🤎💚🖤開心果奶蓋有驚喜🌰前排去咗葵廣掃街,食嘢食到有啲口乾乾 就搵下附近有咩啱飲!行到依度,發現咗間老朋友🤣之前喺其他分店都有飲過佢哋嘅堅果奶蓋,今次見到有新品 作為開心果控嘅Hatty緊係唔會走寶啦!🤩💚美式咖啡開心果奶蓋💚 $47美式咖啡等候時間會耐啲,不過依杯美式咖啡香濃又有咖啡豆香☕️係值得等待嘅!雖然咖啡係佔大比例,但係開心果奶蓋始終係主角!😍開心果奶蓋好厚實,用小木鏟食嘅時候,會有一種好似食緊慕絲蛋糕嘅感覺🍰,開心果嘅味道好濃郁,亦都會有啲堅果自身嘅香甜味!😆將開心果奶蓋同埋美式咖啡撈勻一齊飲會有一種堅果香同埋少少甜嘅感覺,入口好順滑,唔會有咖啡嘅苦澀,整體好match!😚🤎伯爵朱古力堅果奶蓋茶🤎 $48呢個奶蓋會比開心果奶蓋甜啲,朱古力味道非常濃郁,🍫整體嘅感覺有一種茶加朱古力慕絲蛋糕嘅感覺!🍩用小木鏟 鏟嘅時候,感覺比開心果奶蓋更加厚實!🌰伯爵茶嘅味道好香,同依個朱古力堅果奶蓋都好夾!🥰依間茶飲店嘅堅果奶永遠都咁高質,今次嘅開心果奶蓋都好有驚喜😛如果唔知飲邊個便當好,可以揀開心果奶蓋呀!BTW記得save post,方便向店員查詢有關奶蓋飲啦❣️📍Nuttea📍葵芳葵富路7
🤎💚🖤
開心果奶蓋有驚喜🌰

💚美式咖啡開心果奶蓋💚 $47

🤎伯爵朱古力堅果奶蓋茶🤎 $48

📍Nuttea
📍葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖

Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
2024-05-02 646 views
筆者今日同同事嚮葵芳食飯,之後去咗葵廣嘅Nuttea 買嘢飲。同事嚮Nuttea官方社交平台 見到新出開心果系列,所以就點咗杯嚟試吓。大約十分鐘後,三杯飲品都預備好了,筆者同同事就手拎住返公司。其實建議儘快飲用,因為擺得太耐,果仁奶蓋會同下層飲品混和,影響整體口感同味道。有位同事本身飲Americano,但係店員話咖啡類飲品暫時未有。四季春開心果奶蓋茶 - $40Four Seasons Tea with Pistachio Nut Cream同事係網上「開心果關注組」嘅成員,佢覺得開心果味道合格,但開心果嘅味道可以再強勁少少。另外,面頭嘅果仁係榛子碎粒,如果用埋開心果碎粒,味道會更加和諧同合襯。火龍果茶堅果奶蓋 - $40Dragon Fruit Tea with Nut Cream(僅供微糖/ 無糖)(For Light Sugar / No Sugar Only )一翻到公司,筆者鐘意用飲管或者自備嘅匙羹食晒面頭嘅奶蓋。呢款飲品奶蓋嘅味道微鹹,質感幼滑,整體係幾滿意奶蓋嘅部分火龍果茶嘅茶底應該都係四季春,火龍果同茶味平衡。價錢唔算平,所以對飲品都會有期望。
筆者今日同同事嚮葵芳食飯,
之後去咗葵廣嘅Nuttea 買嘢飲。

四季春開心果奶蓋茶 - $40

火龍果茶堅果奶蓋 - $40
(僅供微糖/ 無糖)

