Restaurant: Nafafa Thai Cuisine & Lounge
Terms & Details:
店名: Nafafa Thai Cuisine & Lounge 地址: 銅鑼灣開平道1號Cubus 10樓銅鑼灣站F1出口,行5分鐘環境: 4.5/5價錢: 4.5/5味道: 5/5銅鑼灣Cubas一向好多好嘢食,10樓嘅Nafafa環境優美😆氣氛一流‼️充滿泰國🇹🇭風調,而且有落地大玻璃,舒適嘅環境配上高質嘅泰菜😋不論同家人朋友嘅聚會好地方🥳Nafafa蝦餅❤️❤️❤️❤️❤️$98@3 pcs單係擺盤已經好有心機,好吸晴🤩蝦餅大大舊,每舊炸至金黃,外脆內軟🥰Nafafa冬蔭公湯❤️❤️❤️❤️$148 for 2冬蔭公湯份量多,2個人分每人都飲都2-3碗😌大頭蝦貼心地對半切開,湯味道酸酸甜甜,辣味更令湯提升一個層次😍炭燒豬頸肉❤️❤️❤️❤️❤️$108豬頸肉同樣份量😍,肉味濃郁,咬落充滿質感,就咁食已經💯點上醬汁,又別有一番風味😆海鮮炒河粉❤️❤️❤️❤️❤️$168海鮮有大蝦、青口、帶子、魷魚🦑淨係海鮮已經超滿足😋河粉濕炒,同香港嘅完全唔同,濕炒嘅口感獨特,河粉綿滑,一定要趁熱吃🔥大蝦炒金邊粉❤️❤️❤️❤️❤️$148金邊粉加上青檸汁、芽菜等撈勻,味道酸甜可口,炒至炒身,大蝦爽口彈牙,配料充足🤩班蘭千層糕❤️❤️❤️❤️❤️$48食

地址: 銅鑼灣開平道1號Cubus 10樓

炭燒豬頸肉❤️❤️❤️❤️❤️

海鮮炒河粉❤️❤️❤️❤️❤️

大蝦炒金邊粉❤️❤️❤️❤️❤️

班蘭千層糕❤️❤️❤️❤️❤️
食落十分有驚喜,仲keep住暖,咬落快超煙韌軟糯,帶少少班蘭同椰漿香,唔太甜,係意外地好食嘅甜品🥰

2024-01-10 56 views
▫️帆立貝柚子沙律🥗($198)👉🏻帆立貝大大粒好鮮甜,配埋新鮮柚子同沙律菜酸酸酸甜好開胃💛⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️和牛湯河($148)👉🏻和牛有三大塊,肉質嫩入口即溶,牛味都幾重😋河粉索滿超級濃郁嘅牛肉底,我忍唔住不停飲個湯🤭⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️和牛米子卷($148)👉🏻米子好薄,質地黏軟帶少少鹹味,和牛肉質粉嫩Juicy,配埋蘿蔔絲青瓜絲等配料,再點埋酸酸甜甜嘅醬汁,口感非常豐富🥰⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️蝦醬炒芥蘭🥬($78)👉🏻芥蘭食落爽脆,配埋蝦醬嘅鹹香味同埋炸乾蔥嘅超脆口感,非常惹味😚⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️椰香芒果糯米飯🥭($98)👉🏻芒果擺盤好精緻,味道好甜唔會酸😁糯米飯有蝶豆花、斑斕同埋原味三隻味,口感落煙韌,面頭有滿滿嘅椰漿同埋脆米⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️——————環境:餐廳裝修時尚得嚟,又有泰國嘅風味,餐廳有唔少金屬元素,有華麗典雅嘅氛圍.評分:9/10.平圴消費:~$400
▫️帆立貝柚子沙律🥗($198)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️和牛湯河($148)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️和牛米子卷($148)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️蝦醬炒芥蘭🥬($78)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️椰香芒果糯米飯🥭($98)

