2023-11-26 115 views
牛気🥘今日晏晝嚟到食牛氣,揀咗比較高級啲嘅Level Five — 澳洲極尚和牛海鮮放題🐮🦐 價錢都非常相宜,每位成人只係$438,由於係午市時間過去,仲可以每位減$40添!湯底方面,就揀咗野菌藥膳湯,野菌味道啱啱好,唔會太突出搶走咗食物嘅味道,又唔會完全冇味清湯咁款~👍🏻👍🏻淨係肉類就已經有非常多嘅選擇🐖🐂🐑,仲要全部睇落都好靚好高級,而家只係三百零蚊就食到超抵!肉類嘅選擇包括有澳洲極上和牛🥩、澳洲穀飼黑安格斯牛、SRF美國極黑牛、特選牛小排、RIBPRIME美國肩胛肉眼、穀飼牛肩肉、精選雞腿肉、特選豚肉,咁多款肉類我哋encore得最多嘅就係澳洲極上和牛,肉味香濃得黎油脂分布平均!✅✅✅除咗高級嘅肉類之外,海鮮絕對係第二個回本位🐙🦑🦐🦞🦀🐟🐠🐡,我哋呢個套餐嘅選擇就有原隻鮑魚、特選海鮮日本帆立貝、挪威三文魚刺身、花膠、青口、大海蝦、墨魚滑、爽脆水魷,真係超級豐富囉!我哋特別推介嘅包括有原隻鮑魚、日本帆立貝 同埋 大海蝦,全部都有海鮮嘅鮮味,大滿足!而家秋風起,見到佢哋仲有做大閘蟹嘅promotion,我哋呢個Level 5嘅套餐,只係需要加$28就可以有一隻黃金大閘蟹!如果食豪啲惠
牛気🥘

而家秋風起,見到佢哋仲有做大閘蟹嘅promotion,我哋呢個Level 5嘅套餐,只係需要加$28就可以有一隻黃金大閘蟹!如果食豪啲惠顧Level6嘅放題,直接就有大閘蟹送俾你!隻隻都爆曬膏,真係超正呀!😋😋

甜品方面,除咗有自助雪糕bar之外,仲有自己卷嘅棉花糖、豆腐花、楊枝甘露,甚至連芒果糯米飯都有‼️簡直係滿足大家所有願望🙈🙈

朋友公司在附近,她经常过来吃午餐,所以就很熟悉。我们点了💰108的牛肉定量➕配菜放题的套餐。.💰108吃饱吃好,意🈵️离~🔹定量一份谷饲牛腱肉➕鸡腿肉➕豚肉🔹其他配餐、饮料🥤、甜品全都是放题的‼️🔹用餐限时60分钟,绰绰有余~.🍃关于环境:总体ok,座位还是相对宽松的自助区也很宽敞,安排合理而且自助区的食材也都相当的干净、整洁.💁关于服务:总体ok主要是自助式的嘛~到点了差不多了服务员会过来结账也就相当于暗示“到时间了”.🐮关于出品:🌹这次选的牛肉定食,品质ok🌹配菜的种类相当的丰富!蔬菜🥬、各种肉丸🍡、芝士丸、豆制品、面条🍝应有尽有。🌹冰激凌🍦、豆腐花、布丁🍮、甜品、炸鱼皮、关东煮🍢、汤类、主食………品种相当的丰富~🌹除了饮品🥤之外,还有咖啡机、各种茶类……….🪸人均💰100出头,性价比相当的高,意满离~#没有什么是一顿火锅解决不了
朋友公司在附近,她经常过来吃午餐,所以就很熟悉。
我们点了💰108的牛肉定量➕配菜放题的套餐。

💰108吃饱吃好,意🈵️离~
🔹定量一份谷饲牛腱肉➕鸡腿肉➕豚肉
🔹其他配餐、饮料🥤、甜品全都是放题的‼️
🔹用餐限时60分钟,绰绰有余~
🍃关于环境:
总体ok,座位还是相对宽松的
自助区也很宽敞,安排合理
而且自助区的食材也都相当的干净、整洁

