2011-02-22 37 views
因為係附近約咗睇醫生&天雨關係,所以誤打誤撞嚟咗呢間餐廳,我老公叫咗牛扒配飯,我叫咗焗魚柳飯,頭盆有羅宋湯&蒜茸包,羅宋湯好濃好多料,蒜茸包脆卜卜估唔到兩樣都好味,而牛扒配飯啲飯係蛋飯,所以幾好味,但份量就少啲,而焗魚柳飯熱辣辣,都好味,估唔到三十幾蚊嘅餐都有甜品-提子味啫喱,由於無期望,所以我哋都好滿意
因為係附近約咗睇醫生&天雨關係,所以誤打誤撞嚟咗呢間餐廳,

我老公叫咗牛扒配飯,我叫咗焗魚柳飯,
而牛扒配飯啲飯係蛋飯,所以幾好味,但份量就少啲,
而焗魚柳飯熱辣辣,都好味,
估唔到三十幾蚊嘅餐都有甜品-提子味啫喱,

由於無期望,所以我哋都好滿意
2011-02-20
2010-12-19 40 views
是你的餐廳, 個名好Q, 不過地方唔多就腳, 所以無ANNA甘多人去但我覺得, 佢既出品都KEEP, 上個月底去過, 跟我幾年前吃的都差不多羅宋湯, 好多料, 比好多西餐廳都要好多士, 好脆, 但干左少少, 想當年是俾餐包+牛油的主菜 : 還是十年如一, 例如我喜歡的紅燒豬扒, 雖然薄, 但超大塊, 甜甜地幾好味, 大蝦牛柳, 隻蝦真係好大隻, 仲有少少膏, 牛柳OK, 雖有用鬆肉粉, 但唔算重手, 還有牛味甜品 : 雪糕, 例牌牛記波記出品, 可以不理餐飲, 凍檸茶正常, 裝修, 有點舊, 適合懷舊的朋友招呼, 算好, 即叫即來, 落單上菜都快手價格, 50蚊, 有個上述甘多野食, 大X樂都唔得啦, 超抵, 食完唔會口渴

羅宋湯, 好多料, 比好多西餐廳都要好
多士, 好脆, 但干左少少, 想當年是俾餐包+牛油的
甜品 : 雪糕, 例牌牛記波記出品, 可以不理
餐飲, 凍檸茶正常,

裝修, 有點舊, 適合懷舊的朋友
招呼, 算好, 即叫即來, 落單上菜都快手
2010-11-26
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
  • 紅燒豬扒
2010-10-26 19 views
價錢平都要食物質素夠好先吸引到人再次幫襯。哩間舖頭半來來食左幾次,先係價錢,因為午餐30蚊左右就有一個西餐,跟湯、凍熱飲,仲有甜品,一般茶餐廳哩個價錢都包括吾到咁多野今次叫左西冷扒餐,扒質食落幾嫩口,同埋西冷扒都幾大塊,煎扒既時間控制得幾好,生熟得宜,配上黑椒汁就好惹味,賣相同配菜擺設都俾我感受到有用心去烹煮西湯跟羅宋湯,味道吾似罐頭湯,因為有幾多料,煮得幾入味。麵包跟蒜容包,蒜容味略嫌吾夠濃,不過麵包就烘得幾卜脆餐飲跟凍0T,味道可以接受,吾會過甜或過酸,茶質應該新鮮,因為飲落無苦味,飲到OT既清甜味不過舖頭到午市左近開始好多人,有少少趕讓位俾另外一D客人,不過總括來講有下次,下次會試下焗飯類,因為睇餐牌都幾好味咁。

2010-10-23
$31 (Lunch)
2010-04-13 30 views
本來想去anna restaurant度食ge,但行左好耐都搵唔到,見呢間門口又好似ok咁,就去試下喇~入到去,我叫左 A級牛柳 dinner set $65, 有蒜蓉包, 餐湯&餐飲同甜品(mint ice-cream)~呢個set幾好味~塊牛柳好厚好有味~ 係市區呢個價錢一定食唔到呢個質數~ 值得一讚!!!而男朋友就叫左牛扒豬扒dinner set $49~ 呢個都ok, 不過一般貨色~野飲就貴dd, 利賓立都加$5~@.@ 熱薑樂加 $10~ 埋單 $126~總括黎講, 都幾好食, 唔係d人講到咁差je! 不過o係元朗o黎講就真係貴左d lor!~

