Restaurant: NINOEN Japanese Take-Away Shop
Info:

2022-01-19 391 views
日之苑出名賣日式便當,除了刺身壽司樣便當外,亦有好多日式外賣選擇,而且價錢好平,好抵食。😆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻在中上環食午飯,30尾至40頭價錢算便宜,價錢平質素如何呢?食過幾次個人覺得質素都唔算差,回頭指數5分之中都有3-4分啊!🔅野菜豬扒飯 $39野菜:主要是椰菜為主,加上紅蘿蔔、粟米和粟米濃湯汁。味道雖然不稱得上好食,但配搭都唔差。豬扒:是日式炸豬扒,外皮炸得香脆,肉質厚身,而且有成隻手掌咁大塊😋。不過食到後期略嫌有點乾隨餐附送一隻雞蛋🥚和一碗麵豉湯兩者味道都是不過不失總結:十分飽肚、抵食便當之選

🔅野菜豬扒飯 $39
野菜豬扒飯

隨餐附送一隻雞蛋🥚和一碗麵豉湯
兩者味道都是不過不失

總結:十分飽肚、抵食便當之選
TakeAway
因為疫情關係,夜晚放工都係買外賣返屋企食多😋放工經過呢間日本外賣壽司店,價錢相宜,選擇種類好多,有刺身、壽司、魚生飯、便當等等。鍾意食三文魚嘅我揀咗三文魚 五味賞 $40有五件唔同種類嘅三文魚壽司,包括三文魚軍艦、辣味三文魚軍艦、三文魚壽司、炙燒三文魚、芝士炙燒三文魚🍣每件三文魚都大大件😍而且三文魚肥美又新鮮,滿足晒我五種口味啊!😋另外試埋三文魚飯團🍙三文魚碎同日本飯撈勻捲成飯團,點豉油食一流,淡淡都係三文魚嘅鮮甜味道😋下次開party都可以叫埋到會啊!#日之苑 #NINOEN
因為疫情關係,夜晚放工都係買外賣返屋企食多😋
放工經過呢間日本外賣壽司店,價錢相宜,選擇種類好多,有刺身壽司、魚生飯、便當等等。

鍾意食三文魚嘅我揀咗三文魚 五味賞 $40
每件三文魚都大大件😍
而且三文魚肥美又新鮮,滿足晒我五種口味啊!😋

另外試埋三文魚飯團🍙
下次開party都可以叫埋到會啊!

#日之苑 #NINOEN
2022-01-13 287 views
53蚊的三色刺身飯,十分親民,三文魚綢魚吞拿魚各三片,刺身新鮮厚片,這個價格就不要什么自行車了吧。只能外賣,中午排隊人數眾多。送麵豉湯一碗,一點也不咸,有很多海帶。但是米飯麻麻。
2022-01-12
TakeAway
$70 (Lunch)
2022-01-08 272 views
【港島•日の苑西日式外賣專門店】————————————————————————2021最後一post美食❤️新一年有咩願望😇聖誕Party唔想迫可以約埋三五知己叫到會#日の苑西日式外賣專門店 食過幾次送五個心❤️都嫌少😋😋😋😋🌟 歡樂時光套餐(4-6人)HKD988🌟三文魚刺身HKD178🌟特上卷物拼盤(40件) HKD228睇相就知食得幾咁豐富 啲刺身新鮮又好食每次都散叫一盤三文魚刺身 仲要係厚切🤪個手卷大到嚇死你 7人食呢個份量好勁呀每人都係HKD200 抵到爆喇🥰🥰🥰🥰P.S. 消費滿HKD$500以上 免費送貨 網上落單就可以 食物味道:👅👅👅👅👅性價比:💰💰💰💰人均消費 HKD200✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🏠 日の苑西日式外賣專門店
【港島•日の苑西日式外賣專門店】

