共度一燒 (荃灣).荃灣嗰頭好夠食肆,仲有好多串燒今次呢間串燒平又好食,仲有得加錢飲品任飲兩個鐘,有生啤cocktail等. ▪️ 韭菜·燒賣·台灣腸·原條茄子▪️.串燒韭菜真係好好食,我之後仲有encore燒賣一串先十幾蚊,仲有台灣腸夠惹味原條茄子🍆鹹左少少,但都好食. ▪️燒蟶子·牛舌芯·雞腎▪️.蟶子超好食,都幾大隻!牛舌芯夠熱入面個芯有少少生雞腎$22係有兩串!.▪️烤三文魚鰭·蒜蓉娃娃菜·燒芝士輪▪️.三文魚鰭有魚油香再痴係啲魚鮫位娃娃菜入面仲有粉絲芝士竹輪一串有四粒!.我地兩個除左叫生啤,仲叫左杯柚子highball whisky底,飲落好易入口好啱女仔!.📌 共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖
共度一燒 (荃灣)

荃灣嗰頭好夠食肆,仲有好多串燒

▪️ 韭菜·燒賣·台灣腸·原條茄子▪️
串燒韭菜真係好好食,我之後仲有encore
燒賣一串先十幾蚊,仲有台灣腸夠惹味
原條茄子🍆鹹左少少,但都好食

▪️燒蟶子·牛舌芯·雞腎▪️
蟶子超好食,都幾大隻!
牛舌芯夠熱入面個芯有少少生
雞腎$22係有兩串!

▪️烤三文魚鰭·蒜蓉娃娃菜·燒芝士輪▪️
三文魚鰭有魚油香再痴係啲魚鮫位
娃娃菜入面仲有粉絲
芝士竹輪一串有四粒!

📌 共度一燒 (荃灣)
荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖

📍共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖和朋友一起下班後,我們去了荃灣區的一家串燒小店享受happy hour。這家店的裝修明亮乾淨,座位也很舒適,令人感到很愉快。而且食完串燒後,身上不會有油煙味道,這一點我們都很滿意。這家店的串燒都是現點現燒的,而且還可以根據口味選擇辣度,非常貼心❣️❣️❣️👉蒜香茄子💰$42😋😋😋😋.7/5茄子切成原條,份量十足,肉質鮮嫩。表面撒滿了蒜蓉、蔥花和孜然粉,給予了這道菜獨特的香氣和味道。每一口都能感受到茄子的柔軟質感和蒜香的濃郁滋味。👉金菇肥牛卷💰$20😋😋😋😋.8/5金菇肥牛卷是一道絕妙的組合。肥美的牛肉包裹著鮮嫩的金菇,形成了一個口感豐富的卷子。牛肉的鮮甜和金菇的鮮香相互融合,每一口都帶來滿滿的滿足感👉 雞腎串(2串)💰$22😋😋😋😋.8/5雞腎經過燒烤後,表面呈現金黃色,散發出濃郁的香氣。雞腎的質地鮮嫩,口感滑嫩,並且帶有微妙的嚼勁。每一口都能品味到雞腎的鮮甜和燒烤的香味👉 招牌牛舌心💰$28😋😋😋😋.9/5招牌牛舌心是這家餐廳的招牌菜之一,絕對值得一試。牛舌心切成厚片,保持了牛肉的嫩度和鮮美。每一口牛舌心都充滿著濃郁的牛肉香氣
📍共度一燒 (荃灣)

👉蒜香茄子
💰$42
😋😋😋😋.7/5

👉金菇肥牛卷
💰$20
😋😋😋😋.8/5

👉 雞腎串(2串)
💰$22

👉 招牌牛舌心
💰$28
😋😋😋😋.9/5
招牌牛舌心是這家餐廳的招牌菜之一,絕對值得一試。牛舌心切成厚片,保持了牛肉的嫩度和鮮美。每一口牛舌心都充滿著濃郁的牛肉香氣,肉質鮮嫩多汁。它的燒烤處理使得牛舌心的外層香脆,內部則保持著柔軟嫩滑的口感🤭❣️

