🍽️ 彌敦左岸 📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓-識我既朋友仔都知我鍾意聽歌🎶🎶今日朋友介紹一間每日都有live band既餐廳💕💕簡直係啱曬我口味!💫香烤招牌黃油雞( ½隻) ( $288 ,加配原鍋燒黃油雞飯$78 )This 雞is on fire~~~🔥🔥🔥見到隔離枱點左呢個雞,啲香味吸引到我地都忍唔到叫埋一份🤣🤣🤣店員好細心咁比我地影左相先,然後喺旁邊幫手切好隻雞🔪🔪再加個fire🔥🔥🔥超吸睛呀❤️❤️個飯真係好好食!好香雞油味,鍾意食油飯嘅人必點!🍚🍚店員推介可以撈埋佢哋嘅三個醬~帶有黑椒味既燒汁,食落幾香🤤🤤自家製辣菜脯真係幾辣,撈落啲飯度就好惹味🥳🥳最鍾意嘅就係薑蓉💕💕比平時嘅薑蓉深色,超好味,好香口又唔會好重薑既辣味😍😍撈埋落啲飯度簡直係完美啊🤌🏻🤌🏻🤌🏻唔好忘記我哋嘅招牌黃油雞🐓🐓呢隻雞真係大讚!雞皮好薄好香脆,雞肉都好嫩滑多汁👍🏻👍🏻👍🏻下次嚟一定要再食呀💫美式暴龍薄餅( $228 )餅底好鬆脆🍕🍕🍕上面嘅材料都好多,有三款唔同嘅辣肉腸🤤🤤🤤芝士可以拉絲🧀🧀羊肉味好突出,完全冇羊臊味😍😍😍而且青辣椒有微微辣味,同時又有爽甜既紅洋蔥中和🥳🥳雖然個薄餅有11吋咁大,
🍽️ 彌敦左岸
📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓

💫美式暴龍薄餅( $228 )
餅底好鬆脆🍕🍕🍕上面嘅材料都好多,有三款唔同嘅辣肉腸🤤🤤🤤芝士可以拉絲🧀🧀羊肉味好突出,完全冇羊臊味😍😍😍而且青辣椒有微微辣味,同時又有爽甜既紅洋蔥中和🥳🥳雖然個薄餅有11吋咁大,但係兩個人都完全食得晒呀!

💫迫.貴.完( $138 )
朋友話呢杯酒好易入口,隱約有好清香既茶味🌿🌿亦飲得出有檸檬味🍋🍋微酸味道好開胃

💫乜春( $78 )
冇錯,呢杯嘢真係叫乜春🤣🤣🤣蔓越莓汁既玫瑰同荔枝味都好突出,超香呀❤️❤️❤️仲有微微青檸嘅味道👅好清新🌿🌿

🌟餐廳有兩層,地下嗰層有個好大嘅螢幕可以一齊睇波飲酒🔥🔥而一樓就好有氣氛,座位又多又舒服又有live band🤤🤤🤤就算係閑日嚟到都一樣坐滿晒呀

🌟食物質素超高,朋友不停大讚👍🏻👍🏻👍🏻我一定一定會再嚟架❤️❤️見到有好多人嚟慶祝生日,餐廳仲有打卡道具添🥳🥳🥳

🌟live band超正!聽餐廳職員講,除咗星期日之外每日都會有live Band, 7:30開始就有㗎啦,有興趣記得早啲嚟欣賞😍😍😍 btw唱歌既哥哥好靚仔😳😳😳