💁关于服务:
总体ok
主要是自助式的嘛~
到点了差不多了
服务员会过来结账
也就相当于暗示“到时间了”
🐮关于出品:
🌹这次选的牛肉定食,品质ok

🌹除了饮品🥤之外,还有咖啡机、各种茶类………

🪸人均💰100出头,性价比相当的高,意满离~

#没有什么是一顿火锅解决不了
2023-11-12 186 views
晏畫在雅蘭商場橫街牛気食火鍋 每位除咗激減$40.00 外😚 🦀季嚟到啦~~指定套餐有優惠😚在社交平台即刻留言 牛気就會請你黃金大閘蟹一隻㖭🤤 (Lv4 或以上)火鍋放題有六款選擇👍Lv 4 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛+海鮮放題 💰338一次食均肉肉+ 海鮮+日式甜品 大大滿足😎🍁秋季限定湯底野菌藥膳湯+💰10口溫和當歸味 入秋要補一補😆牛肉有五款 只食牛已經很滿足 🐮澳洲穀飼黑安格斯牛 🐮特選牛小排🐮SRF 美國極黑牛 一次食齊肉質軟嫰腍滑 牛味香濃既肉肉牛魔王至愛 😍小食有涼拌 丼飯 不妨一試😉海鮮方面 推介新鮮肥美三文魚刺身 大片花膠 厚肉大大粒帆立貝😚自助區有幾款熱食 較特別有關東煮 還可自製棉花糖🍬最後留住個肚食甜品 其實已經飽到8899 主要食🍁秋季推出栗子奶油雪糕 布甸 🍦🍦🍦🍦🍦🍮🍮🍮🍮🍮📣下載TGG App 做埋會員 積分當錢洗

🦀季嚟到啦~~

小食有涼拌 丼飯 不妨一試😉

自助區有幾款熱食 較特別有關東煮 還可自製棉花糖🍬

📣下載TGG App 做埋會員 積分當錢洗

2023-11-06
今日請咗半日假,嚟個 #孤獨的美食家 系列🤪真係未試過一個人去 #打邊爐 😂都幾忙,可能平時太freeride🦹🏼‍♂️試咗個LV5套餐,為咗令大家易d揀餐,我試吓形容吓套餐入面嘅選項:————————— 成人$688 小童$548#日本九州產黑毛和牛Movenpick雪糕————————— 成人$438 小童$348#澳洲極上和牛 - 最腍最滑,冇日本和牛咁油膩#原隻鮑魚 - 好食,爽彈————————— 成人$338 小童$258特選海鮮 墨魚滑 - 幾滑、混入墨魚粒大海蝦 - 好爽好彈、幾好青口 - 正常發揮花膠 - 幾滑幾爽,不過一定唔係阿媽煲湯果隻#挪威三文魚刺身 - 好食喎、肥美魚腩🤤日本帆立貝 - 彈牙、味道偏淡————————— 成人$298 小童$198#澳洲穀飼黑安格斯牛 - 偏瘦d、幾濃牛肉味#SRF美國極黑牛 - 有咬口、有條脂肪邊,帶少少油脂香☺️————————— 成人$268 小童$198特選牛小排 - 口感腍身Prime美國肩胛肉眼 - 口質唔算好札實,但幾腍爽脆水魷 - 真係幾爽口🤓————————— 成人$208 小童$168穀飼牛肩肉 - 帶d粗嘅脂肪
今日請咗半日假,嚟個 #孤獨的美食家 系列🤪