💙另外還吃了,煙肉蘆筍卷 $22、豚肉京蔥卷$20、韭菜$16、雞中翼$18,全部都非常美味,價格也很合理💙

👉自選酸辣薯粉
💰$29 +($6娃娃菜、$6鮮腐竹)
😋😋😋😋.8/5
我們還點了自選的酸辣薯粉,如果你去串燒店用餐,大口吃的話可能不夠飽,這時酸辣粉就很適合了,而且還可以選擇配料,價格在$6到$12之間,非常划算又能填飽肚子。此外,他們還提供米線和烏冬可供選擇❣️😍😍😍

回頭: Yesyesyes,我們還試了他們的暢飲放題服務,只需支付$158,就可以在120分鐘內暢飲。他們提供了生啤1664、Asahi和Corona等各種啤酒,還有各種雞尾酒和非酒精飲料,連聖誕必有的mulled wine也有🎄串燒搭配酒真的很棒,而且這家店的暢飲放題服務真的很划算,可以慢慢享受,和朋友聚在一起聊天,喝一兩杯已經很愜意了🫧🍻🥂🍸🥃🍹另外,這家店的服務也很出色,而且不收取額外的服務費 ✨🤭🫶🏼
臨近聖誕,最近天氣又開始轉凍🥶🥶,突然之間有啲想同fd 食吓嘢,今日嚟到荃灣鱟地坊搵到呢間串燒店,同fd<<共度一燒>>。🔥🔥入到鋪頭,環境好乾淨整理,而且會播放一啲歐美流行歌,好有氣氛。🙌🏻呢度有個吸睛package ($158,120分鐘暢飲放題),有各式酒類🍹啱晒想無限痛快暢飲嘅朋友,我同朋友先嚟一個highball Whisky 同 Mojito暖下胃先。🥰🥰五花腩串🐖 $20未拎起已經聞到肉香,油脂同瘦肉好平均,加上孜然粉,入口好惹味。送酒飲必需配搭。豚肉🥓京蔥卷$20呢一串野咬落去會有少少爆汁💦,蔥香加豚肉口感唔錯,好過癮。蒜香燒蟶子$50👍🏻👍🏻上面滿滿嘅蒜椒蔥,好少食到呢款size 同手差唔多嘅蟶子🥹,食落都保持到蟶子嘅鮮味,彈牙爽口。😋😋蒜香燒生蠔$50生蠔大大份,蒜香,生蠔肉汁同蔥香層次分明。👍🏻👍🏻一串有三大片,片片都保留原條茄子🍆$42呢個係食串燒必點,賣相好好,好大份。出面其他地方食呢款,好驚太咸太燶。但共度一燒喺呢方面做得好好同好入味,而且好容易一條條撕落嚟,入口好juicy。蒜香牛油雜菇🍄$40有冬菇,金菇,雞髀菇,每啖都帶

五花腩串🐖 $20

豚肉🥓京蔥卷$20

呢一串野咬落去會有少少爆汁💦,蔥香加豚肉口感唔錯,好過癮。

蒜香燒蟶子$50👍🏻👍🏻

蒜香燒生蠔$50
生蠔大大份,蒜香,生蠔肉汁同蔥香層次分明。👍🏻👍🏻

一串有三大片,片片都保留

原條茄子🍆$42

蒜香牛油雜菇🍄$40

有冬菇,金菇,雞髀菇,每啖都帶有牛油香。食吓食吓好快清哂。

另外仲點咗

翠肉瓜$16
XO醬粉絲娃娃菜$40
金菇肥牛卷$20
魷魚串$28
台灣腸$18

酸辣粉:

冇諗過燒烤主題嘅鋪頭竟然有酸辣粉,決定試試佢。呢碗比起出面嘅唔會太多紅油,食落心理唔會有壓力,味道唔錯而且大份料足。

其間店員攞咗杯冬日限定mulled wine俾我哋warm up,飲落去暖暖地,好易入到狀態。

整體嚟講呢間啲串燒抵食大大份,店員好親切,而且上枱都幾快,所有嘢15至20分鐘上齊哂。環境氣氛好好,今日坐足2個鐘同朋友吹水食酒完全冇悶場。👍🏻
2023-12-02 43 views
今次黎到嘅串燒店真係正到爆炸💥!一坐低先嚟咗杯桃汁,一啜,真係港呀!溜滑嘅果肉窩心,甜到剛剛好。撈一串五花腩,口感實在太得,肉質爽脆,間中夾埋啲瘦肉,嚐嚐哋油香真係食得停唔到口呀!轉個彎,嚟咗牛舌芯。呢個真係要讚下,夠味夠腍,咂口就知哂心機。唔少得嘅蒜香茄子😋,個茄子腍滑得嚟唔失原味,蒜香撲鼻,啖啖都係滿足!得閒真係要再黎一試。最後,唔可以唔提,呢度嘅菠蘿同白鱔,簡直畀人驚喜到呆。菠蘿燒完香甜過糖,啖啖多汁;白鱔滑得來又彈牙,膠原蛋白滿分感覺。穿插嘅幾條肉串,都係戥得正,香味四溢!簡單地講,呢間店嘅食物令人回味無窮,用心感覺到。下次再嚟,要搵多幾個朋友一齊分享呢個美食樂園嘅!🍢🍍🤤

2023-11-08 49 views
荃灣有間共度一燒係食燒烤,我成日去,好食又近我,而家仲有$158暢飲120分鐘,所以約埋朋友出食下嘢👍👍👍👍1.香辣牛肋條 估唔到彈牙又嫩👍小小辣,剛剛好。2.豚肉京蔥卷豚肉燒得好香,包住清爽嘅京蔥,一啲都唔油膩。3.安格斯一口牛燒得啱啱好,肉香、油脂香充滿口腔,想食多幾串呀!❣️4.羊肉串羊肉肥瘦相間,入口滿是羊肉香🥰5.招牌牛舌芯$28牛舌好食,又夠淋又夠厚,大力推薦一定要食😋😋😋6.紫蘇雞肉丸$18紫蘇配雞肉爽口彈牙有肉汁,正🤩7.燒韭菜燒韭菜係燒烤必點嘅食物,好香。🤟🤟🤟8.蒜香燒茄子🍆有街頭風味,蒜蓉加辣椒,一絲絲夾起好過癮。9.芝士年糕年糕外皮脆,入面係流心芝士😍😍😍😍10.清酒煮花甲花甲大隻冇沙,新鮮美味,用清酒煮更加突顯花甲嘅鮮味。👍👍👍👍11.白鱔白鱔肉質彈牙,無骨,放心食。12.蘋果酒同埋冰串白桃梳打都好好飲,適合女士們傾計。

1.香辣牛肋條
估唔到彈牙又嫩👍小小辣,剛剛好。
2.豚肉京蔥卷
豚肉燒得好香,包住清爽嘅京蔥,一啲都唔油膩。
3.安格斯一口牛
燒得啱啱好,肉香、油脂香充滿口腔,想食多幾串呀!❣️

4.羊肉串
羊肉肥瘦相間,入口滿是羊肉香🥰

5.招牌牛舌芯$28
牛舌好食,又夠淋又夠厚,大力推薦一定要食😋😋😋

6.紫蘇雞肉丸$18
紫蘇配雞肉爽口彈牙有肉汁,正🤩

7.燒韭菜
燒韭菜係燒烤必點嘅食物,好香。🤟🤟🤟
8.蒜香燒茄子🍆
有街頭風味,蒜蓉加辣椒,一絲絲夾起好過癮。

9.芝士年糕
年糕外皮脆,入面係流心芝士😍😍😍😍

10.清酒煮花甲

11.白鱔
白鱔肉質彈牙,無骨,放心食。
12.蘋果酒同埋冰串白桃梳打都好好飲,適合女士們傾計。

Dinner
同朋友👧🏻一齊喺荃灣,佢👧🏻想搵個地方飲嘢食嘢,我諗一諗,記起呢間串燒店,於是就帶咗朋友👧🏻嚟呢間餐廳開餐🤣呢度有 每位 $158「120分鐘 暢飲放題」,有 Sake, Draught Beer, Cocktail, Mocktail 等等,朋友👧🏻呢晚係 in the mood of drinking🤣,問我可否陪佢放題🤣,我咁好人,梗係冇問題啦😜;朋友👧🏻飲咗好多啤酒、清酒、雞尾酒 等,真係非常暢快兼值回票價🤣$16「翠玉瓜」x 2、$20「五花腩串」、$18「雞中翼」、$22「煙肉蘆筍卷」、$16「雞肉串」:呢5樣全部放埋一碟,都燒得幾香口😋,其中「五花腩串」夠晒油脂好甘香🤩、「翠玉瓜」就好多汁😋$24「燒菠蘿」、$20「豚肉京蔥卷」、$32「黑豚肉串」、$22「泰式豬頸肉」:呢4樣全部放埋一碟,都係燒得幾香口😋,其中「燒菠蘿」勁 juicy 甜甜哋😋$108「燒馬友」:魚肉新鮮嫩滑🤩$16「韭菜」x 2、$16「秋葵」x 2:我哋一人一串韭菜🤣,韭菜咬落有啲煙韌🤩;「秋葵」又係一人一串🤣,爽口、簡單好食😋飲飽食醉嘅一晚🤣

