型格工業風黃店西餐廳 — No boundary▫️今次嚟到呢一間位於荃灣大壩街嘅黃店西餐廳,裝修以黑色型格工業風為主,環境昏暗有氣氛,播住節奏快明嘅歌,旁邊仲有大大塊連儂牆。可惜食物質素有待改善,伏到不得了🤧(上網見到都好多人話呢一間伏,不過都去咗以身試伏😵‍💫😂)▫️菠菜汁雞肉雜菌扁意粉($108)菠菜青醬味道比較淡,完全冇咩味,要落左勁多鹽先有味🤦🏻‍♀️意粉煮得啱啱好,但雞肉唔滑。▫️海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯($108)飯勝在夠濕潤,且軟硬適中,份量都偏多,而且都好多醬汁,起碼冇咁dry先😂但味道都係淡而無味。▫️應該唔會再去食第二次❌再食?不了🙅🏻‍♀️▫️地址:無邊 (荃灣)荃灣大壩街9號地下。銅鑼灣希雲街9號地下。銅鑼灣渣甸街61號地舖。北角和富道92號地舖。西環吉席街70號地舖。▫️#goeat荃灣#goeat黃店#goeat銅鑼灣#goeat北角#goeat西環#goeat堅尼地城#荃灣美食#銅鑼灣美食#北角美食#西環美食#堅尼地城美食#荃灣好去處#銅鑼灣好去處#北角好去處#西環好去處#noboundary#無邊#荃灣Cafe#銅鑼灣Cafe#北角Cafe#西環Cafe#堅尼地城Ca
型格工業風黃店西餐廳 — No boundary
▫️
菠菜汁雞肉雜菌扁意粉($108)
▫️
海虎蝦雞粒蕃茄汁意大利飯($108)
應該唔會再去食第二次❌再食?不了🙅🏻‍♀️
▫️
地址:無邊 (荃灣)
荃灣大壩街9號地下。
銅鑼灣希雲街9號地下。
銅鑼灣渣甸街61號地舖。
北角和富道92號地舖。
西環吉席街70號地舖。
▫️
#goeat荃灣#goeat黃店#goeat銅鑼灣#goeat北角#goeat西環#goeat堅尼地城#荃灣美食#銅鑼灣美食#北角美食#西環美食#堅尼地城美食#荃灣好去處#銅鑼灣好去處#北角好去處#西環好去處#noboundary#無邊#荃灣Cafe#銅鑼灣Cafe#北角Cafe#西環Cafe#堅尼地城Cafe#cafeholic#coffeeholic#打卡cafe香港Cafe
2021-09-15 344 views
之前見到 No Boundary 既菠菜汁雜菌意大利飯就已經好想試,今日終於趁平日冇乜人去試左試呢間人氣cafe🤩平日晏就有lunch menu,包餐湯同埋可以用套餐價嗌佢地既特色飲品。呢度飲品選擇真係勁多,朱古力奶都已經好有多款可以揀,仲有啲梳打、沙冰、咖啡可以揀,好多款都好有興趣試! 1⃣️菠菜汁雞肉野菌扁意粉($106)菠菜汁味道唔算出,但係食落比現象中更加creamy🤤應該有加到忌廉去整個菠菜汁,每一條意粉都沾滿汁,食落超正!扁意粉質感啱啱好,成碟意粉食落味道唔會好濃,感覺好似健康啲咁😂面頭有少少芝士,會食到少少芝士味,雞肉同鴻禧菇都比得好足。雞肉唔算滑,但係好有雞味😂成碟意粉係唔錯既,不過味道會比較單調啲,好彩有啲雞肉食下有翻啲味。  2⃣️蕃茄配燒烤汁豬肉絲漢堡($98)平時食開漢堡都一定係成塊漢堡扒夾係入面,呢個好特別wor!我係第一次食豬肉絲既漢堡🍔豬肉真係撕得好細條好細條😳而且調味好香好惹味,好香濃既BBQ 醬既味,甜甜地帶少少煙燻味,好好味!另外個漢堡包個面烘得好脆,入面夾住兩塊勁厚既蕃茄,同埋生菜,加埋一齊食好正😋仲有跟薯條,薯條係粗薯,食落更加有薯味👍  3⃣️冰凍薄荷朱古

1⃣️菠菜汁雞肉野菌扁意粉($106)

2⃣️蕃茄配燒烤汁豬肉絲漢堡($98)