————————— 成人$688 小童$548
#日本九州產黑毛和牛
Movenpick雪糕
————————— 成人$438 小童$348
#澳洲極上和牛 - 最腍最滑,冇日本和牛咁油膩
#原隻鮑魚 - 好食,爽彈
————————— 成人$338 小童$258
特選海鮮
墨魚滑 - 幾滑、混入墨魚粒
大海蝦 - 好爽好彈、幾好
青口 - 正常發揮
花膠 - 幾滑幾爽,不過一定唔係阿媽煲湯果隻
#挪威三文魚刺身 - 好食喎、肥美魚腩🤤
日本帆立貝 - 彈牙、味道偏淡
————————— 成人$298 小童$198
#澳洲穀飼黑安格斯牛 - 偏瘦d、幾濃牛肉味
————————— 成人$268 小童$198
特選牛小排 - 口感腍身
Prime美國肩胛肉眼 - 口質唔算好札實,但幾腍
爽脆水魷 - 真係幾爽口🤓
————————— 成人$208 小童$168
穀飼牛肩肉 - 帶d粗嘅脂肪,偏滑
特選豚肉 - 都算唔錯,唔會好鞋,有肉味
精選鷄腿肉 - 標準

原來LV5、6餐會送 #大閘蟹,已經驚喜咗;仲要爆膏,再驚喜多吓。😂

📍 奶味雪糕 - 好食!配干草莓、又脆又解膩!🥰
📍午餐肉 - 超厚、有肉絲😍
📍拉麵 - 幾彈牙、好食!
📍燒仙草爽 - 好好飲,又清熱、又有仙草咬吓、仲有蜜糖味!🤩

當然仲有好多打邊爐嘅料、熟食、甜品可以自助取,好多選擇。
2023-11-07
$430 (Lunch)
前排又出動去食任食火鍋,見到呢間都幾多款式選擇位置又勁方便,就約朋友去食下!❣️呢排有野菌藥膳湯、有機野菌盛盒,鍾意食菇的必去!❣️Lv5 澳洲極上和牛放題($438)有好多款牛任食,另外仲有海鮮如青口、鮑魚、三文魚刺身都係無限追加,好豐富🍲 野菌藥膳湯- 滿滿野菌湯底,清香中帶藥膳味🍄 特上有機菇菌盛盒- 有多款本地有機菇,厚厚的好香菇味,仲有菇汁香食物方面,個人推介以下幾款:🐮澳洲極上和牛- 紋理分明,食落去滿滿油脂香,超有水準,仲可以無限點!- 另外仲有黑安格斯牛、極黑牛同牛小排、肩胛肉眼任食🐟三文魚刺身- 幾肥美而且厚切,滿足食刺身願望🌟原隻鮑魚- 口感幾好,味道鮮甜,encore左好幾round😋🌟青口- 同樣鮮甜肥美,幾有水準🐷豚肉- 肉質juicy,口感唔錯🦑墨魚滑- 彈口得來,入面真係有墨魚🌟花膠- 無諗過花膠都係任食!好厚身滿滿骨膠元,口感淋香🐟吞拿魚蓉飯- 魚蓉鮮甜滑身,撈少少飯一流🍦蜜瓜雪糕 - 滑身得來微甜,仲可以自己唧,玩得又食得外面仲有多款菜類、丸、日本拉麵、甜品等任食。難得可以食到有齊高質牛x刺身x海鮮嘅火鍋放題,好豐富!

❣️呢排有野菌藥膳湯、有機野菌盛盒,鍾意食菇的必去!

