2023-04-12 155 views
今日去megabox睇俠傢俬 行左勁耐 真係腳都軟埋行到🤣攰攰地就見到有間做緊 $1火鍋同埋半價壽司 好吸引😍就即係走左入去😝 餐廳服務態度非常好 侍應有禮上茶又快 座位仲好闊落 兩個人都唔會迫住坐☺️😝餐廳做緊$1火鍋優惠 兩個人可以叫一鍋估唔到$1都仲食到野🤗😝 真係抵食到爛啦掛👏🏻以$1黎講份量係ok的 湯底甜甜地👏🏻壽司刺生都半價🥳 我地狂叫呀😆叫左三文魚腩刺身 吞拿魚 油甘魚 每款都有4件咁多壽司🍣帆立貝 火焰三文魚 左口魚等等 都係半價仲食到好飽😋日和号壽司料理 (Megabox) @nipponsushidining📍九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖#megabox #日本料理 #日和號 #壽司 #刺身 #軍艦 #海膽 #拉麵 #足料 #多款 #香港餐廳推介 #九龍灣美食 @megabox_hk
今日去megabox睇俠傢俬 行左勁耐 真係腳都軟埋行到🤣

帆立貝 火焰三文魚 左口魚等等 都係半價
仲食到好飽😋

📍九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖

2023-04-08 128 views
現在餐廳做優惠,壽司和刺身都有半價🤩而且還有$1野菜牛肉鍋,不知道優惠甚麼時候結束,有興趣快點去喔😋 刺身🐟: 🌟三文魚腩 (4片)    $86 ->$43    🌟帶子(6片)             $72 -> $36吞拿魚刺身(4片)      $98 -> $49🌟劍魚腩(4片)         $82 -> $41芒果花之戀(1件)      $42 -> $21親子花之戀(1件)      $42 ->$21 刺身方面,所有刺身都是厚切的👍小妹和友人最喜歡劍魚腩,三文魚腩和帶子刺身😋 劍魚腩很肥美甘白,油脂香🤭 三文魚腩非常肥美🥰 帶子刺身超鮮甜美味🤤壽司🍣: 🌟🔥七味火炙鱈場蟹棒壽司     $36 -> $18🌟🔥火炙左口魚邊壽司             $38 ->$19🔥火炙三文魚腩壽司             $34 -> $17帆立貝壽司                              $48 -> $24油甘魚壽司

現在餐廳做優惠,壽司刺身都有半價🤩而且還有$1野菜牛肉鍋,不知道優惠甚麼時候結束,有興趣快點去喔😋

刺身🐟:
🌟三文魚腩 (4片)    $86 ->$43
吞拿魚刺身(4片)      $98 -> $49
🌟劍魚腩(4片)         $82 -> $41
芒果花之戀(1件)      $42 -> $21
親子花之戀(1件)      $42 ->$21

壽司🍣:
🌟🔥七味火炙鱈場蟹棒壽司     $36 -> $18
油甘魚壽司                              $38 -> $19
吞拿魚壽司                              $45 -> $22.5
🔥火炙柚子胡椒帆立貝壽司  $48 -> $24
🍤🦪吉列生蠔2粒壽司           $39 -> $19.5
稻荷吞拿魚沙律壽司               $28 -> $14
🌟海膽軍艦                               $68 -> $32

🍣壽司方面,小妹極推薦🔥火炙左口魚邊🐟壽司😍 首先,全部火炙壽司都燒得超香,但火炙左口魚邊特別好吃,左口魚邊肥美爽口,而且火炙過後令左口魚的油脂更突出,滿溢的油脂香,超惹味😋 另外要推薦的是七味火炙鱈場蟹棒🦀壽司,蟹棒絲絲分明,口感彈牙,而且火炙過後更能帶出蟹棒的鮮味🥰還有海膽軍艦,很新鮮鮮甜,完全沒有那種苦味或臭味🤭