2010-04-12
  • A級牛柳
2010-03-03 22 views
常常經過這間餐廳, 但第一次去食, 唔錯喎, 同安娜餐廳的水準差唔多後生女侍應, 服務態度好, 上菜又快手!羅宋湯唔錯, 做到那舊式的味道, 唔會水汪汪蒜蓉包夠脆, 不過冇烘熱我的黑椒牛扒, 好大塊, 牛肉味重, 老公的豬扒, 味道好好, 唔似雪藏嘢, 仲煎得表面脆脆的, 好好味!每個餐都有唔少蔬菜伴碟, 夠健康 very good!還有我最愛的青檸o者喱做甜品, 太開心了!最後的飲品, 哎呀, 凍奶茶太太太甜了...... 是因為我叫少冰嗎??

後生女侍應, 服務態度好, 上菜又快手!

羅宋湯唔錯, 做到那舊式的味道, 唔會水汪汪
蒜蓉包夠脆, 不過冇烘熱
我的黑椒牛扒, 好大塊, 牛肉味重,
每個餐都有唔少蔬菜伴碟, 夠健康 very good!
還有我最愛的青檸o者喱做甜品, 太開心了!
$40 (Lunch)
2009-12-24 22 views
之前有留意過黎間餐廳有小小興趣的今次就黎食下喇叫左個黑椒牛扒飯1入到去D WAITRESS 既服務態度已經唔係咁好要求我地轉台轉左2次又冇比餐飽比我-0-都算喇牛扒既味道其實真係好麻麻冇咩牛味-口-杯菜蜜更加係咩味都冇-0-我都唔知點解-.-我都未試過食1餐咁難食既LUNCH既應該唔會再幫襯-.-
之前有留意過黎間餐廳
我都唔知點解-.-
我都未試過食1餐咁難食既LUNCH既
應該唔會再幫襯-.-
2009-12-11
$35 (Lunch)
2009-12-19 18 views
我叫男友去呢間食午餐,試一下,我食了雞翼烏冬,我男友食黑椒牛扒飯,點知好難食,個烏冬淡而無味,而男友D飯就勁硬,本來好肚餓都唔想食,連杯凍0茶都唔好飲,我0地勁快走人,雖然價錢不是貴,但下次都唔會再黎食........加上侍應態度好差.......仲俾男友怪我帶他來食....

加上侍應態度好差
.......仲俾男友怪我帶他來食....
2009-11-22
$66 (Lunch)
2009-08-08 29 views
本身住開附近,已經有一段時間無來食過....上開網,見網上個食評對呢間餐廳評價一般,所以來食一下,睇o下個質素係唔係真係咁樣....七點幾,正常係晚市o既黃金時間,教育路同大馬路一帶o既餐廳都已經人頭湧湧,唯獨來到這家卻只坐o左一半食客,原來打算睇一睇呢度有無位 (以前呢個時間已經坐滿o西人),又有位喎...仲有個姐姐好熱情咁問我地幾多位歡迎我地我地三個人,叫o左三個set dinner,比之前貴o左少少,平均一個set要大約$50 ~ 65之間埋單要兩百蚊有找 蒜蓉包剛剛焗好,幾香脆...個cream soup夠熱,不過不失,同一般港式茶餐廳無乜太大分別 燒汁馬天尼薄豬排...只係前菜一部份,得「全餐」先有...煎得幾香,個燒汁仍然保持以往水準,不過塊扖厚小小會更加好,同埋豬扖配沙律一齊好似有少少奇怪黑椒T骨扖...小弟點o左五成熟....切果陣,發覺塊扖有好多根,唔係太好切印象麻麻不過,入落口又唔同喎....我同佢講五成,都差唔多啦,除o左多o左d根之外,塊扖都幾林幾軟熟,我本身唔可以食太辣,個汁唔係太辣,又不失黑椒o既香味個伴菜係炸薯仔,只係輕輕煎一煎,香口d會好d記得以前佢係用

埋單要兩百蚊有找

黑椒T骨扖...小弟點o左五成熟....

