2023-06-12 1301 views
一向都知道大角咀好多好嘢食,肥妹放假特登約我來附近發掘好東西! 係大角咀嘅My Ahjussi 韓式小清新cafe,室內舒適典雅的感覺完全與出面粗礦的街道形成強烈的對比,室內像個雅緻的小花園,天花板全是粉式小花,加上和諧拉布和吊燈,感覺浪漫舒適 🔮Set menu for 2  $368🔸️小食🔸️雲呢拿香草粟米棒將粟米切條容易d食,粟米粒香甜多汁,上面再加上雲呢拿糖,稍稍偏甜了一點 🔸️飯/粉🔸️卡邦尼煙肉泡菜意粉估唔到卡邦尼同泡菜係咁夾, 泡菜酸酸辣辣,卡邦尼creamy又掛汁,非常醒胃,意粉軟硬適中,煙肉咸香提味,簡單的配搭有如此出色的味道,很surprise 呢! 🔸️主食🔸️韓式炸雞6件 (蒜香蜜糖)雞件外脆內嫩,即使雞胸肉也是嫩滑juicy的,特製蒜香蜜糖汁,令原本咸香的外皮更加惹味,而且雞件的分量比想像中大件呀! 🔸️飲品🔸️焦糖爆谷lattePresentation好靚呀!勁好打卡,見到杯飲品都覺得好開心,原本以為焦糖會好甜,點知入口甜味適中,拌勻咖啡就更易入口,爆谷可以當小食,香脆可口 🔸️雜果賓治色彩鮮艷很有夏日feel,最正係每粒冰粒入面都係生果,新鮮爽甜冰爽透心呀! 🔸️甜品🔸️焙茶

🔮Set menu for 2  $368
🔸️小食
🔸️雲呢拿香草粟米棒

🔸️飯/粉
🔸️卡邦尼煙肉泡菜意粉

🔸️主食
🔸️韓式炸雞6件 (蒜香蜜糖)

🔸️飲品
🔸️焦糖爆谷latte

🔸️雜果賓治

🔸️甜品
🔸️焙茶蛋糕
焙茶味香濃,茶香有回甘,忌廉幼滑,蛋糕軟熟,出包的自家製甜品

🔸️荔枝椰子奶凍
奶凍晶形剔透,Q彈軟滑, 上面加了少許金箱,放在小酒杯上,賣相典雅吸引,聞落椰味香濃,但入口味道偏清淡的,清新微甜

整體來講, 餐廳環境坐得舒服,而且食物都很有水準,價錢亦十分合理,來個輕鬆午餐tea break等都很適合不過呀!
雲呢拿香草粟米棒
荔枝椰子奶凍
雲呢拿香草粟米棒
荔枝椰子奶凍
  • 焦糖爆谷latte
🍴🍽🍴🍽🍴🍽💖💖💖💖💖🍴🍽🍴🍽🍴🍽-餐廳名翻譯為「我的大叔」但入面嘅環境完全有違和感😂,周圍都有夢幻花花佈置,好浪漫。小店但舖頭靚而且坐得好舒服,每張枱都隔得算開,傾計飲嘢私隱度好夠,坐得又舒服。值得一提餐廳都算vegan friendly ,二人餐入面有一半嘅飯飯都提供素食選擇。兩個女仔叫咗二人套餐($368),食到好飽又打到卡😆 。🥢 小食-雲呢拿香草粟米棒 🆙呢個好有驚喜,粟米棒係新鮮粟米條切成嘅,上面灑咗酸甜嘅調味粉有少少似韓國杏仁零食嗰隻蜂蜜奶油味,好香濃又同粟米味夾,唔洗成日食薯條咁悶😆。🥢 飯麵-豆乳卡邦尼年糕(素) 🆗豆乳湯偏甜,唔係好重豆乳味但反而食落有忌廉嘅質感,唔會太稀,再加埋新鮮香草味道有層次咗,個人認為用匙羹將年糕連埋湯咁食好好味,但對於朋友嚟講就太甜。除咗年糕仲有少少粉絲增加唔同口感,亦有新豬肉漢堡粒,但真係唔太鍾意新豬肉,如果有得揀返正常版本食煙肉會仲正😂。🥢 主菜-甜辣炸雞 🆗有雞全翼、雞上髀肉同雞槌各兩件,炸皮厚度適中,肉偏瘦唔會太油膩而且都幾厚身,某啲位炸得唔係太嫩但都可以接受。醬汁味道濃郁少少辣反而開胃啲。🥢 焦糖爆谷拿鐵 跟餐+$7 🆙🥢 甜麥仁
🍴🍽🍴🍽🍴🍽💖💖💖💖💖🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 小食-雲呢拿香草粟米棒 🆙