小食🍴:
🌟🐙八爪魚小丸子(4粒)       $38

小食方面雖然不多選擇,但章魚燒真是超值得吃👍 章魚燒炸得剛剛好,不會太油, 而且外脆內軟🤭

另加:
🥬野菜牛肉鍋🥩        $1

$1 🥬野菜牛肉鍋🥩 不加真是對不起自己 🤣 $1份量不能要求它有超多料,但小妹覺得料都不少,起碼6,7塊牛肉,而且菜很多,最重要的是壽喜燒超開胃🤭

飲品🍹:
白桃乳酸梳打(少冰)        $33
凍菊花薑蜜(少冰)            $32

飲品方面
凍菊花薑蜜挺特別👍花香和薑味平衡得好好,可以一試😚

茶錢🍵       $6/2ppl

總結:餐廳環境挺好, 有個火車頭打卡位,座位寬敞舒適,最重要是店員服務態度很好,適合一大班朋友來聚會👍
2023-03-30 109 views
刺身、壽司、軍艦、小食半價‼️帆立貝壽司($24/ 2件)胡麻醬火炙帆立貝($22.5/2件)火炙柚子胡椒帆立貝($24/ 2件)帶子6片($36)熱愛帆立貝的我一口氣叫左3款帆立貝壽司,幸好呢度的帆立貝有質素,肉感鮮味,平均十零蚊有一件,好抵食!😋火炙左口魚邊($19/2件)左口魚的滋味在於豐富的魚油香味,加上火炙,香味更出!😍火炙三文魚腩 ($17/2件)三文魚腩片($43/4片)芒果花之戀($21/件)親子花之戀($24/件)有質素的三文魚,紋理清晰,肥瘦合宜,豐富的油香!🤩吉列炸生蠔($19.5/2件)炸物出色,熱辣辣,而且炸粉厚簿適中,正!🤤八爪魚小丸子($19/4粒)本身不特別抱期望,坊間好多時整得軟霖,但呢度的八爪魚小丸子燒得外脆內軟,而且上枱夠熱呼呼,讚!🥳

刺身壽司、軍艦、小食半價‼️

帆立貝壽司($24/ 2件)
胡麻醬火炙帆立貝($22.5/2件)
火炙柚子胡椒帆立貝($24/ 2件)
帶子6片($36)

火炙左口魚邊($19/2件)
左口魚的滋味在於豐富的魚油香味,加上火炙,香味更出!😍

火炙三文魚腩 ($17/2件)
三文魚腩片($43/4片)
芒果花之戀($21/件)
親子花之戀($24/件)
有質素的三文魚,紋理清晰,肥瘦合宜,豐富的油香!🤩

吉列炸生蠔($19.5/2件)
炸物出色,熱辣辣,而且炸粉厚簿適中,正!🤤

八爪魚小丸子($19/4粒)

• 三文魚腩刺身
  • 章魚小丸子
下雨天🥹懶洋洋😙夜晚唔想煮😂想食日本野🍣又唔想等位🤩仲可以用半價的價錢食到刺身同壽司😊呢一間日本料理餐廳幫到您啦😛我就建議大家晚市時段惠顧呢間餐廳啦🍴除左刺身同壽司以半價價錢計算之外🤭依家餐廳原來做緊 晚市$1 快閃限定優惠😲比$1 就可以享用到 野菜牛肉鍋🤫抵到難以置信🤪餐廳服務同環境方面😙店員熱情好客🤘向我介紹餐廳美食主打👏餐廳環境 空閒坐位多可選坐列車🚄為題的坐位架😎以下刺身同壽司為半價的價錢😃刺身方面😬我地就揀左四款心儀的口味啦😝油甘魚(4片)$41三文魚(4片)$38北寄貝(6片)$34帶子 (6 片)$36以為半價就冇質素可言🥹硬係唔係啦😘四款刺身質素新鮮☺️每款大片厚切🤤全部都好想再encore 😚壽司方面😛以為半價就好少選擇🙁硬係唔係啦😤選擇多多😬眼花撩亂架🤫同朋友一人一件🤪可以試多幾款😜滿足滿足😋火炙柚子胡椒帆立貝壽司 $24胡麻醬火炙的帆立貝壽司 $22.5芒果花之戀(1件)$21香葱春拿魚腩碎軍艦 $19火炙左口魚邊壽司 $19七味火炙鱈場蟹棒壽司 $18胡麻醬火炙三文魚壽司 $18火炙三文魚腩壽司 $17三文魚腩壽司 $17稻荷吞拿魚沙律壽司 $14稻荷蟹子
下雨天🥹懶洋洋😙夜晚唔想煮😂想食日本野🍣又唔想等位🤩仲可以用半價的價錢食到刺身壽司😊呢一間日本料理餐廳幫到您啦😛

