今天晚上,又跟男朋友吃他最喜歡的日式料理(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 弋mega Box IKEA 逛完後,便在附近醫肚,想不到發現了一家很不錯的壽司刺身(*ˉ︶ˉ*)壽司和刺身,都在做半價優惠! 當然不能錯過🤤🤤試了多款不同美食,感覺都很不錯! 甫一坐下,店員便非常親切友善地推介他們最近的主打優惠,$1鍋! 野菜牛肉鍋 $1即使是一蚊優惠,也不是隨便敷衍人的質素,肥牛煮得剛剛好,野菜都入味~$1來說,簡直是超值! 一共點了四款刺身:三文魚腩(4片)$86 ➡️ 43油甘魚(4片)$82➡️ 41吞拿魚赤身(4片)$98➡️ 49劍魚腩 (4片)$82➡️ 41四款都是厚切,最喜歡三文魚腩,非常肥美😚充滿魚油香~劍魚腩和油甘魚也是新鮮肥美,吞拿魚赤身沒什麼筋~軍艦和刺身都是半價(≧∇≦)一碟兩件,好抵食! 帆立貝壽司 $48➡️24大愛帆立貝,所以點了兩碟! 帆立貝的份量,一點也不吝嗇,大隻爽口,味道鮮甜。火炙三文魚腩壽司 $34 ➡️17胡麻醬火炙三文魚 $36 ➡️18經火炙後充滿油香! 入口即溶!火炙柚子胡椒帆立貝壽司 $48 ➡️24柚子胡椒鹽特出了帆立貝的鮮甜!吞拿魚壽司 $45➡️$22.5 脂肪含量比較

壽司刺身,都在做半價優惠! 當然不能錯過🤤🤤試了多款不同美食,感覺都很不錯!

野菜牛肉鍋 $1

一共點了四款刺身
三文魚腩(4片)$86 ➡️ 43
油甘魚(4片)$82➡️ 41
吞拿魚赤身(4片)$98➡️ 49
劍魚腩 (4片)$82➡️ 41

軍艦和刺身都是半價(≧∇≦)一碟兩件,好抵食!

帆立貝壽司 $48➡️24

火炙三文魚腩壽司 $34 ➡️17
胡麻醬火炙三文魚 $36 ➡️18
經火炙後充滿油香! 入口即溶!

火炙柚子胡椒帆立貝壽司 $48 ➡️24
柚子胡椒鹽特出了帆立貝的鮮甜!

吞拿魚壽司 $45➡️$22.5
脂肪含量比較低,感覺像赤身~

火炙左口魚邊壽司 $38➡️$19
火炙後帶有少許焦香味,更能激發油脂香氣,肉質香嫩(*ˉ︶ˉ*)

劍魚腩壽司 $38 ➡️19
出奇地,雖然沒有那刺身那樣厚身,但是我認為這一片更加好吃! 油脂更加豐滿(*ˉ︶ˉ*)

海膽軍艦 $68➡️$34
超級後悔!怎麼只叫了一份?🥹滿滿的海膽 下放了青瓜絲,海膽入口即溶,一點也不腥,超正😋

香葱吞拿魚腩碎軍艦 $38➡️$19
我的最愛,最喜歡吞拿魚腩說那軟綿綿的口感(*ˉ︶ˉ*)

三文魚籽軍艦 $54 ➡️27
紫菜趣卜卜,三文魚子粒粒飽滿非常新鮮。

🐙小丸子
丸外脆內軟,一點也不比專門店買的遜色~過足口癮!

梅子青檸梳打
好香濃的梅子味,清新開胃!

