2025-01-12
之前Nocino喺大坑開嗰陣一直都好想食,但成日都Full Booking,真係一位難求🥲知道佢開新店當然即刻book😏呢到既Lunch Set只係$168!!已經包埋前菜同埋飲品/甜品😎性價比可以話係好高:前菜方面揀左Wagyu Beef Tartare同埋Pistachio Arancini 🥩個人覺得牛肉他他出色啲🤪面頭有脆卜卜既炸薯仔絲配搭軟嫩既生牛肉同埋蒜蓉蛋黃醬😍口感層次都豐富左!另外一個係炸既開心果risotto ball💚唔係好食得出開心果味,芝士味比較濃郁🧀食完有少少漏🤏主菜揀左最signature既Reginette😆麵條呈玻浪形,非常Q彈有嚼勁而且掛汁😋醬汁惹味,食落會有少少辣同埋酸🤭因為佢加左檸檬🍋配埋芝士同肉碎一齊食唔會太鹹太膩!出色👍🏻Cappello da Cuoco呢個就係素~大家見到面頭巨量芝士碎😳不得不說真係極rich 既芝士味🧀呢個意粉口感都好煙靭,造型特別好似一頂帽咁🎩Cheese Foam 配合翻本身醬汁既texture都比較濃稠,食到最後會有少少膩🙂↔️不過整體來講都唔錯😌甜品當然係揀Tiramisu啦🤣味道正常發揮無咩特別🙂略嫌酒味太重同埋
甜品當然係揀Tiramisu啦🤣味道正常發揮無咩特別🙂略嫌酒味太重同埋太濕🧐心目中都係Pici既Tiramisu第一🤩
整體來講,味道中上👌🏻絕對值得為左Reginette同BEef Tartare再來食多次😍因為呢個味道係平時其他餐廳好少食到!!不過建議大家一定要book咗位先好來😎唔係嘅話晏晝時間真係要等好耐,另外美中不足既就係得一個鐘入座,食得有啲急趕🤨