我就建議大家晚市時段惠顧呢間餐廳啦🍴除左刺身壽司以半價價錢計算之外🤭依家餐廳原來做緊 晚市$1 快閃限定優惠😲比$1 就可以享用到 野菜牛肉鍋🤫抵到難以置信🤪

餐廳服務同環境方面😙

茶錢便宜😎任我飲😀
茶錢 $3
冰柚子蜜 $32
士多啤梨梳打 $33

📍 日和号壽司料理 (九龍灣)
🔍 九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖
  • 壽司
  • 刺身
  • 軍艦
2023-03-23 69 views
放假去玩,當然去我們老地方Megbox啦,最有趣找到一間特色日本店,日本鐵路裝潢,令人仿如在日本遊了一回,仲要有半價壽司,即入。。我們先點了四款刺身:三文魚腩,吞拿魚赤身,油甘魚,劍魚腩。大大件,傳款有四塊,腩肉超肥美,魚油勁多,超滿足感,超級抵食。軍艦根本超值錢有三文魚籽,海膽,番蔥吞拿魚腩碎,嘩!份量十足,海膽鮮甜,三文魚籽令人開心。壽司類:壽司飯剛好一口一嗰,朋友最愛吞拿魚,油甘魚及劍魚腩,新鮮大件;帆立貝系列有三款包括原味帆立貝,火炙柚子胡椒,胡麻醬火炙;花之戀系列有兩款包括親子花之戀及芒果花之戀。仲有愛香口的八爪魚小丸子,外脆內軟,超吸引。一蚊野菜牛肉鍋:唔叫就傻啦,蔬菜多配上香濃的肥牛,正。飲品隨心:柚子蜜與蜜蜂薑味,為是次聚會添上清新口感。朋友又有好介紹,真開心

仲有愛香口的八爪魚小丸子,外脆內軟,超吸引。

一蚊野菜牛肉鍋:唔叫就傻啦,蔬菜多配上香濃的肥牛,正。

飲品隨心:柚子蜜與蜜蜂薑味,為是次聚會添上清新口感。

朋友又有好介紹,真開心
  • 三文魚腩刺身
  • 海膽軍艦
2023-03-22 49 views
行過見到Megabox Food Court有間日本餐廳做緊刺身壽司半價優惠,即刻入咗去試吓~餐廳以日式列車為主題,地方好大好闊落,大多數是卡位,坐得舒服,服務亦都唔錯餐廳有刺身、壽司、拉麵、丼飯、揚物、串燒等,晚市仲有個$1野菜牛肉鍋推廣優惠,好多選擇,我地今次主要揀左勁抵食刺身、壽司~(刺身、壽司為半價後價錢)🐟刺身: 件件都新鮮厚切吞拿魚赤身x4 $49適中油脂感重三文魚腩x4 $43鮮甜油潤又唔肥膩,最好食帶子x6 $36鮮甜彈牙八爪魚x4 $29滑嫩油香🍣壽司: 好多選擇,每份有兩件,足料抵食,一啖食晒好滿足三文魚$13柔軟鮮味油甘魚$19肥美帆立貝$24大粒厚身花之戀(1件)$19三文魚籽晶瑩剔透親子花之戀(1件)$24大粒飛魚子份量足鳕場蟹棒$16鮮甜北寄貝$19夠鮮夠爽口🚢軍艦海膽$34鮮甜無腥味,配青瓜食好清新香蔥吞拿魚腩碎$19口感香口軟綿,配香蔥、白芝麻粒,層次更豐富蟹籽$17新鮮鮮甜芝麻八爪魚$12幼滑清爽有鮮味🐙小食-八爪魚小丸子(4粒) $38小丸子即叫即整,新鮮整起熱辣辣章魚粒大大粒,加埋木魚同沙律醬,外脆內軟好惹味!🍲$1野菜牛肉鍋雖然只係$1,但份量唔
餐廳有刺身壽司、拉麵、丼飯、揚物、串燒等,晚市仲有個$1野菜牛肉鍋推廣優惠,好多選擇,我地今次主要揀左勁抵食刺身壽司~

(刺身壽司為半價後價錢)

🐟刺身: 件件都新鮮厚切
吞拿魚赤身x4 $49適中油脂感重
三文魚腩x4 $43鮮甜油潤又唔肥膩,最好食
帶子x6 $36鮮甜彈牙
八爪魚x4 $29滑嫩油香

🍣壽司: 好多選擇,每份有兩件,足料抵食,一啖食晒好滿足
三文魚$13柔軟鮮味

海膽$34鮮甜無腥味,配青瓜食好清新
蟹籽$17新鮮鮮甜
芝麻八爪魚$12幼滑清爽有鮮味

🐙小食-八爪魚小丸子(4粒) $38
小丸子即叫即整,新鮮整起熱辣辣
章魚粒大大粒,加埋木魚同沙律醬,外脆內軟好惹味!