🥢 飯麵-豆乳卡邦尼年糕(素) 🆗

🥢 主菜-甜辣炸雞 🆗

🥢 焦糖爆谷拿鐵 跟餐+$7 🆙
🥢 甜麥仁拿鐵 跟餐+$7 🆙
甜麥仁係似有烤米味嘅卜卜米,味道特別唔係咁易喺其他地方食到,如果想冇咁甜嗌呢個就啱。爆谷嘅焦糖味溶咗去杯咖啡都好香濃😍。咖啡比預期中好飲,唔會太稀/得甜味👍。

🥢 焙茶蛋糕 🆗
🥢 椰子果凍 🆙
蛋糕焙茶味濃,唔會太甜,份量亦都啱啱好唔會太飽👍。椰子凍有驚喜,個樣晶瑩通透之餘椰子味清新一啲都唔假,口感嫩滑👍。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽💖💖💖💖💖🍴🍽🍴🍽🍴🍽
2023-06-12 41 views
越嚟越覺得大角嘴係寶地😂😂😂超級多美食小店,仲要唔同國家嘅嘢食都有齊,正餐又有,小食又有,甜品又有,點解大角咀居民可以咁幸福🥲🥲🥲言歸正傳,今次同Friend子 嚟咗試一間個名係「大叔」,但係裝修非常「少女」嘅韓式Cafe~入邊成個天花板滿滿嘅都係花🌸🌸🌺🌺🌷🌷枱凳係木系設計,成間舖頭俾人感覺都好唯美好夢幻💭💭// 二人餐 $368 //佢哋嘅二人餐選擇真係好多,同埋佢哋有一半嘅Menu都係素食選擇,可以cater到行緊vegan diet嘅人🥒🥦🥕同一時間佢哋有另一半Menu係常見嘅韓國肉食選擇~呢一餐我同friend子一致認為係非常有趣嘅一餐(in a good way)👀👀1. 炸餐肉條配薯條前菜我哋揀咗炸餐肉條因為覺得好得意,以往淨係食過煎嘅午餐肉,極其量係打邊爐嘅時候食過午餐肉,都係第一次食炸午餐肉,午餐肉個炸皮比較厚身,味道就係平時會食到嘅午餐肉味,但係口感上多咗一層啱啱炸起嘅脆皮,感覺就會新鮮啲~2. 真露海蜆粉絲主菜我哋叫咗真露海蜆粉絲,呢個幾有趣,因為佢成個調味同埋做法有啲似意式嘅蜆肉意粉😂😂😂(最上面仲要有一撮仔Rosemary hahahaha)但係食落口係湯粉絲

// 二人餐 $368 //

1. 炸餐肉條配薯條

2. 真露海蜆粉絲

主菜我哋叫咗真露海蜆粉絲,呢個幾有趣,因為佢成個調味同埋做法有啲似意式嘅蜆肉意粉😂😂😂(最上面仲要有一撮仔Rosemary hahahaha)但係食落口係湯粉絲,個組合幾夾,食落會有fusion嘅感覺,加上湯粉絲都係我自己嘅Comfort food ,所以我覺得呢個冇叫錯😙😙😙