3⃣️冰凍薄荷朱古力奶(午餐+$28)
呢度啲野飲都好似好igable😍今次嗌左既薄荷朱古力奶,面頭有好多cream好靚,雖然好肥但係唔緊要啦😆飲落朱古力加薄荷味,啱曬夏天飲!  好味:7.5/10 環境:8/10 性價比:6.8/10
冰凍薄荷朱古力奶
蕃茄配燒烤汁豬肉絲漢堡
冰凍薄荷朱古力奶
蕃茄配燒烤汁豬肉絲漢堡
2021-09-08 452 views
是日來到bookmark左有一段日子嘅無邊,星期日1點幾左右到埗有啲擔心會唔會要等好耐位,點知去到門口竟然無人😲?入到餐廳得幾枱客,心諗唔通又中伏?!果然抱住中伏心態食係會有驚喜🤣-🥫德國煙燻腸蕃茄汁長通粉 $78除咗面頭大大條嘅煙燻腸,仲有好多腸片夾雜左喺長通粉之間,非常足料,我覺得腸同長通粉嘅比例可能係一半一半🤣-🥫蕃茄汁肉醬煎蛋意大利飯 $78呢個飯睇落好似平時茶餐廳食嘅肉醬煎蛋飯,不過餐廳加左本菇同芝士整,食落係有分別嘅😬而且肉醬都唔會好肥,絕對唔係茶餐廳感覺。唯一缺點係比較多油,食落比較膩,個人偏好煙燻腸長通粉多啲。-➕$38 upgrade set跟餐無野飲,散叫一杯好多都$40起跳,即係叫你跟個set啦~呢個set包左garlic toast + soup of the day + 自選飲品一杯,其實都係合理價錢🤔Garlic toast係脆身果款,食落好似冇乜蒜味不過唔係難食,正常發揮。是日soup of the day店員無講我又無問,睇顏色同飲落似南瓜湯。呢個幾好飲有啲驚喜,唔食南瓜平時一定唔會叫南瓜湯嘅我都乖乖地飲曬🤣飲品簡左iced strawberry cho
🥫德國煙燻腸蕃茄汁長通粉 $78
🥫蕃茄汁肉醬煎蛋意大利飯 $78
➕$38 upgrade set
Garlic toast係脆身果款,食落好似冇乜蒜味不過唔係難食,正常發揮。是日soup of the day店員無講我又無問,睇顏色同飲落似南瓜湯。呢個幾好飲有啲驚喜,唔食南瓜平時一定唔會叫南瓜湯嘅我都乖乖地飲曬🤣飲品簡左iced strawberry chocolate milk(+$12),第一啖飲落去完全飲唔到有朱古力味,反而係滿滿嘅士多啤梨味同果肉,大推比鐘意士多啤梨奶嘅朋友仔🍓另外當日唔知點解跟餐仲有杯細細地嘅cranberry juice,幾清新唔錯~
題外話當日上完餐湯同飲品餐廳就停咗電,無燈無冷氣,到食完走果刻都未恢復電力供應。店員都有say sorry不過整體用餐體驗一定有扣到分因為夏日中午其實無冷氣之下食野好易身水身汗🥵而無冷氣嘅用餐體驗絕對唔係食客所expect,認真如果去到餐廳嗰下已經停咗電我唔會食會直接走人。所以如果餐廳offer番少少discount etc免加一比客人感覺會好啲,始終落左單食到一半走又走唔到真係有啲無奈。
總結:主食大大份,兩個人兩個餐都食唔曬😳味道唔錯,會考慮encore,不過會想試希雲街分店~荃灣分店就未必了。

蕃茄汁肉醬煎蛋意大利飯
蕃茄汁肉醬煎蛋意大利飯
2021-09-06 217 views
🇭🇰荃灣格調黃店西餐廳💛德國腸蕃茄汁長通粉 $78長通粉都幾彈牙有口感 而番茄汁又夠香濃之餘吾會會太酸 配埋充滿肉汁嘅德國腸就啱晒啦菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇 $108一啖咬落去全部都係健康嘅味道💚菠菜汁好濃 配料都好足夠入邊有好多菇類🍄上面仲有手板咁大嚿波特菇🤚咬落去一啲都唔乾身幾juicy添蒜香德國腸切片 $68 切咗片嘅德國腸再配蒜味嘅配搭係幾特別但就冇咗原本嘅風味~無邊厚多士 $98推介😍一啖咬落去有好多餡 有鹹牛肉🍖野菌🍄夾喺厚多士入邊 重要流心蛋黃🥚配拉絲芝士🧀超級邪惡啊!🍟雙色炸薯條 $58入邊有番薯條同埋薯條 略嫌冧咗少少🤏📍無邊 (荃灣)荃灣大壩街9號地舖
🇭🇰荃灣格調黃店西餐廳💛