🍲$1野菜牛肉鍋
雖然只係$1,但份量唔算少,入面都有5-6塊肥牛,熱辣辣滾住上,雜菜吸哂壽喜燒湯底,清甜惹味

🥤飲品
凍菊花薑蜜$32大杯,飲落唔會好甜,清新開胃
波子汽水柑檸味$30好耐無飲波子汽水,重拾童年回憶

🔔茶錢$3/位
🔔另設加一(以原價計算)

-總體評分-
環境:8.5/10
食物:8/10
服務:8.5/10
抵食:8.5/10

📍日和号壽司料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖
2023-03-22 31 views
🥢 Megabox溜完冰就去左隔離Food court裏面嘅日和号食壽司,佢地晚食大部分壽司都係半價,而且仲有$1牛肉鍋添啊! 👍🏻 整體環境所有座位餐檯都好寬敞坐得幾舒服,另外menu都有啲特別嘅選項例如超長6吋三文魚,可惜食嗰日就售罄,希望下次有機會試到啦! ⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 野菜牛肉鍋 $1有牛肉,娃娃菜,金菇,壽喜燒鍋底清甜好抵食揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 半價刺身三文魚腩,油甘魚,吞拿魚赤身,劍魚腩整體都算新鮮,切嘅厚度都適中,三文魚紋路鮮明揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 自選半價壽司大部分壽司都係兩件所以幾抵食,新鮮度都滿意揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 🍣 其他壽司吞拿魚壽司 / 帆立貝壽司 三文魚籽軍艦 / 胡麻醬火炙三文魚壽司火炙柚子胡椒帆立貝 / 文魚腩壽司 / 油甘魚壽司七味火炙鱈場蟹棒壽司 / 火炙左口魚邊壽司香葱吞拿魚腩碎軍艦 / 劍魚腩壽司 ✨ 八爪魚小丸子 $19唯一半價小食,熱辣辣幾好食,外皮剛剛好脆脆地揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄

✨ 野菜牛肉鍋 $1
有牛肉,娃娃菜,金菇,壽喜燒鍋底清甜好抵食

✨ 半價刺身
三文魚腩,油甘魚,吞拿魚赤身,劍魚腩
整體都算新鮮,切嘅厚度都適中,三文魚紋路鮮明

✨ 自選半價壽司
大部分壽司都係兩件所以幾抵食,新鮮度都滿意

🍣 其他壽司
吞拿魚壽司 / 帆立貝壽司
三文魚籽軍艦 / 胡麻醬火炙三文魚壽司
火炙柚子胡椒帆立貝 / 文魚腩壽司 / 油甘魚壽司
七味火炙鱈場蟹棒壽司 / 火炙左口魚邊壽司
香葱吞拿魚腩碎軍艦 / 劍魚腩壽司

✨ 八爪魚小丸子 $19
唯一半價小食,熱辣辣幾好食,外皮剛剛好脆脆地
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄
2023-03-19 44 views
由於屋企要裝修關係,特登去到MegaBox度睇傢俬,原來10樓全層都係嘢食、又有food court所以就去嗰度醫肚見到有間以日式列車為主題嘅日本餐廳,刺身/壽司做緊半價,見價錢幾吸引就入去試吓。刺身款式唔算多但壽司款式有好多選擇三文魚腩,吞拿魚、油甘魚、劍魚腩食落全部都好新鮮🤩😋壽司壽司每一款都好好味,我最鍾意食個吉列號壽司,真係外脆內軟好creamy一蚊牛肉火鍋店入面做緊推廣,每一台都可以叫一個一蚊牛肉火鍋🍲飲品叫咗一杯梅子梳打同埋芒果梳打