3. 蒜香蜂蜜炸雞6件

炸雞我哋揀咗蜂蜜蒜香,調味做得唔錯,雞肉入味,唔算太過爆汁,但都唔太乾,二人餐有六件,份量都幾足!🍗🍗

4. 甜品 - 焙茶蛋糕、椰汁凍

如頭先所講,佢哋二人餐嘅Menu有一半都係素食選擇,所以甜品方面可以揀正常甜品或者素甜品,今次我哋就每樣叫咗一個,正常甜品係焙茶蛋糕,素食甜品係椰汁凍。兩者嚟講我鍾意椰汁凍多啲,佢個味道有少少似中式酒樓會食到嘅椰汁糕,但係感覺會輕盈一啲,焙茶蛋糕就正正常常,焙茶味出,蛋糕係正常嘅海綿蛋糕~

5. 凍玫瑰鮮奶咖啡 (+$3)
6. 焦糖爆谷拿鐵 (+$7)

我覺得佢哋間舖頭嘅重頭戲其實係飲品🫢🫢🫢套餐本身會包一杯$38嘅飲品,我哋就揀咗玫瑰鮮奶咖啡同埋焦糖爆谷拿鐵(係要加少少錢,不過睇相覺得好打卡able所以都加咗🤣)

玫瑰鮮奶咖啡基本上一上枱,你已經feel到玫瑰嘅存在感,有好香好濃嘅玫瑰味🌹🌹🌹同埋佢個玫瑰味唔係好假好藥水嗰隻玫瑰味,飲落口都舒服嘅~

焦糖爆谷拿鐵個賣相真係搶晒分🍿🍿🍿🥤🥤🥤杯上面有一大座爆谷山,仲要佢啲焦糖爆谷好好食,下面嘅拿鐵味道本身唔太濃,但係隨着佢爆谷嘅焦糖沉澱咗落去之後就會慢慢變得好好飲!😋😋😋

味道:👩🏻‍💻7/10
性價比:👩🏻‍💻7.5/10
環境:👩🏻‍💻7.5/10
個名叫🇰🇷Ahjussi =🇭🇰大叔😹有反差嘅感覺 !! 🌸🧔🏻我地嗌咗2人餐 💰$368掙扎咗一陣先嗌嘅意粉成為呢餐嘅mvp❤️‍🔥👨🏻‍🍳🤳🏻炸午餐肉配薯條好少可食炸午餐肉佢地炸得幾好入口香脆0油感午餐肉有本仍然有厚實豬肉香🫶🏻薯條可以配蛋黃醬~👨🏻‍🍳🤳🏻卡邦尼煙肉泡菜意粉 ❤️‍🔥最好食亦係最有驚喜🫶🏻原來泡菜同卡邦尼好夾 個卡邦尼Creamy得嚟唔會好重奶好滯 掛到麵👍🏻泡菜微辣 份曬好多 細細塊咁食起嚟好方便🥹配煙肉咸香意粉都煮得岩岩好推薦嚟呢到必試 真係好好食停唔到✨👨🏻‍🍳🤳🏻 BBQ 五花肉配包生菜大部份係生菜 另外有2塊紫蘇葉五花肉 脂肪部分有嚼勁有小辣椒同小生薑片可以配嚟食 同偏甜同埋好似有啲酒味(?)嘅BBQ醬夾埋一齊食味道富啲好食啲🥬佢嘅菜都係細細塊岩岩大五花腩少少我個人覺得都ok 有時都會覺得大大塊菜包肉入口會覺得味道唔夠balance 🤣👨🏻‍🍳🤳🏻玫瑰綠茶 & 士多啤梨乳酪前一晚排舞攰到散咗(´・_・`)所以想嗌啲舒服又感覺健康啲嘅嘢飲個玫瑰綠茶都幾大壺 綠茶同玫瑰味都淡淡然唔會互搶用細杯飲感覺好可愛( ´▽`)Yogurt流質感重 士多啤梨味自然🍓👨🏻‍🍳
個名叫🇰🇷Ahjussi =🇭🇰大叔😹
有反差嘅感覺 !! 🌸🧔🏻