一翻到公司,筆者鐘意用飲管或者自備嘅匙羹食晒面頭嘅奶蓋。
呢款飲品奶蓋嘅味道微鹹,質感幼滑,整體係幾滿意奶蓋嘅部分

火龍果茶嘅茶底應該都係四季春,火龍果同茶味平衡。

價錢唔算平,所以對飲品都會有期望。
2024-05-02
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
最近去咗葵芳葵涌廣場嘅Nuttea,呢間主打堅果奶蓋茶嘅飲品店非常受歡迎。今次試咗伯爵朱古力堅果奶蓋茶,同埋鮮檸茶堅果奶蓋。首先講下伯爵朱古力堅果奶蓋茶,呢款茶真係不得了!伯爵茶嘅香氣同朱古力嘅濃郁完美結合,飲落去又唔會太甜。堅果奶蓋係亮點,口感綿密滑順,奶蓋帶有堅果香味,層次感十足。至於鮮檸茶堅果奶蓋,帶有檸檬嘅清新酸味,配合堅果奶蓋嘅滑順口感,酸甜平衡得非常好。呢杯茶特別適合喺夏天飲,解渴得嚟又有D甜,清新嘅檸檬茶同香濃嘅奶蓋搭配得天衣無縫,飲完之後感覺非常清爽。

2024-08-28 0 views
來自台灣的純素茶飲店,一向喜歡她標榜健康,濃厚的堅果奶蓋以五種堅果製,傍晚時分經過,難得不用排隊,立即跟朋友今次試了兩款新口味奶蓋焙茶草莓堅果奶蓋茶 $47 草莓堅果奶蓋加了冷乾草莓及花生粒粒,賣相吸引,選了較低咖啡因的焙茶,濃郁焙茶香味,蓋上貼有奶蓋的建議食法四季春開心果奶蓋茶 $40開心果奶蓋是近月的新品,不得不試,奶蓋面還加了開心果碎,帶來多種口感,好味!四季春有獨特嘅花香味,回甘,這個配搭很不錯

焙茶草莓堅果奶蓋茶 $47
焙茶草莓堅果奶蓋茶

四季春開心果奶蓋茶 $40
四季春開心果奶蓋茶
2024-08-28 0 views
如果大家係一位素食者,想出去飲廢水,點知大部份奶蓋都用上牛奶製造,可以去試下NUTTEA,主打用堅果製成奶蓋,非常適合素食者,健身者和乳糖不耐症飲用。堅果奶蓋用上5種堅果制成,口感比起一般奶蓋豐盈結實。今次適逢去開葵廣掃街,食完啲熱氣嘢想飲杯嘢,於是就試咗佢哋嘅兩杯嘅飲品,一杯比較清爽鮮檸蜜桃烏龍茶,另外就試咗招牌芒果茶堅果奶蓋。寒天蜜桃烏龍茶香氣十足,用上鮮蜜桃非常解膩。招牌伯爵朱古力堅果奶蓋,每天限量100杯,奶蓋每日新鮮製,可以用上匙羹食比起傳統奶蓋挺身,堅果味十分出,濃郁亦非常濃厚,個人非常喜歡。伯爵茶底用上新鮮伯爵茶葉最適合啱啱食完熱氣嘢,消暑解油膩。想減肥唔想飲珍珠奶茶,又想出街炎炎夏日飲到杯冰涼嘅飲品推薦大家試吓NUTTEA.

約咗朋友去葵廣食食食,口乾想飲杯嘢,經過見到Nuttea飲品,適合純素者或乳糖不耐症者飲用,一於試下🥤😋 我叫咗杯伯爵朱古力堅果奶蓋🍫🥤 茶底有清淡嘅伯爵茶,配備木匙羹可以刮起奶蓋食下,好濃郁嘅朱古力堅果奶,撈埋一齊飲好正呀😋朋友叫咗杯火龍果茶堅果奶蓋😌🥤 茶底由新鮮火龍果果肉攪碎而成,配埋香滑嘅堅果奶蓋,可以話係清涼順口,好適合咁熱嘅天氣飲。見佢啲poster仲有好多款水果茶堅果奶蓋,下次再嚟飲先得🤭😋