——————
評分:9/10
平圴消費:~$400

今天要介紹的餐廳位於銅鑼灣,是一家裝修有酒吧感覺既泰國菜餐廳。店員同廚師都係泰國人,菜色口味自然比較正宗啦,同埋點餐時都要用英文。裝修方面,除左似酒吧感覺外,餐廳有大塊落地玻璃,同設計得非常高貴。黑松露豬頸肉炒飯 $178一上菜就有好香既黑松露味,炒飯炒得夠乾身,而且炒飯賣相,而豬頸肉份量都多,肉質腍身同亦燒得夠香。雞肉生菜包$118生菜包有揀豬肉或雞肉選擇,今次就揀左豬肉配埋香茅、紅蔥頭、辣椒等配料,擺盤精美,份量都幾多味道都好食。呢度既生菜包特別之處係包多一份青檸青瓜既配料,食落更清新。冬陰功湯 $148湯面有有一隻分開咗一半嘅大頭蝦,湯味道係偏酸帶微辣,好適合唔好太辣既朋友,配料仲有同草菇,湯份量都多,兩個人飲都可以每人飲到2碗。沙嗲牛肉串(3串) $88牛肉燒完都冇話太難咬開,沙嗲醬味道偏重,點汁一個流。芒果糯米飯 $98呢個係有3個色味糯米飯,分別係味、蝶豆花、班蘭。飯粒唔太煙韌,椰漿有煮過,濃稠度可以將米飯黏起。唯一係芒果份量太少可能係要為左擺盤而減少芒果份量,但擺盤係幾靚既。Nafafa Thai Cuisine & Lounge銅鑼灣開平道1號Cubus 10樓港鐵

黑松露豬頸肉炒飯 $178

雞肉生菜包$118

冬陰功湯 $148

沙嗲牛肉串(3串) $88
牛肉燒完都冇話太難咬開,沙嗲醬味道偏重,點汁一個流。

芒果糯米飯 $98

Nafafa Thai Cuisine & Lounge
銅鑼灣開平道1號Cubus 10樓
港鐵銅鑼灣站 F1 出口, 步行約5分鐘
餐前小食係豬肉碎配菠蘿,精緻又好味💕NAFAFA 冬陰功湯 $148/ 二人份入面好足料,有大蝦同青口,味道酸酸甜甜好開胃!微辣所以大部份人都絕對冇問題~ 質地比較輕盈NAFAFA 拼盤 $328蝦餅/蟹肉春卷/秘製醃炸魷/泰南酸肉丸/沙嗲雞肉串/青芒果沙律性價比好👍🏻貪佢咩都有啲,可以試多啲嘢食😆個人比較鍾意蝦餅同埋蟹肉春卷,炸物好脆口,而且唔算太油膩!另外沙嗲醬都好香😋大蝦炒金邊粉 $148食泰國嘢點少得Phad Thai ‼️金邊粉煙韌彈牙,味道酸酸甜甜,好味道食唔停口~呢碟份量絕對足夠2人share 👍🏻蝦醬炒通菜 $98毫不吝嗇放咗大量蝦醬,上菜已經聞到好香!味道極濃郁,重口味人士一定鍾意😋Nafafa Thai Cuisine & Lounge (銅鑼灣)銅鑼灣開平道1號Cubus 10樓
餐前小食係豬肉碎配菠蘿,精緻又好味💕

NAFAFA 冬陰功湯 $148/ 二人份

NAFAFA 拼盤 $328
性價比好👍🏻貪佢咩都有啲,可以試多啲嘢食😆

大蝦炒金邊粉 $148
食泰國嘢點少得Phad Thai ‼️

蝦醬炒通菜 $98
毫不吝嗇放咗大量蝦醬,上菜已經聞到好香!
味道極濃郁,重口味人士一定鍾意😋

銅鑼灣開平道1號Cubus 10樓
2024-01-04 35 views
朋友帶我嚟食一間好精緻嘅泰國菜,呢度嘅環境好有氣氛,仲有好好坐嘅卡位前菜:用唔同穀物造成嘅團子,下面係菠蘿,算係幾新奇特別馬拉盞炒雜菜:雜菜充滿着鑊氣,惹味嘅調味滲入雜菜入面香辣海鮮炒河:入面分別有帶子、青口、蝦,材料可以話非常豐富,特別鍾意帶子,因為有鮮味,而且真係好夠辣,河粉比較闊身一啲冬陰功湯:酸酸辣辣咁好開胃,材料都係非常多,呢款嘅奶味會少一啲咖喱牛肉:香葉既味道滲入咖喱入面,牛肉軟腍好食芒果糯米飯:從未見過賣相咁靚嘅芒果糯米飯,椰汁係偏甜,米飯煙韌泰式奶茶:飲落去就好正宗嘅味道,就算飲到後期奶茶嘅味道亦都唔會消散