🌟原來有個優惠,每一日都有唔同嘅食物係半價🥹🥹🥹可惜我哋叫完先發現🥹🥹下次再食過!🥳🥳🥳

🌟店員都好nice🥰🥰🥰見到我哋猶豫不決嘅時候好耐心咁樣介紹唔同嘅食物😝😝

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #彌敦左岸
2024-02-21 76 views
尖沙咀一間人氣酒吧,兩層餐廳~2月11日正是年初二,人流靜局定期好多餐廳都唔開在平日會有live band 既表演,環境氣氛一流!如果同朋友黎,可以大展歌喉,點歌出去唱。唔唱歌都可以睇睇波! 集酒吧同live band 一身的餐廳,二樓古風裝修仿似80年代feel,充滿懷舊,與情人打卡是不錯的體驗!美國特級穀飼平鐵牛扒 (8安士)$298屬於非有彈性的牛肉,叫半熟最好🥰厚身牛扒,一份有兩件,切開就見到粉嫩既顏色,配車厘茄、蘆筍、車厘茄、蒜頭,解油膩芝士蕃茄薄餅 $218手工搓的薄餅即焗,富豐芝士、,有做到拉絲既效果 餅底脆身黑松露芝士通心粉芝士控必食之超重芝士味通心粉,上枱時還是滾著,可以拉之很長,kuromi婊子特飲,濃烈果香!少甜清香📍 彌敦左岸 (尖沙咀)尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
尖沙咀一間人氣酒吧,兩層餐廳~
2月11日正是年初二,人流靜局定期好多餐廳都唔開
在平日會有live band 既表演,環境氣氛一流!

美國特級穀飼平鐵牛扒 (8安士)$298

屬於非有彈性的牛肉,叫半熟最好
🥰厚身牛扒,一份有兩件,切開就見到粉嫩既顏色,
配車厘茄、蘆筍、車厘茄、蒜頭,解油膩

芝士蕃茄薄餅 $218

手工搓的薄餅即焗,富豐芝士、,有做到拉絲既效果 餅底脆身

黑松露芝士通心粉

kuromi

婊子特飲,濃烈果香!少甜清香

2024-02-11
$350 (Dinner)
Valentine's Day
2024-02-16 88 views
今晚情人節 book jor 呢間餐廳食情人節套餐有早鳥優惠 $1088 好抵食食物質素高 特別係個心太軟甜品😍仲有煙花送💥整體環境好浪漫 仲有live band 🌹員工服務好親切🩷
2024-02-14
$600 (Dinner)
Valentine's Day
2024-02-08 1700 views
📍 彌敦左岸 Nathan Left呢間人氣酒吧位於尖沙咀,餐廳一共有兩層~定期會有live band 既表演,環境氣氛一流,絕對係Happy Friday之選🥳🥳🥩美國特級穀飼平鐵牛扒 (8安士)$298牛排肉汁鮮嫩,而且牛肉味濃,每啖都好juicy,肉質非常柔軟🥰而且塊肉眼扒幾厚身,叫左七成熟,一切開就見到粉嫩既顏色,令人垂涎三尺🤤碟上亦有簡單既配菜:有蘆筍、車厘茄、蒜頭,中和一下解膩感~🍕大漠風味羊肉薄餅 $218羊肉份量超多!🤩羊肉係切成粒狀再鋪滿薄餅上,羊臊味重~配料亦有唔少既蔬菜:三色椒、青瓜、黑橄欖、洋蔥、芝士等等,材料豐富😌另外,芝士選用mozzarella cheese,有做到拉絲既效果✌️餅底食落都好脆身👍🏻🍎蘋果汁 $38味道唔太甜,解渴一流~⭐️好味指數:8/10📍 彌敦左岸 (尖沙咀)尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓#尖沙咀 #彌敦左岸 #酒吧 #bar #牛扒 #steak #pizza #薄餅 #TST #tsimshatsui #羊肉
📍 彌敦左岸 Nathan Left