🍲 野菌藥膳湯
- 滿滿野菌湯底,清香中帶藥膳味

🍄 特上有機菇菌盛盒

- 有多款本地有機菇,厚厚的好香菇味,仲有菇汁香

食物方面,個人推介以下幾款:
🐮澳洲極上和牛

- 紋理分明,食落去滿滿油脂香,超有水準,仲可以無限點!
- 另外仲有黑安格斯牛、極黑牛同牛小排、肩胛肉眼任食

🐟三文魚刺身

- 幾肥美而且厚切,滿足食刺身願望

🌟原隻鮑魚

- 口感幾好,味道鮮甜,encore左好幾round😋

🌟青口

- 同樣鮮甜肥美,幾有水準

🐷豚肉

- 肉質juicy,口感唔錯

🦑墨魚滑
- 彈口得來,入面真係有墨魚

🌟花膠
- 無諗過花膠都係任食!好厚身滿滿骨膠元,口感淋香

🐟吞拿魚蓉飯

- 魚蓉鮮甜滑身,撈少少飯一流

🍦蜜瓜雪糕

- 滑身得來微甜,仲可以自己唧,玩得又食得

打邊爐真係無分日夜 想打邊爐幫襯附近的「牛氣」選了L4黑安格斯牛+ SRF極黑牛海鮮放題套餐 任食刺身、靚牛肉、海鮮等等。。勝價比高👏套餐任點SRF美國極黑牛、特選牛小排、Prime美國肩胛肉眼、穀飼牛肩肉、精選雞腿肉、特選豚肉、特選海鮮、日本帆立貝、三文魚刺身、花膠、青口、大海蝦、墨魚滑、爽脆水魷等等。。。非常豐富🥳湯底選了秋の定番秋鍋的野菌藥膳湯🥣配搭埋有機盛盒菇菌🍄濃郁菇菌香氣 清新健康❤️自肋區美食多籮籮 不乏熟食區👍🏿 甜品絕對不能錯過😬 掃code仲可以點埋迷你丼飯同甜品🍧打邊爐有丼飯食真係幾開心❣️有兩款白玉丸子 想酸酸甜甜嗌碗鮮柚楊枝甘露好爽😄。

自肋區美食多籮籮 不乏熟食區👍🏿 甜品絕對不能錯過😬

2023-10-10 161 views
趁住秋天開始到啦🍁去食左日本牛気放題🍂 佢地最新推出左【牛気秋祭り限定】裡面可以食到 特上有機菇菌盛盒 加 運用了3種菇菌(啡蘑菇、白磨菇及秀珍菇)炮製的秋の定番「野菌藥膳湯」🍄菇菌很有營養,適合大家食,很健康呢!原來今個秋天牛気與本地菇場合作,引入3種本地栽種菇菌,包括啡蘑菇、白磨菇及秀珍菇,為大家帶來「從農場到餐桌」的全新餐飲體驗🍄食牛気放題一次過滿足我不同願望❤️有日式涮涮鍋,有壽司刺身,有多款世界各地牛肉雞肉豬肉,有海鮮,有甜品,有棉花糖機,咖啡機…..多到講唔哂,想知歡迎留言問我😘現在仲有埋菇菌😋🥳🧡食左好多澳洲穀飼黑安格斯牛,SRF美國極黑牛,特選牛小排,PRIME美國肩胛肉眼🥩肉質鮮嫩🤭日本帆立貝,爽脆水魷,墨魚滑都好味☺️野菌藥膳湯:運用了3種菇菌(啡蘑菇、白磨菇及秀珍菇)炮製了秋の定番「野菌藥膳湯」,以菇菌加入杞子、紅棗等藥材熬製, 只需+$10 即可享用此款湯底。特上有機菌菇盛合: 盛合包含上述 3 種本地菇場菇菌,讓大家一次過可以品嚐 3 種味道和口感。*而惠顧 Lv3 或以上火 鍋放題套餐,更可無限追加「牛氣 x 特上有機菇菌盛盒」,全日適用。🥳

食牛気放題一次過滿足我不同願望❤️

2023-10-08 175 views
天氣開始轉涼 又係時候打邊爐喺雅蘭中心嘅牛氣大満足食べ放題 保證令你有驚喜 秘製牛肉清湯誠意推介加上大量芫荽我最喜愛!澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題每人大約$300 有多款牛類比你選擇 包括 SRF 美國極黑牛、特選牛小排、PRIME美國肩胛肉眼同毅飼牛肩肉其中澳洲穀飼黑安格斯牛 顏色呈現深紅色 代表着牛隻充滿運動量 血紅蛋白充足 😍而SRF美國極黑牛就薄片上每碟有4塊左右 可以不斷添加encore 肉質鬆化易入口 脂肪比例均勻 特上美國肩肉眼又係正嘅 油花沒有剛才的黑牛多 反而比較紮實出邊有大量調味料可以俾你配搭亦都有好多現成嘅和風料理 簡直係好似去咗酒店自助餐 好鍾意食個豬腩肉 炆得好入味!另外呢度仲有個榴槤放題係包括在內榴槤炸彈榴槤窩夫仲有榴槤雪糕真係食過返尋味 費事臭親佢啦haha
天氣開始轉涼 又係時候打邊爐
喺雅蘭中心嘅牛氣大満足食べ放題

