5 day(s) ago 0 views
榴槤❤愛好者既你要黎睇睇~ 小店食物種類唔多,但最多係花心機做好一個皇牌產品,榴槤芝士餅❤❤❤!!! 黎到落單等15分鐘,即叫即整。先講榴槤係用上泰國金枕頭,餅底係佢地自己每日返黎新鮮發酵2個鐘先整到❤。濃濃既榴槤香氣,入口順滑❤,勁creamy❤,淡淡咸香芝士味❤,勁拉絲❤,係口入面可以咬好耐。加上軟糯口感既包包❤,同面果層牛油香氣❤,新鮮出爐熱辣辣!!! 絕對止到我既榴槤癮,一定要趁熱食~ 我地另外再叫左 辣肉腸芝士餅❤ 牛肉粒芝士餅❤ 雞肉粒芝士餅❤ 三款餅既醬汁都係茄汁底,另加海量芝士同新鮮三色椒。辣肉腸 惹味可口,牛肉粒 份量十足,雞肉粒 口感厚實! 中意甜食定咸食緊有岩你心水,我自己私心推薦就一定係泰國金枕頭榴槤芝士餅❤
6 day(s) ago 0 views
📍 拿坡里榴蓮芝士餅 (油麻地)油麻地上海街139號地舖係條街行行吓聞到陣陣嘅榴槤香味,跟住呢啲香味我就見到呢間舖😍😍😍👉拿坡里榴槤芝士餅💰$248😋😋😋😋.8/5呢個係必食!一定要食!呢間舖勁有誠意,佢連個餅底都係老闆自己親手整親手發酵,即叫即焗等15分鐘就會見到金黃外層嘅薄餅,一次開就見到榴槤爆漿,然後拎起薄餅就有超級拉絲嘅芝士,榴蓮嗰種綿密口感,配撘埋芝士嘅奶香,真係一試難忘!😍😍😍😍👉 牛肉粒芝士餅/雞肉粒芝士餅/💰$65😋😋😋😋.6/5佢全部餅皮都係自家製,所以食得出同出面嘅係唔一樣,而佢嘅薄餅真係充滿芝士,一岀爐即刻食,真係超級無敵好食🤤 👉芝士焗榴蓮/芝士焗粟米💰$55/45😋😋😋😋.6/5榴槤同芝士呢個配搭雖然好邪惡,但係真係超級夾好好食😚😚😚而芝士配粟米又係冇得輸回頭: yes !!只要你聞到佢嘅香味已經唔想錯過,如果你再食埋佢個拿坡里榴槤芝士餅絕對會再食😚😚😚佢仲有少量位置可以堂食,咁就可以試到新鮮出爐熱辣辣嘅pizza
📍 拿坡里榴蓮芝士餅 (油麻地)
油麻地上海街139號地舖

👉芝士焗榴蓮/芝士焗粟米
💰$55/45
😋😋😋😋.6/5

2025-01-23 12 views
第一次食榴蓮芝士餅,感覺很奇特,爆漿到飛起,又甜,又鹹,又香。真正是色香味俱全,70蚊低食。依家已經沒有餐廳自己做餅底了,老板真利害,口感很好。下次揾多D人嚟一齊試下先
2025-01-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
  • 香甜
  • 外賣
  • 芝士
  • 榴蓮
  • 小食
  • 甜品
  • 意大利
想不到香港竟然有這款爆漿拿玻里榴槤芝士餅,一口咬下就能感受到濃郁風味!這款榴槤芝士餅的外觀呈金黃色,表面有一層誘人的芝士,邊緣微微焦脆,讓人垂涎欲滴。餅底的厚度適中,既不會過於厚重,也不會太薄,能夠承載豐富的餡料。咬下去的瞬間,脆脆的餅邊與柔軟的餡料形成完美對比。榴槤的濃郁香氣與芝士的絲滑感相互交融,餡料瞬間四溢,帶有一絲甜味,卻又不會過於膩口,口感豐富,特別適合喜歡榴連的人士。拿玻里榴連芝士餅是一道值得一試的美食,最近更有買五送一的活動!無論將拿玻里榴連芝士餅作為主餐,還是分享小吃,都能帶來愉悅的用餐體驗。大家一定要嘗試一下!拿坡里榴蓮芝士餅 (油麻地)地址:油麻地上海街139號地舖

拿坡里榴蓮芝士餅 (油麻地)
地址:油麻地上海街139號地舖
坡里榴蓮芝士餅 (油麻地)油麻地上海街139號地舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:拿坡里榴槤芝士餅 $70,香蕉芝士餅 $60,煙肉芝士餅 $65拿坡里榴槤芝士餅:榴槤芝士餅是店方主打食品,餅底由老板親手巧製,即叫即做, 只需15分鐘便熱辣辣香噴噴地出爐,芝士餅外層金黃酥脆,內部則隱藏著豐富的榴槤和芝士餡料。切開後可以看到榴槤餡料爆漿而出,散發著誘人的榴槤香氣,拿上手有誇張的拉絲效果,咬下時餅皮酥脆可口,內裡的榴槤餡料滑順柔滑,芝士則增加了一絲鹹香,確實是一試難忘!😄😄😄香蕉芝士餅:味道香甜可口,香蕉的自然甜味與芝士的奶香融合,每一口都能感受到香蕉的濃郁果香和芝士的醇厚!👍👍👍煙肉芝士餅:味道濃郁而豐富,煙肉的鹹香與芝士的奶香結合,加上三色彩椒,色彩繽紛,入口時滿嘴都充滿了煙熏的香氣,令人垂涎!😍😍😍
坡里榴蓮芝士餅 (油麻地)
油麻地上海街139號地舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐

2025-01-17 10 views
榴蓮控諗唔到經過油麻地,🥳都可以食到咁多果肉嘅披薩,食咗第一啖,已經覺得好好試🤓佢哋嘅披薩都係純手工即場做嘅pizza😋榴蓮芝士餅,榴蓮味超濃,🧀芝士拉絲食起身好香! 榴蓮嗰種綿密口感,搭埋芝士嘅奶香,又香又糯,❤️口感大滿足!仲有辣肉腸芝士披薩呀,🌭鹹香的辣肉腸點都唔會錯嘅,攞到手香噴噴,脆脆哋,🔥趁熱食真係唔可以錯過~煙肉芝士口味,🥓pizza上邊好多煙肉片,食起身有煙肉煙熏的香氣,不錯。