🥩美國特級穀飼平鐵牛扒 (8安士)$298

大漠風味羊肉薄餅

🍕大漠風味羊肉薄餅 $218

🍎蘋果汁

🍎蘋果汁 $38
味道唔太甜,解渴一流~

⭐️好味指數:8/10

大漠風味羊肉薄餅
🍎蘋果汁
  • 美國特級穀飼平鐵牛扒 (8安士)
今年過年同情人節好近🤣就嚟情人節諗唔到去邊食好?史努比最近搵到間高質又浪漫嘅西餐廳試咗幾樣嘢 全部都好出色😚佢哋每日都有做唔同菜式嘅半價優惠史努比去嗰日系星期三 佢哋嘅signature烤三黃雞半價 真心正咁啱今年情人節系星期三🥰有興趣嘅話就look落去睇食評啦🤪👍🏿法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒 $198Menu上面寫住有6件 但嚟到有7件🤣第一次見呢種fusion菜 比佢驚艷到🤭用雪糕cone裝住滿滿嘅牛肉他他入口啖啖肉 軟嫩冇筋他他用咗一款甜甜地嘅sauce去調味食落冇任何生牛肉嘅腥 食到肉嘅清香而完全唔油膩🥰配搭魚子醬帶出少少鹹香味 On top有好少量嘅sauce點綴成個他他令佢味道更濃郁😳不得不讚嘅系脆筒非常香脆即使隔咗一段時間再食都仲系超級脆😍原因系佢用紙包到個cone實一實 等佢接觸唔到空氣 就唔會咁快淋👍🏿呢點做得好細心 勁加分😚食到最後會食到脆筒有明顯嘅芝麻香🥰成個dish層次感非常豐富 必嗌!味道: 9.5/10性價比: 8/10👍🏿香煎左岸蟹餅 $188睇價錢可能覺得好貴 但食完就知絕對值😎蟹餅炸到好香脆 食落一啲都唔覺淋油👍🏿中間個餡堅正充分嘅調味 而冇蓋過蟹肉嘅
今年過年同情人節好近🤣
就嚟情人節諗唔到去邊食好?
史努比最近搵到間高質又浪漫嘅西餐廳

原因系佢用紙包到個cone實一實
等佢接觸唔到空氣 就唔會咁快淋👍🏿
呢點做得好細心 勁加分😚
食到最後會食到脆筒有明顯嘅芝麻香🥰
成個dish層次感非常豐富 必嗌!
味道: 9.5/10

Overall佢有呢個質素其實價錢唔算貴
有埋半價優惠真系物超所值
加上呢度服務又系一流嘅😚
店員一開頭好詳細咁講解個menu
又會推介我哋食咩好~
有禮貌又talkative

衛生: 8.5/10
抵食: 8/10
回頭率: 7/10
2024-02-06 99 views
🍊 餐廳名稱:彌敦左岸 (尖沙咀)🐝 味道:8.5/10環境:8/10整體分數:8.5/10💰人均:$300+———————————————————只能說呢間絕對係俾人低估嘅真。隱世Bar&Restaurant ,門口經過可能唔算起眼,會以為係間普通酒吧,點知上到一層完全係另一個面貌,野食嘅質素係同區嘅新高度。而且一坐低店員就好有耐性咁將menu由頭到尾介紹一次,好加分。松露醬烤牛骨髓|和牛面肉醬|酸種多士 💰158牛骨髓呢類型嘅食物唔算超普遍,抱住一個try something new嘅心態。將和牛面肉醬鋪上多士一齊食,牛味好濃而且配埋多士食啱啱好,我甚至乎會淨係食個醬。除此之外仲有骨髓可以食,作為前菜真係打開晒個胃口。北海道珍寶帶子XO醬扁意粉💰228中西合璧嘅一道主菜,用XO醬去炒意粉,令到成個味道好惹味,我覺得好特別嘅係有加埋勝瓜同埋木耳入去炒,好少會見到呢兩種食材放喺意粉到。而且仲有西班牙辣肉腸,以及北海道珍寶帶子,淨係呢碟已經帶你環遊世界。成個味道都好有驚喜同埋所有食材意外地合拍。香烤招牌黃油雞(半隻) 💰288店員介紹嗰陣提及咗整呢隻黃油雞需要經過三個步驟,首先就係要醃製
🍊 餐廳名稱:彌敦左岸 (尖沙咀)🐝

———————————————————

松露醬烤牛骨髓|和牛面肉醬|酸種多士 💰158

北海道珍寶帶子XO醬扁意粉💰228

香烤招牌黃油雞(半隻) 💰288
店員介紹嗰陣提及咗整呢隻黃油雞需要經過三個步驟,首先就係要醃製之後蒸熟,再風乾,最後先可以攞去烤。咁樣做法可以保留住雞嘅新鮮肉汁之餘仲可以令到表皮非常脆口。老實說食嘅時候我覺得有啲似炸子雞,但係比炸子雞好食一百倍。店員會喺你面前切開隻雞,原因係要俾顧客知道喺切嘅過程中會有好多雞汁流出嚟,所以店員想隻雞剪完之後原隻碟上枱俾客人。只能說我對呢隻雞真係無話可說,好食到我可以再食多半隻。佢另外加多$78就會有個黃油雞飯好可惜我今次冇叫到,我下次一定會再去覆桌。

