Hiring
$17,500-$25,000
Monthly
$17,500-$25,000
Monthly
Restaurant: NOC Coffee Co.
Terms & Details:
NOC Coffee Co. 最近推出四款新 Pastry:煙肉白菌卷 、流心芝士方塊酥、朱古力麻糬牛角酥及紅豆麻糬酥皮撻!超推薦紅豆麻糬酥皮撻這款,酥皮撻帶點輕輕的牛油鹹香,頂層飾上日本北海道十勝紅豆,紅豆甜而不膩,中間有煙韌麻糬餡,令人無法抗拒,此時配上一杯咖啡,滿足!

2023-12-01 1321 views
🍞Smoked Salmon Toast $138煙三文魚油脂唔重食落好輕盈酸中麵包雖然叫呢個名但其中無咩酸味 反而係口感更加紮實呢間餐廳會將多士烘到非常硬脆 配搭牛油果醬唔會太乾太難咬配料方面有啲粗切洋蔥條同埋菠菜葉 增加口感層次細食嘅媽媽食完第一塊就覺得飽 但因為整體唔飽膩所以都食得哂~另外都會另上一碗沙律菜 務求營養均衡!🥐Ham and Cheese Croffle $28話說croffle興咗咁耐我都係第一次試🤣 真係集牛角包同窩夫一身外層係牛角包酥脆鬆軟嘅爽快感 裏面就係窩夫綿密軟糯嘅口感呢度就唔係甜食而係配火腿芝士火腿鹹鹹香香我幾鍾意 唯一係麻麻地佢選用咗忌廉芝士 會有啲太膩。不過整體都係超級好味!細食嘅女仔食完一份都會有一定嘅飽腹感
Smoked Salmon Toast
🍞Smoked Salmon Toast $138
煙三文魚油脂唔重食落好輕盈
酸中麵包雖然叫呢個名但其中無咩酸味 反而係口感更加紮實
呢間餐廳會將多士烘到非常硬脆 配搭牛油果醬唔會太乾太難咬
配料方面有啲粗切洋蔥條同埋菠菜葉 增加口感層次
另外都會另上一碗沙律菜 務求營養均衡!

🥐Ham and Cheese Croffle $28
外層係牛角包酥脆鬆軟嘅爽快感 裏面就係窩夫綿密軟糯嘅口感
呢度就唔係甜食而係配火腿芝士
不過整體都係超級好味!細食嘅女仔食完一份都會有一定嘅飽腹感
Type of Meal
Lunch
Smoked Salmon Toast
  • Ham and Cheese Croffle
住在附近的,之前吃過幾次的,印象很好,也推薦不少朋友來吃過,結果這次來,店員態度很糟糕,我們先在門口排隊 女店員在外面看到 也不問幾個人之類的 然後我們準備進去看看有沒有給我們號碼之類 我先進來推門 讓孩子進 沒想到她先竄進來 也不幫忙hold門 然後過了一會很懶散告訴我們要在外面等 怎麼?沒吃飯嗎 有氣無力🙄🙄🙄 瞬間不想吃了 什麼破爛態度 之前吃過幾次也沒遇到這樣的 本來滿懷期待 再也不會吃了 不想做生意不用這樣 網紅店鋪居然是這樣的 沒事吧??????????