2024-08-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
呢排見好耐冇去葵廣掃街順便去望下有咩舖頭未試過 揾下好野食先今日試左呢間人氣好高既NUTTEA 成日都聽朋友講佢地既奶蓋好正 今次就同朋友試試佢啦~今次叫左二杯佢地舖頭既推薦飲品分別係 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 同埋 鮮橙茉莉綠茶伯爵朱古力堅果奶蓋茶 冇特別嗌小甜小冰甜度岩岩好 唔好太甜 伯爵茶茶味非常之香就算配搭埋奶蓋 都唔會蓋左伯爵茶既茶香味一路飲 一路都會飲到伯爵茶既香味奶蓋部分的確出色 朱古力味非常香濃奶蓋口感好creamy 亦唔會過分油膩有別於坊間既芝士奶蓋 堅果奶蓋少左一份油膩感飲落輕盈好多 飲完罪惡感都冇咁勁啊🤣另外一杯鮮橙茉莉綠茶 特別嗌左無糖本身有擔心過無糖版本會唔會好難飲 但呢杯絕對唔會 仲出奇地好飲解渴因為佢落左新鮮橙汁 有天然既果糖配搭埋一齊所以唔會完全冇甜味 反而係好天然既生果清甜味飲到淡淡既茉莉茶香之餘 仲有清香既橙味無額外落糖 無負擔 仲夠哂清新解膩🥛伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48🍹鮮橙茉莉綠茶 $38📍NUTTEA(葵芳店)葵涌廣場1樓潮流廊1期B舖
呢排見好耐冇去葵廣掃街
順便去望下有咩舖頭未試過 揾下好野食先
今日試左呢間人氣好高既NUTTEA
成日都聽朋友講佢地既奶蓋好正
今次就同朋友試試佢啦~

今次叫左二杯佢地舖頭既推薦飲品

無額外落糖 無負擔 仲夠哂清新解膩
鮮橙茉莉綠茶

🥛伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48
🍹鮮橙茉莉綠茶 $38

📍NUTTEA(葵芳店)
葵涌廣場1樓潮流廊1期B舖
2024-08-18
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
鮮橙茉莉綠茶
伯爵朱古力堅果奶蓋茶 和 鮮橙茉莉綠茶
葵廣一向都多嘢食嘢飲nuttea同普通茶飲店唔同在於奶蓋係堅果奶蓋奶蓋份量多之餘口感濃厚,超香nut嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $40除左nut果仁嘅粒粒之外仲有焦糖脆脆,比起就咁nut奶蓋多左楓糖鍾意甜啲嘅奶蓋就啱曬✨配蘋果綠茶都好fresh同埋甜甜地嘅nuts奶蓋都好夾🤤蘆薈西柚茶堅果奶蓋 $42一樣都係厚實嘅堅果奶蓋帶少少鹹香,食完會有飽肚感🤣茶底都幾香西柚味而且解膩解渴👍🏻蘆薈粒粒份量都唔少一杯有曬幾重口感好滿足😌仲有好多款茶底可以揀選擇夠曬多
葵廣一向都多嘢食嘢飲
nuttea同普通茶飲店唔同在於奶蓋係堅果奶蓋
奶蓋份量多之餘口感濃厚,超香nut嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $40

除左nut果仁嘅粒粒之外
仲有焦糖脆脆,比起就咁nut奶蓋多左楓糖
鍾意甜啲嘅奶蓋就啱曬✨
配蘋果綠茶都好fresh同埋甜甜地嘅nuts奶蓋都好夾🤤

蘆薈西柚茶堅果奶蓋 $42
一樣都係厚實嘅堅果奶蓋
帶少少鹹香,食完會有飽肚感🤣
茶底都幾香西柚味而且解膩解渴👍🏻
蘆薈粒粒份量都唔少
一杯有曬幾重口感好滿足😌

仲有好多款茶底可以揀
選擇夠曬多

2024-08-08 75 views
同朋友喺夜晚9點上完瑜珈 好多食肆都關門 見到葵廣呢間nut tea好似好正就諗住買黎當晚餐!有好多選擇都好想試😍最後揀咗寒天蜜桃烏龍茶配堅果奶蓋 $45 仲要有得簡無糖 飲左冇咁罪惡感😛佢層厚厚既堅果奶蓋 入口好滑好綿密 仲有d堅果碎令到層次更加豐富 好有咬口茶底有寒天同蜜桃果肉 好清新朋友個杯係士多啤梨草莓堅果奶蓋微糖糖又係滿滿既士多啤梨果肉 厚厚既奶蓋有淡淡既士多啤梨味!我地都覺得呢杯野飲做晚餐好飽肚好滿足😌
同朋友喺夜晚9點上完瑜珈 好多食肆都關門