另外今晚我哋去嗰日就有個live Band可以聽,大家有興趣嘅話可以睇定時間去book枱啦。

🗺️ 尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
🔍#FlavorforToday尖沙咀
🚆 尖沙咀站N3出口,步行約3分鐘
餐廳氣氛一流,7:30、8:30兩段時間都有live band show,每日都有食物會推出半價優惠,嘢食好味而且環境舒適🖤🪄法國🇫🇷魚子醬牛肉他他迷你脆筒French Caviar Beef Tartare Mini Cones賣相一流😎以迷你雪糕筒盛住牛肉他他,鋪上名貴法國魚子醬,威化筒唔止外表靚而且來可以增加口感味道,香脆威化筒配軟嫩牛肉他他,肉味清香再到魚子醬的鮮香甜味,一層一層非常好體驗🫱🏻‍🫲🏼大推嘅前菜小食🪄香烤招牌黃油雞$144/半隻 半價優惠估唔到黃油雞用餐車送上🤣店員用火槍將雞皮再次燒一燒香味撲鼻,視覺效果一流。黃油雞肉質嫩滑juicy,用上72小時釀成,將肉汁、雞油鎖住,雞皮薄而脆,雞油會慢慢滲漏出來,我哋仲加配咗黃油飯更加惹味$78非常大份*逢星期三推出半價優惠*$144半隻🪄松露蜜糖牛角包窩夫Truffle Honey Croffle 開心果雪糕最後甜品叫咗牛角包窩夫,新鮮熱辣好鬆脆,配上冰凍開心果雪糕🍧一冷一熱好滋味餐廳店員都好貼心,因為燈光環境比較幽暗,客人想影相嘅時候都會自動幫客人打燈🫱🏻‍🫲🏼介紹菜式非常詳盡,service 真係不錯嘅用餐🍴享受🚩 彌

🪄法國🇫🇷魚子醬牛肉他他迷你脆筒

🪄香烤招牌黃油雞$144/半隻 半價優惠
*逢星期三推出半價優惠*$144半隻

🪄松露蜜糖牛角包窩夫
Truffle Honey Croffle 開心果雪糕

🚩 彌敦左岸(尖沙咀)
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下
2024-01-24
Type of Meal
Dinner
人氣酒吧餐廳—彌敦左岸,餐廳不定期設有live music表演,亦會一直播放住輕鬆休閒既音樂,令整體氛圍相當熱鬧有氣氛🪅 食物方面,餐廳以精緻西式料理為主,每一道都睇得出廚師既心思;法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒,賣相特別、有新意,魚子醬既鹹香配上新鮮牛肉他他,令口感層次更豐富;香烤招牌黃油雞,上碟後會幫食客切件再放到油飯上用火槍灼燒,令外層肉質更香脆,同時肉汁流到油飯當中🍴總結而言,無論食飯、環境,現場表演,都令人滿意!
2024-01-22 737 views
尖沙咀有食物質素的酒吧餐廳✨🦥🍸🍹🍷🥂🍺餐廳環境chill,設有夾band的表演區域,晚上有live show,氣氛超好呀!酒吧餐廳當然有特色的酒精類飲品,若你不喝酒精類,也有非酒精類的飲品,飲品的賣相非常精緻,很吸引!餐廳的食物有水準,無論賣相、味道也非常吸引!而且每日也有特價優惠的餐單,非常有誠意!《港式叉燒拼燒腩仔薄餅》$188叉燒、燒腩仔、薑蔥蓉、雞蛋和馬蘇里拉芝士,非常有創意的手工Pizza,融入了港式燒味的食材來製成pizza,味道相當有新鮮感,且好美味,極具創意!《香烤招牌黃油雞》$288/半隻餐廳招牌菜,用了三天的時間釀成的黃油雞,將肉汁和雞油鎖住,雞皮薄而非常脆卜卜,店員會在客人面前點火,火焰的效果非常吸引!切開雞肉時,雞油會慢慢滲漏出來,香味非常撲鼻!雞肉的肉質非常鮮嫩!超好吃!《法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒》$198前菜小食當中,這個高質食材的小吃,運用了法國魚子醬和牛肉他他製成的小食,啖啖肉,店員建議一口放進口內,大滿足!飲品方面,選了非酒精的飲品,調酒師也把飲品弄得非常漂亮!
尖沙咀有食物質素的酒吧餐廳✨🦥🍸🍹🍷🥂🍺

《港式叉燒拼燒腩仔薄餅》$188

《香烤招牌黃油雞》$288/半隻

《法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒》$198

飲品方面,選了非酒精的飲品,調酒師也把飲品弄得非常漂亮!