德國腸蕃茄汁長通粉 $78

菠菜汁雜菌意大利飯配波特菇 $108

蒜香德國腸切片 $68
切咗片嘅德國腸再配蒜味嘅配搭係幾特別但就冇咗原本嘅風味~

無邊厚多士 $98

🍟雙色炸薯條 $58
入邊有番薯條同埋薯條 略嫌冧咗少少🤏

📍無邊 (荃灣)
荃灣大壩街9號地舖

2021-08-24 248 views
之前睇完其他Apps推介之後滿懷歡喜嚟到呢間餐廳果然冇令人失望 裝修10分Nice👍🏻去咗食晏晝 嗌咗個all day breakfast個餐牌有無限添加嘅配料 擺盤都好靚
之前睇完其他Apps推介之後滿懷歡喜嚟到呢間餐廳
果然冇令人失望 裝修10分Nice👍🏻
2021-08-23 263 views
假日又去荃灣搵食!呢間屬中價,不過勝在坐得舒服!假日想chill下,all day breakfast係個不錯嘅選擇!大堆頭材料都係差不多,香腸菇蛋蕃茄沙律菜加牛角包,不過呢種黑菇我個人就麻麻地,菇味今濃烈,未必個個都接受到!菠菜雞肉野菌扁意粉:全碟滿滿菠菜汁,青綠色,感覺非常清新!意粉煮得剛剛好,不會太軟身,仍有咬口!蕃茄汁肉醬煎蛋意大利飯:呢個係將平時食開嘅意粉換成risotto,感覺一般,廚師太重手,略鹹!所以都係意較出色!反正飲品就較有特色,梳打香橙熱情果特飲,上樽下杯式送上,幾得意!等兩種味道自動匀和,好飲!
假日又去荃灣搵食!呢間屬中價,不過勝在坐得舒服!
2021-08-22 123 views
這天到No Boundary食午餐,是因為約了朋友在附近的戲院看電影。我在餐牌上見到餐廳提供不同級別的全日早餐,級別名稱反映了豐富的程度,有經典早餐、素食早餐、騎士早餐、國王早餐和貴族早餐。擺盤也很特別,食物用雲石色的六角碟盛載,不過我懷疑沒有碟邊的碟還是碟嗎?牛乳炒蛋恰到好處,三文魚和波特菇也很入味。飲品方面,我點了一杯凍的雲妮拿鮮奶咖啡,雲妮拿味道特出,冰涼爽快。
Latte
Latte
2021-08-19 227 views
每次去食石板燒,都經過這間餐廳 No Boundary (無邊),今天終於有機會去試試了。印象中,朋友點了一份二人餐,另外再加主菜和小食。湯好味道,而麵包很香又脆口。#德國腸拼盤 HKD 178超大份量,有數款腸,至少有5款,又有青瓜配料,亦有兩款醬汁。每款味道都好濃郁,有些朋友喜歡連青瓜一起食,說味道是不一樣的。而且腸很飽肚,初時還嚷著叫朋友留些給我,但吃了數條已經收手了。#香蒜白酒蜆肉扁意粉 HKD 138這碟蜆肉真的好多,而且隻隻飽滿又脤卜卜,口感鮮味又清爽,沒有多餘的沙。不過酒味就不太明顯,而且意粉味道有點淡,香蒜味道一般。#柏林德國豬手 HKD 238德國豬手超級巨型,外皮略甜,肉很軟嫩又多汁;跟以往吃乾身的太大分別,這個多汁又肉嫩,熱氣度減半!初時有點怕難切開,但是一切已經散開,肉太滑了,超方便食用;一份4個人分很足夠,如果配上啤酒就更加正。#菠菜汁雜菊意大利飯 HKD 108飯很creamy,飯粒軟綿,不會太濕或太黏牙,調味清淡,不會很膩很滯;雖然賣相一般,但是味道還好。Glamaxonian Toast HKD 98這份甜品正正常常,不過烘得香口,再配上雪糕,是不錯的。

湯好味道,而麵包很香又脆口。

#德國腸拼盤 HKD 178

#香蒜白酒蜆肉扁意粉 HKD 138

不過酒味就不太明顯,而且意粉味道有點淡,香蒜味道一般。

#柏林德國豬手 HKD 238

德國豬手超級巨型,外皮略甜,肉很軟嫩又多汁;
跟以往吃乾身的太大分別,這個多汁又肉嫩,熱氣度減半!
初時有點怕難切開,但是一切已經散開,肉太滑了,超方便食用;
一份4個人分很足夠,如果配上啤酒就更加正。