$108「燒馬友」:魚肉新鮮嫩滑🤩

飲飽食醉嘅一晚🤣
$350 (Dinner)
共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:麻辣豬耳 $28,香辣牛肋串 $20,招牌牛舌芯 $28,雞軟骨串(2串) $22,雞腎串(2串) $22,秋刀魚 $32,芝士年糕(2件) $28,醇滑嘉士伯(罐) $20麻辣豬耳:豬耳口感酥脆,搭配麻辣醬汁,辣味香醇,令人上癮!😄😄😄牛串燒:牛肋肉香氣撲鼻,辣味適中,肉質嫩滑,非常美味!牛舌芯經烤煮後口感軟嫩,香辣味開胃,讓人回味無窮!👍👍👍雞串燒:雞軟骨夠爽脆,搭配香辣調味,香辣又滋味!雞腎燒熟後仍保持嫩滑,融合香辣醬料,口感鮮美,是燒烤愛好者的最愛!👏🏻👏🏻👏🏻魚串燒:秋刀魚夠鮮嫩,亦夠大條肥美,香辣調味夠提味,魚肉入口扎實,十分惹味!❤️❤️❤️芝士年糕:年糕外酥內軟,芝士濃郁,有爆漿效果,口感豐富,是一道美味的甜點!😍😍😍醇滑嘉士伯:嘉士伯啤酒醇厚順口,回味清爽,與串燒共享搭配絕佳,實在是愜意的享受!😋😋😋

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

好熱鬧既一間串燒餐廳,環境唔似食串燒烤串,唔睇仲以為係食西餐。想講以後又多一個地方可以同朋友邊飲野邊食野,因為餐廳有得$158任飲汽水,涼茶,花茶,啤酒,清酒,雞尾酒,單單飲品都已經有成30款,再加上串燒款式種類好多,有得加辣唔辣,而且價錢唔貴,平既10幾蚊就食到一串。再加上,仲有酸辣粉食!超級抵食!自選酸辣粉 $29起 淨食串燒絕對滿足唔到專員既胃口,所以點左碗酸辣粉,點埋生菜同金菇,麵揀左薯粉湯底揀左小辣小麻。湯底唔係傳統勁多辣椒紅油既湯底,加埋莞茜青蔥花生少量肉碎,勁吸引。先飲一啖湯,一個字,好正!唔會太酸帶黎唔嗆口既辣味,薯粉煮得岩岩好,好彈牙,而且好粗身,掛晒d湯汁係個粉到,無敵!羊架 $36 燒羊架永遠麵係食串燒既首選,燒得好香口,表面燒得好香脆,入面仲係不斷流緊d肉汁出黎。羊架唔細隻,唔係好肥,個羊既味道好香好好食。日式紫蘇雞肉丸 $18幾好食既雞肉丸,食落好香紫蘇味,未食過呢種味道既雞肉丸幾特別,而且咬落都幾多汁爆出黎香辣牛肋串 $20 招牌牛舌芯 $28 羊肉串(2串) $24 安格斯一口牛 $36 雞心串(2串) $22 日式紫蘇雞肉丸 $18 白膳 $44 大墨魚