性價比:💰💰💰💰人均消費 HKD200

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

🏠 日の苑西日式外賣專門店
2022-01-04 270 views
最愛食壽司😋我每次都必食呢幾款🍣海膽✨帶子✨油甘魚✨赤貝肥美厚切💯大大件夠新鮮❤️價錢十分抵食🤩👍🏻餐牌款式好多,基本都有齊✔️好多款刺身選擇😙😙😙壽司,軍艦,卷物小食,便當都有即叫即製👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳但係好有效率💯等待外賣短短嘅時間🕒已經有好多人黎拎外賣應該係預先order自取我去呢間上環總店位置係上環街市對面好易搵🤓專做外賣我估平日午飯好多人買外賣lunch抵食又飽肚❤️❤️❤️❤️我見仲有豐富到會幾有水準賣相都好好值得買黎食
最愛食壽司😋
我每次都必食呢幾款🍣
海膽✨帶子✨油甘魚✨赤貝
肥美厚切💯大大件夠新鮮❤️
價錢十分抵食🤩👍🏻
餐牌款式好多,基本都有齊✔️
好多款刺身選擇😙😙😙
幾有水準
賣相都好好
值得買黎食
2021-11-19 772 views
係上環一帶做完野,收工肚餓又累,都唔想煮飯,諗住買個外賣,再返屋企慢慢嘆。經過見到一間日式店,細細間,係專賣外賣既,望多兩眼,有賣飯有賣壽司,價錢都唔算太貴。決定係呢間買野食,諗左好耐食飯定食壽司好,最後決定食飯,感覺會飽肚D。叫左個野菜燒雞扒飯,39蚊。拎到返屋企,我搭地鐵,都超過30分鍾,但都仲熱,係辣口個隻熱,唔錯。食落雞扒唔諧口,燒汁唔會過量而整到個飯太咸,確實不錯,米係用珍珠米,入口唔會太硬或林。整體黎講,個飯係高水準。以39蚊食到呢個飯,係抵既~以後黎港島,唔洗驚食貴野。

以39蚊食到呢個飯,係抵既~以後黎港島,唔洗驚食貴野。
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$39 (Dinner)
2021-11-02 680 views
⭐️日の苑西日式外賣專門店⭐️📍:上環皇后大道中金煌行地下C舖⏰:11:30am-9:30pm⭕️:現金、Alipay-一人牡丹蝦特上壽司盛套餐- 💰155🍣壽司盛包括:牡丹蝦壽司/ 海膽壽司/ 三文魚籽壽司/ 三文魚腩壽司/ 劍魚腩壽司/油甘魚壽司/ 蔥吞拿魚腩壽司/ 三文魚壽司/ 鰻魚壽司/ 帆立貝壽司🍣最鍾意食三文魚腩壽司 三文魚好厚 唔會好腥 帆立貝壽司 好大粒 好鮮甜🤤海膽壽司 唔腥 呢個價錢可以食到海膽 唔錯!劍魚腩壽司 好有咬口 油甘魚壽司 有油香 入口即溶牡丹蝦壽司 啖啖肉好鮮味 好彈牙 📌凡購買<一人牡丹蝦特上壽司盛> 加HK$1即可獲<日式餃子五件及麵豉湯一碗> !!🌟 呢間日式外賣專門店主打採用新鮮食材 提供各式壽司、刺身同埋其他日式小食🙈 價錢大眾化 款式選擇多 唔似坊間連鎖外賣壽司店既質素🤣加上我係星期六嘅晚上去買外賣 門外已經排滿左唔少嘅放工人士😂 所以繁忙時期可能要等10分鐘以上 性價比好高 食物質素都唔錯🤤呢到既丼飯都好出名同受歡迎架 牡丹蝦極上刺身飯、京蒽吞拿魚腩三文魚刺身飯及三文魚海膽刺身飯 下次要再試吓先🤤👍🏻📍日の苑西日
⭐️日の苑西日式外賣專門店⭐️
📍:上環皇后大道中金煌行地下C舖
⏰:11:30am-9:30pm
⭕️:現金、Alipay

-一人牡丹蝦特上壽司盛套餐- 💰155

🍣最鍾意食三文魚腩壽司 三文魚好厚 唔會好腥
帆立貝壽司 好大粒 好鮮甜🤤
海膽壽司 唔腥 呢個價錢可以食到海膽 唔錯!
劍魚腩壽司 好有咬口
油甘魚壽司 有油香 入口即溶
牡丹蝦壽司 啖啖肉好鮮味 好彈牙