前菜:用唔同穀物造成嘅團子,下面係菠蘿,算係幾新奇特別

馬拉盞炒雜菜:雜菜充滿着鑊氣,惹味嘅調味滲入雜菜入面

咖喱牛肉:香葉既味道滲入咖喱入面,牛肉軟腍好食

同朋友去咗呢間NAFAFA Thai Cuisine食癲拿,餐廳喺銅鑼灣較靜嘅地段,餐廳裝修華麗舒服,擺設同餐具都非常精緻,一入去就有種去咗resort嘅放鬆感,舒舒服服準備用餐,唔止環境出色,餐廳服務亦都非常出眾,泰國人待應員工都非常友善,佢哋識講少少廣東話,令我哋感到好親切,但佢哋唔止係效率高,仲有啲幽默感,點餐嗰陣同你搞下gag,好貴正xd ❤️❤️🤓先嚟個頭盤,係豬肉菠蘿小串。😛擺盆賣相好精緻,底層係新鮮嘅菠蘿,上面夾住免治豬肉同花生醬餡料。一口咬落去,肉質鮮嫩,加埋香甜嘅菠蘿同花生醬,好滋味。😋😋之後就到蝦餅,食得出係用新鮮蝦肉同香茅味炸成,外脆內軟,每一口都咬到鮮甜嘅蝦肉,再蘸埋甜辣醬一齊食,真係好開胃。🥰🥰🥰到蟹肉炸蛋炒飯,佢哋用上芝士同蟹肉餡料,炒得香口,每一粒飯都散發出濃郁嘅芝士同蟹肉味道,令人食到停唔到口,以為好普通但其實係一道好有驚喜嘅菜式。🤣🤣🤣接下嚟就係我好期待嘅蒸原隻帶春珍寶魷魚。魷魚嘅質感好彈牙🫣🫣裡面包住咗墨魚卵乾,蒸得剛剛好,魷魚嘅鮮味同墨魚卵乾嘅香味融合得好好,加埋泰式辣椒青檸醬同花生辣醬,又鮮又滋味,好值得點!🤭🤭最後,就係最愛嘅甜品時間啦,椰香芒果糯

最後,就係最愛嘅甜品時間啦,椰香芒果糯米飯真係一絕!佢哋將芒果砌成花朵擺喺糯米飯上面,糯米飯有原味、蝶豆花同埋斑斕三款顏色,糯米飯香甜,芒果爽口多汁,完美嘅搭配。🤪🤪🤪🤪

用餐期間叫咗一杯Suntory Malt's,麥香味醲郁,口感清爽好飲😀!
2023-12-28 35 views
好多時相約朋友食飯,都會選擇就腳的銅鑼灣,今次我哋決定食泰菜。餐廳位於開平道一座商業大廈樓上,出咗地鐵站大約行8分鐘。餐廳佈置優雅,不像一般泰國的餐廳,fusion感覺。打開餐牌,有套餐可供選擇!我哋一行三人,選擇散叫未上餐點前,餐廳送上免費小食,香茅豬肉放在菠蘿塊上,口感清新。海鮮拼盤材料豐富一:炸蝦餅、魷魚圈、牛肉沙嗲串、炸雞丸等,附上三款美味醬料,各有鮮味特色。咖喱羊扒上枱,咖喱汁充滿椰香,跟蒜蓉包和椰汁香飯很配合。海鮮炒河粉,材料新鮮,蝦球彈牙,青口充滿鮮味,河粉盡索海鮮汁液,食到停唔到口。甜品芒果椰汁糯米飯,擺設造型太美麗,芒果香甜,椰汁糯米香滑軟糯,不能錯過。眼闊肚窄,飽到不得了!整體用餐經驗愉快,食物擺設賞心悅目,侍應有禮,食飯傾偈好地方。