• 香烤招牌黃油雞
  • 港式叉燒拼燒腩仔薄餅
  • 法國魚子醬牛肉他他迷你脆筒
📍#彌敦左岸 (尖沙咀)尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓♡人均消費: $765 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今日到訪既係一間非常非常有feel既live band餐廳🍴~ 餐廳氣氛一流,7:30、8:30兩段時間都有live band show ,總有幾首耳熟能詳既歌😝 另外 餐廳服務一流,有禮之餘亦服務周到 ,加上食物選擇豐富,每日都有食物會推岀半價優惠! 性價比唔錯之餘,嘢食都好好味!值得下次再Encore~ ✨#招牌烤黃油雞(半份)💰$288黃油雞用餐車送上,夠哂誠意,店員亦會用火槍將雞皮再次燒一燒,香味撲鼻,視覺效果亦一流。黃油雞雞肉質十分嫩滑juicy,雞肉油脂十足,鷄皮既香又脆,極好味😭😭😭 加上附上既黑椒汁及沙薑汁味道更有層次。估唔到酒吧餐廳食物質素都咁好!果然係招牌菜😎 必點🔥🔥🔥 我亦加左$78配黃油雞飯,非常大份,兩個人食完呢個雞都已經好飽。👉🏻*招牌烤黃油雞餐廳逢星期三推出半價優惠* $144半隻,記得趁住星期三book位啦!✨# 叉燒拼燒腩仔Pizza💰$188叉燒拼燒腩仔加Pizza既crossover ,想法大膽,但驚喜十足! 除咗叉燒同燒腩仔,

📍#彌敦左岸 (尖沙咀)

♡人均消費: $765 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#招牌烤黃油雞(半份)💰$288

✨# 叉燒拼燒腩仔Pizza💰$188
叉燒拼燒腩仔加Pizza既crossover ,想法大膽,但驚喜十足! 除咗叉燒同燒腩仔,上面嘅太陽蛋亦非常吸睛,太陽蛋煎得啱啱好,蛋液仲可以流出嚟,亦加入咗芝士及非常惹味既薑茸、薑蔥。配搭新鮮,而叉燒拼燒腩仔同芝士加埋一齊都好好味🤤

✨# 踏雪尋梅💰$138
cocktail 我揀左杯梅味較重既酒🍸 酸酸甜甜,有別於一般既果香味甜酒,非常易入口😝

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

放工happy hour喇!嚟到港人酒吧街揀咗呢間吧🍻原來有兩層,下層睇波飲酒岩曬~樓上環境寬敞暗黑氣圍,十分有格調~📔Menu內獨特嘅fusion菜,為今晚帶驚喜🕣逢星期一至六晚上8:30後有🎤 Live band 表演🎹用餐時間不限時,服務態度好CP值極高🥗Nathan Left Chef's Salad呢個招牌沙律非常獨特,超過10多款材料色彩繽紛,油醋Sauce撈起嚟食配合清新怡有層次,係我食過最佳嘅沙律🥩US Prime Grain-fed Hanging Tender 8 oZ揀咗五成熟,控制得剛好配胡椒乾邑牛肉汁配菜串串茄、薯仔、蒜頭及蘿蔔中和油膩感🍷Spanish Red Sangria食紅肉除紅酒外,呢杯以紅酒、威士忌蘋果汁及浸過嘅水果調出來嘅酒,冰凍果甜易入口,值得推介~
放工happy hour喇!嚟到港人酒吧街揀咗呢間吧🍻