西柚梳打
香甜美味,但不是化學的那種死甜味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

整體來說,用餐經驗非常愉快。燈光明亮,座位寬闊,最重要的是! ! !店員非常友善,雖然是用QR CODE下單,但是員工非常親切友善解答問題,每次收走吉碟的時候都會說一聲「謝謝你」並且把其他食物移到枱中心,方便客人進食。
在Mega Box 睇完戲搵食,food court 附近有-間「日和號」,內籠幾大以列車為主題,車廂卡座很有特色。吸引我哋嘅係刺身、壽司半價優惠。😍仲有$1 野菜牛肉鍋打開。雖然份量比較迷你,不過鐵鍋熱辣辣滾住上都頗有誠意。壽喜燒湯底,野菜清甜✨手機落單,可以見到半價系列。急不及待先點了刺身三文魚腩,帶子,吞拿魚及油甘魚三文魚腩魚油超豐富,勁肥美,厚切口感特別正,令人想再追加。油甘魚正常發揮,帶子唔算好大隻,不過都新鮮甜美。再嚟就係軍艦系列~海膽軍艦雖然係半價系列,質素唔差,甘甜唔腥。吞拿魚蓉軍艦脂肪較低,吞拿魚魚蓉幼滑清爽。三文魚子軍艦放上滿滿嘅三文魚子,但略嫌唔夠鹹鮮。非常可惜出名嘅16吋三文魚壽司售罄半價壽司系列分別點了:醬油炙燒帶子🍣加咗木魚絲,仲有醬油香帶出鮮味。帶子🍣肉夠厚身,鮮甜😍三文魚🍣雖然唔係腩位,柔軟鮮味😋劍魚腩🍣中度肥美,抵食北寄貝🍣有鮮味,不過唔夠爽口芒果花之戀~鋪滿飛魚子,份量足。章魚小丸子即叫即做熱辣辣,滿佈章魚粒,美味可口!飲品,有很多款式都售罄檸檬梳打🍋喜歡用上鮮檸檬,感覺健康清新,梳打超夠氣!梅子青檸梳打梅子微微酸又有青檸嘅香,有氣勁爽。
吸引我哋嘅係刺身壽司半價優惠。😍
仲有$1 野菜牛肉鍋打開。

手機落單,可以見到半價系列。

急不及待先點了刺身
三文魚腩刺身
三文魚腩,帶子,吞拿魚及油甘魚
三文魚腩魚油超豐富,勁肥美,厚切口感特別正

再嚟就係軍艦系列~
海膽壽司
海膽軍艦
雖然係半價系列,質素唔差,甘甜唔腥。
吞拿魚蓉軍艦
脂肪較低,吞拿魚魚蓉幼滑清爽。

三文魚子軍艦
放上滿滿嘅三文魚子,但略嫌唔夠鹹鮮。

非常可惜出名嘅16吋三文魚壽司售罄
醬油炙燒帶子壽司
炸蠔壽司
半價壽司系列分別點了:
醬油炙燒帶子🍣加咗木魚絲,仲有醬油香帶出鮮味。

帶子🍣肉夠厚身,鮮甜😍
三文魚🍣雖然唔係腩位,柔軟鮮味😋
劍魚腩🍣中度肥美,抵食
北寄貝🍣有鮮味,不過唔夠爽口
芒果花之戀~鋪滿飛魚子,份量足。
章魚小丸子
即叫即做熱辣辣,滿佈章魚粒,美味可口!

飲品,有很多款式都售罄
檸檬梳打🍋
喜歡用上鮮檸檬,感覺健康清新,梳打超夠氣!
梅子青檸梳打
梅子微微酸又有青檸嘅香,有氣勁爽。
三文魚腩刺身
海膽壽司
2023-03-08 25 views
🉐半價壽司刺身🉐座位寬敞$1野菜牛肉鍋🐮🥬🍲而家餐廳做緊推廣,野菜牛肉鍋只係$1,同送比你食無分別啫😂,入面都有5-6塊肥牛同雜菜,吸哂壽喜燒湯底,唔可以錯過呀!大推!各款壽司刺身🐠🍣除左$1野菜牛肉鍋之外,各款壽司刺身都做緊半價,仲要唔洗等到宵夜時段,好抵食呀! 唔好以為半價既選擇得好少,係足足有四十幾款呀!材料仲好新鮮,必試!!🐠🐟刺身推介:三文魚腩吞拿魚赤身油甘魚💯帶子🍣壽司推介:火炙左口魚邊壽司💯七味火炙鱈埸蟹棒壽司💯海膽軍艦💯蟹籽軍艦💯劍魚腩壽司火炙三文魚腩壽司北寄貝壽司香葱吞拿魚腩碎軍艦💯玉子壽司鰻魚壽司稻荷蟹子沙律壽司胡麻醬火炙帆立貝壽司🐙🍡八爪魚小丸子估唔到小食都有半價,令到成餐飯更豐富!梅子青檸梳打🫒🍹 凍蘋果綠茶🧃超推介梅子青檸梳打,酸酸尾尾,一d都唔會太甜!
🉐半價壽司刺身

鰻魚壽司
稻荷蟹子沙律壽司
胡麻醬火炙帆立貝壽司

🐙🍡八爪魚小丸子
估唔到小食都有半價,令到成餐飯更豐富!