#菠菜汁雜菊意大利飯 HKD 108

飯很creamy,飯粒軟綿,不會太濕或太黏牙,
調味清淡,不會很膩很滯;
雖然賣相一般,但是味道還好。

Glamaxonian Toast HKD 98

這份甜品正正常常,不過烘得香口,再配上雪糕,是不錯的。

2021-08-19 111 views
路經荃灣,諗住坐低飲杯野,但唔想去連鎖咖啡店,結果搵到呢間私隱度高既餐廳叫左杯Oreo 奶,杯飲品個賣相超吸睛,忍唔住狂影相打卡第一啖入落去,覺得個口充滿Oreo 味,好有童年回憶 ,感覺好似回到過去咁。anyway, 係店內hea 下飲下野,輕輕鬆鬆咁,感覺好chill

叫左杯Oreo 奶,杯飲品個賣相超吸睛
,忍唔住狂影相打卡

第一啖入落去,覺得個口充滿Oreo 味,好有童年回憶
Oreo  奶
Oreo  奶
2021-08-18 366 views
香蒜白酒蜆肉扁意粉$138完全唔值呢個價,好似有好多蜆咁,令到碟野抵食,但其實完全唔好食。我食過咁多蜆肉意粉,呢間煮得最差。個意粉係唔熱,連暖都冇乜,都唔知係咪一早整好。個意粉出唒水,食落去好濕。蜆肉雖然打開口,但係一食係生生地。入面苦苦地,仲要好腥。我覺得自己食咗內臟,好噁心。食完之後,肚仲有少少唔舒服。而且環境好差,員工竟然擺自己d野係餐枱旁,例如耳機之類,而圍裙放係凳上面。仲要行到埋黎先拎走。都唔會再幫襯呢間。
香蒜白酒蜆肉扁意粉$138
。我覺得自己食咗內臟,好噁心
。食完之後,肚仲有少少唔舒服

2021-08-18
$150 (Dinner)
2021-08-05 346 views
阿姨而家好忙,要幫哥哥湊小朋友,自從湊小朋友之後我都好耐冇同佢出街食下午茶!難得今日知道佢唔使湊小朋友,我專登拎左半日假同佢去嘆咖啡食全日早餐好耐之前教識咗阿姨食牛油果同埋egg benedict😂😂😎😎佢而家果個喜愛程度比我更瘋癲😂😂我哋最後再加咗兩杯榛子咖啡,大滿足😍🥰🤩💛如果可以加錢轉套餐應該會抵食好多。😉😉唯一希望佢哋可以改善嘅地方就係服務唔係好夠,叫極都叫唔到人過嚟落單,佢哋自己坐咗喺度飲緊咖啡🙏🏾🙏🏾可能平日嘅下午茶時間比較少客人佢哋鬆懈咗人手少咗😅😅

2021-07-16
Type of Meal
Tea
2021-08-04 245 views
相信大家都知道荃灣是個食好西好地方,這次來到了無邊食物份量都很無邊哈哈哈(°▽°),真的是 很 大 份 der (  ・∇・ ) ,非常適合工作忙碌左成個朝早又餓爆既打工仔落黎醫肚,午餐都有很多選擇啊主食加上湯,湯不錯吃的超多黑椒嘅味道哈哈哈,而主食叫了德國煙燻腸加蕃茄汁長通粉,大家除了見到這一條煙燻腸外,其實還有好多切了片的小腸仔 ( ・∇・) ,整體來說份量爆星之外味道都好好吃,而且環境唔錯, 坐得幾舒服,真係非常飽肚抵食西餐呀()()