原來有兩層,下層睇波飲酒岩曬~
樓上環境寬敞暗黑氣圍,十分有格調~
📔Menu內獨特嘅fusion菜,為今晚帶驚喜

🥗Nathan Left Chef's Salad

揀咗五成熟,控制得剛好配胡椒乾邑牛肉汁
配菜串串茄、薯仔、蒜頭及蘿蔔中和油膩感

🍷Spanish Red Sangria
2024-01-02
$300 (Dinner)
Nathan Left係一間尖沙咀嘅人氣酒吧餐廳,每星期都有Live Band,氣氛超好。呢度多款主菜同小食都好有水準,別有用心,店員仲會好用心介紹呢度嘅主打菜。呢間酒吧餐廳亦好適合約會同節目慶祝㗎🎸•XO醬水牛城雞翼 ($108)見到呢款Buffalo Wing有XO醬咁特別,所以試一試😂雞翼一共有6隻,重點係隻隻都咁大隻!醬汁香濃,微辣口感,XO醬為呢度小食增添風味。•香烤招牌烤黃油雞-半隻 ($288) +原鍋燒黃油雞飯 ($78)呢個係店員推薦嘅main,亦係呢度嘅招牌菜!黃油雞烤得好脆,肉質鮮嫩,充滿肉汁。記得一定要加配原鍋燒黃油雞飯,個飯充滿雞油香,仲有飯焦,呢個真係值得一試!

•XO醬水牛城雞翼 ($108)

•香烤招牌烤黃油雞-半隻 ($288)
+原鍋燒黃油雞飯 ($78)
聖誕節🎄,所以要同朋友仔一齊食聖誕大餐慶祝下😋係尖沙咀行過見到呢間星期二至六都有不同嘢食嘅半價優惠,而且又有live band,好似好有氣氛咁,咁就一於去試吓啦🥳打開menu ,好想食佢地嘅招牌黃油雞,點知冇晒😢然後諗住叫鹹豬手(星期四半價),結果都係冇晒🤦🏻‍♀️最後叫左炸薯條🍟、牛封門柳12安士、2杯飲品牛封門柳12安士$358嘢食送到黎勁香,牛柳有3大塊,我們叫左5成熟,切開入面的肉仲好鮮嫩多汁😋本身牛肉已經有味道,所以我覺得唔使點醬汁都已經好好味,點左更惹味!芝士松露炸薯條$98超級無敵大兜,勁香嘅松露味,啱啱炸起熱辣辣好脆口,薯條食極都仲有,最後係完全食唔晒😮‍💨Whiskey sour $118入面好似有啲檸檬同橙,但飲唔出,反而酒味都幾突出&濃未嘗禁果$148入面有蘋果汁,青瓜等等,酒味唔算突出&濃,反而有種好清新嘅感覺,飲唔慣酒嘅人可以試吓📍 彌敦左岸 (尖沙咀)尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓

聖誕節🎄,所以要同朋友仔一齊食聖誕大餐慶祝下😋

牛封門柳12安士$358

芝士松露炸薯條$98

Whiskey sour $118
入面好似有啲檸檬同橙,但飲唔出,反而酒味都幾突出&濃

未嘗禁果$148

2024-01-01 70 views
今日同朋友去咗尖沙咀赫德道嘅彌敦左岸食晚餐,地舖下面係酒吧嘅吧枱,上到2樓入到去就係一間充滿氣氛嘅西餐廳,聖誕節期間佈滿咗唔同嘅聖誕裝飾,每晚8點都有live band表演,表演者同觀眾好有互動,食客可以點歌,有朋友生日嘅話仲可以聽生日歌。我哋嗌咗美國特級穀飼牛封門柳(8安士)同香烤招牌黃油雞(半隻),兩個女仔食已經好夠飽。封門牛柳食落好重肉味,煎到medium raw啱啱好,唔會太over,配菜嘅煎蒜頭煎到好香好冧,配埋牛扒一齊食會好香好惹味,蕃茄仔都好新鮮,咬落去又甜又爽又多汁,醬汁有五款可以揀,我哋揀咗garlic salted sauce,係帶有鹹味嘅蒜蓉醬。香烤招牌黃油雞係幾有驚喜,侍應會先上咗半隻燒雞,再喺你面前用火槍燒rosemary,將rosemary嘅香味帶係雞皮上面,再幫你將隻雞切件放係黃油飯上面。燒雞嘅雞皮燒得香脆,平時唔食雞皮嘅我都忍唔住食晒,雞肉嫩滑多汁,醬汁有傳統嘅gravy sauce同中式蒜油,底下嘅黃油飯亦都燒到粒粒分明,充滿雞油嘅香味,亦都有少少脆嘅飯焦,推介大家嚟呢一間咁有氣氛嘅餐廳試吓!📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊

📍尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊
香烤招牌黃油雞(半隻)
美國特級穀飼牛封門柳(8安士)
香烤招牌黃油雞(半隻)
美國特級穀飼牛封門柳(8安士)
#foodielagblah尖沙咀‼️2024年跨年餐廳推介:Live band show,慶生氣氛一流,仲有球球賽直播‼️
**Live Band from Tue to Sat,start at 08:30pm.**
集西餐廳及酒吧於一身,設有一個放滿樂器的舞台,燈光昏暗有格調,可以一邊燭光用餐一邊欣賞liveband表演。
另外,值得一提係員工好熱情,用心介紹菜式,雖然場內燈光昏暗,但當你想同朋友拍慶生合照嘅時候,員工會拎出「打燈神器」幫你打燈,張相真係勁靚!
**特別一提,慶生撞正Live band show嘅話,餐廳仲會好有心咁交名俾隊band,係warmup到咁上下就唱happy birthday,讀埋慶生嘅朋友仔名,真係好細心好Sweet!✨食物:1️⃣招牌烤黃油雞(半份)$144
逢星期3半價‼️
員工成架餐車咁推隻雞過嚟,勁有儀式感!
焗完出嚟嘅顏色仲好靚❤️再用火槍係客人面前燒+切🔥,員工仲好細心咁問我哋洗唔洗打卡,服務兼打卡指數爆哂燈!
黃油雞雞肉質十分嫩滑juicy🔥(配有黑椒汁or沙薑汁)
鷄皮既香又酥脆,仲唔肥膩添!
果然係招牌菜👑

+$78 原鍋黄油雞飯
雞油融入飯
#foodielagblah尖沙咀

✨食物:
1️⃣招牌烤黃油雞(半份)$144
逢星期3半價‼️
員工成架餐車咁推隻雞過嚟,勁有儀式感!
黃油雞雞肉質十分嫩滑juicy🔥(配有黑椒汁or沙薑汁)
鷄皮既香又酥脆,仲唔肥膩添!
果然係招牌菜👑

+$78 原鍋黄油雞飯
雞油融入飯中,焗到有小小焦香,並配有蔥花,食落又香又脆,好似飯焦咁~🍚😈
2️⃣珍寶帶子XO汁扁意粉 $288
XO醬汁味勁濃,但香口!少少辣🌶️
帶子亦大隻兼煎得靚!配菜係翠玉瓜,好似有少少違和~但好惹味!

3️⃣烤西班牙黑毛豬肋骨 $218
豬肋骨係一班人聚餐必叫!豬肋骨嘅燒烤醬汁味好濃,肉質不柴口,份量亦好多!
4️⃣炸薯條 $98
份量勁多,6個人食都食唔晒咁濟!薯條上面仲加左好多碎芝士~忍唔住一條接一條!!
5️⃣香煎左岸蟹餅+芒果 $188
賣相好靚~蟹餅煎得好香口,但口味唔突出,一般~

✨飲品:
Menu上面有好多好搞笑嘅飲品名,玩味十足!例如:香水有毒、未嘗禁果、傷追人、啲奶假架.jpg、藝妓等⋯⋯
我哋叫咗~~
🍹乜春 What spring $78
色彩繽紛嘅Mocktail🍹🌈食材新鮮又容易入口添🍑🍓🍇🍋
🍹Ms.Hannah $78
🍹Fruitea Jelly $78

人均$200-300((無收切餅費!))
📍:彌敦左岸 Nathan Left
尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地舖及1樓
(港鐵尖沙咀/尖東站 N3 出口, 步行約2分鐘)

#hongkong#dinner#tsimshatsui#tsimshatsuifood#tsimshatsuifoodie#barandrestaurant#goodview#bar#westernstyle#couple#friends#liveshowband#球賽直播#跨年餐廳#慶生#酒吧#西餐廳
2023-12-29
$200 (Dinner)
Birthday
Dining Offer