我地嗌咗2人餐 💰$368
掙扎咗一陣先嗌嘅意粉成為呢餐嘅mvp❤️‍🔥

👨🏻‍🍳🤳🏻炸午餐肉配薯條
好少可食炸午餐肉
佢地炸得幾好入口香脆0油感
午餐肉有本仍然有厚實豬肉香🫶🏻
薯條可以配蛋黃醬~

👨🏻‍🍳🤳🏻卡邦尼煙肉泡菜意粉 ❤️‍🔥

五花肉 脂肪部分有嚼勁
🥬佢嘅菜都係細細塊岩岩大五花腩少少
我個人覺得都ok

👨🏻‍🍳🤳🏻玫瑰綠茶 & 士多啤梨乳酪
前一晚排舞攰到散咗(´・_・`)
所以想嗌啲舒服又感覺健康啲嘅嘢飲
個玫瑰綠茶都幾大壺 綠茶同玫瑰味都淡淡然唔會互搶
用細杯飲感覺好可愛( ´▽`)

Yogurt流質感重 士多啤梨味自然🍓

👨🏻‍🍳🤳🏻蜜桃椰子奶凍❤️
重椰子香味 奶凍Q彈🥰

👨🏻‍🍳🤳🏻焙茶蛋糕❤️
香濃舒適嘅焙茶味
Cream好軟滑
  • 卡邦尼煙肉泡菜意粉
2023-06-07 46 views
一間粉粉的韓國料理餐廳,適合女生來打卡拍照🥰之前其實有來過一次,覺得炸雞很不錯,所以過了兩個月又來吃炸雞了這次和朋友一起點了新出的「2人套餐」,包含一款小食:選了鹹蛋黃薯條🍟,薯條香脆,鹹蛋黃碎加上海苔碎,不用調味就已經ok了一款飯或麵食:選了魚鬆吞拿魚蓉飯糰🍙,粉紅色魚鬆是鹹甜口味的,不大不小,正好適合女生的飯量一款主食:選了蒜香蜂蜜炸雞🍗這個味道的炸雞一定不會出錯,雞肉外脆裡嫩,搭上蜂蜜調味剛剛好兩杯飲料:選了巨峰提子蘇打🍇 蜜桃蘇打🍑兩杯飲料都非常適合打卡,還能解渴解膩,非常適合夏天後面由於時間關係,趕著和朋友去看電影,所以就沒吃到甜品,好可惜!下次還會再來的🥰

這次和朋友一起點了新出的「2人套餐」,包含

二人套餐$368哈蜜瓜牛奶+$28Fruit Punch+$36好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲 💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:朋友住大角嘴,介紹我去她常光顧的韓國🇰🇷餐廳。一進餐廳,少女心爆發!近門口位那盞燈和餐廳內天花板滿滿的櫻花🌸,都吸引得我不斷拍照!我們二人點了一個二人套餐,有1款小食、1款飯或麵、1款主食、2個甜品及2杯飲品。小食要了炸午餐肉條配薯條🍟。炸得好脆,粉漿不太厚。配上秘制蛋黃醬吃,是一個送酒一流的小食。真露海蜆粉絲好足料,一碟有10多隻蜆。蜆好乾淨,沒有一粒沙。粉絲吸盡湯汁。主食選了韓式泡菜牛肉薄餅。餅底不油膩,餅邊有點脆。Pizza好足料,紫菜、牛肉、泡菜、紅洋蔥、青椒🫑鋪得密密麻麻。哈密瓜🍈牛奶🥛有陣陣哈密瓜香味,沒有被牛奶味蓋過。Fruit 🍉 punch 把生果雪得冰冰的。炎炎夏日喝一口,好舒服。甜品有蜜桃🍑烏龍茶凍和焙茶蛋糕🍰。2款都不太甜。焙茶蛋糕口感綿密。蜜桃烏龍茶凍茶味香濃。
二人套餐
推介原因:
炸午餐肉條配薯條