餐廳位於開平道一座商業大廈樓上,出咗地鐵站大約行8分鐘。

餐廳佈置優雅,不像一般泰國的餐廳,fusion感覺。

打開餐牌,有套餐可供選擇!我哋一行三人,選擇散叫

咖喱羊扒上枱,咖喱汁充滿椰香,跟蒜蓉包和椰汁香飯很配合。
眼闊肚窄,飽到不得了!
  • 泰式拼盤
  • 椰香芒果糯米飯
慶祝聖誕節之晚餐 🥣前幾天已預訂枱 到場職員貼心地安排卡位給我們人流不多餐廳環境優美 有情調 寧靜而不侷促 貼滿聖誕裝飾 尚算有氣氛 是夜聖誕節 餐廳餐牌略有改動 選擇不多 只有聖誕套餐,或聖誕餐牌之單點食物 我地唔係幾肚餓,所以選擇單點食物1. 蟹肉春卷春卷擺款細緻 有6小件 春卷內充滿蟹肉 肉質鮮甜幾好味😝2. 半隻燒雞燒雞肉質juicy ,雞皮亦有脆感,有燒烤味附上兩種汁,非常匹配旁邊有生菜配搭花生泰式甜酸醬 非常惹味 亦可減少油膩感 👍🏻讚3. 大河蝦此項大推 蝦肉鮮甜彈牙 熱度及熟度剛剛好 蝦頭位置有好多膏 超級好味 下次再訪也是必點菜色4. 馬拉盞炒通菜不油膩 每棵菜也有馬拉盞的配料 冇可挑剔5. 泰式奶茶同泰國出品的味道一樣 連冰塊也是奶茶做的濃郁但又不會過分的甜好飲整體而言,此泰式餐廳味道一流,服務亦很好會再次到訪略嫌要挑剔的地方是,廁所只有一格,有點不方便
慶祝聖誕節之晚餐 🥣

前幾天已預訂枱 到場職員貼心地安排卡位給我們
人流不多
餐廳環境優美 有情調 寧靜而不侷促
貼滿聖誕裝飾 尚算有氣氛

是夜聖誕節 餐廳餐牌略有改動
選擇不多 只有聖誕套餐,或聖誕餐牌之單點食物
我地唔係幾肚餓,所以選擇單點食物

1. 蟹肉春卷
春卷擺款細緻 有6小件
春卷內充滿蟹肉 肉質鮮甜
幾好味😝

2. 半隻燒雞
燒雞肉質juicy ,雞皮亦有脆感,有燒烤味
附上兩種汁,非常匹配

3. 大河蝦

5. 泰式奶茶
同泰國出品的味道一樣 連冰塊也是奶茶做的
濃郁但又不會過分的甜
好飲

整體而言,此泰式餐廳味道一流,服務亦很好
會再次到訪

略嫌要挑剔的地方是,廁所只有一格,有點不方便

2023-12-24 1209 views
今次我地去到銅鑼灣食泰國菜,呢間泰國菜餐廳環境一流,類似西餐廳酒吧feel咁既,而店員都有泰國人,同佢地點餐要用英文,不過餐牌都有中文,就咁指個餐牌點餐都可以😂Na花花蒜蓉包($68)呢個蒜蓉包唔同一般既搽少少醬係上面整出黎,佢係有埋d香料再攞去焗,成塊包既蒜蓉醬滲入左塊包度,再加埋d香料,真係非常驚喜肉碎生菜包($118)生菜包可以揀豬或雞肉,我地就揀左豬肉,賣相精美,味道都好食,仲比平時既生菜包多一份青檸青瓜既配料Nafafa冬蔭功湯2人份量($148)冬蔭功湯裡面好多料,原隻大蝦幫你開左一半,令到佢更入味之餘又唔洗剝殼泰北燒雞半隻($188)呢度雖然係半隻雞,我就覺得好大隻,整呢個要25分鐘,烤得好香好好食,配上秘制甜醬同泰式辣醬就更加正黑松露豬頸肉炒飯($178)豬頸肉炒飯賣相唔錯,咁左咁多肉,黎番個主食先,呢個做法冇咁難,所以相對冇咁驚艷,但仍然係高水準,豬頸肉燒得夠香又夠彈牙椰香芒果糯米飯($98)最後我地叫左個泰國餐必點既甜品,佢擺出黎固然好靚,我最鐘意就係椰香醬,好夠香甜,而且芒果又夠新鮮呢間餐廳我覺得環境同食物都好出色,價錢又唔算貴,無論食物同裝修都係佈置得好好,黎慶

Na花花蒜蓉包($68)

肉碎生菜包($118)

Nafafa冬蔭功湯2人份量($148)

泰北燒雞半隻($188)

黑松露豬頸肉炒飯($178)

椰香芒果糯米飯($98)