🌟 呢間日式外賣專門店主打採用新鮮食材 提供各式壽司刺身同埋其他日式小食🙈 價錢大眾化 款式選擇多 唔似坊間連鎖外賣壽司店既質素🤣加上我係星期六嘅晚上去買外賣 門外已經排滿左唔少嘅放工人士😂 所以繁忙時期可能要等10分鐘以上 性價比好高 食物質素都唔錯🤤

📍日の苑西日式外賣專門店
北角春秧街/上環皇后大道中
西環屈地街/ 西環皇后大道西
2021-10-31
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2021-10-31 442 views
一個人食飯,最好叫外賣😝日の苑西日式外賣專門店性價比高,食物質素好👍🏻有鮮甜刺身、壽司,仲有小食添架☺️用大眾化價錢食到質素好嘅日式料理真係食得特別開心❤️我點左一人牡丹蝦特上壽司盛套餐仲有日式餃子五件及麵豉湯架🤤🤤壽司盛有10件新鮮壽司🤩有牡丹蝦、海膽、三文魚籽、三文魚腩、劍魚腩、油甘魚、蔥吞拿魚腩、三文魚、鰻魚同帆立貝👍🏻👍🏻餃子煎得好脆口,皮薄餡多呢個套餐都幾受歡迎等外賣期間都有不少人點👏🏻另外熱點有幾款丼飯👇🏻牡丹蝦極上刺身飯、京蒽吞拿魚腩三文魚刺身飯及三文魚海膽刺身飯😋
一個人食飯,最好叫外賣😝

日の苑西日式外賣專門店
性價比高,食物質素好👍🏻
有鮮甜刺身壽司,仲有小食添架☺️
用大眾化價錢食到質素好嘅日式料理
真係食得特別開心❤️

我點左一人牡丹蝦特上壽司盛套餐
仲有日式餃子五件及麵豉湯架🤤🤤
壽司盛有10件新鮮壽司🤩

餃子煎得好脆口,皮薄餡多

呢個套餐都幾受歡迎
等外賣期間都有不少人點👏🏻
另外熱點有幾款丼飯👇🏻

2021-10-30 321 views
日式餐廳到會✨抵吃CP值高的日式料理👏🏻網上訂購,全港都送貨👍🏻抵吃價$1138,六至八人份量。平均每人也只是$142💛到貨時,冷盤會有乾冰保溫!食物完整無缺!很精美!👏🏻套餐「梅」包括了沙律、刺身、壽司、卷物、燒物、熱盤。芝士年糕好好味!有驚喜!三文魚蟹籽炒飯好食!✨不會過咸。另配加1磅三文魚刺身$178✨份量十足!新鮮好吃!刺身厚切👏🏻👏🏻到會送貨準時、有禮!👍🏻日本酒是自己預備的🤪
日式餐廳到會✨

抵吃CP值高的日式料理👏🏻

網上訂購,全港都送貨👍🏻

抵吃價$1138,六至八人份量。
平均每人也只是$142💛

到貨時,冷盤會有乾冰保溫!食物完整無缺!很精美!👏🏻

套餐「梅」包括了沙律、刺身壽司、卷物、燒物、熱盤。

芝士年糕好好味!有驚喜!

三文魚蟹籽炒飯好食!✨不會過咸。

另配加1磅三文魚刺身$178✨

份量十足!新鮮好吃!

刺身厚切👏🏻👏🏻

到會送貨準時、有禮!👍🏻

日本酒是自己預備的🤪
「梅」套餐
「梅」套餐
2021-07-27 1590 views
係上環數一數二魚生外賣🥡店。丼飯好多選擇,今次食三文魚🍣加吞拿魚蓉,份量好多,三文魚厚度適中,有5塊大大塊。吞拿魚蓉入口即化,加上蔥花好送飯。外賣仲會有埋麵豉湯。
係上環數一數二魚生外賣🥡店。

2021-07-24 716 views
外賣三文魚蟹子刺身飯。店面好細但放左好多不同既外賣便當,刺身,沙律,壽司飯,冷盤,應有盡有,系略為不太整齊。雪櫃好似不太夠凍。有時就令我擔心會否刺身不夠新鮮暫時無事!廚房負責熟食,見倒餐牌上都有好多傳統日式便當。今次要左最基本既刺身飯,$55包括簡單既麵鼓湯。刺身飯上有少量酸薑同芥末。三文魚好厚,蟹子亦不吝嗇。白飯滿滿既一碗!依個外賣價位算中等。
外賣三文魚蟹子刺身飯。

暫時無事!