自選酸辣粉 $29起

羊架 $36
雞皮串(2串) $20
黑豚肉串 $32
自選酸辣粉 $41
食左勁多串燒,大概先係$400左右,下次再搵埋幾多fd黎食+飲野都好。
2023-10-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-10-16 44 views
好耐未食過爆汁既港式燒烤!🥓難得入尼荃灣一轉睇完展覽就即刻去食個飯🤘🏻誤打誤撞入咗間港式串燒,見到價錢吾貴又有卡位坐得舒服即刻入去醫肚🤍暢飲放題($158)有cocktail有酒任飲好抵飲下次一定叫埋班fd入尼不醉無歸😭個放題價錢仲環係等於出面飲兩杯cocktail既價錢🥹說算係梳打都係用新鮮水果整,叫左杯葡萄Soda有成串提子放入去仲要係乂大粒多汁大癲🤍五花腩串($20)有粗鹽同五香粉加持,肥瘦均等,油脂香係口中爆開,超推!🤍招牌牛舌心 ($28)好厚切又夠腍,輕輕一咬已經食到同出面60蚊一串居酒屋果d不相伯仲🤍豚肉京蔥卷 ($20)入面京蔥卷好新鮮,如果出面有更加大塊豚肉就更出色🤍雞中翼($18)燒得樂香,火候啱啱好,食落去仲有汁完全吾乾身,外皮脆卜卜吃完兩串仲想encore 🤍翠肉瓜($16)係你生食過最好食嘅翠玉瓜,我冇expect佢係會爆汁!仲調味調得岩岩好,唔會搶走咗翠玉瓜本身嘅香甜,食串燒都可以食得健康!🤍芝士年糕一般作風,係合格既芝士年糕☺️同平時食日本放題嘅芝士年糕一樣,都係會爆芝士漿下次會再試埋佢個酸辣粉,見到好多人叫🤘🏻但係自己太飽冇叫到🥰
好耐未食過爆汁既港式燒烤!🥓

🤍暢飲放題($158)

🤍五花腩串($20)
有粗鹽同五香粉加持,肥瘦均等,油脂香係口中爆開,超推!

🤍招牌牛舌心 ($28)
好厚切又夠腍,輕輕一咬已經食到
同出面60蚊一串居酒屋果d不相伯仲

🤍豚肉京蔥卷 ($20)
入面京蔥卷好新鮮,如果出面有更加大塊豚肉就更出色

🤍雞中翼($18)

🤍翠肉瓜($16)

🤍芝士年糕

2023-10-15
$350 (Dinner)
2023-10-15 31 views
荃灣咁多好嘢食,今次試下呢間串燒店坐低睇餐牌,先發覺選擇唔係超多,都係比較大路,我呢個食肉獸當然會係多肉少菜叫得串燒,當然唔少得啤酒,佢有2小時$158任飲,可惜我呢排酒量不佳,都係留返下次,單點就算🤣煙肉露筍卷,羊肉串,燒菠蘿,燒韭菜,味醂魚乾,泰式豬頸肉,全部都正正常常安格斯一口牛,好重牛味,正牛肋串,跟一口牛比下去,普普通通厚切牛舌,好軟熟,好好食燒賣,幾煙靭燒白鱔,好厚肉同好彈牙燒茄子,燒得幾好為咗啤酒任飲,我會再黎🤣
荃灣咁多好嘢食,今次試下呢間串燒店

