USDA Angus Ribeye Steak

⭐️Grilled New Zealand Baby Lamb Chop

羊扒沒有羊羶味,羊肉入口嫩滑,很香。
Type of Meal
Lunch