切果陣,發覺塊扖有好多根,唔係太好切
印象麻麻

個伴菜係炸薯仔,只係輕輕煎一煎,香口d會好d

記得以前佢係用薯條做伴菜仲更加好,想食飽d o既最好配飯,因為係炒飯底

黑椒雜扖...食o左牛扖...比T骨更好食,起碼唔會有咁多根

蒜蓉雞扖...件雞幾鬆軟,幾大件,亦唔會太肥...如果本身大食o既話,配埋飯剛剛好

甜品: 雪糕球一小個

餐飲: tea or coffee

最近加o左價,平均一個set dinner連加一要$60,好似貴o左小小

同埋之前閒日唔使加一都幾抵食,不過唔知幾時開始,日日都要加一,唔係咁抵

呢間餐廳晚餐同lunch都係食差唔多o既野,lunch每個餐$40都唔使,晚餐起碼貴廿蚊,日頭去會抵食d
蒜蓉包+餐湯
馬天尼薄豬扖
黑椒T骨扖
黑椒雜扖
蒜蓉雞扖
2009-08-08
$65 (Dinner)
蒜蓉包+餐湯
馬天尼薄豬扖
2009-04-06 30 views
經過見到餐廰外表好似好有特色,所以試下。叫了一個T骨牛扒餐我飲羅宋湯,個湯都不錯,有一般茶餐廳水準,不過塊多士就差D,又凍又硬!主菜我要扒+薯菜,塊扒算都大塊,但極之薄,像快餐店的30蚊連飲品的午飯一樣貨色!薯菜是炸薯角及一些雜豆,不過薯角是凍的,很難食,完全冇成意,實在令人十分失望!最後甜品是雪糕,不過冇試到,因為實在太失望如果係茶餐廳三、四十蚊食同樣的食物我覺得OK,但話晒都成65,加埋一要成70幾蚊,在元朗來講,就實在唔抵食!!
經過見到餐廰外表好似好有特色,所以試下。
叫了一個T骨牛扒餐
最後甜品是雪糕,不過冇試到,因為實在太失望

2009-04-02
$70 (Dinner)
2009-03-17 13 views
尋晚系OP見到呢間餐廳幅門面相幾靚,心諗應該唔錯la,今日一於試下千其唔好比佢門面呃左,一入到去成陣'up'味直到埋單,好友坐到唔係好舒服= =成間餐廳其實裝潢唔錯,冇window所以只有全場暗暗地既氣氛match到西餐廳呢一個名詞好可惜,佢既'up'味大打折扣不特止,缺點陸續有黎3點3去到係tea time,不過我想食lunch set佢地都仲比我嗌(因為我想食個包同埋甜品^^)我地叫左:法式豬扒配薯菜:豬扒係茶餐廳貨色,什麼法式我又唔係好覺wor= =(包括d汁),薯菜d雜豆粟米係凍既,菜既份量比一般餐廳多,薯=薯仔切舊= =真係好大舊lor,又唔係薯條又唔係薯塊,成舊薯仔食冇味之餘,冇茄汁=.=自己嗌雞翼配salad:相信雞翼係今餐最好味既一客,好友個salad勁多紅蘿蔔= =成份salad有8成都係,真係only食紅蘿蔔salad咁既款=.=(呢個係tea$27)甜品only一小磚自己係supermarket買jelly粉自製既jelly,溝得水多,味道淡...餐包好細一片,冇'算'容味,成塊好脆好似食緊餅乾++嗌完餐,個waitress拎左d餐具黎,一手劈低@@一堆野咁=.=