梅子青檸梳打🫒🍹 凍蘋果綠茶🧃
超推介梅子青檸梳打,酸酸尾尾,一d都唔會太甜!
2023-03-05 20 views
有趣的鐵路主題日式料理座位設計成鐵路車廂每枱更可以$1點選野菜牛肉鍋!份量雖不多但壽喜燒汁很甜牛肉和菜也很入味真的超值店員更很主動幫忙落單海鮮豚肉大阪燒餅$68大阪燒餡料豐富鐵板牛油煎帆立貝$82帆立貝大大粒群邊新鮮彈牙連配菜也充滿牛油味火炙三文魚腩壽司$34七味火炙鱈場蟹棒壽司$36壽司正常但三文魚腩和照片上差太遠了吧椰汁紅豆冰$38椰汁紅豆冰再加上朱古力雪糕真的非常邪惡
有趣的鐵路主題日式料理

座位設計成鐵路車廂

每枱更可以$1點選野菜牛肉鍋!
份量雖不多但壽喜燒汁很甜

七味火炙鱈場蟹棒壽司$36
壽司正常但三文魚腩和照片上差太遠了吧

椰汁紅豆冰$38
椰汁紅豆冰再加上朱古力雪糕真的非常邪惡

/經過間鐵路列車主題的壽司餐廳,主打魚生、壽司、軍艦半價優惠,來試試~一入座店員就立馬推薦1元的牛肉壽喜燒鍋,雖然小小份,誠意還是十足的,肥牛、鴻禧菇、娃娃菜應有盡有!我們點了九份壽司、三份軍艦、四份魚生和一份半價小吃八爪魚小丸子ㅋㅋ最推薦的壽司是火炙柚子胡椒帆立貝壽司:胡椒與帆立貝經過炙燒後,明顯中和了柚子汁的酸味,更多的是柚子與胡椒平衡的香氣(♡ .ˬ.)"最推薦的軍艦是蟹子軍艦:只需要簡單加上一點芥末、配上乾爽脆身的紫菜,就是一個鹹鮮味十足的完美蟹子軍艦。最推薦的魚生是帶子與三文魚腩:帶子非常甜,而三文魚腩肉質嫩口退冰的也剛剛好,最怕吃到的魚生是未完全退冰的(*^^).整體 / 🥨🥨🥨 /.⌫ 日和号壽司料理 (九龍灣)九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖.

整體 / 🥨🥨🥨 /
⌫ 日和号壽司料理 (九龍灣)
2023-03-02 21 views
喺Megabox行到餓, 見到呢間日本餐廳做緊半價優惠同$1野菜鍋就入去試吓. 睇個名就知佢係一間鐵路主題餐廳, 卡位整到火車啲位咁幾特別. Menu幾多野揀, 我哋樣樣都叫左d咁😀 最開心係佢啲嘢食好快到, 可以一次過打卡同埋開餐🥘野菜牛肉鍋 牛肉嫩滑, 野菜都算入味🐟刺身刺身全部厚切✨三文魚腩都重油香, 吞拿魚赤身無咩筋, 油甘魚同劍魚腩係我至愛點都要嗌✨🍣壽司•軍艦三文魚類壽司最推薦, 好肥美😋 本身想試6吋長的三文魚 但賣哂. 三文魚控如果黎必試🤤🔥火炙•炸物壽司海膽鮮甜一啲都唔腥✨炸蝦外皮酥脆蝦肉彈牙✨三文魚籽晶瑩剔透, 入口一咬即破, 魚油滲出淡淡嘅海洋咸香❣️🐙小食八爪魚丸外脆內軟, 加埋醬汁仲好食🧋飲品除咗凍飲, 熱飲選擇都多, 想養生嘅都岩飲, 推介甘檸味波子汽水 同熱菊花薑蜜💛個人必食推介: 刺身, 火炙壽司返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)______________________________價目表* **野菜牛肉鍋 ($1)三文魚腩4片 ($43)吞拿魚赤身4片 ($49)油甘魚4片 ($41)劍魚腩4片 ($41)胡麻醬火炙帆立貝壽司 ($22.5)親子花

