2020-11-03 561 views
《Never too Late Dining》聽個名已經好吸引永遠都有機會 永遠都有無限♾可能聞說係某酒店大廚主廚值得一試的餐廳座位舒適有空間感小店經營裝潢又有點華麗今晚小組飯發揮小組精神由打邊爐改到食西餐四個人叫兩個二人餐飽到上心口頭盤沙律整得又靚又吸引然後意粉、Pizza、魚、豬安等等好多是晚最驚喜係個甜品一個甜品滿足曬6個願望焦糖燉蛋,藍莓芝士蛋糕,忌廉,泡芙,藍莓及士多啤梨一幅圖睇曬
《Never too Late Dining》

今晚小組飯
發揮小組精神由打邊爐改到食西餐
四個人叫兩個二人餐飽到上心口

頭盤沙律整得又靚又吸引
然後意粉、Pizza、魚、豬安等等好多

是晚最驚喜係個甜品
一個甜品滿足曬6個願望

焦糖燉蛋,藍莓芝士蛋糕,忌廉,泡芙,藍莓及士多啤梨
一幅圖睇曬

2020-10-31
Type of Meal
Dinner
2020-11-02 329 views
因為男朋友生日想俾個驚喜佢,預早幾日致電餐廳幫忙,而餐廳店員非常helpful,中間聯絡左好幾次溝通亦無感到不耐煩,感受到店員嘅用心服務。用餐當晚點左二人套餐,味道及擺盤非常出色👍🏻以呢個價錢黎計係物超所值,特別鍾意頭盤嘅蘑菇,除左有蕃茄汁,仲加左蟹肉,蟹嘅味道慢慢滲出,係會追住落去食。成餐晚飯都覺得好正,無論環境、食物、服務都好滿意👍🏻
用餐當晚點左二人套餐,味道及擺盤非常出色👍🏻
2020-10-30
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
2020-09-15 390 views
每次經過都話想試never too late dining,因為嗰門面幾吸引。生日嗰日,終於一試,喺openrice 訂仲有折扣。Never too late dining環境幾好,適合用黎打卡🤣 暗暗地,有啲氣氛。而且服務好好!好樂意幫我哋影相,仲有唔同角度!讚👍🏻兩個人叫左幾樣野食,我哋都覺得食物普通,不過擺盤都可以。藜麥紅菜頭蘋果沙律配紅洒醋汁呢個沙律我叫嘅時候,因為佢個名都有少少期待。我好期待嗰dressing,味道係唔錯,但係得好少,搞到嗰沙律唔夠味。食落啲沙律菜係苦嘅,quinoa得啲啲。有少少失望炸魚柳炸得幾好,魚質嫩嘅,不過以佢定嘅價,份量有啲少。蟹肉蝦粒意大利飯Creamy!味道不錯,嗰米煮得剛好,不會太淋仲食到少少硬生👌🏻我地仲叫左個意粉,不過唔記得影相🤣淨係記得男朋友話佢嗰pasta好乾,有啲淡味。Any肥,環境氣氛服務都很好!食物可以更好!

兩個人叫左幾樣野食,我哋都覺得食物普通,不過擺盤都可以。

藜麥紅菜頭蘋果沙律配紅洒醋汁

炸魚柳

炸得幾好,魚質嫩嘅,不過以佢定嘅價,份量有啲少。

蟹肉蝦粒意大利飯

Any肥,環境氣氛服務都很好!食物可以更好!
依間一開張已經食過一次夜晚個陣檀係覺得d 野食份量唔多,但人均要三百當時既我覺得貴左d, 之後就無再幫趁過個陣都起碼6,7 年前落大雨lunch 經過附近,醒起依間lunch 好似唔算貴,就再訪一次lunch 有set menu~ 唔駛加一有湯有包有野飲正常價錢~我地一人點左一個意粉餐湯都等左頗耐先上一飲就知點解甘耐,個湯係勁熱辣辣!!出面落大雨淋左一下雨既我地,飲到甘熱既湯真係成個人暖番哂包就正常脆同硬身法包,但沾個湯係岩岩好老公個碗湯好杰身,我個碗比較稀,可能係筆左面頭或下面個d 有d 唔同但夠熱就加哂分,蘑菇味都濃而且仲有碎粒~加番d 口感之後就上主菜,香蒜蜆肉意粉,一拎出黎就勁香蒜味而且配料有埋蘆荀小蕃茄仔,同埋大量蜆,份量真係好夠食意粉口感岩岩好,只係味道淡左少少雞扒我揀左配意粉,雞扒煎得好靚,入面仲嫩架~而且塊雞扒真係好大塊可惜又係唔夠味,d 意粉雖然都有落油同香草兜下但都係無味唯有叫店員拎d 芝士粉諗住加下味,點知竟然係比芝士碎依樣又係比到驚喜,通常都係比綠色樽個隻芝士粉,點都估唔到係比依種芝士碎,加完係好少少,但味道都係偏淡味餐飲可以揀熱朱,我地梗係叫啦落完order,
依間一開張已經食過一次夜晚
個陣檀係覺得d 野食份量唔多,但人均要三百
當時既我覺得貴左d, 之後就無再幫趁過
個陣都起碼6,7 年前