真露海蜆粉絲

韓式泡菜牛肉薄餅

哈密瓜🍈牛奶🥛有陣陣哈密瓜香味,沒有被牛奶味蓋過。
哈密瓜牛奶

哈密瓜牛奶
Fruit  Punch
蜜桃烏龍茶凍
2023-05-18 61 views
My Ahjussi (大角咀)💛••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )♥️餐點:•泡菜海鮮豆腐鍋(附跟餐飲品一杯)$78•軟殼蟹忌廉汁意粉(附跟餐飲品一杯)$98 •卡邦尼炸雞 六件 $98•凍蜜桃烏龍茶 +$30•百香果梳打 +$20••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:食得多韓國菜都會悶,可以試吓呢間新式少少嘅韓式餐廳,呢到除咗有傳統嘅韓國料理,仲有意粉、burger同pizza🤩👏🏻啱晒心大心細想食韓國嘢又想食cafe嘅人~泡菜海鮮豆腐鍋有齊基本嘅食材,泡菜、青口、魷魚、豆腐等,味道上唔會太重口味,配飯一流~軟殼蟹忌廉汁意粉🍝比想像中有誠意!軟殼蟹全隻上,而且有好多菇,意粉偏乾爽,幾特別~平時傳統口味嘅韓式炸雞就食得多,呢到有卡邦尼炸雞,夠晒特別!炸雞本身就已經有調味,配上特別嘅卡邦尼醬汁,加埋面頭大量芝士粉,少少煙肉🥓,夠晒得意!呢到嘅主菜都有包埋一般飲品,呢個價錢包埋飲品真係好抵,唔知邊到搵!今次見到餐牌上有啲特飲,就加錢升級!凍蜜桃🍑烏龍茶幾有驚喜,加咗一整條
My Ahjussi (大角咀)💛
♥️餐點:
•泡菜海鮮豆腐鍋(附跟餐飲品一杯)$78
•軟殼蟹忌廉汁意粉(附跟餐飲品一杯)$98
•卡邦尼炸雞 六件 $98
•凍蜜桃烏龍茶 +$30
•百香果梳打 +$20
♥️食評:

呢到嘅主菜都有包埋一般飲品,呢個價錢包埋飲品真係好抵,唔知邊到搵!今次見到餐牌上有啲特飲,就加錢升級!凍蜜桃🍑烏龍茶幾有驚喜,加咗一整條迷迭香,令全杯飲品嘅層次更豐富!飲得出蜜桃香,唔會好甜,唔錯!百香果梳打都唔錯,大家可以試吓!