德國煙燻腸加蕃茄汁長通粉

德國煙燻腸加蕃茄汁長通粉
2021-07-20 682 views
👁‍🗨 無邊📍荃灣大壩街9號地舖----------------------開了好家分店的無邊,一早想試所以一早預訂好枱假日來試試,位於海壩街,附近新開的食肆眾多, 以黑金為裝修主題的無邊一眼就能找到餐廳形狀呈長方形,店內位置非常多,正值中午12時,時間尚早,店內空位非常多,餐牌上食物及飲品款式眾多,花多眼亂好食度:✔️✔️✔️✔️➰ 香煎雞肉沙律 配 牛油果 煎蛋 法國麵包 $98本來以為是一份雞扒普通沙律,上枱就知道沙律一點不馬虎份量頗大,炒香的切粒的雞肉拌入沙律菜,沙律有洋蔥、紅腰豆、青瓜、車厘茄、半個軟腍的切片牛油果,再灑上脆香麵包粒,配上芝麻醬,伴碟還有3片抹上香蒜牛油的法包值得再沙律菜不算非常新鮮,紅腰豆有點帶酸,雞肉粒有醃製,而蒜蓉法包亦香脆有嚼勁➰煙鴨胸香蒜炒意大利粉 $98厚度適中的煙鴨胸足足7片,意粉香蒜味濃,略咸但炒得夠乾身鑊氣十足➰大細路漢堡 $188大漢堡頂放上了迷你漢堡,附上微腍粗薯條及茄汁芝麻漢堡包雖然外型不夠半圓,因但口感軟熟有彈性,內餡有2片煎得不乾硬的煙肉、1片不算爽脆生菜、溶化的芝士鋪滿厚厚的手打牛肉漢堡肉,口感紮實,牛肉味香濃,肉汁滿滿,但芥辣過多太嗆,
👁‍🗨 無邊
📍荃灣大壩街9號地舖
----------------------

好食度:✔️✔️✔️✔️

➰ 香煎雞肉沙律 配 牛油果 煎蛋 法國麵包 $98
本來以為是一份雞扒普通沙律,上枱就知道沙律一點不馬虎

➰煙鴨胸香蒜炒意大利粉 $98
煙鴨胸香蒜炒意大利粉

➰大細路漢堡 $188
大漢堡頂放上了迷你漢堡,附上微腍粗薯條及茄汁
大細路漢堡

芝麻漢堡包雖然外型不夠半圓,因但口感軟熟有彈性,內餡有2片煎得不乾硬的煙肉、1片不算爽脆生菜、溶化的芝士鋪滿厚厚的手打牛肉漢堡肉,口感紮實,牛肉味香濃,肉汁滿滿,但芥辣過多太嗆,影響整體味道
大細路漢堡

迷你漢堡是跟大漢堡一樣的配料,沒太特別,如果我是小朋友只會想吃大的😂 ➰大細路漢堡 $188
大漢堡頂放上了迷你漢堡,如果我是小朋友只會想吃大的😂

➰ 特濃朱古力奶 < 套餐+$12 >
堆疊得高高的冰凍鮮忌廉上灑滿甘苦的可可粉,熱朱古力不算香濃,甜度適中,雖然一凍一熱,鮮忌廉仍一直保持不變的狀態,直到食物吃光了也沒有溶化
特濃朱古力奶

➰ 凍焦糖香蕉朱古力奶 < 套餐+$28 >
把半條對半香蕉連焦糖面烤得脆脆,裝飾在杯面,底下是厚厚的鮮忌廉,朱古力奶有淡淡的焦糖香,甜膩又邪惡
凍焦糖香蕉朱古力奶

💬 環境寬敞,歐陸現代風裝修,座位舒適,食物質素還好,價格合理比一般打卡café 便宜多了
2021-06-26
$230 (Lunch)
煙鴨胸香蒜炒意大利粉
特濃朱古力奶
凍焦糖香蕉朱古力奶
2021-07-10 471 views
朋友一直好想試呢間café,知道佢好多人排,就預先Book定位,去到好多人排隊,好彩有book位就等一下就入得。呢到啲侍應都係外國人,點餐果陣就可能要注意下。我地點左德國豬手餐,包濃湯、麵包、一般飲品($258,要加一),加$98菠菜汁意大利飯配波特菇。我同朋友都點左美式檸檬蜜,一凍一熱,味道正常,個杯都好靚。湯就正正常常,而麵包幾香。德國豬手唔係平時果種炸豬手偏鹹偏脆咁樣,係外皮略甜,肉又軟嫩又juicy,份量比想像中大,點唔點醬都好食。菠菜汁意大利飯配波特菇(+$98,要加一),個飯幾creamy,調味偏向清淡,配豬手食都幾夾。

我同朋友都點左美式檸檬蜜,一凍一熱,味道正常,個杯都好靚。
湯就正正常常,而麵包幾香。

德國豬手

菠菜汁意大利飯配波特菇

2020-12-28
德國豬手
2021-07-10 198 views
We went there this weekend. We ordered the royal breakfast and were disappointed it is not worth the money we were charged especially in Tsuen Wan.It seems that the food were not fresh. I do not recommend the royal breakfast.On the other hand the service was really good and the decor is really nice too. And if you love retro music it is your place.
2021-07-10
$152 (Breakfast)