2017-07-20
2018 views
留意這家店是因為看到open rice裡面上一篇食評,一則蛋糕賣相真心漂亮,二則家住元朗,三則上幾個星期剛好放假在家,於是便聯絡店主,看看是否可以訂幾件mini cake,加上店主剛好在FB夾單order榛子醬,於是就嘗試了我第一次食物網購購。Order是在 whatsapp與店主聯系完成的,非常簡單,之後就是入數等流程。講真,在現今網購發達年代,上述流程都相當方便,就是delivery方面,尤其是蛋糕呢種產品,因為不能用物流公司,因此店主只能親自遞送,所以夾單拿貨的時間地點就非常令人煩惱。香港打工仔嘛,係番工唔知幾點可以放工既情況下,試過第一次之後其實想再買,但一想起要夾時間地點攞貨,又唔想隨便答應店主時間地點,以免阻住她其他交收時間,所以一直唔敢諗再訂,確實可惜!其實元朗小店賣布甸燒都可以那麼火紅,店主其實可以考慮一下在這區開實體店,令更多人可以吃上美味的蛋糕就好了!至於蛋糕,睇相吧,唔單止好睇,仲好食,味道有層次,貴係貴左啲,但係偶然放肆一下,開心食甜品,唔開心都係食甜品!三件我一個人食曬。