值得一讚係餐廳嘅環境幾舒服,有唔錯嘅裝修,平日晚市人流唔多🥺🥺大家都去支持吓啦!
••••∩ ∩••••••••••••••∩ ∩•••••••••••••
✄( •ω• )♡( •8• )✄( •ω• )♡( •8• )✄
My Ahjussi (大角咀)
大角咀大全街39號地舖
2023-05-18 976 views
My Ahjussi @myahjussi_hk 📍:大角咀大全街39號地舖🚗:奧運地鐵B1出口 步行8分鐘📞:+852 9846-7315💲:~HKD160/head for dinnerFood quality✔️:炸菇👌🏼:卡邦尼煙肉泡菜意粉、蒜香蜂蜜炸雞、焦糖爆谷拿鐵、前菜❌:魚糕湯總結:😋舖頭名有我嘅大叔嘅意思 但店𥚃頭裝修又粉紅泡泡好有少女感 食嘅嘢都係港女打卡成份重啲 適合愛好韓風嘅少女帶男朋友嚟食💕😋比普遍cafe價錢都平唔少 所以人均百幾蚊都好夠食 性價比幾高嘅韓式咖啡店☝🏼😋炸菇必食 $42蚊但超大碟 而且炸粉唔厚 菇又多汁 呢個價錢好驚喜 雖然伴碟只係完全冇調味嘅蛋黃醬 但呢個價錢都唔可以要求更多😎🤔️卡邦尼煙肉泡菜就比我想像中好食 當中都食到明顯嘅泡菜味 但我覺得煙肉有啲唔太夾 拎走會更好👍🏼🤔️嚟韓式cafe點可以唔試炸雞🍗雖然我唔愛食炸嘢 但叫咗6件 分別畀咗雞翼 臂同雞胸位x2 雞翼就最好食 嗰醬酸酸甜甜咁幾開胃 但明顯蒜味唔夠重 但要讚炸得唔油🤔️見唔少人嚟呢間都係打卡呢杯焦糖爆谷拿鐵 ☕️口味比較少女適合啲唔好咖啡澀味嘅朋友 比較易入口 不過上面啲爆谷有啲軟身😨
My Ahjussi @myahjussi_hk
📍:大角咀大全街39號地舖
🚗:奧運地鐵B1出口 步行8分鐘
📞:+852 9846-7315
💲:~HKD160/head for dinner

Food quality
✔️:炸菇
👌🏼:卡邦尼煙肉泡菜意粉、蒜香蜂蜜炸雞、焦糖爆谷拿鐵、前菜
❌:魚糕湯

總結:

比較易入口 不過上面啲爆谷有啲軟身
😨整體食物質素都對得住價錢 除咗炸雞有點貴外 比較麻麻嘅魚糕湯食完都唔會勁不滿 因為都係$42 only😎

😨環境就走少女風 但衛生就偶爾有蚊滋飛過咁 員工好年輕 服務就有時睇唔到 要等下叫多幾次 都算可接受嘅(主要都係因價錢唔貴 一切顯得較易接受)😂

• 炸菇
最近在大角咀工作,當然要在該區覓食一下。今天就在大全街、埃華街一帶探索探索。我和朋友都被這間白色小店的花海天花板吸引,原來是間韓式cafe。Menu的圖是我很喜歡的彩繪風格,整間舖都充滿女生喜愛的元素。除了有一般的韓式食物,也有意粉、pizza和burger。下單後店員便奉上泡菜和酸蘿蔔等前菜。泡菜味道不錯,酸和辣平衝得很好,不會死鹹死辣。炸軟殼蟹炸軟殼蟹是我經常點的item,無論越南、泰菜、西餐都不難見到它的蹤影😂朋友則對於泡菜蛋黃醬極有興趣,結果亦沒有令朋友失望,還用它來蘸薯條。韓式便當 配3件炸雞這個便當有炸雞又有飯,一次過滿足兩個願望😁 便當的配料豐富,有青瓜絲、粟米、菇、紫菜絲和太陽蛋,加上韓式甜辣汁撈飯,頗惹味。炸雞選了咸蛋王口味,咸蛋王味道突出,雞炸得香脆,炸粉不厚,吃完也不覺得膩。韓式炸牛肉堡包烘得暖暖的很鬆軟,牛肉份量亦頗多,薯條香脆可口,整體都不錯。雜果賓治用的是水果冰,這點頗有驚喜呢