🥘野菜牛肉鍋
牛肉嫩滑, 野菜都算入味

🐟刺身

🍣壽司•軍艦

🔥火炙•炸物壽司

🐙小食
八爪魚丸外脆內軟, 加埋醬汁仲好食

🧋飲品

💛個人必食推介: 刺身, 火炙壽司

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

價目表* **

野菜牛肉鍋 ($1)
三文魚腩4片 ($43)
吞拿魚赤身4片 ($49)
油甘魚4片 ($41)
劍魚腩4片 ($41)

胡麻醬火炙帆立貝壽司 ($22.5)
親子花之戀1件 ($24)
香蔥吞拿魚腩碎軍艦 ($19)
海膽軍艦 ($34)
三文魚腩壽司 ($17)
稻荷吞拿魚沙律壽司 ($14)
火炙左口魚邊壽司 ($19)
鰻魚壽司 ($19)
三文魚籽軍艦 ($29)
吉列炸生蠔壽司 ($19.5)
吉列炸蝦壽司 ($19)
七味火炙雪場蟹棒壽司 ($18)

八爪魚小丸子4粒 ($38)

甘檸味波子汽水 ($30)
熱菊花薑蜜 ($28)

*壽司-如未有標示就即係一碟2件
**以上價錢係半價咗嘅價錢

📍日和号壽司料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖

#megabox #日本料理 #日和號 #壽司 #刺身 #軍艦 #海膽 #花之戀 #足料 #多款 #半額優惠 #九龍灣
  • 刺身
  • 三文魚腩刺身
2023-03-01 9 views
今日去咗 Megabox 睇戲,之後想食日本嘢、經過見到門口有一架列車🚈,感覺裝修得意!於是去咗這間《日和號》試吓😊!咁啱我入座時段、壽司🍣同刺身都有半價!而且加一蚊仲有一個野菜牛肉煲送、好抵呢!店員話半價時段係由5:30至9:30的!刺身:我們叫了油甘魚、帶子、三文魚腩、八瓜魚:油甘魚好好味,好鮮甜,魚油味香、而且不油膩、帶子亦很彈牙💕壽司:我哋叫了劍魚腩、鰻魚、三文魚腩、吞拿魚、芥辣八爪魚軍艦、火灸鱈場蟹棒壽司….. 我比較喜歡吃三文魚子軍艦、因為三文魚子粒粒好飽滿,而且好新鮮👍🏻海膽軍艦質素也可以!之後再加了八爪魚🐙小丸子,熱辣辣上枱,八爪魚份量也多、而且做到外脆內軟👍🏻飲品:梅子青檸梳打、檸檬梳打:比較喜歡梅子青檸梳打、好開胃呢!人均消費: $250

人均消費: $250

兩個小朋友好鍾意去Megabox玩❤️除咗有溜冰場、波波池、戲院,仲有佢哋最鍾意食嘅餐廳🍣日 和 號🚊‼️每次玩到夠晒皮都會嘈住要去醫肚😋..最吸引嘅,當然就係半價壽司同刺身啦!😱記住留意喎!餐廳有時仲有其他唔同優惠㗎!..火炙松葉蟹柳三文魚飯 每次去到日和號必點之選‼️大份兼抵食‼️自家製叉燒烏冬 叉燒肉質軟嫩,回味無窮,推薦!🍣各類壽司~壽司半價好抵食‼️魷魚筒吉列炸蠔 外脆內軟,推薦!煎餃子 咬落去有醬汁流出來!好食!推薦!章魚小丸子綠茶紅豆脆脆芭菲 士多啤梨鮮果芭菲
兩個小朋友好鍾意去Megabox玩❤️
除咗有溜冰場、波波池、戲院,
仲有佢哋最鍾意食嘅餐廳🍣日 和 號🚊‼️
每次玩到夠晒皮都會嘈住要去醫肚😋
最吸引嘅,當然就係半價壽司刺身啦!😱
記住留意喎!餐廳有時仲有其他唔同優惠㗎!

火炙松葉蟹柳三文魚飯

每次去到日和號必點之選‼️大份兼抵食‼️

自家製叉燒烏冬

叉燒肉質軟嫩,回味無窮,推薦!

🍣各類壽司壽司半價好抵食‼️

魷魚筒

吉列炸蠔
外脆內軟,推薦!

煎餃子

咬落去有醬汁流出來!好食!推薦!