廚房負責熟食,見倒餐牌上都有好多傳統日式便當。

今次要左最基本既刺身飯,$55包括簡單既麵鼓湯。

三文魚蟹子刺身飯
三文魚蟹子刺身飯
2021-06-30 775 views
🌗U7 三文魚帆立貝刺身飯 $70 夏日炎炎,唔想食飯食到一身汗,刺身飯係個好選擇。刺身雖然唔算好鮮甜,但以中上環呢個價黎講都算合理,三文魚好厚好大片,仲好多飯實食得飽。隨餐附送麵豉湯一碗,味道適中唔會太鹹,如果加埋豆腐顯出誠意會更好。刺身飯以外仲有熟食丼,經WhatsApp落單仲有優惠添,下次可以試下~舖仔細細,客人叫完野食一定要出問口等,等候時間雖然唔算耐,但夏天咁熱真係一分鐘都唔想係室外,Order 定計啱時間先黎拎,唔洗等到身水身汗方為上策。
三文魚帆立貝刺身飯

🌗U7 三文魚帆立貝刺身飯 $70

2021-06-15
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$70 (Lunch)
2021-06-20 543 views
呢間日式外賣專門店我之前都有幫襯,佢哋價格親民,食材幾新鮮,有各式壽司、刺身和日式小食等,快捷方便唔駛煮。買咗這幾款外賣,媽咪同我都鍾意食:海膽吞拿魚刺生飯海膽質素以呢個價位嚟講算係質素,吞拿魚份量多、鮮味可以但係有啲肋,上面鋪咗啲卜卜脆蟹籽,個飯醋味平均 鰻魚飯當日見店有鰻魚飯做特價$58好抵食(優惠已完結),魚肉厚、油脂豐富沒有骨,醬汁調味夠香甜,飯粒分明,伴菜有蛋和雜菜幾豐富,無得輸蕃薯仔紫色蕃薯仔好香甜軟糯有薯味,唔錯嘅小食醉檸茶雞尾酒嚟,配魚生飯邊食邊飲,幾過癮
呢間日式外賣專門店我之前都有幫襯,佢哋價格親民,食材幾新鮮,有各式壽司刺身和日式小食等,快捷方便唔駛煮。買咗這幾款外賣,媽咪同我都鍾意食:

蕃薯仔
紫色蕃薯仔好香甜軟糯有薯味,唔錯嘅小食

醉檸茶
雞尾酒嚟,配魚生飯邊食邊飲,幾過癮
2021-06-16 462 views
父親節就到啦💖! 作為孝順仔女的你,準備好父親節禮物未呀? 除了禮物之外,晚餐也是當天不可缺少的重要部分。日本外賣壽司店 日の苑🔸,推出 「親親Daddy壽司刺身套餐」,包括: 特上花之戀壽司盛 24件、火炙卷物壽司盛24件、特上剌身盛 32件 和 蟹籽沙律。而特上花之戀壽司盛🌟,包括: 三文魚、三文魚腩🐟、鰻魚、帶子、花之戀、玉子🍳、甘蝦、中華沙律 和 芥辣八爪魚🐙壽司。款式繁多,價格也相當便宜呀!

2021-06-12
2021-04-08 646 views
次次係上環經過呢間外賣店,都有一堆人係到等,今日中午吾知食乜,就試下買反公司食,見咁多人食相信啲食物一定好新鮮。見咁名人等,起碼有7,8個人等緊,以為會等好耐,結果都等左大概五分鐘左右。結果真係好新鮮,啲吞拿魚肉色澤好靚,海膽又係,又非常鮮甜。會將呢間外賣店介紹比同事朋友食,性價比高,我叫左吞拿魚海膽丼都只係80蚊,份量十足。不過佢差在店舖太細又係馬路邊,多人等都幾逼,建議早少少去買,吾係逼係馬路到等。