呢間餐廳我覺得環境同食物都好出色,價錢又唔算貴,無論食物同裝修都係佈置得好好,黎慶祝食飯等等真係唔錯
2023-12-18
2023-12-21 36 views
Nafafa Thai Cuisine & Lounge - 典雅泰式菜今日嚟到銅鑼灣一間泰國菜專門店,位於甲級商廈嘅中層,大大塊落地玻璃,樓底又高,加上設計非常典雅高貴,非常有氣氛嘅一間泰國菜。冬陰功湯 (細)$148非常足料嘅冬陰功湯,香濃嘅香料加上大大隻嘅大蝦,味道酸酸辣辣,十分開胃。蟹肉春卷 $128沙嗲非常香脆嘅春卷,內裏有非常飽滿鮮甜嘅蟹肉。沙嗲雞肉串 $88濃郁嘅沙嗲醬加上雞肉,地道嘅泰式串燒。泰式青咖喱 $168蒜蓉包 $68主菜又叫咗特色嘅青咖喱,味道香甜,唔會太辣,再配上香脆嘅蒜蓉包。地址:銅鑼灣開平道1號Cubus 10樓

冬陰功湯 (細)$148

蟹肉春卷 $128
沙嗲非常香脆嘅春卷,內裏有非常飽滿鮮甜嘅蟹肉。

沙嗲雞肉串 $88
濃郁嘅沙嗲醬加上雞肉,地道嘅泰式串燒。

泰式青咖喱 $168
蒜蓉包 $68

地址:銅鑼灣開平道1號Cubus 10樓

2023-12-21 37 views
十分美味的泰菜,推薦🫶🏻由泰籍廚師主理,甫坐下即奉上泰式宮廷小吃肉末花生菠蘿,醒胃、精緻。點了蒜蓉包、帆立貝柚子沙律、沙嗲雞肉串燒、蝦餅、馬莎文牛肉咖喱、椰香飯、班蘭千層糕和泰式奶茶,當中除了沙嗲串燒未見驚喜,對其餘的相當滿意!蒜蓉包尤其驚艷,外脆內軟,極富蒜蓉香和牛油香,賣相又美觀。帆立貝柚子沙律、蝦餅和椰香飯都能保持水準,如舊美味。馬莎文咖喱是咖喱中的皇者,於多款咖喱中最為大眾喜愛,椰奶味突出。班蘭千層糕軟糯,亦富班蘭香!賣相方面,不論是餐具,還是食物擺盤都美觀見心思。食物推介:蒜蓉包、帆立貝柚子沙律、椰香飯、馬莎文牛肉咖哩、泰式奶茶。食物、服務和環境皆優秀,特別欣賞侍應生雖然非華裔,但會以客為先,主動說粵語,大體上聽說都能溝通,亦感受到侍應生的努力。其實相當反感不少餐廳以外籍人士當侍應卻要客人去遷就,甚至好像覺得說英語高檔一點,那是上世紀的奴隸思想,早已不合時宜,香港就是粵語為主的地方,且要顧客去遷就員工,怎樣也說不過去!因此特別欣賞這家餐廳以客為先的做法。環境高雅華麗、枱椅間具空間感。
十分美味的泰菜,推薦🫶🏻

蒜蓉包尤其驚艷,外脆內軟,極富蒜蓉香和牛油香,賣相又美觀。

帆立貝柚子沙律、蝦餅和椰香飯都能保持水準,如舊美味。

班蘭千層糕軟糯,亦富班蘭香!
賣相方面,不論是餐具,還是食物擺盤都美觀見心思。

環境高雅華麗、枱椅間具空間感。
Type of Meal
Dinner
  • 泰式奶茶
  • 帆立貝柚子沙律
  • Na花花蒜蓉包
2023-12-21 31 views
同朋友今日去咗間裝修得好grand嘅泰國餐廳。餐前小食,上面係肉碎下面係菠蘿,整得好精緻,食落肉碎拼菠蘿嘅味道好match,酸酸甜甜果然好開胃。秘制脆炸蝦,炸皮唔算厚,炸到外皮脆卜卜,入面蝦肉好爽口彈牙牛肉青咖哩,個咖哩唔算辣,有埋椰汁,可以中和辣度,個咖哩個味道非常好,入面d牛肉份量都算多,牛肉嘅肉質好嫩,爽埋咖哩一齊食,勁夾。食咖哩唔少得烤餅,烤到外面脆脆地,點埋d咖哩食一流。馬拉盞炒雜菜,個馬拉盞味道好香,遠黎都聞到,要黎炒雜菜非常惹味。大蝦炒金邊粉,個金邊粉炒得好乾身,食落煙煙韌韌,味道酸酸地幾開胃,而大蝦都幾大隻同埋好爽口。蟹肉蛋炒飯,蟹肉都幾多,蟹肉都幾鮮甜,中間隻炸蛋係流心,d蛋汁撈埋落d飯果度,好好味。
同朋友今日去咗間裝修得好grand嘅泰國餐廳。

