2022-11-27 444 views
小龍蝦真係唔得嘍,食左幾隻,即刻個肚覺得唔舒服,然後就冇曬胃口再食,百幾蚊一份,唯有扔進垃圾桶了,小龙虾嘅肉質都一點也唔好,質量都唔過關,唔會再幫親,都食過幾多間小龍蝦,唯獨這家非常得不好吃,體驗感非常之差,
TakeAway
水煮魚(鱸魚)涼拌萵筍絲串燒羊肉、雞腎、腐皮角、雞脾茹、翠肉瓜燒菠蘿原本諗住食酸菜魚,但聞到d辣味就決定食水煮魚。雖然呢道嘅水煮魚d辣油唔喺紅噹噹咁色,喺有小小橙色,不過食落都幾辣。魚肉質感都幾好,😂😂但點都喺覺得要返國內食先最好食。串燒就有小小失望,調味好似唔夠咁,個燒菠蘿都有d酸,可能燒得未夠火候。整體都算唔錯,唔算好驚艷,但都唔算差。
水煮魚(鱸魚)

涼拌萵筍絲

串燒羊肉、雞腎、腐皮角、雞脾茹、翠肉瓜

燒菠蘿

整體都算唔錯,唔算好驚艷,但都唔算差。

2021-11-18 506 views
好耐冇食過咁有大陸味嘅川菜其實今日係行開呢頭,見到店門好新, 又感覺好有風味就入左去九妹美食價錢唔貴, 我地睇中左佢個酸菜魚都只不過係$268但我地見附近街同一樣酸菜魚要1.5x 以上價錢!酸菜魚嘅魚質好滑, 魚味都好出但我地就略覺得佢唔夠酸, 酸菜都唔係好多不過佢就有好多芽菜, 呢到加番分, 仲有紅薯粉做底之後仲叫左個香辣牛肉呢個味同當年係大陸食嘅味道係一樣佢有小小牛蘇味, 但唔會太影響食慾牛超級滑~都好食我地叫左小辣,唔會話好辣。如果你鍾意食辣,建議可以叫中辣燒烤方面我地叫左蒜蓉茄子,雞軟骨,冬菇同韮菜韮菜唔會話太老蒜蓉茄子好多蒜蓉,但就有小小太咸
好耐冇食過咁有大陸味嘅川菜
其實今日係行開呢頭,見到店門好新, 又感覺好有風味就入左去

九妹美食價錢唔貴, 我地睇中左佢個酸菜魚都只不過係$268
但我地見附近街同一樣酸菜魚要1.5x 以上價錢!
酸菜魚嘅魚質好滑, 魚味都好出
但我地就略覺得佢唔夠酸, 酸菜都唔係好多
不過佢就有好多芽菜, 呢到加番分, 仲有紅薯粉做底

之後仲叫左個香辣牛肉
呢個味同當年係大陸食嘅味道係一樣
佢有小小牛蘇味, 但唔會太影響食慾
牛超級滑~都好食
我地叫左小辣,唔會話好辣。
如果你鍾意食辣,建議可以叫中辣

燒烤方面我地叫左蒜蓉茄子,雞軟骨,冬菇同韮菜
韮菜唔會話太老
蒜蓉茄子好多蒜蓉,但就有小小太咸

2021-09-11 335 views
呢間個燒蠔真係要食,$208半打,一隻$38,有啲貴,但佢完美哋做到係大陸食個隻味,但隻蠔就比大陸個啲有肉大隻多!水煮牛夠辣,辣得嚟夠味有層次,唔係得個辣字。串燒都好好味!
2021-09-10
$200 (Dinner)
2021-08-25 233 views
其實由旺角食到佐敦店,燒烤一貫的好吃,肥腸麵由涼麵成為湯麵。味道很地道的川式燒烤,而且有點像日式中國菜的燒烤像多年前在尖沙咀赫德道十多年前的川燒。叫很多樣都是兩百幾,很飽足。燒烤主要推介蒜蓉茄子,豬,牛,雞,羊。要試燒烤手勢好不好就要試燒韮菜,韮菜老不老就知。九妹美食的就不老。蝦和蠔不老,剛剛熟。粟米就好正。肥腸麵變湯麵都好吃不過可以多香料和辣點就更好。現在少辣了很多。香味一樣。多了很多川菜如烤魚,水煮魚等。今晚沒有我常嘢的多春魚。。。下次再吃水煮魚,香辣牛肉,烤魚等等。上菜速度很快,比旺角店快很多,這點很好。

叫很多樣都是兩百幾,很飽足。

燒烤主要推介蒜蓉茄子,豬,牛,雞,羊。

蝦和蠔不老,剛剛熟。

粟米就好正。

肥腸麵變湯麵都好吃不過可以多香料和辣點就更好。

現在少辣了很多。

香味一樣。

多了很多川菜如烤魚,水煮魚等。

今晚沒有我常嘢的多春魚。。。

下次再吃水煮魚,香辣牛肉,烤魚等等。

上菜速度很快,比旺角店快很多,這點很好。
  • 蒜蓉燒茄子,蒜蓉生蠔,老虎蝦,串燒牛肉