保證令你有驚喜 秘製牛肉清湯誠意推介
加上大量芫荽我最喜愛!

澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛放題
每人大約$300 有多款牛類比你選擇
包括 SRF 美國極黑牛、特選牛小排、

PRIME美國肩胛肉眼同毅飼牛肩肉

油花沒有剛才的黑牛多 反而比較紮實
出邊有大量調味料可以俾你配搭
亦都有好多現成嘅和風料理
簡直係好似去咗酒店自助餐
好鍾意食個豬腩肉 炆得好入味!

另外呢度仲有個榴槤放題係包括在內
榴槤炸彈榴槤窩夫仲有榴槤雪糕
真係食過返尋味 費事臭親佢啦haha

2023-08-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
又到打邊爐嘅季節啦,最近牛氣推出咗「秋の定番秋鍋」,係野菌藥膳鍋😍湯底真係非常之吸引,濃厚的香菇藥材味道,聞到香噴噴😍🔥岩哂秋天打邊爐✨🍄呢個套餐可以揀選有機菇菌,非常新鮮,湯頭先甜!食材新鮮、有很多種類選擇。🔥套餐嘅牛肉有✨SRF美國黑極牛、澳洲黑安格斯牛、prime美國肩胛肉眼、特選牛小排,非常高質,✨SRF美國黑極牛牛肉味道香濃🔥高質之選澳洲黑安格斯牛口感嫩滑,入口香濃🤩▪️套餐包括三文魚刺身✨,非常之肥美又厚切!口感甜美▪️其他肉類還有🐖豚肉、🐥雞腿肉也好味🤤▪️海鮮有蝦🦐、爽脆水魷、墨魚滑🦑,非常好味外面的自助食物有多款熟食、糖水、蔬菜、丸類食材,種類繁多真係食得好開心!

澳洲黑安格斯牛口感嫩滑,入口香濃🤩

▪️套餐包括三文魚刺身✨,非常之肥美又厚切!口感甜美
▪️其他肉類還有🐖豚肉、🐥雞腿肉也好味🤤
▪️海鮮有蝦🦐、爽脆水魷、墨魚滑🦑,非常好味

2023-10-05 107 views
出名食#涮涮鍋 的牛氣都推出咗全新火鍋湯底🍲 秋の定番秋鍋 - 野菌藥膳湯🍄係好好味😋又有營養又好舒服嘅野菌湯同場推出全新有機盛盒菇菌、菇菌炊飯🍚涮涮鍋有6個Level放題套餐選擇🤩我和母親大人揀咗人氣Level 4 包括:5款特選牛肉🥩 有厚有薄有多油花有重牛味,各有千秋,試哂依5款已經5成飽🤭#澳洲穀飼黑安格斯牛 #SRF美國極黑牛#特選牛小排#PRIME美國肩胛肉眼#穀飼牛肩肉仲有精選海鮮🦐 分別有:#日本🇯🇵帆立貝 #花膠 #大海蝦 #青口 #水魷 #墨魚滑 #挪威🇳🇴三文魚刺身 海鮮整體新鮮,好彩每樣每人一件,因為真係食唔到咁多😅如果係食肉獸的你 可以食埋#豚肉 #雞肉豚肉味都幾濃 肉質幾嫩 值得一試除咗以上套餐包嘅食物🥘 更設無限自取食物區#熟食小食區 章魚燒🐙 炸魚皮、豬軟骨、碗仔翅、咖哩魚蛋、燒賣等#火鍋配料區 各種蔬菜🥬 各種丸類、粉麵#甜品區 豆腐花、窩芙、布甸、泡芙、芒果紫糯米等#飲品區 凍有各款汽水🥤 果茶,熱有咖啡☕️奶茶其實到自取區已經飽到8899😅 主要食少少沙律🥗 飲嘢🧃同食甜品🍮必食自己唧軟雪糕🍦 有牛奶同蜜瓜味,兩隻味都👍🏻 個人更鍾意牛奶味😋 仲有小
係好好味😋又有營養又好舒服嘅野菌湯
同場推出全新有機盛盒菇菌、菇菌炊飯🍚