好可惜,佢既'up'味大打折扣不特止,缺點陸續有黎

(因為我想食個包同埋甜品^^)我地叫左:
餐包好細一片,冇'算'容味,成塊好脆好似食緊餅乾++
嗌完餐,個waitress拎左d餐具黎,一手劈低@@一堆野咁=.=支叉仲有幾滴水.........
個餐湯一上,碟邊都有幾滴湯=.=之後上既每碟野碟邊一d都唔clear,總會有幾滴汁=.=最陰公係,我地都揩到= =到底想點ga碟野........................................
餐包好細一片,冇'算'容味,成塊好脆好似食緊餅乾++

老實講,試一次夠晒,完全冇再去既慾望
雖則咩價錢咩貨色,但不至於咁差= =
我唔係咀刁既人,不過實在我都唔覺得好味得去邊
簡直係一間扮緊高檔既港式茶餐廳
應有既其他質素都冇,對呢間野零好感
絕對唔會再去
差唔多咁既價位,不如去oliva
法式豬扒配薯菜
雞翼配salad
餐包and湯;個湯碗崩左=.=
見唔見到滴湯?
一擺低就係咁既款,見唔見到d水=.=?
2009-03-17
$34 (Lunch)
一擺低就係咁既款,見唔見到d水=.=?
2008-12-14 21 views
我諗住我未試過今日就放低安娜, 椰林閣, 扒王之王, 中原隔離果幾間茶餐廳, 就試下是你的喇, 今日一試後我諗我呢世都唔會再黎呢間野喇, 我同bf每人叫左一個餐紅燒豬扒&西冷牛扒餐(因為個meal寫住係黑椒, 所以我就問佢有冇得轉汁唔要黑椒), 佢話可以轉洋蒽汁, 於是我就轉左喇, shit...黎到之後一樣係有黑椒囉,d刀刀叉叉仲要有污漬架,要我自己由頭抺一次餐湯: 紅湯,係最好味架喇,呢個真係唔差餐包: 係法式包切片,脆就脆喇,不過係凍到嘔呀,脆得黎硬, 我bf咬左一下已經掉低左喇~紅燒豬扒: 嘩....果塊扒簿到好似攞黎墊枱咁呀,味道尚算ok既, 佢有菜拌碟架,我一咬又係凍既....頂...我唔知呢個係冷盆喎,唔好意思,西冷牛扒: 上面講左喇,話走黑椒冇走...佢舊扒好似人地食早餐果d沙爹牛肉公仔面裏面既牛肉咁囉,林'bag bag", 厚得黎但係林, 超差個餐我食左一半佢就問都冇問放低2杯雪糕走左去,甜品最後食....但係佢係雪糕...咁即係我唯有係食鬼完個雪糕再据返我舊爛鬼扒呢間野簡直就係元朗我食過最難食既扒囉,即使中都隔離果幾間餐廳都好味過佢呀,我呢世唔會再踏足呢間野,10