lunch 有set menu~ 唔駛加一有湯有包有野飲
正常價錢~

我地一人點左一個意粉

餐湯都等左頗耐先上

蘑菇湯

一飲就知點解甘耐,個湯係勁熱辣辣!!
出面落大雨淋左一下雨既我地,飲到甘熱既湯真係成個人暖番哂

包就正常脆同硬身法包,但沾個湯係岩岩好

但夠熱就加哂分,蘑菇味都濃而且仲有碎粒~加番d 口感

白酒香蒜蜆肉意粉

之後就上主菜,香蒜蜆肉意粉,一拎出黎就勁香蒜味

而且配料有埋蘆荀小蕃茄仔,同埋大量蜆,份量真係好夠食

意粉口感岩岩好,只係味道淡左少少

雞扒意粉

可惜又係唔夠味,d 意粉雖然都有落油同香草兜下但都係無味

唯有叫店員拎d 芝士粉諗住加下味,點知竟然係比芝士碎

熱朱古力

餐飲可以揀熱朱,我地梗係叫啦

落完order, 聽到打奶泡聲,又係比到驚喜,估唔到熱朱都用打奶泡沖~~

而且上碟都幾靚!一飲仲正! 好濃朱古力味,再配埋d 奶淡淡地,真係好好飲!

成餐飯由頭到尾都feel 到餐廳對食物既用心,絕對唔hea

連老公都大讚!絕對黎encore 呀~~
2020-09-09
$68 (Lunch)
白酒香蒜蜆肉意粉
雞扒意粉
熱朱古力
2020-08-11 532 views
與友人相約於西鐵站附近的西餐小店Never too late,友人多次推介小店的午餐Set Lunch,我們合共叫左兩個套餐,分別為牛扒配意粉及雞扒配薯菜。午餐均配餐湯、麵包及飲品。餐湯非常高質及濃郁,是日餐湯是忌廉湯,不會太稀,亦是嚐到當中的蘑菇味。跟餐凍齋啡及凍朱古力味道亦不錯主菜方面,牛扒為肉眼扒,相對價錢來講,都算不錯,炒意粉加左蒜蓉、香草,鹹淡適中,意粉外表雖然油令令,但食落去又唔會太油膩燒雞都可以做到鎖起肉汁,不會太乾,如果雞扒外皮可以焗脆一點就會更好,薯條為一般茶餐廳炸薯條,如果改為連薯皮的炸粗條,口感會更好更高質,不過薯條份量很大,有滿足感又夠飽,加分餐廳環境清幽整潔,西式格調,非常舒適,桌椅非常舒服及寬敞。午餐人均消費一百元左右,份量相當足夠!

餐廳環境清幽整潔,西式格調,非常舒適,桌椅非常舒服及寬敞。

午餐人均消費一百元左右,份量相當足夠!
2020-08-04 318 views
LUNCH SET - inclusive soup of the day with bread + drink-🔥Egg Benedict with Salad ($68)班尼迪蛋配沙律菜�剛熟透的水波蛋雖然沒有流心,但配上荷蘭醬酸酸的味道,和鹹香的煙三文魚和英式鬆餅味道融合。旁邊的沙律澆上了酸甜的黑醋調味。-🔥Clam Spaghetti with Garlic White Wine Sauce ($68)白酒香蒜蜆肉義大利麵蒜油香氣滿滿,義麵中的蜆肉和香草,還有青口和蕃茄都為它增添鮮味。-🔥Grilled Chicken Steak with Spheghtti ($68)烤大雞扒配義大利麵雞扒超大!皮烤得很香脆,意麵也有一點香菜蒜油的香氣。-Never Too Late的午餐非常推薦,價格不貴,份量也很足。哪天的餐湯是蜆肉忌廉湯,湯底濃稠,配上擦了牛油的麵包不錯。飲品方面,熱咖啡,凍朱古力都不錯。餐廳裝修舒適,走簡約奢華風,不過可能我們去的時候它們那天開店不久,因為樓頂偏高,所以冷氣不太夠。
班尼迪蛋配沙律菜
旁邊的沙律澆上了酸甜的黑醋調味。