不想做生意不用這樣 網紅店鋪居然是這樣的

沒事吧??????????
2023-11-19 933 views
I been to HungHom NOC very frequently. Today service is really not impressive. I have hypertension so indicated in my order no added salt. When food is served, I noticed the salt sprinkled on the plate after I squeezed the lemon. So I asked for a redo of my food, including the extra poached eggs. When the waiter returned with my food, I am told poached eggs no redo as chef didn’t add salt earlier. Getting cold eggs is one thing, but the lemon slice is not new. It maybe the piece I used earlier but how would I know? NOC, do you think this is the service expectation you should have?
2023-10-14 1377 views
咖啡店位於紅磡海旁,內外以白色為主調,𥚃面也種有好多植物,空間感十足。🥩🥗 香煎牛肉沙律碗 (HK$148).沙律碗有齊紅.橙.綠.青.紫.粉紅.啡,七彩顏色,好靚,令食慾提升🤤.先篤穿隻水煮蛋,流心蛋黃配五成熟嘅牛肉粒真係好夾,牛肉厚切,口感軟腍,調味不錯.車厘茄和沙律菜都好新鮮、好爽甜.南瓜蒸熟切粒,粉甜感.牛油果和無花果就偏生,無花果無乜味嘅,可能4月不是當做季節吧🫢.最後食埋2小片酸種麵包就啱啱飽啦~🍫☕️ 朱古力咖啡 (跟午餐 +HK$25).脱脂奶拼配豆No.18的咖啡豆.奶泡和拉花不錯,放咗20分鐘都只係多少少泡泡🫧,如果杯𥚃裝多少少就啱啱好啦🫢🥚🥧 蛋撻 (HK$14).酥皮多層次,酥脆美味,嫩滑的蛋漿餡,甜度適中,唔怪之得個個都話嚟呢度必食😋📌提提你:此店堂食有加一服務費喔!

🥩🥗 香煎牛肉沙律碗 (HK$148)
.車厘茄和沙律菜都好新鮮、好爽甜
.南瓜蒸熟切粒,粉甜感
.最後食埋2小片酸種麵包就啱啱飽啦~

香煎牛肉沙律碗

🍫☕️ 朱古力咖啡 (跟午餐 +HK$25)
.脱脂奶拼配豆No.18的咖啡豆

朱古力咖啡

🥚🥧 蛋撻 (HK$14)

蛋撻

📌提提你:此店堂食有加一服務費喔!
2023-04-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$204 (Lunch)
香煎牛肉沙律碗
朱古力咖啡
蛋撻
2023-09-26 962 views
聽說是網紅餐廳,餐廳環境是工業風,不過食物有得有失。朋友的牛油果泥多士,落左少少紅椒調味,幾好味。不過我嘅醃三文魚有d腥味,食唔落。而且個價錢都唔偏,一份要100頭,咖啡仲要另外加錢。試一次就算了。
聽說是網紅餐廳,餐廳環境是工業風,不過食物有得有失。

朋友的牛油果泥多士,落左少少紅椒調味,幾好味。

不過我嘅醃三文魚有d腥味,食唔落。

2023-09-24 744 views
話說早排見到 NOC 推出咗新 pastry 系列,都幾吸引咁。。。本人又突然好想食蘋果酥。。。又見黃埔有 NOC。。。咁就去試吓啦!彎月造型嘅雲呢拿蘋果牛角酥外型確實吸引。。。可惜原來裏面的蘋果餡只有很少量。。。😔😔😔 我試了一個價值$65嘅Tea Set,包一件 pastry + 一杯咖啡 。雲妮拿蘋果牛角酥。。。完全唔合格。。。d蘋果餡少到呢。。。frozen 嘅蘋果酥好似仲多餡過佢。。。😓😓😓個牛角酥。。。對我來講實在太乾。。。好似烘得太耐。。。完全乾晒咁。。。又無雲妮拿味。。。好似食緊d乾晒嘅酥皮咁。。。真心無下次。。。😡😡😡其實好耐之前都飲過佢 d 咖啡,都覺得無咩特別。。。無乜期望。。。今日試咗杯 nitrogen coffee.....苦味都無乜。。。但都幾酸吓。。。俾我感覺有 d 似有酸味嘅老抽。。。完全唔係我杯茶。。。😂😂😂飲品&食物。。。都麻麻。。。所以真心無下次。。。😔😔😔