安格斯一口牛,好重牛味,正

牛肋串,跟一口牛比下去,普普通通

厚切牛舌,好軟熟,好好食

燒賣,幾煙靭

燒白鱔,好厚肉同好彈牙

燒茄子,燒得幾好

為咗啤酒任飲,我會再黎🤣

2023-09-28
Dinner
  • 厚燒牛舌
2023-09-28 49 views
間中陣都要食下串燒飲下啤酒放鬆下, 呢間串燒店環境舒適, 座位闊落, 野食價錢合理, 全部大大串, 味道唔錯, 唯一缺點係全部串燒除佐炸物都溫溫地唔够熱,. 啤酒好大杯, 好飲.
Last Night Supper
2023-09-24 69 views
共度一燒 (荃灣)荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖呢間串燒店$156任飲兩小時放題,有清酒、啤酒、生啤、雞尾酒,咁抵真係要來食,同Friend邊食邊傾偈就最啱。日式紫蘇雞肉丸紫蘇葉嘅特殊香氣同埋鮮嫩多汁嘅雞肉結合得好得意。每一口都令人感受到細緻嘅口感同豐富嘅味道,絕對係一個令人回味無窮嘅選擇。酒糟雞卷呢款酒糟雞卷真係將中國傳統料理同日本風味結合得好靚。雞肉滑嫩多汁,酒糟嘅香氣令味道更加豐富。每一口都能夠感受到酒糟嘅獨特風味同雞肉嘅鮮美,真係一款令人難以忘懷嘅美食。煙肉蘆筍卷煙肉的煙燻風味同蘆筍的清甜口感相互輝映,每一口都帶來一種滿足感。不論係質感定味道,呢款卷物都絕對係一個讓人愛不釋手嘅選擇。招牌牛舌芯牛舌芯嘅鮮嫩加上招牌醬汁嘅獨特風味,每一口都帶來一種濃郁嘅享受。質感豐富,味道鮮美,絕對係一道令人難以抗拒嘅佳餚。羊肉串(2串)羊肉嘅獨特香氣同嫩滑口感,加上炭火燒烤嘅煙燻味道,每一口都帶來一種濃郁嘅滋味。真係一款讓人垂涎欲滴嘅美食。芝心竹輪卷竹輪嘅酥脆口感同奶油芝士嘅濃郁滋味結合得天衣無縫。每一口都讓人感受到竹輪嘅香脆同芝士嘅柔滑,絕對係一個令人驚艷嘅美味。秋葵 Okra清

日式紫蘇雞肉丸

酒糟雞卷

煙肉蘆筍卷

招牌牛舌芯

羊肉串(2串)

芝心竹輪卷

秋葵 Okra
清爽嘅蔬菜,佢嘅嫩滑口感同淡淡嘅甜味,絕對能夠為餐桌帶來一份清新嘅風味。不論係生食定燒烤,秋葵都能夠帶來一種獨特嘅口感同滋味,絕對值得一試。

蒜香茄子
茄子軟綿入味,蒜香四溢,每一口都帶來濃濃嘅蒜香味道同茄子嘅鮮美。炒得剛剛好嘅茄子質感豐富,絕對係一道令人回味的下飯菜。

酸辣粉
辣椒醬同酸味湯汁結合得恰到好處,帶來一種麻辣酸爽嘅口感。粉條Q彈有嚼勁,配上豐富嘅配料如豆芽、蛋皮同肉片,每一口都充滿了層次豐富嘅味道。酸辣粉絕對係一個讓人上癮嘅美食選擇。

鵪鶉蛋
真係好可愛!個個蛋仔都細細粒,質感鮮嫩。炭火燒烤之後,外皮微微焦香,內裡嘅蛋黃滑嫩,帶點濃郁嘅蛋香。一串串嘅鵪鶉蛋,經典又好味,絕對係串燒必點之選。

墨魚咀
墨魚嘅咀部份經過燒烤後,質感韌勁,帶有微微嚼勁。而墨魚嘅鮮美口感同濃郁嘅海味,令人回味無窮。每一口都能夠感受到墨魚咀嘅鮮嫩和炭火燒烤嘅香味,真係串燒愛好者嘅最愛。

2023-09-17 59 views
話說呢兩日突然好想食串燒,今日見有時間,是但搵間喺荃灣嘅串燒店,咁就發現左呢間入到去,裝修簡單得黎幾靚,啲酒樽放晒出黎真係好吸引🤩佢仲有個2小時野飲放題,可惜今次得自己一個,下次約埋朋友黎飲就perfect喇🤪今次叫左燒茄子,好好食,基本上可以輕易將皮肉分開,再卷埋啲蒜蓉同醬料🥹一流!黎到串燒舖,最想食梗係串燒啦🥹但因為得自己一個,唯有食左啲最想食嘅先今次叫左金菇肥牛、牛舌芯同雞腎,全部都揀晒香辣,又幾惹味🤤不過唔知個雞腎上面係啲咩粉,食落鹹左少少🫡最後就係佢個酸辣粉淨餸(好似有另一個名🤔好出色🥹因為唔知呢間舖對辣度嘅定義,輕輕揀左個bb辣,下次再黎再試吓小辣先😎佢個湯底同啲料都好好食,平時好驚食到啲好油嘅辣湯,但呢個唔會得黎,個湯仲好好飲🤤(雖然唔建議咁做🤪後面係杯巨峰提子梳打😳我無諗過真係會串3粒巨峰提子喺度!好飲之餘仲有提子食🥳我宣佈😎暫時荃灣我最愛嘅串燒舖係呢一間!大推俾大家👍🏻👍🏻

