2004-12-12 33 views
其實我想寫香港仔的Neway,因為今早我是幫襯那間的,但找不到,我又忘記正確地址,所以冇Add到。講回今早十點九我到了這間食K-Lunch,去到先知$39個K-Lunch,只得兩個鐘,包一個主飯/麵/粉/湯烏冬,一杯飲品和出面櫃面附近的食品,還要加一。一入到間房,感覺不是太差,可能因為只得我和仔仔,所以幾大。D歌幾新,新到不識唱,但唱開的舊歌就很多都找不到,但兒歌都幾多,適合一家大細去。十一點出去取食物,只得羅宋湯和西洋菜煲豬肉,我每種取了一碗,飲完只覺一般。其它只得自製多士,白灼西洋菜,蕃茄仔,西芹,麵包粒和沙律醬。入到房叫了一碟炒海鮮烏冬(送來後,嘩黑到死,味道差,海鮮睇都睇不到,只找到一隻青口,幾粒細墨魚仔,蟹柳碎等),一碗海鮮烏冬(送來後,這碗個樣幾好,有兩隻青口,不過冇味。幾隻急細蝦,又是冇味的。幾隻細墨魚仔,又是冇味的。再加粟米粒和紫菜條),兩杯凍檸七,一般,不過很多冰呀。唱到十二點四已經收錢,未到十二點九就熄機歌出,真絕。只可以講一句,冇下次。
2004-10-02 36 views
呢間咁ge卡拉ok...唔好叫我再去第二次!! 我覺得簡直客死人!! 我地一行十人走左去唱k lunch~ 入到去無論間房,廁所,走廊乜都殘到不得之了!! o係咁ge環境,點唱呀!? 間房勁大,但係個電視就勁細!! 環境之惡劣之前果幾位都已經講左好多,但更差ge係d服務態度,咁大間卡拉ok,竟然連杯檸蜜都冇,仲要我地自己出去拎!! 果d咪又一枝大聲一枝細聲咁!! d野食就麻麻啦~不過音響又差,d冷氣又唔夠...應該係勁熱至啱!! 好難頂呀>_< 加上所有neway ge共同缺點:貴! 星期三k lunch都要40蚊一位,仲靜係唱得2.5個鐘,我打死都唔會再黎呢間neway咖喇! 仲要俾我番到屋企先知,原來附近世紀香港酒店地庫有間red box,星期六lunch都係32蚊ja!! 淨係red box呢個名已經吸引啦! 仲要o係酒店地庫tim wo!! 等我下次去左呢間再上黎講下先得!!^^
2004-09-22 20 views
20040921 8pm好耐無做過o的咁retro o既活動- 唱K din!!! 3人, 8pm 開始唱到1am. o的房都係超殘, 有得揀我比較prefer CEO lor. 但係呢度個buffet 都唔錯, 有即煎蠔仔蛋同即燒串燒, 三文魚刺身果o的當然唔係o的咩靚o野不過都算新鮮.同埋好就好在o的o野食去得快, 勁爽手又有一輪新o野.另加半打budwiser (買6送3), 劈到1am.九折後位位$170, 貴lor!
20040921 8pm

好耐無做過o的咁retro o既活動- 唱K din!!!

另加半打budwiser (買6送3), 劈到1am.

九折後位位$170, 貴lor!
2003-10-09 11 views
一班人o黎呢度唱K;都幾抵食,buffet每人$55,有齊壽司、湯、沙律和冷盤、罐頭雜果、BBQ紅腸、雞翼、咖哩魚蛋、即灼蔬菜等等。怕D壽司唔乾淨,冇食到;不過都係忍唔住食o左幾多罐頭雜果同冷盤,好似中華沙律,白雲鳳爪呀咁。好在,到依家都唔見拉肚子。總括o黎講唔算好味,不過平平地都幾抵食。呢度又唔多似新裝修;除大門以外,o的K房依然非常殘舊。Service唔算太差,起碼D侍應都會提下我地就o黎close buffet呀咁。
2003-06-21 6 views
星期六行街行到無地方好去, 又熱, 不如去唱k啦, 去灣仔呢間因為貪佢裝修無耐房又比較多。happy hour時段每位25蚊,包兩杯無酒精飲品(例牌)無果盤但係有nuts。佢地有10蚊既茶餐, 每人限叫一份, 肚每關係叫左兩樣野食, 因為擔心唔多好食, 10蚊喎, 都唔知比咩你食; 雞肉串燒得兩串, 但好味, 因為似係超級市場可以買到個d, 我男朋友叫牛腩河, 10蚊真係擔心又幾大碗, 點知一來到, 大驚喜同你平時去牛什鋪食一樣咁大碗, 味道仲.....好好食呀, d牛腩唔un, 又香, 河粉又多, 我真後悔叫左雞串燒........
2002-11-23 12 views
呢間~我諗好多人都去過la~我都唔係第一次去~去過無數次之後~都睇淡左喇!呢間分店實在係好差囉d服務態度!d野係好好味!不過食左就背脊骨落囉!我依家已經唔會去neway!因為佢有既歌~加州紅一樣有~點解仲要去neway受氣?
呢間~我諗好多人都去過la~
我都唔係第一次去~
去過無數次之後~都睇淡左喇!
呢間分店實在係好差囉d服務態度!
d野係好好味!不過食左就背脊骨落囉!
我依家已經唔會去neway!
因為佢有既歌~加州紅一樣有~
點解仲要去neway受氣?