飲品&食物。。。都麻麻。。。
所以真心無下次。。。😔😔😔
2023-09-20
$100 (Tea)
2023-09-16 615 views
叫咗份brunch同咖啡,食物都OK,環境幾好,有配備洗手間,價錢唔算便,但是顧客綜合體驗感好差,因為所有服務員都黑臉,無論係reception收錢果位,想問下介紹下食物,淨係叫你搵位坐低手機自己睇,送餐態度好一般下,個個員工都無笑容。另外,限住90分鐘用餐,呢個規定都理解,好多餐廳都係咁,但最失望嘅係,我問因為等人,我需要繼續點份午餐坐住等得唔得,佢話唔得,90分鐘一定要走,呢個規定真心奇怪,首先外面無人等位,我等於重新入座叫份野食都話唔得,要趕走你,唔歡迎繼續用餐,以後都唔會去黃埔呢間cafe
2023-08-25 559 views
一家很不起眼的咖啡店,也就地理位置好一点,难怪点评分数很低,原来是真的一般般!对客人很不友好的一家店。店里很多空位,却被店员不礼貌的方式赶出门。不晓得店员哪来的勇气,可以做到对顾客各种怠慢,走出去看看吧!不要做井底之蛙!
2023-08-18 681 views
耐不耐都會去下NOC,佢啲咖啡係幾好飲。但係令我地成日卻步有兩點 —> 第一係時常要排隊,第二係服務超級差。咁今日就揀咗11點去到一定唔使排隊啦。果然如我預期,不用排隊直接入座。門口接待員依然秉持佢哋一貫嘅強差人意服務,黑面迎接,晨早流流冇笑容,跟住就帶咗我哋入座。咁我嘅屋企人經過 cashier,見到個餐牌就攞起睇吓。咁沖咖啡嗰位哥哥居然阻止佢!幾冇禮貌地講話叫佢坐埋位嘟QR code就會睇到!咁得意?唔俾人睇餐牌?唔鍾意嘟QR code喺電話睇得唔得?其實間咖啡店裝修得咁靚咁開陽,為何要請這些員工?咖啡店唔係 suppose 應該令人relax嘅咩?我哋喺度食晏,坐咗一個鐘頭鬆啲,坐喺沖咖啡嘅位置側邊。咁見到佢幾個員工男男女女喺度傾偈又識得笑個喎? !但係對住客人就絕對唔可以哭㗎!唔知乜嘢服務態度?真係要請教吓劉德華。P.s. 其實價錢一啲都唔平咁嘅服務態度真係要檢討吓囉佢哋嘅management。
2023-08-18
$170 (Lunch)
2023-08-12 559 views
今日星期六難得早起身,係屋企食出早餐就去咗留吓NOC嘆杯咖啡☕️估唔到11點落到去已經排晒長龍😨排咗差唔多10分鍾入到去感覺環境好大,好舒適。成間舖頭都用白色同木泥簡約tone最主調,位置都好寬躺,好chill☺️☕️Fizzpresso($50)呢個名好小係其他咖啡店見到,其實佢係同espresso tonic差唔多,一入口好重咖啡味,亦都有淡淡嘅果香,檸檬味都咖唔會太酸,一朝早飲完係一個又chill又精神嘅good morning😎今日去到無晒蛋撻,希望下次有機會試下🥹

☕️Fizzpresso($50)