最後揀咗寒天蜜桃烏龍茶配堅果奶蓋 $45
仲要有得簡無糖 飲左冇咁罪惡感😛
茶底有寒天同蜜桃果肉 好清新
朋友個杯係士多啤梨草莓堅果奶蓋微糖糖
又係滿滿既士多啤梨果肉 厚厚既奶蓋有淡淡既士多啤梨味!
我地都覺得呢杯野飲做晚餐好飽肚好滿足😌

• 寒天蜜桃烏龍茶堅果奶蓋
2024-08-02 80 views
葵涌廣場多嘢食係人都知但係而家買手沖嘢飲越來越多, 今次就揀咗呢間因為佢🤩奶蓋茶好出名, 同埋仲有好多種唔同口味🥳今次我哋就揀咗🍎蘋果脆脆楓糖🌰堅果奶蓋茶同埋🍹粉紅莓好🍓堅果奶蓋茶🤩

2024-07-21 232 views
好耐冇去葵涌廣場啦,好多野行又多野買,又多野食,真係幾正,今日要介紹呢間在1樓潮流地區的nuttea,飲品款式又多,價錢合理,店員好nice,味道都好好,推介。我揀了鮮檸百香果紅茶,夏日炎炎,飲下野涼快一下,真係好爽,呢杯鮮檸百香果紅茶,我揀左微甜少冰,岩岩好,雖然揀少冰,都係夠涼快了,味道酸酸地,很好入口,而且百香果份量很多,很有益健康的感覺,每啖都咬到百香果,厲害,見佢原來主打奶蓋的,下次有機會又去試下先。

2024-07-04 204 views
夏日炎炎飲杯冰飲,爽呀!☀️☀️Nuttea 係我至愛,堅果奶蓋又濃又特別!同朋友去,叫左兩杯野飲!火龍果茶堅果奶蓋茶火龍果茶清甜爽口,好適合夏天解暑。因為是火龍果茶亦飲到一些火龍果籽幼粒,增加了口感。最驚喜是堅果奶蓋,與坊間其他茶飲店奶蓋完全不同,入口濃厚,但不是死甜。店家特別提供小木鏟供人食用奶蓋,十分貼心,讓人可以有兩種選擇,以飲管同時吸吮茶及奶蓋,又或是直接食用奶蓋。一啖啖奶蓋有濃郁堅果榛子味,好像食了無數粒金莎朱古力的味道,出奇地堅果奶蓋與清爽火龍果茶成好拍檔。朋友叫左士多啤梨茶草莓堅果奶蓋都係濃濃既一杯!好香甜既士多啤梨味!正!回味無窮!👍🏻👍🏻
夏日炎炎飲杯冰飲,爽呀!☀️☀️
Nuttea 係我至愛,堅果奶蓋又濃又特別!
同朋友去,叫左兩杯野飲!

火龍果茶堅果奶蓋茶

火龍果茶清甜爽口,好適合夏天解暑。
因為是火龍果茶亦飲到一些火龍果籽幼粒,增加了口感。

朋友叫左士多啤梨茶草莓堅果奶蓋
都係濃濃既一杯!好香甜既士多啤梨味!正!

回味無窮!👍🏻👍🏻

NUTTEA👻好耐無去葵廣掃街啦掃街一定要飲啲正野依到又有我最愛既nuttea佢個奶蓋真無好出色即刻去飲返兩杯同朋友去可以share飲下試多啲唔同味🤩.🔅伯爵朱古力堅果奶蓋茶 HKD 48依杯真係我既最愛成日想試新野不過最後都係忍唔住要叫返依杯佢個朱古力奶蓋真係好出色Creamy又濃又香個茶底揀走甜就啱啱好食啖奶蓋再飲啖茶😛🔅焙茶堅果奶蓋茶 HKD 42另外試下佢個新產品焙茶都幾濃好飲原味既奶蓋好有奶香加少少花生碎咁試多款新野都幾好😆.整體黎講:出色奶蓋 招牌必飲😚.🎈 NUTTEA (葵涌廣場) (葵芳)葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖
NUTTEA👻