除了有一般的韓式食物,也有意粉、pizza和burger。

炸軟殼蟹

韓式便當 配3件炸雞

韓式炸牛肉堡

雜果賓治用的是水果冰,這點頗有驚喜呢
📍呢間韓國菜小店走簡約路線,仲會有啲花花裝飾都幾少女風!入到去見到餐牌都會有唔少素食選擇,幾適合素食嘅朋友嚟食。🍴泡菜海鮮豆腐鍋 $78入邊嘅海鮮好足料,有唔少青口、魷魚圈同埋蝦,另外會再跟一個飯。不過就有少少淡味,再撈埋前菜送嘅泡菜先夠味,另外套餐可以再用優惠價加飲品,我哋加咗其中一杯抹茶latte都幾好飲。🍴黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 $88朋友就試咗呢一個素食意粉,上嚟就聞到好香嘅黑松露味入面,有幾款唔同嘅菇類,忌廉汁都好濃郁!🍴辣炒年糕 $42 & 魚糕湯 $42基本上餐牌嘅小食全部都係幾十蚊好抵食!尤其係個魚糕湯,足足有兩串魚糕魚丸,個底再會有幾片魚糕,另外餐廳再落咗麻油令到成個湯都好香口。年糕口味偏甜,唔食得辣嘅朋友都唔使擔心!

🍴泡菜海鮮豆腐鍋 $78

🍴黑松露本菇野菌忌廉汁意粉 $88

🍴辣炒年糕 $42 & 魚糕湯 $42
基本上餐牌嘅小食全部都係幾十蚊好抵食!
年糕口味偏甜,唔食得辣嘅朋友都唔使擔心!
  • 魚糕湯
  • 辣炒年糕
2023-05-10 55 views
泡菜海鮮豆腐鍋$78配菜有青口,魷魚,蟹柳,蝦仁,蜆肉,豆腐,泡菜青口鮮甜,豆腐香滑,蝦仁好彈牙,送飯一流。軟殼蟹忌廉汁意粉$98軟殼蟹炸得香脆,忌廉汁香滑,意粉煙靭。魚糕湯$42好耐冇食過韓國魚糕,食落覺得自己身處係韓國街頭一樣既感覺,別有一番風味。意式特濃朱古力$33(跟餐價)甜度適中,好香濃既朱古力餐廳重有其他好多韓國小食,pizza,漢堡,最特別重有素食選擇,真係顧及不同口味嘅客人,十分滿足的一餐。My Ahjussi (大角咀)大角咀大全街39號地舖
泡菜海鮮豆腐鍋$78
配菜有青口,魷魚,蟹柳,蝦仁,蜆肉,豆腐,泡菜
青口鮮甜,豆腐香滑,蝦仁好彈牙,送飯一流。

軟殼蟹忌廉汁意粉$98
軟殼蟹炸得香脆,忌廉汁香滑,意粉煙靭。

魚糕湯$42

意式特濃朱古力$33(跟餐價)
甜度適中,好香濃既朱古力

My Ahjussi (大角咀)
大角咀大全街39號地舖
  • 魚糕湯
  • 泡菜海鮮豆腐鍋
2023-05-05 43 views
一入到嚟好鍾意佢哋嘅裝修,好似去咗童話世界咁,不停打咭📸✨✨之前聽朋友講過呢一間嘅鹹蛋黃炸雞好好味,所以我哋今次專登嚟試😋🔥黃金鹹蛋炸雞🔥(熱辣辣脆卜卜好好味,好多鹹蛋黃醬😆,雖然好邪惡但真係可以再嚟食😆)🔥牛油果炸豆腐沙律🔥(為咗減低罪惡感,所以我哋叫咗個沙律😂,其實都有我最愛嘅炸物🤣炸豆腐,有沙律菜同牛油果,感覺即刻健康咗😎)🔥韓式牛肉飯🔥(有個不鏽鋼韓式盒裝住,感覺好特別)
🔥黃金鹹蛋炸雞🔥

🔥牛油果炸豆腐沙律🔥

🔥韓式牛肉飯🔥
(有個不鏽鋼韓式盒裝住,感覺好特別)