今日去到無晒蛋撻,希望下次有機會試下🥹

2023-08-07 429 views
今日同貓貓一齊出街喺海旁行完,諗住買杯咖啡就嚟咗依度嘅室外區域坐首先店員嘅態度唔係幾helpful 繼而喺張枱冇抹乾淨老公入去買杯Americano 價錢偏貴但味道好一般之前都嚟過飲咖啡最近好似退步咗
今日同貓貓一齊出街
喺海旁行完,諗住買杯咖啡
就嚟咗依度嘅室外區域坐
首先店員嘅態度唔係幾helpful
繼而喺張枱冇抹乾淨
老公入去買杯Americano
價錢偏貴但味道好一般
之前都嚟過飲咖啡
最近好似退步咗
2023-07-14 681 views
NOC食唔悶又健康嘅beef bowl🥗有時想食得健康啲清爽啲✨就會諗起喱個《Beef Cobb Bowl 牛肉科布沙律》望到咁colourful同咁fresh嘅combination都好開胃好想食😬入面有牛柳粒🥩、水煮蛋🥚、牛油果 🥑、南瓜🎃、無花果、車里茄同新鮮沙律菜🥬配搭佢哋嘅自家蜜糖香草醬,夠曬清新,好啱夏天食 (雖然我冬天都想食佢🤭)一兜過就食到咁多款蔬果都幾方便🤭😬仲好啱gym友補充蛋白質‼️
NOC食唔悶又健康嘅beef bowl🥗
有時想食得健康啲清爽啲✨
就會諗起喱個《Beef Cobb Bowl 牛肉科布沙律》
一兜過就食到咁多款蔬果都幾方便🤭😬
仲好啱gym友補充蛋白質‼️
2023-07-07 667 views
網上推介這間是出名的海邊cafe,朋友喜歡看海,今天風和日麗,就選了這裡一起午餐,享受陽光與海的一個下午🌞。這間cafe地方頗大,全白色設計,很日系感覺👍🏻,大部分座位都可以望到海景📸,加上落地玻璃,十分開陽舒服,心曠神怡❤️服務員很有禮貌和上菜很有效率👍🏻,我們點了燒牛肉沙律,煙三文魚多士和鮮奶咖啡。咖啡可以選中或大size,不需加錢!真意想不到😎,超讃👍🏻!2款食物都份量十足,我們2位女士吃得十分飽🤣。燒牛肉沙律顏色豐富,中間的水煮蛋🥚煮得恰到好處,燒牛肉也有牛味,配上南瓜,無花果、牛油果、沙律菜和特色醬汁,幾好味🌟。煙三文魚多士滿滿三文魚,三文魚新鮮,配上牛油果醬和沙律菜,味道清新,多士也重麥味。喜歡到處試咖啡的我對這杯咖啡非常滿意❤️,濃郁咖啡豆味😋💯,拉花也很出色!在市區可享受一頓豐富的海景午餐,超捧!下次必定再來光顧,試吓其他菜式🥰。

2款食物都份量十足,我們2位女士吃得十分飽🤣。

Smoked  Salmon Toast

Latte    Coffee
  • Latte
  • Pan-fried  Beef
2023-06-30 505 views
又回歸單身,NOC就變咗我獨個兒嘆咖啡嘅地方。黃埔呢度算係最方便囉,一程車就可以去到,之後去其他地方都幾方便,所以而家差唔多每個禮拜都會去一次。一個人真係食唔到佢啲Kingsize早餐, 就連上個禮拜叫咗一份Golden Sando 都食到好飽. 叫自己以後都唔可以再叫咁大份嘅嘢。(越嚟越細食到一件好事)😝其實最緊要都係一杯咖啡😚除咗我之前食過嘅火腿芝士牛角酥,我仲發現咗一個新嘅鹹點,對上一次因為賣晒今日我再去終於可以試到啦,就係蕃茄芝士丹麥酥😋($28)因為本身我好鍾意食呢啲酥類嘅物體,所以其實再加芝士同蕃茄點會唔好食😝其實坦白講你自己返屋企整,真係唔使咁貴嘅,但係屋企沖唔到呢個咖啡丫嘛。又唔知由幾時開始呢度都要+10%變相就更加唔抵食,不過我就係咁犯賤 越唔抵食越要去食。你活在當下及時行樂呀嘛,梗係食啲自己想食嘅嘢啦😎😎😎偶爾見到佢貼出嚟話請人,我都真係心思思想去interview淨係做weekend同埋假期🤓🤓🤓

其實最緊要都係一杯咖啡😚

又唔知由幾時開始呢度都要+10%
變相就更加唔抵食,不過我就係咁犯賤 越唔抵食越要去食。

你活在當下及時行樂呀嘛,梗係食啲自己想食嘅嘢啦😎😎😎

第三個禮拜食嘅蕃茄芝士丹麥酥
第二個禮拜食嘅GoLden Sando