三文魚腩,吞拿魚、油甘魚、劍魚腩
食落全部都好新鮮🤩😋

壽司

一蚊牛肉火鍋
店入面做緊推廣,每一台都可以叫一個一蚊牛肉火鍋🍲

飲品
叫咗一杯梅子梳打同埋芒果梳打
2023-03-17 38 views
前幾日去左Megabox 行街 見到呢間壽司店做緊半價壽司同$1野菜鍋優惠 好似好抵😍 見有好多唔同種類既壽司同刺身揀就入去試試 餐廳以列車為主題 裝修好有特色🚝 用QR CODE落完單 野食好快就送到黎~✿ 野菜牛肉鍋 ($1)牛肉煮得剛剛好有四至五片左右 野菜份量都好多 壽喜燒湯底好好味😛雖然份量比較迷你 但$1黎講都超值!🙌🏻✿ 刺身我地叫左四款刺身 分別係三文魚腩4片 ($43)八爪魚 4片 ($29)油甘魚4片 ($41)帶子 6片 ($36)刺身質素唔錯都幾新鮮 每樣都好大塊 厚度切得適中最中意同推介三文魚腩 好肥美好正👅👅👅✿ 壽司壽司我地就叫左十二款 每份有兩件 分別係火炙左口魚邊壽司 ($19)七味火炙鱈場蟹棒壽司 ($18)火炙三文魚腩壽司 ($17)鰻魚壽司 ($19)吉列炸蝦壽司 ($19)鱈場蟹棒壽司 ($16火炙柚子胡椒帆立貝壽司 ($24)帆立貝壽司 ($24)胡麻醬火炙三文魚壽司 ($18)壽司全部食落水準都算幾高 夠新鮮🌊火炙類既壽司有火炙香 食落入口即溶🤤✿ 軍艦海膽軍艦 ($34)三文魚籽軍艦 ($29)香蔥吞拿魚腩碎軍艦 ($19)最推介海膽
前幾日去左Megabox 行街 見到呢間壽司店做緊半價壽司同$1野菜鍋優惠 好似好抵😍 見有好多唔同種類既壽司刺身揀就入去試試 餐廳以列車為主題 裝修好有特色🚝 用QR CODE落完單 野食好快就送到黎~

✿ 野菜牛肉鍋 ($1)
雖然份量比較迷你 但$1黎講都超值!🙌🏻

刺身
我地叫左四款刺身 分別係
三文魚腩4片 ($43)
八爪魚 4片 ($29)
油甘魚4片 ($41)
帶子 6片 ($36)

刺身質素唔錯都幾新鮮 每樣都好大塊 厚度切得適中
最中意同推介三文魚腩 好肥美好正👅👅👅

壽司
壽司我地就叫左十二款 每份有兩件 分別係
火炙左口魚邊壽司 ($19)
七味火炙鱈場蟹棒壽司 ($18)
火炙三文魚腩壽司 ($17)
鰻魚壽司 ($19)
吉列炸蝦壽司 ($19)
鱈場蟹棒壽司 ($16火炙柚子胡椒帆立貝壽司 ($24)
帆立貝壽司 ($24)
胡麻醬火炙三文魚壽司 ($18)

壽司全部食落水準都算幾高 夠新鮮🌊
火炙類既壽司有火炙香 食落入口即溶🤤

✿ 軍艦
海膽軍艦 ($34)
三文魚籽軍艦 ($29)
香蔥吞拿魚腩碎軍艦 ($19)

最推介海膽同吞拿魚腩!
海膽好有驚喜 份量非常多 味道鮮甜 一啲腥味都冇🤩
吞拿魚腩蓉肥美 好香魚油味👅

✿ 小食
八爪魚小丸子4粒 ($38)
小丸子即叫即整 上枱熱辣辣🔥
入邊嘅八爪魚都算大粒 加埋醬汁好好食!

✿ 飲品
芒果梳打($33)
甘檸味波子汽水 ($30)