白酒香蒜蜆肉義大利麵

烤大雞扒配義大利麵
雞扒超大!皮烤得很香脆,意麵也有一點香菜蒜油的香氣。

$80 (Lunch)
2020-05-16 650 views
呢間舖頭叫"Never Too Late Dining ",聽個名就知target 女性客為主,入到去裝修環境確實唔錯,位置坐得寛敞,有靚靚吊同特色畫,配埋雲石枱影相好igable ⁽⁽ૢ(⁎❝ົཽω❝ົཽ⁎)✧.all day breakfast:擺盤靚,有煙三文魚花、焗芝士蕃茄、流心芝士腸 、炒蛋、焗茄汁豆、炸薯條同牛角包,一共七款嘅食材,三文魚花靚靚得黎夠揼本、 芝士蕃茄入口清新、炸薯條脆身但唔油膩,炒蛋蛋味幾香濃,整體係唔錯的!!
2019-12-27 848 views
又貴又唔好食。。。。食完仲要唔夠飽要食下一round,啲牛排難食到好似食橡筋咁,啲配菜又燶曬,完全俾二百幾蚊陣係食薯條。最後成餐俾咗6百幾,完全唔覺得值呢個價。
2019-12-18 786 views
男朋友想食好耐, 最終有時間食啦。 好靜, 無乜客, 但餐廳室內裝修幾好, 空間夠, 坐得舒服。 Waitress 得1個, 但服務都ok. 叫左個2人dinner set, 3人食。 除左湯,青口,芝士條,蟹肉冬菇可以外, 其他都麻麻地。 特別係resort-to, 同平時食開的有分別, 感覺未煮熟。 食時真的覺得有d 生, 有d 硬, 有d 粉, 煮2次都係甘, 可能我地唔識食。 仲有川貝陳皮檸檬, 味道好複雜,總之唔會飲2nd 次。 男友一共食呢間3次, 今次真係失水準,(難怪甘靜)唔會再去。
男朋友想食好耐, 最終有時間食啦。
叫左個2人dinner set, 3人食。
甘荀湯
Carbonara
川貝陳皮檸檬
芝士餅
2019-12-17
$280 (Dinner)
甘荀湯
忌廉青口
水牛芝士條
芝士蟹肉釀冬菇
Prime  肉眼扒
  • 忌廉法國藍青口
2019-12-08 586 views
呢間 #NeverTooLateDining 成日路過都話試, 今日終於可以食下個lunch Lunch Set 都幾抵:是日餐湯, 麵包, 主菜, 野飲...🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🏹【是日餐湯】🥣蘑菇湯: 好creamy, 好有蘑菇味 🍄🍄🍄🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🏹【黑松露雜菌海鮮意大利飯】小編好鍾意食啲熱辣辣野呢個Risotto就符合我嘅要求,好夠熱,好creamy,飯既軟硬度適中,唔會好似一Pat糊仔咁,如果個黑松露個味再出啲嘅話會更加出色☺️☺️☺️🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🥂🏹【卡邦尼意大利麵】份量唔算多,味道還好啦, 食到最尾會覺得有啲流,整體都吾錯
Lunch Set 都幾抵:
是日餐湯, 麵包, 主菜, 野飲...
🏹【黑松露雜菌海鮮意大利飯】
小編好鍾意食啲熱辣辣野
🏹【卡邦尼意大利麵】
份量唔算多,味道還好啦, 食到最尾會覺得有啲流,整體都吾錯
2019-09-15 902 views
每次坐輕鐵經過都會見到呢間餐廳,聽聞口碑各樣都唔錯,所以試左個 Lunch !餐廳🍴位於珍珠樓地下,落地玻璃 ,外面有個小花園,餐廳內樓底很高,所以空間感非常充足,餐廳整體令人感覺很舒適很休閒。另外值得一提:有個店員姐姐十分之Nice, 很友善很好笑容 😊!午餐包是日餐湯、麵包、沙律、自選主菜 ($78 - $138)、飲品,另有飲品升級選項 !是日餐湯 :蘑菇湯 ( 口感香濃 很creamy ,啖啖的蘑菇味道,感覺十分足料 )黑松露雜菌海鮮意大利飯一上桌已嗅到黑松露味,好吸引!飯面上有沙律菜所以食落感覺唔會太油膩 ,黑松露忌廉融合的飯粒,很香口,濕濕潤潤的十分好吃。烤大雞扒配意大利麵 雞扒都十分之大塊,肉質都算嫩滑,口味比較清淡,意粉很有彈性,亦都好香口係有啲蒜香嘅味道 ,如果覺得太過清淡可以問店員攞一個嘅醬汁 !類似係煮過嘅蕃茄汁 !班尼廸蛋配沙律菜材料都很豐富,底下仲夾左個煙三文魚 ,但係很流心的,只係略嫌個汁有輕微的酸 !但整體來講還是很好食的很香濃的朱古力凍飲另外加錢的花茶特飲