燒茄子

黎到串燒舖,最想食梗係串燒啦🥹
但因為得自己一個,唯有食左啲最想食嘅先

最後就係佢個酸辣粉淨餸(好似有另一個名🤔
酸辣粉淨餸

我宣佈😎暫時荃灣我最愛嘅串燒舖係呢一間!大推俾大家👍🏻👍🏻
燒茄子
酸辣粉淨餸
  • 酸辣粉
2023-09-09 67 views
《共度一燒》▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️串燒🔸黑豚肉串 ($32) 🔸豚肉京蔥串 ($20) 🔸秦式豬頸肉 ($22) 🔸香辣牛肋串 ($20) 🔸牛舌心 ($20) 🔸羊肉串 (2串$24) 🔸雞皮串 (2串$20) 🔸雞腎串 (2串$24) 🔸原條茄子 ($42) 串燒水準整體而言對得住價錢~ 今次幫襯嘅串燒入面比較有印象既係牛舌心、豬頸肉、雞皮串、雞腎串同埋原條茄子!🤩牛舌心同豬頸肉除咗火喉把握得好之外調味亦都非常值得一讚!味道完全唔會太重🥳雞皮串好脆而雞腎串就好爽~ 以佢哋嘅價錢嚟講非常抵食🫣!原條茄子蒜蓉味十足~雖然好大條但係一個人食食下好快就食曬🫣🫣小食🔸清酒煮花甲 ($58) 清酒味好香同入味,花甲雖然唔係太肥但係幾新鮮🥳以串燒店標準可以一試酸辣粉 ($63) 🔸薯粉、娃娃菜、金菇、肥牛、牛柏葉、多酸酸辣粉係意想不到嘅好食🤩🤩🤩 除咗可以自己揀配料之外,辣度酸度都可以自己揀!強烈推薦揀多酸再搭配一啲用入味嘅配料~😍▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️不設加一收費▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今次幫襯📍荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖#波比出沒荃灣 #TsuenWan #TsuenWan
《共度一燒》
串燒
🔸黑豚肉串 ($32)
🔸豚肉京蔥串 ($20)
🔸秦式豬頸肉 ($22)
🔸香辣牛肋串 ($20)
🔸牛舌心 ($20)
🔸羊肉串 (2串$24)
🔸雞皮串 (2串$20)
🔸雞腎串 (2串$24)
🔸原條茄子 ($42)

雞皮串好脆而雞腎串就好爽~ 以佢哋嘅價錢嚟講非常抵食🫣!

小食
🔸清酒煮花甲 ($58)

酸辣粉 ($63)
🔸薯粉、娃娃菜、金菇、肥牛、牛柏葉、多酸

不設加一收費

今次幫襯📍
荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖

#波比出沒荃灣 #TsuenWan #TsuenWanfood #荃灣美食 #串燒 #酒 #宵夜
#hkfoodie #hkblogger #foodie #hkfoodblogger #hkinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkigfood #igfood #food #hkeat #hkrestaurants #食好西 #香港美食 #餐廳推介 #香港好去處
和朋友一起來到荃灣「共度一燒」。個人還是很喜歡這裡的酸辣粉,放了我愛吃的魷魚🦑、金針菇等菜品,味道還是挺不錯的,點了中辣🌶️沒想到辣度還是蠻高的,自己只能含淚吃完。燒烤的話,吃了烤雞肉🐔、茄子🍆和秋葵等,還點了一份魚乾,個人覺得非常入味,小夥伴甚至多點了一份烤雞肉🍗咧😌另外,現在去店裡還可以享受每位158HKD的暢飲放題喔,非常划算,機會不容錯過🤔📌店名:共度一燒(荃灣)📌地址:荃灣鱟地坊80-84號華成樓B座地下B1號舖(有點難找,跟著google地圖走)📌人均:200HKD左右📌食物味道:🌟🌟🌟🌟🌟(食🌶️者友好)📌實惠:🌟🌟🌟🌟📌整體推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟

📌店名:共度一燒(荃灣)
📌人均:200HKD左右
📌食物味道:🌟🌟🌟🌟🌟(食🌶️者友好)
📌實惠:🌟🌟🌟🌟
📌整體推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