涮涮鍋有6個Level放題套餐選擇🤩
我和母親大人揀咗人氣Level 4 包括:
#澳洲穀飼黑安格斯牛
#SRF美國極黑牛
#特選牛小排
#PRIME美國肩胛肉眼
#穀飼牛肩肉

仲有精選海鮮🦐 分別有:
海鮮整體新鮮,好彩每樣每人一件,因為真係食唔到咁多😅

如果係食肉獸的你 可以食埋#豚肉 #雞肉
豚肉味都幾濃 肉質幾嫩 值得一試

除咗以上套餐包嘅食物🥘 更設無限自取食物區
#火鍋配料區 各種蔬菜🥬 各種丸類、粉麵

#甜品區 豆腐花、窩芙、布甸、泡芙、芒果紫糯米等
#飲品區 凍有各款汽水🥤 果茶,熱有咖啡☕️奶茶
必食自己唧軟雪糕🍦 有牛奶同蜜瓜味,兩隻味都👍🏻 個人更鍾意牛奶味😋 仲有小朋友最鍾意❤️即製棉花糖

人氣✨90分鐘Level 4 牛肉海鮮放題 $338/位

2023-10-05
$372 (Lunch)
  • 墨魚滑
  • 澳洲和牛
  • 湯底
  • 極上澳洲和牛牛肩肉
朋友總是讓我請吃飯,貴的我請不起,便宜的他又不用我請,經過一輪搜查,發現牛氣是最適合的!🏅️牛氣放題的湯底口味多樣,這次我們提前預定的是藥膳湯底,季節限定的,每兩三個月就會有點特別湯底。(另外店裡有10幾款限定湯底可以選擇)🥇牛氣火鍋食材新鮮,豐富多樣,除了澳洲極上和牛,黑安格斯牛,SRF美國極黑牛等任食,還有多款海鮮,包括大海蝦,鮑魚,日本帆立貝,青口,爽脆水魷等等,哇,連花膠,三文魚刺身都是任吃的,真是太有愛👄了🥰吃完海鮮,肉類,想解解膩,此外蔬菜水果,飲品,甜點也不容錯過,我喜歡吃完火鍋再來一口冰爽的甜品和口感軟綿柔滑的雪糕,簡直超級享受!我吃的是晚市LV5 澳洲極上和牛+海鮮放題野菌藥膳湯(期間限定贈送)放題,全程享受美食,性價比高!贊👍