• 黃金鹹蛋炸雞
2023-05-04 48 views
位置方便係奧運站附近行幾分鐘就到,門面白雪雪好有韓國新式餐廳feel入到鋪內係佈滿好多花花,瞬間令人輕鬆感倍增。食得韓國菜一定係諗起炸雞🍗+啤酒 🍻呢到既炸雞都有好多款 但我睇中既睇卡邦尼炸雞🍗叫左6件,再加個泡菜海鮮豆腐鍋 已含一配飯飲品方面:焦糖爆谷🍿拿鐵 、香蕉拿鐵上枱顏值已經好靚必需同佢一齊打卡,我叫左少甜味道係我鐘意既帶有淡淡的清甜而回甘🫰🏻 另外香蕉🍌拿鐵唔係我飲所以唔知味道🤭但外表都好靚
食得韓國菜一定係諗起炸雞🍗+啤酒 🍻
飲品方面:焦糖爆谷🍿拿鐵 、香蕉拿鐵
另外香蕉🍌拿鐵唔係我飲所以唔知味道🤭但外表都好靚
2023-05-03
$150 (Dinner)
  • 泡菜海鮮豆腐鍋
  • 卡邦尼炸雞
  • 焦糖爆谷拿鐵
甜麥仁拿鐵☕️ 跟餐$33雖然佢係一間韓國Cafe但係佢啲咖啡都幾特別🥰特登叫咗佢呢一款麥仁拿鐵😆有少少似食爆谷或者係薏米嘅感覺☺️甜甜地撈埋咖啡更有風味牛油果炸豆腐沙律🥑$78牛油果差唔多成個咁上🥑好新鮮🙂啲菜好新鮮😍食到每塊菜上面都食到有麻醬🤣另外仲有加咗粟米😍同埋車厘茄😇成個配搭都好開胃🙂豆腐外脆內軟超級滑魚糕湯🐟$42雖然韓國好出名食呢個湯但係真係第一次食😝都幾神奇😁佢入邊係唔同魚糕口感😁圓轆轆嘅好似魚蛋😗中間有一個好似獅子狗😁同埋有一個好似魚腐咁☺️因為落咗麻油嘅關係所以好香牛肉卷🐂$55韓國嘢一定要食佢個飯卷啦🙂入邊加咗紅蘿蔔牛肉🥰最正係側邊有一個透明嘅醬😊一開始以為係蜜糖啲friend😂原來係麻油加鹽所以好香軟殼蟹忌廉汁意粉🦀$98都幾重忌廉汁味😙不過意粉就偏乾身😀成個原隻軟殼蟹炸完都好香ps可能食韓國菜嘅關係所以佢一開始就免費送我哋食泡菜😝

甜麥仁拿鐵☕️ 跟餐$33

牛油果炸豆腐沙律🥑$78

魚糕湯🐟$42

牛肉卷🐂$55

軟殼蟹忌廉汁意粉🦀$98
都幾重忌廉汁味😙不過意粉就偏乾身😀成個原隻軟殼蟹炸完都好香

ps可能食韓國菜嘅關係所以佢一開始就免費送我哋食泡菜😝
2023-04-28 37 views
💥休閒韓風小店📍MY AHJUSSI|大角咀📍人均消費 $ X X#CL旺角 #CL四圍食 #CL韓國野⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️夜晚約咗朋友過嚟按摩💆🏻‍♀️順便睇吓四圍有咩食😝基本上你過嚟大全街唔同風味都有得揀💖💟 素牛肉飯卷 $ 6 5大家食過韓國嘅紫菜包飯都知道來來去去都係嗰幾款🙉今次試吓呢個素嘅款式🍙 估唔到呢度嘅數牛肉可以整到好似真牛肉咁💫口感嗰啲都好相似完全食唔出呀😎💟軟殼蟹漢堡 $ 1 0 8 個包真係有看過唔會凍冰冰,配料有蕃茄生菜同芝士同軟殼蟹好夾👍🏻半碟嘅薯菜份量亦都十足🧏🏻‍♀️熱辣辣脆卜卜dessss💟甜辣炸雞 $ 9 8雖然只係六件,但係我哋兩個人都食唔晒🤣雞身都脆身唔會鞋,不過個汁就有啲漏🤨🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑性價比🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌘🌑🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌖🌑🌑🌑(十粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥休閒韓風小店

📍MY AHJUSSI|大角咀