綠茶紅豆脆脆芭菲

士多啤梨鮮果芭菲
2023-02-19
  • 火炙松葉蟹三文魚飯
  • 自家製叉燒烏冬
  • 吉列炸蠔
  • 煎餃子
今晚係九龍灣MegaBox溜冰場玩,超正👍🏻玩到肚餓出面有大量餐廳選擇,我留意到「日和號」壽司料理做緊🍣半價壽司刺身優惠,仲有快閃$1一個野菜牛肉鍋🍲好抵啊~~~刺身半價後‼️三文魚腩(4片) $43吞拿魚(4片) $39劍魚腩(4片) $38油甘魚(4片) $39全部都肥美鮮甜,仲要厚切,入口啖啖肉好爽😍除咗以上都仲有好幾款選擇👍🏻壽司🍣有幾款想特別推薦俾大家,火炙左口魚邊,燒過後魚油特別香😋吉列炸生蠔,大粒生蠔炸到非常酥脆,火炙柚子胡椒鹽帆立貝,柚子胡椒鹽特出帆立貝嘅鮮甜❤️海膽軍艦,海膽新鮮味道濃郁,最可惜六吋長三文魚售罄,希望下次嚟食會有啦🥹小食有八爪魚小丸子,勁耐冇食過,都有半價優惠!最緊要$1就可以食到野菜牛肉鍋,店員話係快閃活動,數量有限,先到先得😁

刺身半價後‼️
三文魚腩(4片) $43
吞拿魚(4片) $39
劍魚腩(4片) $38
油甘魚(4片) $39

壽司🍣

小食有八爪魚小丸子,勁耐冇食過,都有半價優惠!

• 八爪魚小丸子
  • 刺身
  • 壽司
2023-02-03 93 views
Lunch見度度無位行入去,點知坐低上菜用咗半個鐘,野飲都無杯。之後請個侍應生跟單佢竟然話今日好忙唔得呀跟。叫咗蕃茄豬軟骨烏冬同芝士炸雞拉麵。兩碗麵都好難食,啲肉離皮嘅淋,糖心蛋係凍無味,舊雞好郁粉,啲麵無味。食野嘅時候,不時聽到侍應狂燥互鬧,講哂粗口,仲嚇親個啱啱入嚟坐嘅伯伯。最後食咗$180,要加一服務費,其實完全無享用個甚麼服務,好意思收服務費。最後因為佢哋話部機壞咗,無電子支付,收錢勁慢。個收錢大媽仲要一路收一路鬧返啲侍應。場面一片混亂。鬧劇一場

鬧劇一場

2023-02-03
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
2023-01-03 54 views
喺九龍灣食日本嘢嘅選擇唔算多,如果唔想去啲大集團可以考慮下呢間間唔中都會做下啲優惠🈹,例$1 野菜牛肉鍋🥘叫咗好多款壽司同刺身,最抵圍返 $10/件, 魚生片都幾新鮮最可惜當日赤海老壽司同六吋三文魚壽司已經售罄所以叫咗兩款炸物壽司嚟試下,個炸漿整得幾薄, 炸蝦都特別厚肉,比想像中有驚喜😆另外再叫份八爪魚小丸子 (4粒)喺東京風口味,每粒裡面有半隻章魚仔☺️📍日和号壽司料理(九龍灣)九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖
間唔中都會做下啲優惠🈹,例$1 野菜牛肉鍋🥘

