呢間屬於係我哋上完跳舞堂的聚腳地元朗一般有特色D既cafe都係大家小巷中,比較難行難泊車,呢間就係yoho商場裡面,地點方便易搵食物質素都比較好,cafe同甜品整得好精緻,最愛他們Brunch好用心搭配,食材新鮮夠特別,牛油果🥑配石榴真的第一次食,口感好清醒食完感覺零負擔,健康得黎又低脂低卡,坐得都算舒服啱曬運動完坐低慢慢chill杯cafe
呢間屬於係我哋上完跳舞堂的聚腳地
話說今日同屋企人一行四人見到咁多好評就去試吓。叫咗3樣食物:1/ 漁人海洋薄餅,整體味道不錯,唯獨是薄餅底非常硬,有機會係雪藏?感覺餅底不是新鮮製造😶‍🌫️盛惠$168。2/三文魚子溫泉蛋海膽米型粉,味道唔識形容,好腥,而且汁過多,同米型粉有點不搭,我畢咗幾啖就冇再食..盛惠168。3/ 唯獨最後有驚喜嘅係黯然銷魂溫泉蛋飯,呢個係好食既,盛惠168 ,最後嗌咗一杯Cappuccino total埋單$602 老實講,呢個價錢同食物質素真係不成正比,重點係沒有服務可言,叫咗個飯諗住四個人share,問咗幾次先有匙羹同碗,可能樓面得一個職員嘅關係,佢都無暇照顧其他客人嘅需求。呢樣我覺得店家應該多考慮。pS . 如果呢個價錢,但係呢一種食物質素有好多其他選擇,呢間試一次就足夠了
話說今日同屋企人一行四人見到咁多好評
就去試吓。叫咗3樣食物:

2024-08-10
Type of Meal
Lunch
這家餐廳食物非常精緻,會以不少食用花來點綴,顏色多彩有層次✨✨✨當天吃餐廳的下午茶餐點,很多豐富的蔬食選擇👍🏻餐點睇落小巧精緻,但種類很多,食落份量不少!很喜歡吃他們家的自選沙律🥗羽衣甘藍好新鮮😍這間餐廳樓底很高,玻璃窗很大對外風景,視野很廣,坐窗位打卡有自然光最靚!

很喜歡吃他們家的自選沙律🥗羽衣甘藍好新鮮😍
2024-02-19 2371 views
同朋友係形點一行行下覺得有啲肚餓,於是見到呢間裝修都裝修得幾靚,於是決定入去食!一入到去,店員得兩個,可以見唔到我地所以我地主動行埋去同佢地講兩位,於是安排我地入座!Menu就唔多野食,可能因為新開??我同朋友一人叫左一個主食。1. Bibim Naengmyeon 韓國冷烏冬$238:個烏冬整體嚟講係幾好食,但個份量真係好細份,食完都覺得唔係好飽,但個湯底幾好食,個肉就肉質麻麻地,但整體嚟講我接受2.Siu Wan Rice燒魂飯$198:成個飯個汁好香好夠食,個叉燒好好好好食,諗唔到個cafe會竟然咁好食,仲要係整中式野整得咁好食,出色整體嚟講我都會再去幫襯,因為個燒魂飯個叉燒真係好出色!推薦指數:9/10🔥

2.Siu Wan Rice燒魂飯$198:

整體嚟講我都會再去幫襯,因為個燒魂飯個叉燒真係好出色!

推薦指數:9/10🔥
2024-02-01 1562 views
啱啱去咗一間餐廳食晚飯,服務啱啱好,睇下佢哋菜單嘅「遠近馳名叉燒漢堡」,點完又忍唔住多加咗豬肋骨同巴馬火腿,一口咬落去,肋骨嘅肉質啖啖肉,咸香又夠味,巴馬火腿嘅鹹香更係提提味,再加上日本蘭王蛋嘅蛋味層次豐富,個叉燒漢堡食落又滋味又得意。「波士頓龍蝦意大利飯」嗰道,真係賣相滿分👍🏻,龍蝦肉爽口得滯,意大利飯粒粒分明,蘑菇同煙三文魚既搭檔又係一絕,煙燻味淡淡嘅,同龍蝦嘅鮮味好夾!總括來講,呢個地方食物係真心不錯🔥,份量夠,味道正。下次同三五知己又或者約埋家人一齊去,感受下舌尖上既美味行程,應該會成為一次難忘嘅飯局🍴。