以上刺身壽司價錢係半價咗嘅價錢~ 我地兩個人點左十款壽司刺身埋單折左都係五百幾蚊 超抵食💯💯
見到刺身同壽司做緊🌟半價優惠🌟, 好吸引, 即刻去咗試吓🤩!位於 Megabox Food Court, 地點夠晒方便!用 QR CODE落單, 壽司同刺身有好多款揀, 真係好抵食呀!仲有個$1野菜牛肉鍋, 晚市限定, 唔好錯過呀❗️🐟刺身點咗油甘魚、三文魚、吞拿魚、帶子, 件件都係厚切, 最鍾意三文魚刺身, 新鮮肥美, 充滿魚油香~🍣壽司 全部原價$22-$48之内, 每份有兩件, 加埋半價, 超抵食!推介火炙系列壽司, 有火炙香氣, 入口即溶, 層次感豐富!🔥火炙系列: 🍣火炙柚子胡椒帆立貝壽司 - 帆立貝厚身, 經過炙燒後, 中和咗柚子汁嘅酸味, 有柚子胡椒香氣🍣火炙左口魚邊壽司 - 火炙後帶有少許焦香味, 炙燒時迫出油份, 富油脂香氣, 左口魚裙邊超嫩!🍣火炙三文魚腩壽司 - 非常肥美, 鮮味十足!🚢軍艦 🍣香葱吞拿魚腩碎軍艦 - 吞拿魚腩碎有軟綿綿嘅口感, 配上香蔥同白芝麻粒, 層次更豐富🍣三文魚籽軍艦 - 三文魚籽粒粒飽滿, 有鮮味 🐙小食八爪魚小丸子一共有4粒, 即叫即整, 裡面嘅章魚粒幾大粒, 加埋木魚同沙律醬, 好惹味!
見到刺身壽司做緊🌟半價優惠🌟, 好吸引, 即刻去咗試吓🤩!位於 Megabox Food Court, 地點夠晒方便!用 QR CODE落單, 壽司刺身有好多款揀, 真係好抵食呀!仲有個$1野菜牛肉鍋, 晚市限定, 唔好錯過呀❗️

🐟刺身
🍣壽司

🔥火炙系列:

🍣火炙三文魚腩壽司 - 非常肥美, 鮮味十足!

🚢軍艦
🍣三文魚籽軍艦 - 三文魚籽粒粒飽滿, 有鮮味

🐙小食
2023-03-15
Type of Meal
Dinner
  • 三文魚刺身
2023-03-13 39 views
原來九龍灣有一間火車主題日本餐廳,我地叫左壽司、鍋物同埋刺身,食物份量岩岩好🥰,同埋座位坐得好舒服🥰最適合同朋友一邊傾偈一邊食嘢😍🐟三文魚腩刺身 $43新鮮既三文魚腩刺身,好好食😋🐟吞拿魚赤身刺身 $49有壽司醋嘅飯配新鮮吞拿魚,非常美味🥰🍣海膽軍艦壽司 $34啖啖新鮮既海膽,鮮甜美味😋🌸親子花之戀 $24三文魚籽配三文魚,口感豐富😍🍣三文魚籽軍艦壽司 $29粒粒新鮮三文魚籽,真係好好食😋🥬一蚊野菜煲 期間限定$1新鮮既野菜配牛肉片,健康美味🥰🐙八爪魚小丸子 $19新鮮八爪魚配熱辣辣既小丸子,不斷想食😋

🐟三文魚腩刺身 $43
新鮮既三文魚腩刺身,好好食😋

🐟吞拿魚赤身刺身 $49
壽司醋嘅飯配新鮮吞拿魚,非常美味🥰

🍣海膽軍艦壽司 $34
啖啖新鮮既海膽,鮮甜美味😋

🌸親子花之戀 $24
三文魚籽配三文魚,口感豐富😍

🍣三文魚籽軍艦壽司 $29
粒粒新鮮三文魚籽,真係好好食😋

🥬一蚊野菜煲 期間限定$1
新鮮既野菜配牛肉片,健康美味🥰

🐙八爪魚小丸子 $19
新鮮八爪魚配熱辣辣既小丸子,不斷想食😋
2023-03-13 48 views
係九龍灣番工既我 岀糧日緊係食好野😍😍😍黎到office行過黎唔駛5分鐘既megabox呢間日本野真係黎過唔少次首先揀左少少刺身😍😍三文魚腩、吞拿魚、帶子和油甘魚都非常新鮮,入口即化之後有壽司😍😍亦都嘗試了他們的火灸三文魚腩、胡麻醬火灸帆立貝、火灸左口魚、火灸蟹棒和胡麻醬火灸三文魚等壽司每一件都是精心製作口感出色,令人難忘如果你喜歡海膽他們的海膽軍艦是一個不容錯過的選擇香蔥吞拿魚腩碎軍艦也值得一試 好香好鮮味仲有個1蚊鍋可以加配埋1蚊喎 邊到會有😍😍😍呢間餐廳的刺身、壽司和小食都非常優秀,值得一試服務也很友好 讓人感到舒適和放鬆☺️☺️☺️

