6 day(s) ago
💖 nana's green tea (九龍城)✨九龍城協調道2號AIRSIDE B1樓B128號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢一間餐廳好耐之前我哋食過,之後想再食嘅時候永遠都係好多人排隊🥹,今日唔知係咪咁啱平日,所以冇咩人,就拉埋老公️入去食芭菲😆-明太子大葉豆乳芝士意大利飯配面豉湯🍛 $148意大利飯食落去口感順滑,米粒唔會太生👍🏻。明太子嘅鹹香同豆乳嘅絲滑完美結合,配合埋紫蘇葉嘅香氣🌿,真係好有層次感,仲能夠做到齒頰留香嘅感覺🤤。-柚子胡椒豚肉烏冬🍲 $98豚肉🐖切成薄薄一片,肉質嫩滑,柚子同胡椒嘅香氣好突出🤩,帶來一陣清新感🧊,令呢碗烏冬唔會過於油膩,十分開胃🫶🏻-牛奶咖啡☕️ $45店員好細心問我要唔要少甜,仲話可以糖漿另上👍🏻。-焙茶牛奶忌廉朱古力🧉 $48焙茶茶底香濃,加左牛奶更易入口🥰,面頭有忌廉同朱古力醬🤤-抹茶生朱古力芭菲🍵 $98-黑芝麻蕨餅芭菲🍦 $88兩個芭菲都好好食!好有特色!抹茶生朱古力唔會苦澀,亦都唔太甜🫶🏻旁邊仲有紅豆蓉同埋抹茶雪糕作配搭🤭。相反黑芝麻嗰個就比較甜啲,因為要配合蕨餅所以落咗黃糖漿,除此之外旁邊仲有黑芝麻蓉同埋黑芝麻雪糕,味道都好濃郁
💖 nana's green tea (九龍城)
✨九龍城協調道2號AIRSIDE B1樓B128號舖
-明太子大葉豆乳芝士意大利飯配面豉湯🍛 $148
-柚子胡椒豚肉烏冬🍲 $98
-牛奶咖啡☕️ $45
店員好細心問我要唔要少甜,仲話可以糖漿另上👍🏻。
-焙茶牛奶忌廉朱古力🧉 $48
焙茶茶底香濃,加左牛奶更易入口🥰,面頭有忌廉同朱古力醬🤤
-抹茶生朱古力芭菲🍵 $98
-黑芝麻蕨餅芭菲🍦 $88
兩個芭菲都好好食!好有特色!抹茶生朱古力唔會苦澀,亦都唔太甜🫶🏻旁邊仲有紅豆蓉同埋抹茶雪糕作配搭🤭。相反黑芝麻嗰個就比較甜啲,因為要配合蕨餅所以落咗黃糖漿,除此之外旁邊仲有黑芝麻蓉同埋黑芝麻雪糕,味道都好濃郁🤤
兩者嘅底部都配有果凍、雪糕同粟米片👍🏻
想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