黑松露雜菌海鮮意大利飯

烤大雞扒配意大利麵

班尼廸蛋配沙律菜

但整體來講還是很好食的

很香濃的朱古力凍飲

另外加錢的花茶特飲
2019-09-05 1498 views
人大了,少了很多和家人相聚的時間,這天母親有空,突然提議在Yoho Mall吃飯,我跟她說Yoho Mall的餐廳大多昂貴又未必好吃,於是找了一間很久之前已經想光顧的「Never Too Late Dining」。地點就近地鐵站和大馬路,門口很特別,有個小花園供客人拍照,很容易認得那間餐廳。裡面的環境不算大,可以容納的人數不多,裝潢算簡約整潔。還有年輕人很喜歡的霓虹燈牌,「NV2L」即是 Never Too Late 的簡稱,要把手機的燈光調暗才拍到這張照片喔。其他的餐牌照片就不多拍了,有一個二人套餐我覺得是很划算的,首先可選頭盤、前菜,然後有兩道主菜和甜品。先來的是餐湯,餐湯是蕃茄湯,味道有點兒偏酸,不過蕃茄味濃郁,喜歡蕃茄的人會覺得很不錯。然後我和母親分別點了白酒和忌廉蒜牛油青口,各有各的特色吧,我的母親說喜歡忌廉那款多一點😆因為有比較明顯的味道,忌廉和青口也很配,白酒那款的味道則沒那麼明顯,但還是好吃的,還有一個重點,兩碟青口都有一打的數目!光是吃青口都感覺有點飽了😛在數款飯麵類的主菜當中,個人認為蟹肉蝦粒意大利飯應該是最特別的,於是便點了這款,蟹肉和蝦粒的份量比我想像中的還要多

裡面的環境不算大,可以容納的人數不多,裝潢算簡約整潔。

白酒煮香蒜牛油青口

在數款飯麵類的主菜當中,個人認為蟹肉蝦粒意大利飯應該是最特別的,於是便點了這款,蟹肉和蝦粒的份量比我想像中的還要多,味道也新鮮,意大利飯的口感煙韌,想必一定是正宗的意大利飯。
蟹肉蝦粒意大利飯

燒原隻春雞這道菜式本身母親並不太想點,因為切的過程實在有點兒麻煩,於是事先問了職員可不可以幫我們切碎,結果她說可以為我們切開一半,那樣也好的。這份燒原隻春雞真是十分好吃!一看便知道十分大隻,外皮經過精心的烹調過程,被燒至金黃色,加了不少香粉令燒春雞的外皮更為香口,也不會太油膩。雞肉的口感也嫩滑,不會很硬。
燒原隻春雞

女士喝太多冰的飲品是不好的,可是我總喜歡在餐廳點冰的飲品,今天決定點熱的抹茶鮮奶,這杯抹茶鮮奶的抹茶味絕對稱不上是濃郁⋯⋯喝的途中還出現了「兩節色」,絕對不建議大家點這款。
抹茶鮮奶

最後的是甜品,芝士蛋糕伴泡芙,芝士蛋糕一看便知是現成的😂🤭味道有點兒奇怪⋯⋯絕對想不到泡芙竟然比芝士蛋糕還要好吃,裏面的忌廉甜甜的,還要是草莓味的,彌補了芝士蛋糕的不足。
芝士蛋糕伴泡芙

