2023-04-19
台灣一值都係我好鍾意既菜式😍北角好似冇咩台菜選擇, 呢間成日都好多人排隊, 幸好今次去食唔洗排🤩可以試一試呢間大熱台菜。舖入面每張台都有左3樽粉, 分別係可以鹽酥、海苔同香辣粉, 可以用黎灑係d肉上, 增加唔同味道。🍱那個滷排骨便當 $68滷排骨超級大塊, 大到遮住左下面既飯同配料🤗台灣既滷排骨通常都係先炸後滷, 滷汁味都出, 肉質唔肥帶點乾身又唔柴👍🏼再加上台面上既3種唔同粉一齊食, 我每一塊都灑上唔同味, 可以試晒3款味道。個人覺得香辣粉最可以特出, 而另外兩款就需要落多d先可以食到味道。🍱香酥脆雞便當 HKD $66便當有3大件脆雞, 肉質厚身同juicy😋呢個就試左加香辣粉, 個人最鍾意呢個味。因為雞肉係炸既, 灑上d粉就好似鹽酥雞咁, 但轉左香辣味。呢兩個便當既配菜同飯都好多, 配菜有豆腐、粉絲同菜, 好似每日都唔同。所有一個人食一個便當真係好飽好滿足🤤套餐有包一杯飲品, 擇左兩杯都係花壇茉莉綠茶(無糖)🍵因為食咁多重口味, 需要一杯清淡既飲品中和返。
🍱那個滷排骨便當 $68
🍱香酥脆雞便當 HKD $66