餐湯: 紅湯,係最好味架喇,呢個真係唔差

呢間野簡直就係元朗我食過最難食既扒囉,即使中都隔離果幾間餐廳都好味過佢呀,我呢世唔會再踏足呢間野,10個差我比11個呀唔該!!!!!!!!
$65 (Dinner)
  • 完全唔建議去呢間野食
2008-10-20 13 views
叫了黑椒西冷牛扒餐($61),有湯、餐麵包、甜品和飲品,羅宋湯質素幾好,很足料,有大量蔬菜和牛肉,有少許辣,應該不是鑵頭加水,唔錯。西冷牛扒很大塊,肯定較大快樂的大件,七成熟就是七成熟,牛扒質素不差,很「冧」但又有咬口,廚師有功力,配菜是一般的粟米、荷蘭豆、薯條再加上一個炒飯,配菜只是一般貨色。甜品啫喱也是一般。這裏的環境很像七、八十年代的懷舊餐廳,環境一般。這裏的侍應大多是年青女孩子,配有少量男侍應,好像與餐廳的懷舊格格不入,濃妝艷抹的女侍應服務一般,但尚算勤力有禮,未到不可接受的程度。這裏的牛扒其實都算是有水準的,不算太差的了。
$61 (Dinner)
  • 西冷牛扒
(Non-member)
啲食評講到間歺廳好差我嗰日行過咪走入去試吓睇吓係唔係咁差.、由我一入門口有個好大聲嘅妹妹問我幾多位我話一位佢就安排嗰位我坐.可能佢就係東(贏)濃妝妹妹.佢攞個歺牌比我問佢有乜嘢特別啲又好多人食,佢話蒜茸西冷扒,我諗西冷有咪嘢咁特別呀,不過佢咁有誠意介紹我就試吓啦,歺湯就叫咗羅宋湯,好怏就嚟咗歺飽同湯唔出啲湯都好好味好濃好小飲倒啲咁濃嘅湯,到個西冷到咗嚇了一跳曄!嗰堆蒜茸成坐山咁樣,完全睇唔到塊西冷, 嗰買相我從來未見過,跟住就食啦点知出乎我意料外,可能我鍾意食蒜茸食落口我覺得好好味呀,点解啲人講到咁差,食完到歺飲我叫咗杯珍珠芝麻冰,仲有甜品係雪糕,埋單都係6拾幾蚊都0K呀,我見倒啲生意都唔錯吖,跟住我問個侍應呢間歺廳開咗幾耐,佢話原來開咗三+幾年啦!如果真喺好差,可以開倒三+幾年咩!
  • 蒜茸汁
  • 羅宋湯
2008-06-14 14 views
與朋友仔想了好久都未曾決定去那裡吃lunch本來想到國記吃粥但不想行...= =看到"新是你的"這餐廳的名字怪怪的樣子又滿好看就進了這裡吃lunch~一走進餐廳嘩 好點烏煙瘴氣的感覺跟餐廳外面好大出入 -_-而侍應都是女生(東瀛濃妝= =)跟西餐格格不入港式茶餐廳的水杯中有一隻蒼蠅浮屍...= =點了個香草汁魚柳薯菜先來蒜容多士不好吃 蒜泥好油又無香味忌廉湯無香味 一喝便知是超求其之作 生粉水般無誠意魚柳到來先吃一口薯塊好乾..= = 不及格所謂的香草汁只是生粉芡相比之下 魚柳是算好了餐飲用台式飲料的杯 又是格格不入的證明所謂甜品 就是以日式小碟子盛著的者哩 無味 難食又是非常非常9吾搭8而餐廳的音樂是方力申n年前的大碟真想問"新是你的"的老闆: 你九吾搭八完未亞?雖然是平......但都不應如此無作風吧最後還要10% service charge........埋單時侍應找少十元我們都不為意 我們出了門口後...一位濃妝侍應妹妹追上來找回十元給我們哈哈.....非常謝謝!
與朋友仔想了好久都未曾決定去那裡吃lunch
本來想到國記吃粥
但不想行...= =
看到"新是你的"這餐廳的名字怪怪的樣子又滿好看
就進了這裡吃lunch~
一走進餐廳
嘩 好點烏煙瘴氣的感覺
跟餐廳外面好大出入 -_-
侍應都是女生(東瀛濃妝= =)
跟西餐格格不入
餐飲用台式飲料的杯 又是格格不入的證明
所謂甜品 就是以日式小碟子盛著的者哩 無味 難食
又是非常非常9吾搭8
而餐廳的音樂是方力申n年前的大碟
真想問"新是你的"的老闆: 你九吾搭八完未亞?

雖然是平......但都不應如此無作風吧
埋單時侍應找少十元
我們都不為意 我們出了門口後...
一位濃妝侍應妹妹追上來找回十元給我們
哈哈.....非常謝謝!
$32 (Lunch)
2008-01-25 11 views
這是我第二次到這間餐廳,但卻令我"印象難忘"跟男友來到這間外表裝修得古典的西餐廳,可能今晚天氣特別冷,把餐廳侍應的面孔都凍僵,笑容欠奉.最後我落了一個雜扒餐(雞&豬),男友就落了巴西豬扒鐵板餐,先說說我的雜扒,它的肉質尚算腍,但黑椒汁味道淡得完全不像黑椒汁,而且太多油;豬扒亦因有太多油的關係,吃上口都不知是豬扒還是豬頸肉,最後還被我發現上面黏著一條頭髮,總括而然,它還有很多改善的空間.
這是我第二次到這間餐廳,但卻令我"印象難忘"