秘制脆炸蝦,炸皮唔算厚,炸到外皮脆卜卜,入面蝦肉好爽口彈牙

約到好難約既姐妹當然要搵間好野食 叫左deluxe dinner set for 2有齊我地想食既野~❤而且計落抵d🤓 泰式生蝦🦐每一隻生蝦都有各自既杯仔裝住,食材新鮮,食落鮮甜,加埋泰式醬汁食更加fresh~特別係每一個杯都有一片苦瓜,而且食落唔苦,反而幾juciy😳👍 泰式椰子雞湯🍲🐔比想像中多雞件,湯既味道有些少辣,而且椰子味濃郁。湯入面有一片片嫩滑既椰青肉,岩懶人如我,唔係叫個椰青自己挖肉食🤣 炭烤泰國大河蝦🦐朋友勁中意食海鮮,而且幾有要求。佢對呢個河蝦讚口不絕。河蝦既肉質好結實,而且新鮮唔會梅,彈牙程度同龍蝦差唔多了~而且河蝦有大量香濃既膏,味道甘香,帶d炭香味 羅勒葉辣椒海鮮炒河🦑🦐🦪驚喜既河粉~河粉係正宗既泰式河粉,質地同港式河粉唔同,應該係用豆造既,食落Q彈唔黏,有少少似豬腸粉。河粉味道豐富,吸收左帶子,青口,魷魚,蝦既鮮味,加埋蔬菜既甜味,配埋泰式香料炒,好食(*๓´╰╯`๓)♡ 蝦醬炒露笋🥗好香蝦醬味,露笋清甜爽口,原先已經食飽左,但實在太吸引,所以最尾都食哂🤓 甜品好岩個人口味既甜品三款裝~最中意個布丁,椰香味好濃,好creamy!
約到好難約既姐妹

泰式椰子雞湯
蝦醬炒露笋
飲品
2023-12-02 31 views
因為在公司附近,所以今次同同事farewell去左試下。餐廳在銅鑼灣,而且成坐大廈有好多間日本餐廳都幾貴,諗住佢應該會唔會好平。去到原來lunch CP值都幾高,食物嘅份量同quality都有驚喜。3個人叫左3個 main courses加1個小吃和2個side dish veg。點知食唔晒。 埋單$700有找。可惜今次冇影相。如果有機會下次再去3個人叫2個main courses 再加其他可能都夠。Service方面有改進的空間,雖然服務員都幾好禮貌,但可能係lunch time 比較忙,要客人主動叫先會來。
因為在公司附近,所以今次同同事farewell去左試下。

銅鑼灣靚靚泰式餐廳,環境舒服,座位闊落一黎就上個前菜,豬肉碎同花生配菠蘿,食落幾fresh幾特別,開胃小前菜泰南燒牛肉沙律 $198燒牛肉牛香味好濃厚,配上特色香甜既醬汁更帶出牛既香味,夾埋下面既沙律菜食又係更一番清新既味道,必叫菜式😍蟹肉春卷 $128春卷外皮好香脆,入面蟹肉滿滿,蟹香味好鮮,仲有唔同既醬汁點綴,味道既清爽好食🤤蟹肉炸蛋炒飯 $198炒飯炒得夠乾身,味道比較清淡,反而更加食到蟹既鮮香NA花花蒜蓉包 $68勁濃郁既蒜蓉完全搽滿每一片蒜蓉包,簡單既美味😋辣椒蒜蓉炒通菜 $88味道辣辣地咁好惹味,通菜都夠青綠爽口Nafafa Thai Milk $58好有誠意既泰式奶茶,連粒冰都係泰式奶茶本人😂,口感奶滑
銅鑼灣靚靚泰式餐廳,環境舒服,座位闊落

泰南燒牛肉沙律 $198

蟹肉春卷 $128

蟹肉炸蛋炒飯 $198
炒飯炒得夠乾身,味道比較清淡,反而更加食到蟹既鮮香

NA花花蒜蓉包 $68
勁濃郁既蒜蓉完全搽滿每一片蒜蓉包,簡單既美味😋

辣椒蒜蓉炒通菜 $88
味道辣辣地咁好惹味,通菜都夠青綠爽口

Nafafa Thai Milk $58
好有誠意既泰式奶茶,連粒冰都係泰式奶茶本人😂,口感奶滑