叫咗好多款壽司刺身,最抵圍返 $10/件, 魚生片都幾新鮮
最可惜當日赤海老壽司同六吋三文魚壽司已經售罄

另外再叫份八爪魚小丸子 (4粒)
喺東京風口味,每粒裡面有半隻章魚仔☺️

📍日和号壽司料理(九龍灣)
九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖
《❤️🍣九龍灣Megabox半價壽司刺身🔆》位置係正Megabox Food Court🖤🎄幾方便:3 待應態度好好👍好熱情😍😏 💚💙 壽司刺身有好多款 好正 半價優惠好抵😛係咁叫停唔到 推介!!1️⃣ 🐠😙 刺身-三文魚腩 吞拿魚 劍魚腩$43 $49 $41(9/10)全部都好新鮮!🧡三文魚腩好肥美鮮甜!😘2️⃣ 😍🍣 炙燒三文魚腩 三文魚 胡麻醬火炙三文魚 花之戀 左口魚 火炙帆立貝 鰻魚 (9.5/10)全部$22-$48之內😏仲要每份有兩件 加埋半價!好抵!!🥳 最鐘意❤️既就係炙燒既壽司 燒得岩岩好🧡特別係胡麻醬火炙三文魚🍣 層次感豐富 入口即溶❤️‍🔥 花之戀就唔洗講啦👍 有沙律醬就點都正3️⃣ 💟🖤 八爪魚小丸子(4粒)$38 (9/10)🧡熱辣辣 裡面粒章魚幾大粒🐙加埋邪惡既木魚&沙律醬好惹味4️⃣ 💓❤️‍🔥 波子汽水🥤柚子蜜 $32 $30(9.5/10)😋🥰 超打卡able波子汽水🥤味道酸酸甜甜 加大大杯柚子蜜❤️又唔會太甜👍!5️⃣ 😙🦀 火炙芝士軟殼蟹卷 $128 (9/10)燒完既芝士呈半溶狀態 正!😙 加上脆卜卜既軟殼蟹🦀好滿足!——————————————————————-📍 日

《❤️🍣九龍灣Megabox半價壽司刺身🔆》

1️⃣ 🐠😙 刺身-三文魚腩 吞拿魚 劍魚腩
$43 $49 $41(9/10)

全部都好新鮮!🧡三文魚腩好肥美鮮甜!😘

3️⃣ 💟🖤 八爪魚小丸子(4粒)$38 (9/10)

🧡熱辣辣 裡面粒章魚幾大粒🐙加埋邪惡既木魚&沙律醬好惹味

5️⃣ 😙🦀 火炙芝士軟殼蟹卷 $128 (9/10)

燒完既芝士呈半溶狀態 正!😙 加上脆卜卜既軟殼蟹🦀好滿足!
——————————————————————-
📍 日和号壽司料理 (九龍灣)

𝓛𝓸𝓬𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷
#eateateat_klb

🔆整體味道:9/10
🔆服務態度:10/10
🔆性價比:9/10
🔆會唔會encore: yes

#hkfood #hkfoodie #food #foodie #foodblogger #hkfoodblogger
#eating #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #hongkongfood #hongkongfoodblogger #九龍灣美食 #hongkongfoodguide #香港 #香港美食 #美食 #吃貨 #hkdessert #九龍灣 #黃店 #黃色經濟圈 #黃店地圖 #香港甜品 #香港加油 #foodiesinternationalchat #hkfoodies #香港餐廳推介
係Mega Box睇完戲,又搵下周圍有咩好野食先~ 係戲院落一層有間日本餐廳日和号做緊半價刺身壽司promotion,即刻心心眼😍日和号既門面非常吸晴,門口有架火車頭比大家打卡,小朋友實好鍾意姐!室內環境都好特別,d卡位模仿車廂既設計,好似瞬間去左日本鐵道旅行咁🚝♢ 🐠刺身我地點左4款刺身︰三文魚腩 (4片)﹑帶子(6片)﹑北寄貝 (6片)﹑油甘魚(4片)滿滿一盤刺身好靚!份量仲唔少添~ 每樣刺身都好新鮮,特別鍾意厚切三文魚腩,口感肥美,充滿油脂!男朋友最鍾意北寄貝,口感爽口。值得一讚既係點餐紙列明刺身份量,明碼實價。♢ 🍣壽司▫️三文魚:魚紋清楚可見~ 本身想試6吋三文魚,可惜晚市已經售罄。▫️八爪魚:八爪魚新鮮爽口。▫️芒果花之戀︰芒果好甜美,同三文魚perfect match~ 一啖擺落口非常滿足!▫️吉列炸蝦︰蝦都算大隻,炸得夠香脆。♢ 🔥火炙壽司▫️火炙三文魚腩︰三文魚夠肥美,入口即溶,火炙完逼出魚油更加香。▫️火炙左口魚邊︰火炙過後帶出豐富既油脂感,焦香既味道再加埋d燒汁,非常正!▫️胡麻醬火炙帆立貝:估唔到加左胡麻醬味道又幾特別,仲加左木魚絲,有驚喜!▫️火炙柚子胡椒帆立貝:加左柚子調味

♢ 🐠刺身

♢ 🍣壽司
▫️八爪魚:八爪魚新鮮爽口。
▫️吉列炸蝦︰蝦都算大隻,炸得夠香脆。

♢ 🔥火炙壽司
▫️火炙柚子胡椒帆立貝:加左柚子調味比較清新,帶點胡椒香味。
▫️七味火炙鱈場蟹棒︰真蟹棒,唔係蟹柳黎架,加埋沙律醬好味!