加少少花生碎咁
試多款新野都幾好😆
整體黎講:
出色奶蓋 招牌必飲😚
🎈 NUTTEA (葵涌廣場) (葵芳)
葵芳葵富路7-11號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖
2024-06-11 140 views
葵芳廣場內都有很多飲品店,其中比較特別的就肯定少不了這間用堅果奶來弄奶蓋的NUTTEA,有別於常見的芝士奶蓋!芒果茶堅果奶蓋(45元)推特別的芒果茶,加上大量的芒果果肉,而且不是切粒,是一絲絲的感覺,喝起來芒果味特濃,但會有點茶的回甘。而主角堅果奶蓋味道有點像繽紛樂的感覺,口感超濃厚像吃雪糕一樣,味道鹹香。士多啤梨茶草莓堅果奶蓋(47元)這個主體跟芒果差不多,不過士多啤梨就是果蓉,所以喝起來方便一點。而堅果奶蓋就有很大不同,這個吃起來是酸甜口味的,多了一份士多啤梨的酸甜。

芒果茶堅果奶蓋(45元)

士多啤梨茶草莓堅果奶蓋(47元)
2024-06-08
2024-06-05 131 views
上網見到呢一間主打堅果嘅飲品舖好吸引😍😍 有唔同嘅水果或者口味嘅堅果奶蓋茶 終於去葵廣試下!🥰間舖都好易搵喺葵廣嘅商場1樓大路嘅位置 去到都已經有人排緊隊買嘢飲~一去到見到有好多唔同飲品嘅相都show咗出黎 更加方便我呢啲有選擇困難症嘅人可以揀到心水嘅飲品😍 諗咗好耐之後決定咗飲呢間舖嘅推薦產品第一位! 伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶🍫💖我諗放喺第一位應該都係有啲特別之處🤔另外朋友就揀咗而家夏日限定嘅椰子水堅果奶蓋😋因為睇相已經覺得佢啲奶蓋好吸引🤣 大部份都會根據返個口味而更改咗啲奶蓋 唔會係一式一樣 所以大家都揀咗奶蓋茶🤭飲品一嚟就見到滿滿嘅奶蓋 勁吸引🤣🤣🤣即刻叫店員俾我影返張相🤣真係唔係誇張佢啲奶蓋超級厚🥹🥹! 好似有兩層咁第一次見到有咁厚嘅奶蓋🥰呢間店舖超貼心會俾飲管同埋匙羹 匙羹係方便一啖一啖食奶蓋💖呢一個供應真係超正🤣 因為我用匙羹飲咗一啖奶蓋之後就不斷停唔到手 一開始係用45度飲個奶蓋加飲品最後個奶蓋太好食🥰 用匙羹潷晒嚟食😋 個人覺得一淡淡咁食奶蓋之後再飲一啖嘢飲仲正🤣我個茶底因為唔鍾意飲咁甜,所以嗌咗無糖!咁啱朱古力奶蓋係有啲甜味 無糖茶,又可以中和返朱古力嘅甜味所以唔鍾意飲

我諗放喺第一位應該都係有啲特別之處🤔

另外朋友就揀咗而家夏日限定嘅椰子水堅果奶蓋😋

飲品一嚟就見到滿滿嘅奶蓋 勁吸引🤣🤣🤣
即刻叫店員俾我影返張相🤣
真係唔係誇張佢啲奶蓋超級厚🥹🥹! 好似有兩層咁
第一次見到有咁厚嘅奶蓋🥰

伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶
呢間店舖超貼心會俾飲管同埋匙羹 匙羹係方便一啖一啖食奶蓋💖

我個茶底因為唔鍾意飲咁甜,所以嗌咗無糖!
咁啱朱古力奶蓋係有啲甜味 無糖茶,又可以中和返朱古力嘅甜味
所以唔鍾意飲太甜嘅人推薦大家叫無糖!
椰子水就係好fresh嘅感覺 朋友都讚好飲🤣
總結係鍾意飲堅果茶嘅朋友一定要試吓💖