這次想提及一下餐廳的服務,等候菜式的時間實在過長,足足等了十多分鐘才有餐湯和餐包,喝完餐湯後還要等很久才有主菜。吃完主菜後,飲品竟然還沒來,原來是職員忘了下單😑還沒有主動跟我們說呢⋯⋯吃完所有食物後才有飲品。
$320 (Dinner)
白酒煮香蒜牛油青口
燒原隻春雞
芝士蛋糕伴泡芙
  • 忌廉法國藍青口
2019-08-11 634 views
見食評不錯,與家人一起去食,地方樓底高, 只欠冷氣,唔知冷氣機是否壞了,全店人都覺得有点熱😣 ,上菜速度都算快,價錢合理,味道唔錯,值得去試! 粟米豬肉粒- 新鮮炸起, 几好食 黑松露醬配薯條- 薯條炸得唔夠金黃, 黑松露醬比較鹹 Parma 拼盤配多士- 正常野 三文魚凱撒沙律- 沙律菜好新鮮 肉眼- 肉質可以,juicy 豬鞍- 整得幾好味, 唔會有臭豬騷味, 好食過肉眼 卡邦尼意粉- 白汁整到剛剛好,唔會太膩 蟹肉意大利飯- 整得不錯,出面好多意大利飯都整得唔好食,但呢間整得好好味 三文魚啡菇意大利粉- 呢個就普普通通,味道還可以 超大虎蝦- 麻麻,唔新鮮整體上,味道不錯,價錢合理, 如果冷氣涼返啲就perfect!值得再去!服務不錯!

粟米豬肉粒- 新鮮炸起, 几好食
黑松露醬配薯條- 薯條炸得唔夠金黃, 黑松露醬比較鹹
Parma 拼盤配多士- 正常野
三文魚凱撒沙律- 沙律菜好新鮮

肉眼- 肉質可以,juicy
豬鞍- 整得幾好味, 唔會有臭豬騷味, 好食過肉眼

卡邦尼意粉- 白汁整到剛剛好,唔會太膩

三文魚啡菇意大利粉- 呢個就普普通通,味道還可以
超大虎蝦- 麻麻,唔新鮮

粟米炸豬肉粒/黑松露醬配薯條
卡邦尼意粉/蟹肉意大利飯
大虎蝦
燒豬鞍
煙三文魚啡菇意大利粉
肉眼
Parma ham拼盤
2019-08-11
$210 (Dinner)
粟米炸豬肉粒/黑松露醬配薯條
卡邦尼意粉/蟹肉意大利飯
燒豬鞍
肉眼
Parma ham拼盤
  • 蟹肉意大利飯
2019-06-29 698 views
元朗真係有好多西餐廳質素有啲好有差呢間小店果然做得唔錯卡邦尼意粉平時個人唔係咁鍾意食卡邦尼因為好漏🤫今次食咗之後有少少改觀佢唔會做到好漏煙肉味好香 重點係佢個意粉質感超級好 必點意粉😍👍🏼👍🏼👍🏼環境幾靜👍🏼幾好坐嘅時間又可以好耐 吾會趕住食甘👍🏼👍🏼
元朗真係有好多西餐廳

環境幾靜👍🏼幾好
坐嘅時間又可以好耐
吾會趕住食甘👍🏼👍🏼
2019-06-06 834 views
係元朗近近地竟然都搵到間特色西餐廳😍行過幾次已經覺間門口既裝修好特別, 好似外國既餐廳咁,有個小小既戶外位放左張二人枱,好似屋企既後花園咁。今日我地試左個午餐,分別係鴨胸露荀意粉同焗雞扒意粉。鴨胸意粉配埋露荀,食落都幾fresh,無想像中咁油膩。而焗雞扒就焗得岩岩好,唔會太燶之餘仲焗到雞皮好香脆👍🏻👍🏻正!野飲試左杯玫瑰咖啡同芒果沙冰。玫瑰咖啡既玫瑰味唔算太重,我比5/10分啦,岩岩好合格,玫瑰味重啲就更有特色。而芒果沙冰就唔合格喇,飲落就知係糖漿既味道,無鮮芒果味,大家可以唔洗試。

2019-06-05
Type of Meal