♢ ⚓️軍艦壽司
▫️三文魚籽軍艦︰三文魚籽都幾大粒,紫菜好爽脆!
▫️香蔥吞拿魚腩碎軍艦︰吞拿魚腩碎夠新鮮,口感軟綿綿,推介~

♢ 🐙八爪魚小丸子
口痕想食下熱野,半價小食得一款揀,不過勝左夠平!麵糊比較厚,章魚口感爽彈,CP值ok!

♢ 🍹白桃乳酸梳打 ‧ 芒果梳打
兩杯飲品都超大杯~ 白桃乳酸幾正,乳酸味好出,有淡淡既白桃味。芒果梳打甜甜地,清新開胃。

日和号既刺身壽司雖然做緊半價優惠,但係質素都保持水準,CP值唔錯~ 最鍾意佢既火炙壽司,款式都算多,而且燒得幾香口。Mega Box無咩日本野食,如果黎到呢邊又想食魚生,不妨過黎試下!

2022-12-12 88 views
軍艦壽司即叫即做🙈 紫菜仲係好脆份量好多 海膽好濃味 抵食之選🤑6寸長三文魚亦都好抵食😍😍仲有埋半價更加抵😂火灸系列有驚喜,好香🙈🙈🙈 即叫即燒☝️尤其係柚子火灸帆立貝壽司🍣好特別!!另外,叫左4款刺身🧡 三文魚腩好肥美 好厚切 口感好正🤣吞拿魚 油甘魚 劍魚腩都好有魚香味👍🏻👍🏻👍🏻全部半價好抵🤣🤣🤣八爪魚🐙小丸子 熱辣辣 外脆內軟 香噴噴 飲品:熱菊花薑蜜👍🏻👍🏻👍🏻讚讚讚 食完刺身壽司 飲返杯熱菊花薑蜜個胃即刻暖返哂舒服哂😘😘😘 好滿足既感覺🥰梅子青檸梳打 好香濃既梅子味 開胃一流整體都ok 座位好寛闊好有自己空間雖然是用QR CODE落單 但員工都好友善解答你問既野#Megabox #日本料理 #日和號 #壽司 刺身 #軍艦 #拉麵 #九龍灣美食

軍艦壽司即叫即做🙈 紫菜仲係好脆

八爪魚小丸子
2022-12-07
刺身
2022-12-12 42 views
係九龍灣嘅Megabox呢間🌟日和號壽司料理🌟食過好多次😆行過呢到想食壽司嘅話都會俾佢個半價壽司吸引,今次我哋又入去食咗好多款壽司同刺身,好滿足呀💖食完仲順便去睇咗場戲💕._.🌟半價壽司紙餐目🌟🐟|刺身|🐟吞拿魚赤身三文魚腩劍魚腩油甘魚刺身有成8款選擇,都算多,我揀果4款都係厚砌,賣相色澤都新鮮👍🏻·🍣|壽司及軍艦|🍣三文魚籽軍艦海膽軍艦火炙柚子胡椒帆立貝壽司香蔥吞拿魚腩碎軍艦蟹籽軍艦帆立貝壽司火炙左口魚邊壽司6吋三文魚壽司吞拿魚壽司壽司同軍艦有勁多選擇🤩最正係連海膽同魚籽都有,好多款都好吸引想試,最後食咗都唔少,勁滿足呀👍🏻·|小食|🐙八爪魚小丸子🐙小食得呢一款選擇,有成4粒,但味道都唔錯·|飲品|🍑白桃乳酸梳打🍑🍇巨峰梳打🍇兩款梳打味道香濃,大大杯好好飲._.
係九龍灣嘅Megabox呢間🌟日和號壽司料理🌟食過好多次😆行過呢到想食壽司嘅話都會俾佢個半價壽司吸引,今次我哋又入去食咗好多款壽司刺身,好滿足呀💖食完仲順便去睇咗場戲💕
._.

小食得呢一款選擇,有成4粒,但味道都唔錯
|飲品|
🍑白桃乳酸梳打🍑
🍇巨峰梳打🍇
兩款梳打味道香濃,大大杯好好飲
._.