我吃的是晚市LV5 澳洲極上和牛+海鮮放題
2023-10-04 75 views
今日收工ot左好耐 好攰好肚餓 於是帶住無靈魂既軀殼去到牛気旺角雅蘭分店食嘢,入門口已經注意到一位笑容親切的女店員,主動推介我食乜好,而且超級有禮貌,仲提醒我自助吧就快收,叫我拎定嘢食同甜品☺️因為我食得比較夜,最後追加的牛肉師傅都已經收工,但這位女店員留意到這個情況,親自去廚房幫我地睇下仲可唔可以追加,最後都送左過黎,真係完全超出預期既服務👏🏻雖然唔知佢叫咩名,但相信係店長,係呢度再次多謝佢既貼心服務🫶🏻下次會再次光顧👍🏻
  • 極上澳洲和牛牛肩肉
2023-10-02 60 views
今日起身特別肚餓,lunch食放題都無問題🫢 Lv4或以上仲有埋榴槤既甜品,有榴槤大福同榴槤雪條,鍾意食榴槤既我就揀左Lv4😛.🍲湯底揀左鴛鴦鍋,壽喜燒湯底/日式牛骨濃湯(微辣),壽喜燒淥牛肉有甜甜地既味,點一點生雞蛋醬,完美🥰 自助吧有提供生雞蛋,牛骨濃湯就辣辣地,幾惹味!.🥩牛肉包左3款牛,特選牛小排、美國極黑牛、穀飼牛肩肉,全部都係上特既肉,油花比例係好靚(薄切),個人比較鍾意,唔會太大塊有排咬,唔夠再點,唔會浪費🥰.🦐🦑海鮮帆立貝、海蝦、魷魚、墨魚滑、蝦滑,全部都超大隻,未試過係放題識到咁新鮮既海鮮💯.🍦雪糕自助吧可以自己整軟雪糕,有低糖牛乳味同哈密瓜味,食左2杯🫢 不錯😗😗
🍲湯底
🥩牛肉
🦐🦑海鮮
🍦雪糕
2023-09-30 116 views
星期五放工很多地方都要等位,見這間不用等便上去。我們選的是120分鐘的套餐,有啤酒和清酒任飲。澳洲和牛味道不錯,還試了其他款式的牛都不錯。海鮮有鮑魚,蝦,墨魚滑,青口,帆立貝,三文魚刺身等等,不過不失,沒有特別驚喜。自取區不算很大,不過火鍋配料,醬料,熟食,飲品,甜品等應該有的都齊全,最喜歡的是有日本雞蛋。想經濟一點的朋友也有其他套餐選擇,只是時間短一點。我們的是120分鐘,其實很快也吃飽,只是多些時間吹水和休息一下先走。總體來說很滿意和滿足的一餐。

2023-09-23
$450 (Dinner)
  • 澳洲和牛
食得多台式火鍋🇹🇼都會想食翻日式火鍋🇯🇵所以我今次介紹嘅係「牛気」😉食Lv.4澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF 美國極黑牛放題+海鮮放題(2位)😝.湯底🍲揀咗完熟番茄濃湯🍅酸甜香濃,幾開胃😗.肉類🥩有澳洲穀飼黑安格斯牛🐂SRF美國極黒牛、特選牛小排🐄PRIME美國肩胛肉眼、穀飼牛肩肉🐮精選雞腿肉及特選豚肉🐖安格斯牛肉質軟嫩,肉味濃😬美國極黑牛油花滿佈❄️好有肉汁感覺😋.海鮮🌊有日本帆立貝、花膠、青口🐚大海蝦🦐墨魚滑🐙爽脆水魷🦑帆立貝厚肉😛大海蝦鮮甜,花膠充滿膠質滑嘟嘟🤤.挪威三文魚刺身🐟厚薄適中🔪新鮮無雪味☺️.火鍋配料🥢有多款丸類🍢蔬菜🥬🌽🥕粉麵🍜.自助吧🍽️有沙律🥗炸物🍤豚角煮🥘湯品🥣.甜品🍮今期做緊榴槤主題😍有榴槤雪條、榴槤波波、榴槤大福等💁🏻‍♀️另外,有葡撻🥧日式大福、布丁、棉花糖☁️甜品杯🧁同軟雪糕等🍦以及哈密瓜🍈西瓜🍉.飲品🥤有汽水、茶飲🫖咖啡等☕️
湯底🍲揀咗完熟番茄濃湯🍅酸甜香濃,幾開胃😗
挪威三文魚刺身🐟厚薄適中🔪新鮮無雪味☺️
火鍋配料🥢有多款丸類🍢蔬菜🥬🌽🥕粉麵🍜
自助吧🍽️有沙律🥗炸物🍤豚角煮🥘湯品🥣
飲品🥤有汽水、茶飲🫖咖啡等☕️
  • 海鮮拼盤
  • 墨魚滑