2024-01-25 1190 views
嚟到這家餐廳,一入門就覺得環境幽雅,坐底開始今次嘅美食之旅。首先,我點咗個波士頓龍蝦意大利飯,一上檯將龍蝦一剖開,夠曬震撼啫!每一啖咬落去,龍蝦嘅鮮味同絲絲芝士嘅香濃,夾埋意粉嘅彈牙,真係融合得好好。有無搞錯,洋薏米加cream cheese,仲可以咁搭㗎!😍再點嘅燴澳洲和牛面頰真係一絕!半生半熟嘅牛面頰,軟滑到不得了,食落有種說不出嘅滿足感。底下嘅松露薯蓉每一啖都有松露香,同牛肉汁結合到無得輸。最後,叉燒飯真係一個大挑戰。叉燒肥瘦適中,但比起其他兩款菜,就稍微遜色少少。可能係因為我太期待咁滑口叉燒,但呢個叉燒味道不夠突出,再加埋飯唔夠熱,就覺得佢缺了啲火候,打了少少折扣。總結,這次食物體驗,和牛面頰同意大利飯都係咁好吃,下次一定會再嚟!👌趁著折扣,快啲同三五知己嚟呢度享受啦!🍽️🥂

理想:大家去OpenRice 睇相,佢唔俾我post cap 圖現實中呢杯latte $55蚊,見到嗰刻都呆左似係初學者學緊既作品,味道都係好一般,完全講唔上好飲不如去飲McCafé , 連個花都攪成咁,又唔睇得又唔飲得,收呢個價錢,失敗左都仲好意思拎出黎serve 客OpenRice 要200字先俾到overall comment,想俾個差評佢,標題提示大家同埋商家,希望您地改善下出餐質素,同咖啡師培訓,如果美觀上係兼顧唔到,索性用紙杯加個蓋,等啲客睇唔到好過。
理想:
大家去OpenRice 睇相,佢唔俾我post cap 圖

現實中
Latte

呢杯latte $55蚊,見到嗰刻都呆左
似係初學者學緊既作品,味道都係好一般,完全講唔上好飲

2023-11-28
2023-12-06 935 views
完全唔明點解間野會咁多好評😂冇記錯星期一至五 晚飯18:00後 主餐牌係50%off叉燒飯原價198蚊 叉燒又燶又乾又冇味 諗住豉油撈飯啦 但啲汁又係冇味燉牛臉頰 已經唔記得左幾錢 啲牛肉慘過食即食牛肉乾😂 又乾又硬 仲話係燉😂 講都冇人信個叉燒漢堡包 中間塊菠蘿燒到又燶又苦塊叉燒係大塊 但又係冇味 個包唯一接受到既只係得塊麵包😂CLS成餐得個喇沙意粉有啲味😅 但都唔係好食 份量又少 4個人半價後都食左500幾蚊🤪 想像唔到原價1000蚊食完會係咩感受😂
完全唔明點解間野會咁多好評😂
冇記錯星期一至五 晚飯18:00後 主餐牌係50%off

個叉燒漢堡包 中間塊菠蘿燒到又燶又苦

成餐得個喇沙意粉有啲味😅 但都唔係好食 份量又少

2023-12-06
$137 (Dinner)
2023-11-19 792 views
💬經常性要到元朗出沒,所以食嘅地方都要找找不同。呢一間咖啡店☕️雖然分店都有好幾間,今次都係第一次坐喺度用餐。環境算係寧靜,燈光昏暗,比較有格調☕️———————————————————————————🥢黯然銷魂飯🍚💬膽粗粗試咗個推薦嘅叉燒飯,坦白講都幾貴,係大碗,配珍珠米,叉燒係有炭烤香,厚切口感不錯,中間附有溫泉蛋,可以多人分享👌🏿.🍰檸檬撻🍋、蘋果批🍎💬蛋糕都幾出色,檸檬撻幾脆口同新鮮感覺;蘋果批啖啖厚肉,都係幾滿意👌🏿.☕️Piccolo, Cappuccino, Flat White💬咖啡可以揀豆,大家都喜歡Nutty啲嘅口味,感覺幾順滑同濃郁,可以滿足整個下午☕️
———————————————————————————
🥢黯然銷魂飯🍚
🍰檸檬撻🍋、蘋果批🍎
2023-10-28
Type of Meal
Tea
今日好開心同屋企人去咗元朗西鐵站附近嘅一間餐廳食飯,估唔到呢一間餐廳質素好高,好好食,所以一定要介紹比元朗嘅朋友呀,位置於西鐵站附近,行一至3分鐘,就會到,我方便好容易搵呀,而且呢一間餐廳食物水平好高,同埋餐廳氣氛好寧靜,足夠嘅光線,裝修好有格調,啱晒一大班朋友嚟食飯啊,呢度嘅餐廳侍應嘅服務都好好,笑容好親切,好殷勤,主動服務,有賓至如歸的感覺,呢個真係好加分啊,而且呢度嘅食物,一定要試吓佢哋嘅銷魂飯,佢哋嘅醬汁呀調得好好,全部肉汁鮮嫩,先,即叫即整,擺盤都好靚,配料都好好,喺出面試過都食唔到咁有心思嘅飯,睇得出個廚師好有水準,的食物要求都好高,而且佢哋嘅嘢飲朱古力都好飲,全部都係甜度適中,有大杯,真係好完美
與朋友帶同一個3個月都不足既bb去食,見餐廳都沒太多客人,得對門口既兩張枱有客人。我同朋友要求同BB車坐到餐廳最入位置,唔會打攪到其他人,之後一個男職員上前三次禁止我同連同BB車進入,講話你唔收BB車就唔可以入。叫我哋抱住Bb…原因係因為阻住佢哋上菜,🥲其實當時餐廳入面真係冇人。我哋都要求坐到餐廳最入角落頭位置唔會有人出入,既然餐廳職員都有佢嘅態度,都不歡迎嬰兒和媽媽。所以我哋不歡而散去咗其他餐廳食。🙏🏻🙏🏻敬請行動不便,需要推輪椅,有毛孩嘅寵物車同媽咪連同BB車,都請小心選擇