係九龍灣番工既我
岀糧日緊係食好野😍😍😍
黎到office行過黎唔駛5分鐘既megabox
呢間日本野真係黎過唔少次

首先揀左少少刺身😍😍
三文魚腩、吞拿魚、帶子和油甘魚都非常新鮮,入口即化

之後有壽司😍😍

每一件都是精心製作
口感出色,令人難忘

如果你喜歡海膽

他們的海膽軍艦是一個不容錯過的選擇
香蔥吞拿魚腩碎軍艦也值得一試 好香好鮮味
仲有個1蚊鍋可以加配埋
1蚊喎 邊到會有😍😍😍

呢間餐廳的刺身壽司和小食都非常優秀,值得一試
服務也很友好 讓人感到舒適和放鬆☺️☺️☺️
2023-03-13 42 views
▫️刺身 (原價$58 -$86) 油甘魚, 三文魚, 劍魚腩, 吞拿魚各有四件🐟件件都肥美厚切, 好新鮮全部半價好抵🤣🤣▫️壽司 (原價$22 -$48) 炸物系列💥: 吉列炸生蠔壽司, 吉列炸蝦壽司, 兩款都炸得香脆唔油膩👍🏻火炙系列🔥: 火炙柚子胡椒帆立貝壽司, 柚子火灸帆立貝壽司, 胡麻醬火炙三文魚壽司同火炙左口魚邊壽司, 特別中意柚子胡椒味好清新, 帆立貝新鮮啖啖肉😝仲有花之戀, 親子花之戀, 鰻魚壽司, 三文魚腩壽司, 本身想叫6吋三文魚🍣可惜賣哂🥲▫️軍艦 (原價$22 - $68) 海膽軍艦, 香葱吞拿魚腩碎軍艦🍙海膽鮮甜無腥味, 份量足夠,  而吞拿魚腩碎配上香蔥同芝麻, 層次更豐富☺️▫️小食 (原價$38) 八爪魚小丸子共四粒, 熱辣辣即叫即整🤭▫️飲品 (原價$18 - $32) 我地就叫左梅子青檸梳打同芒果梳打🍹比較推薦梅子青檸酸酸甜甜好解膩又開胃🥰
▫️刺身 (原價$58 -$86)
油甘魚, 三文魚, 劍魚腩, 吞拿魚各有四件🐟
件件都肥美厚切, 好新鮮全部半價好抵🤣🤣

▫️壽司 (原價$22 -$48)

▫️軍艦 (原價$22 - $68)
海膽軍艦, 香葱吞拿魚腩碎軍艦🍙

▫️小食 (原價$38)
八爪魚小丸子共四粒, 熱辣辣即叫即整🤭

▫️飲品 (原價$18 - $32)
2023-03-08
Type of Meal
Dinner
【帶子(6片)🐚】($72)【北寄貝(6片)🐚】($68)【蟹籽軍艦🦀】($34)【三文魚籽軍艦🐟】($58)【親子花之戀(1件)🐟🌺】($48)【芒果花之戀(1件)🥭🌺】($42)【胡麻火炙帆立貝壽司🔥🐚】($45)【波子汽水(甘檸味)🍋】($30)—————————【$1野菜牛肉鍋🐮🍲】($1)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑‼️: 每兩人可加購一鍋佢湯底係壽喜燒嚟嘅🍲🍲 雖然睇個樣好似麻麻地咁😂😂 但係一蚊來講真係算係咁😙😙 佢總共有三片牛🐮🐮 大得來之外,浸咗咁耐都唔會話好嚡👞👞另外啲菜仲要好入味tim🥬🥬 性價比嚟講真係超抵💰💰絕對加得過ah💖💖—————————刺身🐟: 【三文魚 (4片)】($76)/ 【三文魚腩 (4片)】($86)壽司🍣: 【三文魚腩壽司】($34)/ 【火炙三文魚腩壽司】($38)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑三文魚嚟講都算幾新鮮🍣🫧尤其是係三文魚腩🐟🐟 肥瘦相間得宜 👍🏻👍🏻口感食落唔錯😋😋成件事感覺都幾高質❣️❣️—————————【火炙左口魚邊壽司🔥🐟】($38)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗不得不提嘅係佢嘅左口魚邊水準都算幾高✨✨ 平時就算喺大