所以我哋不歡而散去咗其他餐廳食。

2023-10-05 867 views
Ninety位於元朗Yoho mall一期的餐廳。坐西鐵到元朗站便能到達Yoho mall, 好方便。👍今次我叫左燒魂飯,(即係叉燒飯)。之前上網睇過相,覺得賣相好吸引,所以今次想試吓。飯個醬汁好味。配上流心蛋黃一齊食,絕對係好正!叉燒係半肥瘦,都好味。不過我略嫌個叉燒唔係好有叉燒味。晤知係咪俾個醬汁覆蓋左。同埋唔個飯唔夠熱。不過整體上都係好味。價錢方面其實都偏貴,要差不多二百蚊一個叉燒飯。講真,食完覺得唔係好值呢個價錢。Ninety喺香港有幾間分店。元朗yoho呢一間唔係好大。店內環境舒服。自己一個飲杯咖啡chill下☕️都係好好嘅選擇👍

Ninety喺香港有幾間分店。元朗yoho呢一間唔係好大。
2023-10-02
$220 (Lunch)
燒魂飯
公眾假期下晝兩點幾,我一個人先到等朋友。這店有好多單人座位甚至吧枱位,但我反正等朋友,情願稍等一下二人枱。兩點幾未食晏,好肚餓,叫了個 Australian BIG Breakfast。嘩,真係好大份!我最喜歡他們用茄汁意米代替茄汁豆,用厚煙肉扒代替薄脆煙肉片,還有用羽衣甘藍代替一般普通沙律菜。松露滑蛋下選用了酸種包,另外還有一隻太陽蛋。仲布蕃茄和薯仔,好豐富,好好味。跟餐的餐飲竟然可以選擇 Dirty,正合我朋友的心水。我反而想試試他們的手沖咖啡,選了 Ethiopia Yirgacheffe 咖啡豆,咖啡師沖得好好,均勻純厚,不會太酸,沒有澀味,喜歡!總體員工服務好好,坐得舒服,食物同咖啡都有水準。值得再嚟!

Australia BIG Breakfast Set

跟餐的餐飲竟然可以選擇 Dirty,正合我朋友的心水。
Hand Drip Filter Coffee - Ethiopia beans

總體員工服務好好,坐得舒服,食物同咖啡都有水準。值得再嚟!
2023-10-02
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$222 (Tea)
Australia BIG Breakfast Set
2023-09-24 474 views
📍NINETYs (形點) (元朗)元朗元龍街9號形點1期1樓1025號舖健康得黎又唔單調指數:❤️❤️❤️❤️-Rice 4 Sides: Sakura ShrimpSalty Egg Yolk Bonston LobsterCrab MeatGranola Greek YogurtStrawberry Avocado Salad-Piggy Piggy-Crab Benedict-Triple Chocolate Cookie-Red Velvet Cookie-RED BEAN MUFFIN-EARL GREY BAGEL-Chocolate Cinnamon Toast好食指數:❤️❤️❤️❤️呢間NINETYs有幾間分店,一直見有好多好評,今次經過見到,就試試佢啦!格局上同普通連鎖咖啡店差唔多,但食物一送上,小編我真係即刻雙眼發光,擺盤五顏六色相當吸引!雖然性價比唔算高,但真心好食😋
📍NINETYs (形點) (元朗)
元朗元龍街9號形點1期1樓1025號舖

-EARL GREY BAGEL

-Chocolate Cinnamon Toast

好食指數:❤️❤️❤️❤️
2023-09-19 470 views
呢間朋友介紹 食物又靚又好影🤩 食物味道層次口感都非常豐富好味 而且有啲味道&醬料感覺很新鮮 元朗能夠有呢種水準嘅餐廳 作為元朗人真心覺得幸福😋 餐廳樓底高 而且有落地玻璃 透光度非常好 有bar 枱 有高枱 可以按自己喜好決定坐咩位👍🏻食物價錢雖然唔算得上好平 但廚師嘅細心 食物嘅精緻度 再加上食物質素成正比 絕對值呢個價錢 係絕對會encore & 掛住嘅餐廳🙌🏻

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Lunch)