【帶子(6片)🐚】($72)
【北寄貝(6片)🐚】($68)
【蟹籽軍艦🦀】($34)
【三文魚籽軍艦🐟】($58)
【親子花之戀(1件)🐟🌺】($48)
【芒果花之戀(1件)🥭🌺】($42)
【胡麻火炙帆立貝壽司🔥🐚】($45)
【波子汽水(甘檸味)🍋】($30)

—————————
【$1野菜牛肉鍋🐮🍲】($1)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

‼️: 每兩人可加購一鍋

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑

—————————
【火炙左口魚邊壽司🔥🐟】($38)

🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

不得不提嘅係佢嘅左口魚邊水準都算幾高✨✨ 平時就算喺大型連鎖店捱都要碰吓運氣👀👀 唔係脂肪太多就係條筋太晏🛢️😣

但係呢度嘅質素唔錯😍😍 雖然脂肪都係偏多😂😂 但係魚肉飽滿之餘都幾有咬口🦷🦷 亦都會有種入口即溶嘅感覺🥰🥰 整體嚟講水準之上💙💙

—————————
【海膽軍艦🍣】($68)

🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

都幾有驚喜~海膽食落幾鮮甜😋😋冇乜異味🤩🤩仲要幾細滑💛💛唔錯唔錯👍🏻👍🏻推薦一試

—————————
【吉列炸生蠔壽司🦪🍣】($39)/ 【吉列炸蝦壽司🦐🍣】($38)

🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑

兩款炸物都食得出係即炸嘅😻😻夠脆同埋都幾熱💥💥

吉列炸蝦隻蝦幾彈牙💖💖炸生蠔就正正常常~勝在食材夠新鮮✨✨

—————————
【八爪魚小丸子🐙】($38)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

拎上枱之後我哋放咗一陣食都仲幾熱🔥🔥咬落去脆脆地❤️‍🔥❤️‍🔥仲有啲外脆內軟嘅感覺💕💕入邊嘅八爪魚都算大粒😻😻

雖然同平時專賣章魚小丸子嗰啲店比起遜色啲🤓🤓但係壽司店嚟講質素都算係幾高💖💖

—————————
【芒果梳打🥭🍹】($32)

🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

都幾大杯~梳打水嘅氣幾足🫧🫧芒果醬嘅份量都調得啱啱好🥰🥰唔會太甜得嚟芒果味都幾濃👍🏻👍🏻食壽司嘅時候飲都幾適合🍣🍣

MegaBox呢間日本料理做緊多款刺身、壽司、小食半價優惠,另外仲有$1野菜牛肉鍋🍲 抵食!▶️$1野菜牛肉鍋咁抵梗係試下啦!野菜鍋熱辣辣,入邊有好多菜,而且湯底有壽喜燒風味。牛肉有四至五片左右,一蚊抵食啦!▶️刺身:吞拿魚赤身(4片)、帶子(6片)、北寄貝(6片)、三文魚腩(4片)半價真係抵食!推介三文魚腩夠晒肥美!帶子都幾鮮味,北寄貝爽口,吞拿魚正常~▶️壽司🍣海膽軍艦、香葱吞拿魚腩碎軍艦、三文魚籽軍艦、芥辣八爪魚軍艦。軍艦紫菜非常香脆,海膽有驚喜!吞拿魚腩都幾好味~三文魚子鮮味、芥辣八爪魚相當夠芥辣味。火炙三文魚腩壽司、火炙左口魚邊壽司、火炙柚子胡椒帆立貝壽司、七味火炙鱈場蟹棒壽司火炙壽司有火炙香。三文魚腩夠肥美,左口魚魚油夠香,帶子夠厚身柚子胡椒味辣辣地。鱈場蟹棒啖啖肉。油甘魚壽司、八爪魚壽司、吉列炸蝦2隻、劍魚腩壽司。款款都唔錯,吉列炸蝦非常香脆。八爪魚小丸子,一份有四粒新鮮整起,外皮夠脆。另外飲品叫咗波子汽水$30、梅子青檸梳打$32。餐廳另收茶錢$3/位。食咗咁多半價後都係五百幾蚊,確實抵食!

MegaBox呢間日本料理做緊多款刺身壽司、小食半價優惠,另外仲有$1野菜牛肉鍋🍲 抵食!

▶️$1野菜牛肉鍋

▶️刺身

▶️壽司🍣

八爪魚小丸子,一份有四粒新鮮整起,外皮夠脆。

食咗咁多半價後都係五百幾蚊,確實抵食!